Dodaj do ulubionych

Gdyby głupta mogła fruwać.........

08.02.07, 23:08
Przyszłam sie wyżalić....
Padł mi twardy dysk definitywnie a ja beztrosko od dawna nie robiłam kopii
zdjęć, dokumetów itp. Szlag trafił wiele ważnych fot w tym też oczywiście
WSZYSTKIE moich deku prac....WSZYSTKIE!!!....Zostały mi jedynie pościągać
sobie te, które wstawiałam na fotoforum, ale to przeciez tylko niewielka
część...Eeechhhhh

Tak tylko chciałam sie pożalic i przestrzec przed takimi "zaniedbaniami".
Poza tym wirus mnie rozłożył na łopatki wiec samopoczucie do bani...
Pozdrawiam cieplutko!
Obserwuj wątek
    • agaa_p Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 08.02.07, 23:32
      assik wiem co czujesz ja tez sie tak kiedys zrobilam i to 2-krotnie w ciągu 3 miesięcy bo za każdym razem kiedy komp wracał z naprawy nie przyszło mi do głowy że znów tak szybko będzie się psuł...idiota nie informatyk go robił a wyboru nie mieliśmy bo był na gwarancji

ps ale z drugiej strony to był dobry odwyk od netu wink
    • lilooo Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 08.02.07, 23:46
      oj, ja wiem, jak to boli, co jakiś czas mój chłop robi format albo też komp nam
      pada....do 3 razy sztuka, teraz już robię kopię tego, co ważna, bo kiedyś to aż
      się popłakałam, jak straciłam tyle ważnych plików...nie martw się, człowiek
      zawsze się pozbiera po kiepskiej sytuacji....pozdro, Ewa-Lilooo smile
    • kwiat_aloesu Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 02:50
      Mnie padł dysk twardy jesienią. Zacisnęłam zęby i zapłaciłam majątek za
      profesjonalne odzyskanie danych, bo miałam tam hiperważne dokumenty, żadnych
      kopii oczywiście nigdzie. Wracając z nowym dyskiem kupiłam wielkie pudło płyt do
      Wielkiego Regularnego Zgrywania Danych.
      Mamy luty, tak?... Płyty nietkniete na półce. Zamnięte w pudełku, z którego
      nieco odłazi lakier, bo to jedno z moich pierwszych.
      Masz rację, gdyby głuota mogła fruwać. Ale nagrywanie jest znacznie nudniejsze
      od deku. smile
    • ilusione Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 08:49
      a odzyskac sie nie da choc czesci... jest taki program, ktory sobie ladnie z tym
      radzi... nazwy niestety nie pamietam... ja mam informatyka w domu tak wiec
      zawsze jak cos zdechnie to mnie uratuje smile wazne zebys nic na ten dysk narazie
      nie wgrywala nowego...
      ps. program jest dosc banalny zadna wielka filozofia tylko sie klika dane z
      jakiego dysku ma odzyskac...
      • treshelle Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 09:15
        Dokładnie!
        dziewczyny, nic straconego. Jestem informatykiem i mówie wam: dane z dysku
        programami do ozdyskiwania danych mozna odzyskac sprzed kilku formatowan dysku!
        Poza tym, mozna sobie tez sciagnac program ktory co pewien czas robi kopie
        zapasowa wyznaczonych katalogow i zgrywa na plytke. Wiec jedyny trud to wsadzic
        plytke, uruchomic program, natomiast przez caly czas pilnowac sie aby
        umieszczac dane w tych katalogach, ktore wyznaczylismy do archiwizowania!
        • assik76 Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 10:49
          rozmawiałam z informatykiem-znajomym, mówi ze da sie odzyskac ale musza byc ku
          temu specjalne warunki no i kosztuje ta przyjemność duzo -jak napisała
          kwiat_aloesu. On sie nie sformatował tylko zepsuł definitywnie......

re: kwiat_aloesu
          taaaaaa, całkowicie sie zgadzam, ze zgrywanie jest nudniejsze niż dekusmilesmilesmile

Przepraszam za szczerość, ale troche mnie podniosłyście na duchu, ze nie tylko
          mi sie takie rzeczy zdażają....To jest nas więcej ignorantek!!!smilesmilesmile
          • ilusione Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 14:19
            ja mialam raczej na mysli sciagniecie i skozystanie z programu w domu wink i
            bynajmniej nie mowilam o dysku sformatowanym... tylko takim w ktorym cosik sie
            popsulo... w kazdym razie powodzenia zycze smile i wiecej szczescia w przyszlosci smile
          • k_izydorczyk Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 16:03
            miałam w lecie przedsmak tego co Ty teraz Asiu... na szczęście udało się
            Adamowi większą część rzeczy odzyskać i wszystko grzecznie zgrałam natychmiast,
            ale myślałam że osiwieję przez parę dni... trzymam kciuki by i u Ciebie było
            dobrze. Zdrowiej nam, nie daj się wirusom! kiss
            • waga30 Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 18:06
              No to idąc a waszymi drogie koleżanki prykrymi doświadeczniami idę zgrac swoja
              galerie na płytkę. Całuski wielkie i nie poddawaj się Asiu złym nastrojom!!!!ewa
              • assik76 Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 19:30
                Kasiu: ja juz tez wiem, ze ZAWSZE bede robic kopie...zwłaszcza, ze szlag trafił
                foty wakacyjne....No i troche dokumentów firmowych Krzycha(sza!)
                Odbiegając od tematu: moze jakies spotkanko w celu zapoznawczym z najmłodszym
                Izydorem jak sie pogoda przyjemniejsza zrobi??smilesmilesmile

Ewa: dobrze, ze jest ktoś chce sie uczyc na czyichś błędach....smilesmilesmile
                Zły nastroj już minął: cała sytuacja miała miejsce kilka dni temu, a miałam
                tyle dokumentów i zdjec, ze przez te kilka dni przypomminałam sobie co tam
                było.....A wczoraj przypomniałam sobie o deku i juz mnie dobiło totalnie....
                Na szczeście już "nerw" przeszedł...Są w końcu gorsze rzeczy w życiu. I tego
                sie trzymajmy!!!smile

Pozdrawiam cieplutko!
                • zielony_listek Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 09.02.07, 23:24
                  assik76 napisała:

> Kasiu: ja juz tez wiem, ze ZAWSZE bede robic kopie...zwłaszcza, ze szlag
                  trafił foty wakacyjne....

Ja straciłam mnóstwo zdjęć razem z kompem, włamanko. Firmą odzyskującą była
                  policja, ale chyba im się Windows zawiasił... I od tamtj pory robię
                  archiwizację... raz na rok, za to bez ładu i składu. I mam juz totalny bajzel w
                  zdjęciach smile

Pozdrawiam
                  zielony_listek
                • k_izydorczyk Re: Gdyby głupta mogła fruwać......... 10.02.07, 12:55
                  Hej Asiusmile Mały Izydor już przyjmuje gości (o ile nie smarczą i nie prychają,
                  rzecz jasna;D), więc zapraszam właściwie w każdej chwili kiedy masz czas. Może
                  się zdzwońmy po prostusmile
                  • assik76 Re: k_izydorczyk.. 10.02.07, 14:31
                    narazie smarcze, prycham, kicham itdsmile Same przyjemności!smile
                    Dziękuje za zaproszenie, skożystamsmile przedzwonie a przede wszystkim postaram
                    sie zebrać i skrobnąć maila...
                    Buziaczki dla Kuby od zasmarkanej cioci!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka