Dodaj do ulubionych

Rynek piaseczyński

27.09.10, 11:44
Witam. Mam trzy pytania.

Wczoraj ksiądz w kościele powiedział, że w rynku pod kościołem nie będzie można już parkować samochodów. Pod USC też. Bo teren będzie przeznaczony pod "Inne cele". Ktoś może wie jakie?
Czy ktoś wie jak zachowują się samochody, gdy wjeżdżają na kostkę granitową, gdy leży na niej mała warstwa błota pośniegowego? Bo moim zdaniem te samochody będą elegancko wpadać w poślizg..
Czy wiadomo już kiedy ten rynek zostanie skończony? (pewnie przed wyborami)
I ile to "cudo" kosztowało?
Obserwuj wątek
    • tux54 Re: Rynek piaseczyński 06.10.10, 16:07
      babazzamiedzy napisała:

> Witam. Mam trzy pytania.
      >
      > Wczoraj ksiądz w kościele powiedział, że w rynku pod kościołem nie będzie możn
      > a już parkować samochodów. Pod USC też. Bo teren będzie przeznaczony pod "Inne
      > cele". Ktoś może wie jakie?
      > Czy ktoś wie jak zachowują się samochody, gdy wjeżdżają na kostkę granitową, gd
      > y leży na niej mała warstwa błota pośniegowego? Bo moim zdaniem te samochody bę
      > dą elegancko wpadać w poślizg..
      > Czy wiadomo już kiedy ten rynek zostanie skończony? (pewnie przed wyborami)
      > I ile to "cudo" kosztowało?

Trochę info na ten temat znajdziesz tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,95469,108807358,114784397,koncowka_remontu.html
      • tvpiaseczno Re: Rynek piaseczyński 06.10.10, 20:27
        Więcej dowiesz się na stronie www.itvpiaseczno.pl w reportażu Parafianie protestują gdzie jest także wywiad z wiceburmistrzem Malarczykiem.. W poniedziałek 4 października odbyło się spotkanie Komisji Gospodarczej z burmistrzem Zalewskim w sprawie parkowania na terenie Placu Piłsudskiego. W przygotowaniu materiał filmowy z tego spotkania.
        Generalnie będzie zakaz parkowania na całym Placu Piłsudskiego. Dopuszczalny będzie tylko dojazd do posesji i krótkie zatrzymanie bez możliwości parkowania.
        Redakcja iTV Piaseczno
        • zawsze-meander Re: Rynek piaseczyński 07.10.10, 01:20
          Słyszałem o planach, że ul. Kościuszki ma być na pewnym odcinku tylko deptakiem ?
          Więc po co miejsca parkingowe ?
          Spróbujcie zaparkować pod kościołem przy Słowiczej.

Zostaje jedynie pomyśleć o metrze piaseczyńskim. Przynajmniej Perełka będzie miała alternatywne koryto. Bo do tego, że płynie pod całym targowiskiem i pod centrum zdążyła się już przyzwyczaić. :-)
          • babazzamiedzy Re: Rynek piaseczyński 07.10.10, 12:45
            A widzieliście może tajemnicze górki, które wyrosły na "trawnikach" wzdłuż Puławskiej vis'a
            vis dawnej Panoramy, przy wjeżdzie do P-na? Potem nagle w cudowny sposób wyrosła na nich
            świeżutka, zielona trawka (z rolki). Tylko czekać aż wyrosną choinki, które "kłaniać się będą w powitalnym geście" (Bareja się kłania). Idą wybory i tylko pytanie, czy ludzie po raz kolejny kupią tę kiełbasę wyborczą?
            • misiania Re: Rynek piaseczyński 07.10.10, 22:01
              Żeby było śmieszniej, trawniki przy Puławskiej wcale źle nie wyglądały bez kurhaników. Nikt ich specjalnie nie deptał, trawka sobie rosła. Gmina naprawdę nie ma na co wydawać kasy? Przecież niedawno były jakieś kłopoty z płynnością finansową, czy te kurhaniki na pewno takie potrzebne?
    • darro80 Re: Rynek piaseczyński 07.10.10, 14:45
      haha,mieszkam obok tych tajemniczych górek,i jakoś nie mogę pojąć któż i po co wpadł na taki pomysł.Dobrze że coś robią (ostatnio zajmowali się zielenią przed ubiegłymi wyborami),ale myślę że te górskie krajobrazy Zalewskiemu nie pomogą.OBY.
      A może to górki z TEletubisiów?
      • drzejms-buond Re: Rynek piaseczyński 07.10.10, 17:18
        pamietam pierwotną koncepcję parkingu przy puławskiej/jana pawła ale postawili tam krzyż
        a jeszcze była koncepcja WYBURZENIA budynku OSP przy rynku, pod parking- lubię te piaseczyńskie koncepcje
        ;-]

do koscioła moi drodzy to piechotką trzeba, piechotką...
        • drzejms-buond Re: Rynek piaseczyński 08.10.10, 11:27
          wczoraj rozbawił mnie pewien gościu na warszawskich rejestracjach, który ZAPARKOWAŁ na na środku rynku, na drugim pasie, myśląc że to pobocze- jeep jadący za nim wyhamował w ostatniej chwili.

ciekawym rozwiązaniem jest podjazd dla niepełnosprawnych przy nowym budynku (po policji).
          podjazd okej ale próg chodnikowy taki,że nijak wjechać tam nie da rady.
          czekam na fontannę jak na fajerwerki- ciekawi mnie co tam wymyślą?
          • babazzamiedzy Re: Rynek piaseczyński 08.10.10, 12:21
            To wszystko przez to, że ten cały rynek jest w kratkę. Typowy przykład wyższości formy nad treścią. Ulica zwyczajnie się "rozmywa". Jedzie sobie spokojnie człowiek asfaltem, nagle asfalt się urywa i człowiek dostaje po oczach szachownicą. Krawężniki niskie i niewidoczne, ciężko w dostrzec linie przerywane czy ciągłe, bo ciemne linie kwadratów jakoś skutecznie wszystko zamazują. Jestem starą piaseczniarą, WIEM jak przebiega jezdnia, ale jak wjeżdżam na rynek jestem zdezorientowana... Nie wiem, może jakieś latarnie wzdłuż drogi, ew. jakieś spore kwietniki sprawią, że to wszystko będzie jakieś wyraźniejsze. No i zimą takie kwietniki przydadzą się pewnie jako bufory zatrzymujące wypadające z szosy samochody.
            • drzejms-buond górki 11.10.10, 10:37
              Kurier Pułudniowy:
              bardzo mi się spodobala Zosia Figlarka , która zapytana co sądzi o nowych górkach
              usypanych wzdłuż Puławskiej odpowiedziała:
              -mamy Górki Szymona czemu nie Górki Zalewskiego?
              ciekawe też było stwierdzenie, ze koszt ARANŻACJI wyniósł tylko 3.000zł

natomiast potem dodano, iż ziemia kosztowała 60tys! Biorąc pod uwage koszt, to musiała być ŚWIĘTA ZIEMIA!!!
              ..a wiadomo kto po tej ziemi stąpał
              • babazzamiedzy Re: górki 11.10.10, 11:01
                60 tys za nikomu niepotrzebne górki ?... no, to ktoś łyknął parę złotych...kolejny dowód, że Piasecznem rządzi kupa idiotów.
                Za te 60 tysi mogli postawić ławki w parku, jakąś piasekownicę i kilka chuśtawek. Przynajmniej te biedne matki z małymi dziećmi miałyby gdzie się podziać.
                • misiania Re: górki 11.10.10, 22:16
                  60 tysięcy??? ja im tych górek nie daruję, bo jeżdżę obok nich nieremontowaną, zmasakrowaną uliczką osiedlową. będę głosować obojętnie na kogo, byle oświadczył, że nie ma nic wspólnego z obecnie rządzącymi, a do gminy przychodził/ła sobie dowód osobisty wyrobić jedynie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka