Dodaj do ulubionych

spotkanie PISu

25.03.11, 09:38
Wyczytałem na plakacie, że dzisiaj ma byc spotkanie PiSu w Domu Kultury w Piasecznie.
Sprawdzam. Faktycznie.
pispiaseczno.pl/
I się tak zastanawiam czy kultura wg naszego prawa nie powinna być przypadkiem apolityczna?
Biorąc pod uwagę ostatnie zdarzenia z ONRem w Opolu, to chyba sprawa jest oczywista?
m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,9296782,Jak_studentka_zablokowala_spotkanie_ONR.html
I burmistrz (PO) na to pozwala? - kuriozalne
Obserwuj wątek
    • tomjani Re: spotkanie PISu 25.03.11, 10:22
      Rozumiem że gdyby w piaseczyńskim DK miało się odbyć spotkanie organizowane przez PO, SLD, Rucho Poparcia Palikota (z udziałem Henryki Krzywonos), Zielonych 2004 (to ci którzy nacisk kładą nie tyle na ochronie przyrody co promocji homosexualizmu oraz legalizacji tzw. miękkich narkotyków - nie mylić tej lewackiej partyjki z Zielonym Mazowszem) - to żadnych zastrzeżeń byś nie miał? Podobnie jak nie masz zatrzeżeń co do aPOlityczności samego burmistrza.
      • marcin.brzezinski Re: spotkanie PISu 25.03.11, 10:31
        Wyluzujcie, wiosna za oknem a wy za przeproszeniem o pisie i za drugim przeproszeniem o polityce.

PS
        "I nie poradzisz nic bracie mój gdy za ch...em idzie ch..."
        w razie co to cytat z Zespołu Reprezentacyjnego a jeszcze dalej to tłumaczenie z Brassensa
        Aktualność tych słów zupełnie przypadkowa
        • drzejms-buond Re: spotkanie PISu 28.03.11, 11:10
          MAM! jestem przeciw wciskaniu kitu politycznego do kultury w ooooogóle!
          Co to jest promocja homoseksualizmu i na jaką obniżkę produktu można liczyć?
          • mgnienieoka Re: spotkanie PISu 28.03.11, 18:18
            a może po prostu wynajeli salę? każdy może
            • tomjani Re: spotkanie PISu 29.03.11, 09:41
              Niestety niektórzy na samo PiS (i tylko na tę partię) reagują alergicznie :-(
              • drzejms-buond Re: spotkanie PISu 29.03.11, 09:57
                Ja wiem,że czytanie to bardzo męczący proces ale powołuję się na orzeczenie sądu( stąd linki)
                Skoro można robić spotkania polityczne w domach kultury jednej partii , to znaczy że można robić takie spotkania KAŻDEJ partii i każdego ugrupowania, czemu więc nie można ONRowcom?

"sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie"?

No ja mam nadzieje ze wynajęli salę. Ciekawe czy zapłacili?
                • tomjani Re: spotkanie PISu 29.03.11, 14:27
                  drzejms-buond napisał:

> Ja wiem,że czytanie to bardzo męczący proces ale powołuję się na orzeczenie sądu (stąd
                  > linki)

Przywidzenie czy świadoma manipulacja? W całym przywoływanym artykule nie ma ani jednego słowa "sąd" w jakejkolwiek formie! Derechtorka Opolskiego MDK miała widac inne, bardziej lewicowe przekonania niż jej piaseczyński odpowiednik: być może ten ostatni zakazałby zebrania choćby stowarzyszeniu "Lambda" na przykładowy temat: "Odkryj kim naprawdę jesteś - dyskryminacja osób odmioennej orientacji w szkołach a nawet przedszkolach".

> Skoro można robić spotkania polityczne w domach kultury jednej partii

A od kiedy to domykultury należą do JEDNEJ partii ? :-P Z tego że burmistrz Piaseczna jest akurat z PO, nie wynika wcale że do PO należy również piaseczyński Dom Kultury.

> to znaczy że można robić takie spotkania KAŻDEJ partii i każdego ugrupowania, czemu wi
                  > ęc nie można ONRowcom?

A nawet zakładając, że ONR jest ugrupowaniem faszystowskim: rozumiem że twój sprzeciw wynika z tego że chciałbyś powiedzieć że faszystowski jest również PiS? Dotąd można było ciskać takie oszczerstwa zupełnie bezkarnie.

> No ja mam nadzieje ze wynajęli salę. Ciekawe czy zapłacili?

A na sylwestrowej potańcówie z dmuchaną (w sensie mentalnie pustą) lalą w roli megagwiazdy byłeś? Za zorganizowanie tamtej obciachowej imprezy zapłacił bufet: 3,6mln zł. Z kieszeni podatników, i nie pytając się ich o zgodę.
                  • drzejms-buond Re: spotkanie PISu 29.03.11, 15:45
                    widzę ze masz jakąś zajawkę na gejów... twój wybór

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9336276,PiS_chce__odpowiedniego__repertuaru_instytucji_kultury.html
                    itd, itp, etc...

kończę dyskusję bo widzę, że mimo, iż posługujemy się tym samym językiem
                    ja piszę jedno -ty rozumiesz zupełnie co innego.
                    może , jesli w ogóle jest taka możliwość, chciałbyś zrozumieć to co ja tu wyżej wypisuję
                    spróbuj NIE INTERPRETOWAĆ ani NIE DOMYŚLAĆ SIĘ co ja chciałem powiedzieć.
                    po prostu przeczytaj to co napisałem...
                    miłego dnia...
                    • tomjani Re: spotkanie PISu 29.03.11, 21:36
                      drzejms-buond napisał:

> widzę ze masz jakąś zajawkę na gejów... twój wybór

Mój wybór polega na tym że nie używam tego określenia - rodem z nowojorskiego rynsztoka. Medycyna, w każdym razie ta niepoprawna politycznie zna określenie pederasta
                      na osobę dotkniętą tym zboczeniem.
                      • marcin.brzezinski Re: spotkanie PISu 31.03.11, 01:01
                        Ja bym nie łączył spraw rozłącznych.
                        Jedna sprawa to kwestie z dziedziny ogólnie pojętej moralności.
                        Druga sprawa to postawa konkretnych polityków. Nie będę ukrywał że uważam PiS włączając w to obydwu braci Kaczyńskich za skrajne warcholstwo i wyrachowanych drani. Prezydent Lech absolutnie niczym się nie zasłużył aby go chować na Wawelu i stawiać mu teraz pomniki. Wiem że wielu myśli inaczej, ale fakt jest faktem że zgody w narodzie na uwielbienie PiSu nie ma, więc nikt nie powinien robić z Lecha świętego i terroryzować tym resztę kraju różnymi marszami i uliczną histerią . I zgadzam się z tymi którzy z taką formą terroryzmu walczą.
                        • tomjani Re: spotkanie PISu 31.03.11, 07:41
                          Tu jest mowa o spotkaniu PiS z potencjalnymi wyborcami (a nie z celebrytami bo na taką tylko "odwagę" stać było lidera rządzącej PO którego osobiście uważam za wyrachowanego drania - odkąd tylko pojawił się na scenie politycznej). Autor wątku swoim postem domaga się ni mniej ni więcej tylko fktycznej delegalizacji opozycyjnej partii - Białoruś może być wzorem.
                          A w najbliższym akcie terroru zamierzam osobiście wziąć udział.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka