Dodaj do ulubionych

będzie mocno padać

01.07.11, 15:44
pogoda.onet.pl/1,1156,38,,,piaseczno,miasto.html
Prognoza pogody
Piątek, 01 lipca 2011
dane dla czasu lokalnego
Zumi
Prognoza szczegółowa
Jak czytać prognozy »
Teraz 14-20
Temp.: 17 °C
Ciśn.: 1006 hPa
Wiatr: 20 km/h
Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 1.7 mm
Wkrótce 20-02
Temp.: 15 °C
Ciśn.: 1006 hPa
Wiatr: 19 km/h
Deszcz: 16.5 mm
Prognoza szczegółowa na najbliższe dni »
Prognoza ogólna
Sobota, 02.07.2011
14 11 °C
996 hPa
Deszcz: 33.1 mm

Niedziela, 03.07.2011
14 10 °C
1004 hPa
Deszcz: 7.3 mm
Wiatr: 9 km/h

Poniedziałek, 04.07.2011
18 10 °C
1004 hPa
Deszcz: 4.3 mm
Wiatr: 6 km/h

Wtorek, 05.07.2011
20 12 °C
1008 hPa
Deszcz: 3.9 mm
Wiatr: 11 km/h

Środa, 06.07.2011
22 12 °C
1012 hPa
Deszcz: 1.8 mm
Wiatr: 13 km/h

Czwartek, 07.07.2011
24 12 °C
1014 hPa
Deszcz: 2.8 mm

Reklamy Google
«»

Apartament USTKA

Komfortowy, świetnie wyposażony, Internet WiFi, 350 metrów od morza.
web.me.com/mifus/
Podróże aż do 70% Taniej

Kup Segment 90m z Działką za 395tyś Centrum Ul Reymonta Media, CO
www.giersbud.pl

Prognoza szczegółowa na najbliższe dni
Zach. Temp. Cisn. Wiatr Śnieg Deszcz
Piątek, 01.07.2011
Wieczorem
20-02 15 °C
1006 hPa
19 km/h 0.0 mm 16.5 mm
Sobota, 02.07.2011
Nad ranem
02-08 11 °C
1009 hPa
29 km/h 0.0 mm 10.3 mm
Przed południem
08-14 11 °C
1004 hPa
19 km/h 0.0 mm 14.9 mm
Po południu
14-20 12 °C
1003 hPa
21 km/h 0.0 mm 12.9 mm
Wieczorem
20-02 12 °C
1001 hPa
21 km/h 0.0 mm 24.1 mm
Niedziela, 03.07.2011
Nad ranem
02-08 11 °C
997 hPa
15 km/h 0.0 mm 11.6 mm
Przed południem
08-14 10 °C
996 hPa
19 km/h 0.0 mm 2.8 mm
Po południu
14-20 13 °C
1004 hPa
19 km/h 0.0 mm 4.5 mm
Wieczorem
20-02 12 °C
1003 hPa
17 km/h 0.0 mm 3.0 mm
Obserwuj wątek
    • drarbre Re: będzie mocno padać 04.07.11, 10:36
      Eee tam. Z tego co napisałeś to taki sobie deszczyk. Jednego dnia 33 mm, niech pada bo susza w tym roku straszna.
      • tux54 Nie pada, mały deszczyk - co bzdura 06.07.11, 15:20
        leje aż zablokowało Puławską:
        www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,przecieka-dworzec-centralny-zalana-pulawska,239597.html
        Zalana Puławska
        Problemy mieli też kierowcy jadący od Piaseczna ul. Puławską. Zalane zostały dwa z trzech pasów na wysokości ul. Kormoranów. Utworzył się korek sięgający Piaseczna.
        - Rowy melioracyjne tutaj są zbyt płytkie i woda zwyczajnie wylała się z nich na ulicę - relacjonuje Dawid Krysztofiński, reporter tvnwarszawa.pl.
        • szalona_marchewka Re: Nie pada, mały deszczyk - co bzdura 06.07.11, 17:11
          tux54 napisał: > Zalana Puławska

tux54, jeszcze nie grzmisz? Toż to następny teren zalewowy pod Twoją kuratelą:-) Domagamy się przeniesienia Puławskiej z terenów zalewowych:-))) Zamknąć Puławską, natychmiast! Tux na burmistrza..... prezydenta... premiera :-) choć w praktyce bliżej ci do prezesa PIS :-)
      • tux54 Re: będzie mocno padać 06.07.11, 15:24
        drarbre napisał:

> Eee tam. Z tego co napisałeś to taki sobie deszczyk. Jednego dnia 33 mm, niech
        > pada bo susza w tym roku straszna.

Pada już 5 dni, czy to jest mały deszczyk?
        • drarbre Re: będzie mocno padać 06.07.11, 16:04
          Postaraj się zrozumieć to co sam zamieściłeś. Opad dobowy nie jest super wysoki. To że pada kilka dni to inna kwestia.
    • nomado Re: będzie mocno padać 06.07.11, 08:20
      Perełka przybrała ...
      • ek1111 Re: będzie mocno padać 06.07.11, 18:14
        tux54! wykrakałeś!
        To przez Ciebie leje i leje bez końca.
        A potem będziesz narzekał :(
        • woy Re: będzie mocno padać 06.07.11, 18:27
          Czy mobilizacja strażaków przy kościele w Zalesiu Dolnym to efekt zalania?
          • gabryella Re: będzie mocno padać 06.07.11, 19:10
            i tux wypłynął na swoje ;) - widziałam z mostku Perełkę, nieciekawie to wygląda
          • len_y Re: będzie mocno padać 06.07.11, 19:52
            woy napisał:

> Czy mobilizacja strażaków przy kościele w Zalesiu Dolnym to efekt zalania?

Nie wiem czy zalania, ale przewrócił się słup na przystanek, może coś porządkowali
        • tux54 Re: będzie mocno padać 06.07.11, 23:16
          ek1111 napisała:

> tux54! wykrakałeś!
          > To przez Ciebie leje i leje bez końca.
          > A potem będziesz narzekał :(

Tak to prawda. Mea culpa mea culpa mea maxima culpa:)
    • artsg Re: będzie mocno padać 06.07.11, 19:02
      To chyba jakis znak bo leje od dnia kiedy Ryży objął prezydencję
      • tux54 jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 06.07.11, 23:11
        będzie tsunami, wybuchnie elektrownia atomowa, Saska Kępa będzie się nazywać Beata Kempa, wprowadzą islam, będzie wojna z Ruskimi i z Niemcami, etc. -

Sami zobaczcie:
        www.youtube.com/watch?v=4y551onDohU
        Pozdrawiam:)
        ab
        • tux54 Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 06.07.11, 23:20
          to a propos jednego z wcześniejszych stwierdzeń, że wszystkiemu winny jestem ja i PiS.

AB
          • szalona_marchewka Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 06.07.11, 23:57
            tux54 napisał:

> to a propos jednego z wcześniejszych stwierdzeń, że wszystkiemu winny jestem ja
            > i PiS.

widzisz tux - nawet nie czytasz ze zrozumieniem, więc co tu mówić o poziomie Twojego pisania :-) Nigdzie nie napisałam ze jesteś czemuś winny lub co więcej PIS. Napisałam tylko, ze w praktyce blisko Ci do prezesa PIS.... głównie mentalnie i z jednostką chorobową :-)
            • tux54 Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 07.07.11, 00:56
              Pozwę Cię o naruszenie dóbr osobistych, jeżeli nie przeprosisz - sugerowanie, że ktoś jest chory psychicznie jest KARYGODNE!
              • 3fx Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 07.07.11, 08:25
                Kłamanie na tym forum też jest KARYGODNE!!!

I nie będę po raz N-ty przypominał Tobie o co chodzi, bo i tak zachowasz się jak tchórz i nie przyznasz się do winy.
              • szalona_marchewka Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 07.07.11, 10:31
                uważaj, bo ja CIę pozwę .... za sugerowanie ze prezes PIS jest chory psychicznie, bo ja nic takiego nie napisałam!!!! ... ha ha :-) Ale w myśl starego powiedzienia .... głodnemu chleb na myśli, więc lepiej nie pogrążaj się i wróć do swojego śledzenia poziomu opadów nad gminą piaseczno.

A tak na serio, na tym forum już sporo osób straszyło pozwem o naruszenie dóbr osobistych - i jak historia pokazuje, zazwyczaj jest to ostatnia deska ratunku w dyskusji. Na nikogo tutaj takie strasznie już nie działa:-)

KARYGODNA jest Twoja działaność na tym forum i brak jakiejkolwiek reakcji adminów na Twoje spamerskie posty z linkiem do forum założonego przez Ciebie. Ile można tak spamować ???
                • pminnesota Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 07.07.11, 13:41
                  szalona_marchewka napisała:

> KARYGODNA jest Twoja działaność na tym forum i brak jakiejkolwiek reakcji admin
                  > ów na Twoje spamerskie posty z linkiem do forum założonego przez Ciebie. Ile m
                  > ożna tak spamować ???

Marcheweczko - wspomniane przez Ciebie forum, tak "reklamowane" przez tux-a, jakimś cudem... nie działa :)
                  • pminnesota Re: jak PiS dojdzie do władzy to wprowadzi Islam 07.07.11, 13:44
                    Uuuu, moja pomyłka. Po prostu boldowanie blokuje otwarcie, normalnie jest przekierowanie.
    • nomado Re: będzie mocno padać 07.07.11, 08:45
      Wracając do tematu .... wczoraj przyjrzałem się Perełce na Kniaziewicza i faktycznie nie ciekawie to wygląda. Deszcz padający umiarkowanie przez kilka dni spowodował całkowite zajęcie stworzonego sztucznie "korytka" - nie mam tu na myśli położonych wyżej pseudo wałów. Gdyby teraz nastąpiło nagłe oberwanie chmury trwające np. 5 minut, na 100% zabrakłoby przepustowości pod mostem.
      Najbardziej szkoda mi tej działeczki z domkiem położonej zaraz przy korycie. Bardzo łatwo tam o podtopienie w takiej sytuacji, a rodzinka tam mieszkająca, żyje pewnie w ciągłym strachu.
      • arek.stanczak Re: będzie mocno padać 07.07.11, 09:00
        Przestań ludzi straszyć.

Tak się składa że z okien widzę oba przepusty (pod Kniaziewicza i pod Wojska Polskiego). W największym szczycie, przepust pod Kniaziewicza był zalany w około 70% i miało to miejsce wczoraj wieczorem, po 6 dniach opadów. Zrobiłem nawet fotkę, więc mam dowód na potwierdzenie moich słów.

Rzeczka przyspieszyła bieg i miała jeszcze sporą rezerwę. Śpijcie spokojnie.
        • nomado Re: będzie mocno padać 07.07.11, 09:36
          Nikogo nie chcę straszyć ani tego nie robię. Tak się składa że codziennie widzę jak sie sprawy mają.
          Nie zrozumiałeś mojego posta.
          Teraz przepustowość może rzeczywiście sięgać 70%, ale odpowiedź mi na pytanie: Co by było gdyby (GDYBANIE a nie ZASTRASZANIE): nastąpiło nagłe 5 minutowe oberwanie chmury?
          • arek.stanczak Re: będzie mocno padać 07.07.11, 12:01
            A skąd ludzie mają wiedzieć "co by było, gdyby...?" (no może poza tuxem, który wie wszystko)

Dyskutujmy o faktach, a nie gdybajmy ...
            • nomado Re: będzie mocno padać 07.07.11, 15:39
              Nie twierdzę że mają wiedzieć z góry "co by było gdyby" jestem ciekaw Twojej oceny.
              • arek.stanczak Re: będzie mocno padać 08.07.11, 09:09
                Moja ocena jest taka, że jeśli skarpa nie zostanie podmyta, lub naruszona, a koryto będzie utrzymywane w obecnym stanie, to powtórka nam nie grozi.
        • drarbre Re: będzie mocno padać 07.07.11, 19:24
          Tak , też widziałem. Przepust po remoncie jest znacznie bardziej wydajny.
          Niestety potwierdza to zarzuty mieszkańców, że gdyby kanał i przepusty był prawidłowo utrzymany przez władzę, uniknęlibyśmy problemów.
          Na szczęście są już zarezerwowane pieniądze na przebudowę przepustów-prace mają się odbyć do 2013 roku (informacja od Burmistrza).
          Co do tych bzdur w postach. Minął ponad rok od wydarzeń powodziowych, minie drugi i będzie widać kto pisze bzdury.
    • nomado Re: będzie mocno padać 15.07.11, 09:43
      Jak tam poziom Perełki ?
      • 3fx Re: będzie mocno padać 15.07.11, 10:10
        Przepusty po sufit i koryto pełne, ale chyba nikogo nie zalało:)
        Biorąc pod uwagę to, że od kilku dni leje, a dzisiaj w nocy to już w ogóle tam u góry to chyba zawór się urwał to uważam, że Perełka nieźle sobie poradziła z tą wodą:)

Mam zdjęcia kilku przepustów, między innymi pod Kniaziewicza i Wojska Polskiego.
        • nomado Re: będzie mocno padać 15.07.11, 10:40
          Widziałem dziś koryto rzeczki na Kniaziewicza, ale z pewnej odległości przez co nie zbadałem samych przepustów. Jesli masz zdjęcia to zamieść, choćby na imageshacku i wklej linki ;].
          Co do opadów to rzeczywiście chyba komuś u góry rura pękła!
    • marcel_7 Re: będzie mocno padać 15.07.11, 22:32
      Perełka nie wylała. Tux musi być mocno zawiedziony.
      • artsg Re: będzie mocno padać 16.07.11, 00:06
        Zalało za to Józefosław, Jazgarzew, Złotokłos, i Bobrowiec

marcel_7 napisał:

> Perełka nie wylała. Tux musi być mocno zawiedziony.
        • dominiker Re: będzie mocno padać 16.07.11, 00:39
          Pewnie znów pis wymodlił :)
          Modlitwa o deszcz posłów z PIS
          • artsg Re: będzie mocno padać 16.07.11, 23:04
            dominiker napisał:

> Pewnie znów pis wymodlił :)
            Szczególnie że Józefosław to PISia ostoja
        • tomjani Re: będzie mocno padać 16.07.11, 01:06
          artsg napisał:

> Zalało za to Józefosław, Jazgarzew, Złotokłos, i Bobrowiec

Tymczasem stawy na Głoskówce pewnie stoją nadal puste, tak jak je widziałem z roweru w maju (dokładnie w dniu kiedy fajczyła się hala w Wólce Kosowskiej), zamiast przejmować nadmiar wód Głoskówki i tym samym łagodzić wezbraniową falę na Jeziorce poniżej Głoskowa?
        • radow_praca Re: będzie mocno padać 16.07.11, 20:13
          artsg napisał:

> Zalało za to (...) i Bobrowiec

Nieprawda.
          • artsg Re: będzie mocno padać 16.07.11, 22:59
            radow_praca napisał:

> artsg napisał:
            >
            > > Zalało za to (...) i Bobrowiec
            >
            >
            > Nieprawda.

Zamiast kłapać dziobem proponuję przyjechać i zobaczyć na własne oczy. Okolice sklepu Pod Orzechem między ulicami Jaśminową a Bajeczną. A na razie podsyłam zdjęcie. Choć na zdjęciu tego nie widać ale rozlewisko ma kilka h i wymiary około 400m/200m. Podtopionych też zostało kilka okolicznych domów a sama ulica Jaśminowa dla normalnych aut raczej nieprzejezdna. U mnie woda na trawniku miała głębokość ze 30 cm
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2799530,2,1,PICT0998.html
      • nomado Re: będzie mocno padać 21.07.11, 08:28
        marcel_7 napisał:

> Perełka nie wylała. Tux musi być mocno zawiedziony.

I w końcu wylala, co prawda w małym stopniu ale liczy sie sam fakt iż spłoszeni mieszkańcy Kniaziewicza zabarykadowali już wjazdy garażowe workami z piaskiem.
        • 3fx Re: będzie mocno padać 21.07.11, 08:39
          > I w końcu wylala, co prawda w małym stopniu ale liczy sie sam fakt iż spłoszeni
          > mieszkańcy Kniaziewicza zabarykadowali już wjazdy garażowe workami z piaskiem.

Nie liczy się:) Były "osiedla zalewowe" a nikogo nie zalało:)
        • drarbre Re: będzie mocno padać 21.07.11, 13:03
          Przepust na Kniaziewicza zawsze był za mały i przy większej burzy woda przelewała się górą. Tak było jest i będzie dopóki nie zostanie przebudowany. Zbędna panika.
          • tomjani Re: będzie mocno padać 21.07.11, 14:18
            A jak dla oszczędności przebudują go tak jak przepust pod WP, podwyższywszy pzy tym nasyp - to też woda będzie się przelewała górą, tylko odpowiednio wyżej :-P
            • mo_nicka_ja Re: będzie mocno padać 21.07.11, 16:26
              co masz na mysli?
              nasypu na Wojska Polskiego wszak nie podwyższano, wprost przeciwnie
              tyle że zasypano przerwę w nasypie i zrobiono tylko przepust

Kniaziewicza pozostało jak było - tam zawsze wiosna Perełka płyneła po kręgach góra (bo przejście było właśnie po kręgach betonowych ułozonych w korycie)

jak na razie jedyne zbiorniki retencyjne w okolicy - to piwnice i garaże w budynkach :)

• tomjani Re: będzie mocno padać 25.07.11, 11:10
                mo_nicka_ja napisała:

> co masz na mysli?
                > nasypu na Wojska Polskiego wszak nie podwyższano, wprost przeciwnie
                > tyle że zasypano przerwę w nasypie i zrobiono tylko przepust

Właśnie taki przepust miałem na myśli, z podwyższeniem nasypu, choć niekoniecznie zaraz do wysokości nasypu pod ul. WP. Tamen ciuchciowy nasyp z żelaznym mostkiem na ażurowych filarach miał swój klimat, nawet wtedy gdy szyn już nie było, a ten obecny przytłacza Perełkę całkowicie :'-(

> Kniaziewicza pozostało jak było - tam zawsze wiosna Perełka płyneła po kręgach
                > góra (bo przejście było właśnie po kręgach betonowych ułozonych w korycie)

Pewnie coś tam kiedyś nasypano na te kręgi aby nie trzeba było skakać - ale woda z tym się szybko uporała ;-)
                >
                > jak na razie jedyne zbiorniki retencyjne w okolicy - to piwnice i garaże w budynkach :)

I pewnie dłuuugo jeszcze tak pozostanie, bo woli aby to zmienić brak :-(
                • tux54 worki z piaskiem dla osiedli zalewowych 25.07.11, 16:52
                  Gmina zamiast rozwiązać problem wydaje tylko worki z piaskiem dla osiedli na terenach zalewowych Perełki i Jeziorki - można dzwonić do straży miejskiej i oni zapewniają piasek i worki.

ba
                • drarbre Re: będzie mocno padać 25.07.11, 19:32
                  tomjani napisał:

>
                  > > Kniaziewicza pozostało jak było - tam zawsze wiosna Perełka płyneła po kr
                  > ęgach
                  > > góra (bo przejście było właśnie po kręgach betonowych ułozonych w korycie
                  > )
                  >
                  > Pewnie coś tam kiedyś nasypano na te kręgi aby nie trzeba było skakać - ale wod
                  > a z tym się szybko uporała ;-)
                  > >
                  > > jak na razie jedyne zbiorniki retencyjne w okolicy - to piwnice i garaże
                  > w budynkach :)
                  >
                  > I pewnie dłuuugo jeszcze tak pozostanie, bo woli aby to zmienić brak :-(

Wola się pojawiła,Burmistrz zadeklarował daty projektu i przebudowy tych odcinków. Projekt ma być zlecony jeszcze w sierpniu.

• tomjani Re: będzie mocno padać 25.07.11, 21:43
                    drarbre napisał:

> Wola się pojawiła,Burmistrz zadeklarował daty projektu i przebudowy tych odcink
                    > ów. Projekt ma być zlecony jeszcze w sierpniu.

Jak to szło w takiej jednej piosence z czasu "festiwalu Solidarności" 1980-81, traktującym o betonowym ministrze nauki i szkolnictwa wyższego Górskim? "Oni już tam nat tym myślą, jak wymyślą projekt przyślą". Ciekawe co byłby zdolny wymyslić burmistrz i opłaceni przez niego fachowcy. Bo przecież nie wyburzenie tzw. Osiedli Zalewowych, względnie zamiana piwnic i garaży na kryte baseny ;-) Może ujęcie Perełki przynajmniej na odcinku od ul Dworcowej do Wojska Polskiego w betonowe karby obskurnych murów oporowych? Największe szambo i tak pozostanie w związku z "przełomem" Perełki pod gmachem s(w)ądu i prokur(w)atury (to adekwatne epitety zważywszy na barbarzyństwo jakiego dopuszczono się przy lokalizacji tego budynku). Nie dość że wlot do nowego odcinka szamboury jest znacznie większy niż jej końcowy, istniejący od czasu PRL odcinek pamiętający jeszcze miejski szalet na Skwerze Kisiela (to o wiele gorsza sytuacja niż gdyby i nowy odcinek szamborury miał mały przekrój, wtedy jakaś zeschła choinka lub inny śmieć utknęłaby u wlotu a nie w najmroczniejszych czeluściach, jakieś 100 metrów dalej), to jeszcze nowy odcinek szamborury jest dobudowany tak że całośc dwukrotnie załamuje się pod kątem prostym. Tak można sobie budować prawdziwe szaborury, gdzie starej choinki raczej się nie uświadczy, a nie coś co ma pełnić rolę rzecznego przepustu. Tut uż darog choroszyj sowiet, jak to nasi Bracia Zza Buga mawiają: moze trzeba by się zdecydować na wykopanie nowego, sztucznego koryta Perełki obok kwiaciarni? Prędzej jednak uwierzę w budowę kolektora ściekowego w którym zamknie się Perełkę w całym jej biegu, kierując jej wody w przeciwną stronę, aż za Lesznowolę w dorzecze Utraty. Że to projekt na mierę PRL nawiązująchy do odwracania biegu wielkich rzek w byłym ZSSR? Nic to, lemingi które w ostatnich wyborach ochoczo głosowały w pierwszej turze na ZaLisewskiego na pewno ochoczą dorzucą się do takiej inwestycji.
                    • drarbre Re: będzie mocno padać 25.07.11, 22:43
                      Plan jest prosty, zaprezentowany już przez mieszkańców kilka dni po wydarzeniach w zeszłym roku:
                      -przebudowa odcinka Sąd-Park , rura około 250 m długości , powiększona do 2,0 m lub miejscowo odkryty kanał,
                      -Przepusty pod Wojska Polskiego i Kniaziewicza powiększone lub małe mostki,
                      -pod Sądem jest już rura 2,0 m.
                      to spokojnie wystarcza do odprowadzenia wody podczas największej burzy.

W sakli Gminy nie jest to wyszukana inwestycja.

Naprawdę w mieście Piasecznie nie ma terenów zalewowych (takimi bajeczkami to Zalewski mógł się tłumaczyć), tylko zaniedbana infrastruktura. Kanał ma swój naturalny spływ, trzeba go tylko udrożnić, naprawdę nie mieszkamy przy Wiśle za wałem przeciwpowoziowym.
    • tomjani Re: będzie mocno padać 27.07.11, 09:44
      No i jak tam sytuacja na Perełce? Dziś w drodze do roboty zmokłem jak kura ;-(
      • 3fx Re: będzie mocno padać 27.07.11, 11:22
        Luzik:)
        • nomado Jak tam Perełka ? 27.07.11, 12:29
          Nie padało aż tak bardzo - Perełka ma się dobrze.
          • 3fx Re: Jak tam Perełka ? 27.07.11, 12:55
            W Warszawie padało podobnie jak u nas, a w wielu miejscach nie jest ciekawie...
            Mimo wszystko u nas jeszcze woda ma gdzie wsiąkać w ziemię, jeszcze wszystko nie zostało zabetonowane:)
            • tomjani Re: Jak tam Perełka ? 01.08.11, 11:04
              A jak było wczoraj? Lało i grzmiało jak cholera; Piaseczna chyba nie ominęło?
              • woy Re: Jak tam Perełka ? 01.08.11, 11:15
                Cisza jakby zalało wszystkich. Na prawo od Jazgarzewa ok bo tam górka.
                • nomado Re: Jak tam Perełka ? 01.08.11, 11:46
                  Perełka w swoim pseudo korycie. nie wiem jak z Jeziorką
                  • 3fx Re: Jak tam Perełka ? 01.08.11, 12:00
                    Perełką mieściła się w przepustach.
                    Ale nie wiem co działo się wyżej, bo różne dziwne rzeczy płynęły Perełką - gałęzie, opona, jakieś butelki i większe plastikowe zbiorniki. Ktoś przy okazji posprzątał swoją posesję?
                  • rupiowa Re: Jak tam Perełka ? 01.08.11, 14:14
                    Jeziorka na wysokości Jazgarzewa ma się dobrze, w tych rejonach wczoraj tylko popadało a nie chlusnęło jak przy poprzednich okazjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka