Dodaj do ulubionych

Si Integracja Sensoryczna

04.02.12, 14:33
Witajcie,

Poszukuję dobrego treningu Integracji Sensorycznej dla nastolatka.
Zależy mi na dobrym trenerze i w miarę dużej sali. Nastolatek jakoś do mikro sprzętu musi się dostosowywać ale np już nie ma gdzie się rozbujać. Salki są malutkie 15-20m2.
Może ktoś korzysta i może coś polecić.

Pozdrawiam, Fireheaven
Obserwuj wątek
    • kat-witt Re: Si Integracja Sensoryczna 10.02.12, 10:29
      wiem, ze w przedszkolu Akwarela (kolo Puławskiej) jest jakas integracja SI bo wisi duzy baner, ale nie wiem czy to dla maluchów czy dla dzieci starszych tez. zadzwon zapytaj.
      • kjagoda Re: Si Integracja Sensoryczna 10.02.12, 13:06
        Integracja sensowyczna jest też w szkole niepublicznej na ul. Julianowskiej 22 7153491 (terapeuci z tej szkoły prowadzą też zajęcia w Zalesiu Dolnym)
        • cenus Re: Si Integracja Sensoryczna 23.06.12, 23:00
          Witam.
          Nie wiem jak prowadzą tam terapię SI ale diagnozę w kierunku terapii Tomatisa u P. Marii Kalińskiej radzę omijać szerokim łukiem. Pani usiłuje każdemu dziecku wmówić zaburzenia ogólnorozwojowe i autyzm , mimo że dziecko ma to wykluczone przez kilku psychologów (również tych bardzo renomowanych). Wiem to z własnego doświadczenia ale też od znajomych, którzy na nieszczęście również tam diagnozowali dziecko. Kasia.
    • karol-stroz Re: Si Integracja Sensoryczna 11.02.12, 22:10
      Fireheaven, sprawdź Pracownię Małego Człowieka ( pracowniamalegoczlowieka.com.pl ) z Puławskiej 45.

Zajmuje się tym absolwentka Edukacji Początkowej i Reedukacji z UW. Certyfikowana terapeutka, ciekawa oferta i przystępne ceny.
    • anet7719 Re: Si Integracja Sensoryczna 02.03.12, 17:14
      Chyba największą salę oferuje SENSOSTREFA, mają naprawdę ogromną salę i super warunki do ćwiczeń. Mój syn tam uczęszcza, zwiedziliśmy z mężem wcześniej kilka miejsc i tak dużej sali nie spotkaliśmy (poza Piasecznem także).
      Pozdrawiam
    • www.malolat.edu.pl Re: Si Integracja Sensoryczna 20.04.12, 16:58
      Witam

Mogę zaoroponować
      Centrum Rozwoju Dziecka MAŁoLAT
      który został przeniesiony do nowego lokalu :

na ul Sikorskiego 33D /m 47
      05-091 w Ząbkach

Serdecznie zapraszamy

Oferujemy:

- diagnozę i terapię Integracji Sensorycznej
      - terapię Integracji Sensorycznej z elementami dogoterapii - innowacyjna forma terapii wg własnego programu autorskiego
      - dogoterapię
      - diagnozę, konsultację i terapię logopedyczną / neurologopedyczną
      - diagnozę, konsultacje i terapię psychologiczną

Serdecznie Pozdrawiam

Patrycja Jankowska
      pedagog specjalny, terapeuta Integracji Sensorycznej, olinofrenopedagog
      tel. 694689708
      więcej informacji na stronie
      www.malolat.edu.pl
      • suso Re: Si Integracja Sensoryczna 20.01.13, 21:59
        Witam,
        bardzo proszę o opinie odnośnie ośrodka Sensostrefa
        • annullla Re: Si Integracja Sensoryczna 21.08.14, 10:51
          Ja tam z synem do Pani Eweliny Chojnackiej chodzę i dziecko jest zadowolone i ja też. Są postępy, kobieta bardzo sympatyczna i profesjonalna. Syn ma wile zaburzeń w tym problemy z mową i jedzenie, po 3 miesiącach całkiem inaczej na plus, duża zmiana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka