Dodaj do ulubionych

ceny taksówek

07.02.12, 20:05
właśnie szczęka mi opadła bo szukałam taniej taksówki z P-na na Ursynów (okolice leclerca) i piaseczyńskie bravo taxi rzuciło mi kwotę ok 50 zł w jedną cenę. No za co? Przecież tam jest chyba (jak na moje damskie oko) niewiele ponad 10km. Szkoda tylko że warszawskie korporacje nie są w stanie oszacować mi ceny takiego przejazdu, a może ktoś z Was niedawno odbył taką podróż taksówką?
Obserwuj wątek
    • jacekglm Re: ceny taksówek 07.02.12, 20:30
      W dzień czy w nocy?

Z doświadczenia wiem że Bravo Taxi dobrze się ceni* dlatego wybieram zawsze postój na Szkolnej.

Za kurs z Piaseczna do Jazgarzewa płacę 30-35 zł.

Do Warszawy jak i z Warszawy jeszcze mi się nie zdarzyło jechać.
      • kinia_709 Re: ceny taksówek 07.02.12, 21:30
        w dzień oczywiście, w nocy pewnie ze stówę by chcieli.
        a gdzie jest postój na szkolnej? masz może nr tel?
        • len_y Re: ceny taksówek 07.02.12, 22:18
          Wcale nie uważam że jest to dużo, 10 km średnio po 2,4 zł daje 24 zł, doliczyć do tego należy, podatek jaki musi zapłacić kierowca, amortyzacja samochodu, no i zarobek.
          Każdy chce mieć coś jak najtaniej, a najlepiej za darmo i mówić że ile to on nie zarabia jak zedrze ze mnie 5 dych. Szczerze mówiąc nie chciał bym być taksówkarzem patrząc tylko na ich zarobki.
          • tux54 Re: ceny taksówek 07.02.12, 23:46
            o tym jest w wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/w,234,111148013,,Koszt_taxi_z_auchan_do_Piaseczna.html?v=2
      • jantusia Re: ceny taksówek 04.08.12, 12:31
        jacekglm napisał:

> Z doświadczenia wiem że Bravo Taxi dobrze się ceni* dlatego wybieram zawsze pos
        > tój na Szkolnej.

małe sprostowanie:
        Bravo Taxi stoi przy Szkolnej...
    • spejsik2 Re: ceny taksówek 08.02.12, 07:38
      jakis czas temu jechalam z Piaseczna do W-wy na plac na Rozdrozu, wieczorem
      zaplacilam 55 zl
      taxi wzywalam z w-wy
      • gabryella Re: ceny taksówek 08.02.12, 08:16
        Eko Taxi - 1,40 zł/km - przynajmniej tak pisało na drzwiach
      • night-driver-piaseczno Re: ceny taksówek 24.10.13, 10:56
        No to zapraszamy do skorzystania z naszej oferty oferujemy przejazd w godzinach o 6 do 22 za 2 zł/km a od 22 do 6 rano 2,5zł/km bez dodatkowych opłat takich jak strefy itp.
    • tomjani Re: ceny taksówek 08.02.12, 09:12
      kinia_709 napisała:

> właśnie szczęka mi opadła bo szukałam taniej taksówki z P-na na Ursynów (okolic
      > e leclerca) i piaseczyńskie bravo taxi rzuciło mi kwotę ok 50 zł w jedną cenę.
      > No za co? Przecież tam jest chyba (jak na moje damskie oko) niewiele ponad 10km

I potem zdziwienie (mojego nie wyłączając) że wybierają jakichś tam Night Riders i jadą po śmierć... ['] :'-(
    • deejey68 Re: ceny taksówek 08.02.12, 09:55
      Witam,
      Jadąc do stolicy, bardziej opłaca się wezwać do Piaseczna taksówkę z którejkolwiek warszawskich korporacji niż wziąć miejscową. Wynika to z faktu, że dla warszawskiego taksówkarza, który jedzie Puławską, druga strefa zaczyna się dopiero za Karczunkowską. Gdy weźmiesz taksówkarza z Piaseczna, ten przekręca licznik już po wyjechaniu z Piaseczna i zdecydowaną część dystansu jedziesz w zwiększonej taryfie. Ot, co :)
      • riber Re: ceny taksówek 08.02.12, 11:30
        Dokładnie, jadąc do W-wy lepiej wziąć taxi z wawy. Nie chce jakiejś polecać ale generalnie płacę wracając w nocy w weekend z centrum ok. 60-70 zł, z Mokotowa ok.50-60 zł. Pijakami wychodzi drożej, ok.80-120 zł w zależności jak się trafi i dogada bo z reguły można się targować.
        • mirrys Re: ceny taksówek 08.02.12, 13:27
          Trasa: Józefosław (ul. Wenus) - Kabaty (Wąwozowa) w sobotę dzień - 40 zł
          korporacja warszawska

Pozdrawiam
          Mirek
          • traper12 Re: ceny taksówek 08.02.12, 14:01
            Jechałem w nocy z piątku na sobotę o 3 rano z Pl. Piłsudskiego w W-wie do Józefosławia Eko Taxi, na liczniku wyszło 57 zł. Nie wiem czy jadąc do Warszawy zamawiając podstawienie u nas wychodzi tak samo.
    • jantusia Re: ceny taksówek 04.08.12, 12:29
      dla kierowców z Piaseczna Warszawa jest tzw. drugą strefą, więc nie dziw się kinia_709, że Pan tyle Ci zaproponował. Dla warszawskiej taksówki druga strefa zaczyna się na Mysiadle, więc zostaje takiemu taksówkarzowi krótki odcinek drogi do jazdy w 2giej strefie, a dla piaseczyńskiego jadącego do Warszawy, zmieniającego strefę też na Mysiadle, ta druga to 2/3 odcinka drogi, stąd ceny inne, odpowiednio wyższe. Jeśli chcesz tanio płacić za transport wsiadaj w czerwoniaka ;P
      • tomjani Re: ceny taksówek 06.08.12, 08:56
        jantusia napisała:

> Jeśli chcesz tanio płacić za transport wsiadaj w czerwoniaka

Albo w kibel. ;-)
      • budow-laniec Re: ceny taksówek 18.05.16, 18:36
        Dokładnie tak jest, dlatego polecam 400400taxi.wordpress.com/ :)
    • klaipio Re: ceny taksówek 04.08.12, 15:43
      A ja jak już jadę to jadę korporacją AS. Cena chyba 1,30 lub 1,40 za km. Ostatnio z Ursynowa z ul. Stryjeńskich na stację Orlenu w Piasecznie pan nas przywiózł za 28 zł ok 2-3 nad ranem w sobotę. Nawet nie włączył drugiej strefy :)
      Mąż któregoś razu też z nimi wracał, z placu konstytucji i też wysiadał na orlenie w Piasecznie zapłacił chyba 35 zł. :) Zwykłymi taxi nie jeżdżę.
      • andrzej20133 Re: ceny taksówek 29.01.13, 09:38
        Tgz. AS to nie żadna korporacja, tylko dorabiający na lewo "gentelmeni" :) W normalnym kraju nazwnani by byli przestępcami gospodarczymi :) Pamiętaj że licencja i nazwa Taxi to dla ciebie gwarancja bezpieczeństwa. Ciesz się że taki "As" nie wywiózł cię do lasu a tylko skasował kasę z której nie odprowadzi podatku :))) Żal mi ciebie, tacy jak ty dokarmiają Trole w naszym kraju...
        • pawluskiewicz Re: ceny taksówek 01.11.13, 19:49
          andrzej20133 napisał(a):

> Tgz. AS to nie żadna korporacja, tylko dorabiający na lewo "gentelmeni" :) W no
          > rmalnym kraju nazwnani by byli przestępcami gospodarczymi :) Pamiętaj że licenc
          > ja i nazwa Taxi to dla ciebie gwarancja bezpieczeństwa.

Jaka gwarancja bezpieczeństwa??? Nie raz wsiadłem do "dryndy" która tylko dzięki temu, że trzymałem lewe i prawe drzwi nie rozpadła się na pierwszym zakręcie.
          Nie chcę tu usprawiedliwiać Night Riderów czy Przewóz Osób ale Taxi napewno nie jest żadną gwarancją bezpieczeństwa. Jak również czystości i kultury.
    • andrzej20133 Re: ceny taksówek 29.01.13, 09:33
      Polecam "Taxi 400 400" z Ursynowa. Mam kartę stałego klienta, 10% zniżki i za kurs z Piaseczna na Ursynów w dzień płacę ok 35-40 zł. Zależy od korków na Puławskiej :) Ich numer to 535 468 633. No i normalne samochody, normalni kierowcy, rachunki fiskalne itp. :)
    • andrzej20133 Re: ceny taksówek 29.01.13, 09:43
      A cha, znalazłem linka do ich strony :)
      400400taxi.wordpress.com
      • night-driver-piaseczno Re: ceny taksówek 05.11.13, 22:29
        Zapraszamy do korzystania z naszych usług w dzień od 6 do 22 kilometr wynosi 2 zł a w nocy od 22 do 6 rano wynosi 2,5 zł

Telefon kontaktowy
        514-787-506
        502-613-920
    • night-driver-piaseczno Re: ceny taksówek 05.11.13, 22:34
      andrzej20133 napisał(a):

> Zobaczymy Night Driver jak będziesz zapraszał gdy Urząd Skarbowy zajrzy ci do t
      > yłka ? ITD interesuje się takimi jak ty, a i inne służby będą miały co robić ..
      > . Wszak to nie Afryka i trzeba mieć odpowiednie uprawnienia i podatki odprowadz
      > ać. Nie znam punktu działalności przewozowej pod nazwą Night Driver, należy to
      > czytać Nocny gangster gospodarczy :)))

Jak nie wiesz o nas nic to nie wypowiadaj się . Najlepiej jest obrzucić firmę błotem .
      Warszawskie Night Driversy , Autobania itd to też są krętacze itd??
    • budow-laniec Re: ceny taksówek 18.05.16, 18:34
      Jakość zawsze musi kosztować. Jeśli ktoś chce za 20 zł dojechać do Warszawy to autobus będzie najlepszym i najtańszym rozwiązaniem. Ja korzystam z tej korporacji i jestem zadowolony !
    • heniek.8 Re: ceny taksówek 18.05.16, 18:40
      ja jechałem w grudniu Uberem
      M Pole mokotowskie -> Piaseczno za 36zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka