15.01.08, 08:46
Witam wszystkich serdecznie.Chciałbym rozpocząć wątek dotyczący
imprez po godzinie 22.00! Jest to absolutnie nie wskazane,
szczególnie w takim nagłośnieniu jak to miało miejsce ostatniej
soboty w klatce I na Koszteli 2. Jestem zbulwersowany tym,że ludzie
nie myślą,że ktoś ma małe dzieci, że nie mieszkają sami, a inni być
może chcą spać w tym czasie.Imprezy do 1.00 lub 3.00 to lekka
przesada!Muzyka była tak głośna,że słychać ją było w bloku
naprzeciwko więc serdecznie współczuję sąsiadom mieszkającm
bezpośrednio w tej klatce.
Obserwuj wątek
    • beeria Re: IMPREZY 15.01.08, 08:57
      jesli to byla parapetowka to mysle ze mozna przymknac oko. inna sprawa jesli cos
      takiego bedzie sie powtarzac w tym samym lokalu. z tego co sie orientuje
      policja/straz miejska ma praktycznie zwiazane rece na takich osiedlach jak RJ,
      nawet nie moga odholowac samochodu ktory zaparkowal na wykupionym przez kogos
      miejscu.
      • jeden77 Re: IMPREZY 15.01.08, 09:13
        Może administrato się wypowie na ten temat, bo z tego co ja wiem
        można wezwać policję i może nawet wlepić mandat takiemu
        delikwentowi.Zgadzam się,że jeśli parapetówka to ok, mam tylko
        nadzieję,że sąsiedzi byli uprzedzenismile bo blok naprzeciwko raczej
        nie byłsmile
        • assessander Re: IMPREZY 15.01.08, 09:19
          Kochani mi się tam wydaje, że lokatorzy K2/2 obchodzili prawosławny Nowy Rok,
          muszę im podziękować za darmowy pokaz sztucznych ognii.
          Szczerze powiem zastanawiał mnie sens darcia się o 2 w nocy na balkonie. Czy to
          parapetówa?, nie liczyłbym na to. Z niecierpliwością oczekuję następnej
          soboty, zobaczymy czy był to jednorazowy wyskok czy taki akademikowy life style
          będziemy uskuteczniać częściej.
          Faktycznie w bloku G3 słychać było muzę i wrzaski w pokoju z widokiem na budowę.
          • anathea78 Re: IMPREZY 15.01.08, 09:22
            Chcę dodać,że sąsiedzi nie byli uprzedzeni,a impreza nie była po raz
            pierwszy. Mam tylko nadzieję,że więcej takich wrzasków nie będzie,
            bo inaczej spokojnie można nie włączać nic w domu gdyż sąsiad z
            parteru zapewnia nagłośnienie dochodzące do III piętra.
      • rookie35 Re: IMPREZY 15.01.08, 10:23
        Policja czy straż miejska na RJ ma takie same uprawnienia jak wszędzie. RJ nie
        jest jakąś wyłączoną enklawą, która rządzi się swoimi prawami...
        pozdrówki
        • jeden77 Re: IMPREZY 15.01.08, 13:41
          Więc jak coś trzeba będzie do nich dzownić....
        • elwirra28 Re: IMPREZY 15.01.08, 13:48
          Uważam, że nie można usprawiedliwiać imprez w takim wykonaniu, po godzinie 22.
          Bez względu na okazję. Nawet w sylwestra po pewnej godzinie było cicho, a nawet
          jeśli trwała gdzieś jeszcze impreza, to na pewno nie była ona tak głośna. Nikt
          nikomu nie broni się bawić, ale są pewne granice, które kulturalni ludzie znają.
          Mogę zaakceptować wiele rzeczy, ale rozwrzeszczanego towarzystwa na balkonie lub
          głośnych przytupów do równie głośnej muzyki w środku nocy nie koniecznie.
          Policja ma ustawowe prawa i obowiązki i na pewno nie ma w przepisach prawnych
          zapisów o wyłączeniu RJ z zakresu działania tych służb. Jeżeli Policja zostanie
          wezwana (lub Straż Miejska), to prędzej, czy później przyjedzie. Może ona
          pouczyć lub w pewnych okolicznościach skierować sprawę do Sądu Grodzkiego. Nie
          zakładam, że będzie musiało do tego dojść, ponieważ takie sprawy można załatwiać
          polubownie między sąsiadami. Pozdrawiam.
          • dar1198 Re: IMPREZY 15.01.08, 20:33
            Z prawno - karnego punktu widzenia tego typu zachowanie wyczerpuje znamiona następującego wykroczenia ujętego w Kodeksie Wykroczeń :

Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

„Zakłócenie nocnego wypoczynku” - polega na uniemożliwieniu, przynajmniej jednej osobie, odpoczęcia w ciszy, która obowiązuje od godziny 22.00 do 6.00 rano, niezależnie – przy tym - od formy tego odpoczynku (niekoniecznie musi przejawiać się w formie snu) i np. tego, czy sen zostanie przez sprawcę przerwany, czy też nie.
            Pozdrawiam !

• marey1 Re: IMPREZY 15.01.08, 22:15
              Szanowni Panstwo
              Nie ma co tu deliberować. Regulamin porzadku to jasno okresla.
              Wiadomo ze od czasu do czasu jakas impreza sie zdarzy jak u kazdego
              w domu
              Jednak w przypadku regularnego naruszania tego regulaminu, mozna
              pozwac taka osobe do sadu grodzkiego(tak jak napisal dar1198).
              Najpierw jednak proponuje dzwonic na Policje. Z doswiadczenia wiem,
              ze funkcjonariusze przyjezdzaja i reaguja. Niestety straz miejska
              nie dziala na terenie Jabłonny tylko Legionowa.
              Administrator RJ
    • kosztelek1 Re: IMPREZY 16.01.08, 16:16
      Mam pytanie
      To że się ludzie bawią w sobote podczas karnawału to dla was przesada
      Przeciez nie ma imprez w tygodniu wiec o co chodzi ??

• sevq Re: IMPREZY 16.01.08, 16:55
        to niech sie bawią tylko z szacunkiem dla innych mieszkańców a nie wychodzą co
        godzine w nocy na balkon i drą ryje....!!! budząc mieszkańców dwóch bloków.
      • assessander Re: IMPREZY 16.01.08, 20:20
        kosztelek1 napisała:

> Mam pytanie
        > To że się ludzie bawią w sobote podczas karnawału to dla was przesada
        > Przeciez nie ma imprez w tygodniu wiec o co chodzi ??

Generalnie chodzi o to, że było za głośno. Baw się, pij tańcuj, ale nie puszczaj
        muzyki tak głośno ze słychać przez zamkniete okna w sąsiednim bloku, baw się ale
        nie drzyj ryja do 3 w nocy, w końcu baw się ale daj spać innym. To w skrócie.
        Co do mrdamianka84 o ile nie był zamieszany w tzw. wydarzenia sąsiedniej nocy,
        to powiem jedno sam też byś facet stracił cierpliwość, i sądzę że zbyt pochopnie
        składasz intencje na modły.

W sumie to cały czas liczę na to, że mieszkańcy K2/2 bawiąc się w karnawale
        skorzystają z np. miejscowych knajp vide Buchnikowa Chata gdzie można się
        nachlać pojeść i potańczyć, a przy okazji pośpiewać a odległość od domu nie jest
        zabójcza .
        Nie jestem jej właścicielem smile
        Podsumowując, liczę na zachowanie ciut więcej powściągliwości w ukazywaniu
        swojego bujnego temperamentu karnawałowego.

• mrdamianek84 Re: IMPREZY 16.01.08, 18:40
      Witam,
      Panie jeden77 modle się by nie mieć takiego sąsiada/ów jak Pan.
      Wprowadzam się nie długo do Krąselki 2 i napewno będzie kilka
      parapetówek a nie tylko jedna. Pan tu argumentuje że ma Pan dzieci
      itd. rozumiem że jak Pana dziecko zacznie wrzeszczeć o 4 rano to też
      mam dzwonić na policje. Jak będzie Pan chodził z wózkiem to też mam
      panu zwracać uwagę że nie całym chodnikiem jak to jest na ogół.
      Najgorsza sytuacja gdyby miał Pan psa bo tu to wogóle na każdym
      kroku mógłbym dzwonić(kaganiec kupy szczekanie wycie itd) Jak się
      Panu nie podoba to trzeba było sobie domek w lesie wybudować a nie
      do bloku się wprowadzać. Natomias jeśli komuś będzie przeszkadzać
      mój tryb życia to niech poprostu sięgnie po słuchawkę i zadzwoni
      domofonem. Może zrobić to każdy który sam jest wporządku.
      I JESZCZE RAZ DODAM OBY W KRĄSELKI 2 NIE BYŁO TAKICH LUDZI JAK PAN
      I TYCH KTÓRZY TU PANA POPIERAJĄ
      • elwirra28 Re: IMPREZY 16.01.08, 20:05

mrdamianek84 napisał:

> Panie jeden77 modle się by nie mieć takiego sąsiada/ów jak Pan.

i wzajemnie!

A byłeś na Koszteli przyszły sąsiedzie, kiedy ta impreza osiągnęła szczyt
        decybeli? Nie? To poinformuj nas, kiedy będziesz w najlepsze spał w weekend, a
        my, źli sąsiedzi przyjdziemy pod twoje okna i zrobimy powtórkę z rozrywki. Wtedy
        sąsiedzie będziesz mógł się wypowiedzieć po zapoznaniu się ze stanem faktycznym.
        Zapewniam Cię, że przed tym wydarzeniem było wiele imprez, parapetówek itd i
        nikt po cichutku nie słuchał muzyki, a jednak dało się to przeżyć.
        • mrdamianek84 Re: IMPREZY 16.01.08, 22:35
          Ok napewno zgodze się z tym że nie byłem. Ale jak słysze teksty
          typu "policja" "imprezy do 22" to mi się nie dobrze robi. To nie
          jest dom spokojnej starości droga Pani więc troszkę więcej luzu. Bo
          co mają powiedzieć osoby które pracują do 22- według waszego toku
          myślenia powinny słuchać muzyki w słuchawkach a palic dopiero rano.
          Chyba zdaje sobie Pani sprawę z tego że jak stanie 5 osób na
          balkonie i każdy zacznie coś mówić to już słychać. A skoro tak już
          Państwu przeszkadzało to czemu nikt się nie pofatygował do owych
          lokatorów lub nie zadzwonił domofonem. Lepiej od razu dzwonic na
          Policje a oni zamiast ganiac złodzieji itd beda dorosłych ludzi
          uciszać - czy to nie jest przesada? I powtórze że jeśli ktoś uważa
          że osiedle będzie jak dom spokojnej starosci to ja po mojej
          przeprowadzce napewno wybije go z błędu smile) pozdrawiam
          • jeden77 Re: IMPREZY 17.01.08, 08:01
            Panie sąsiedzie z Krącelki-uważam,że nie ma Pan racji, ponieważ
            właśnie mieszkając w bloku należy liczyć się z tym,że to nie jest
            miejsce odosobnione i mieszkają tam inni więc hulaszczy tryb życia
            trzeba było uskuteczniać np. w akademiku. Po drugie chciałbym
            wspomnieć,że skąd Pan wie czy ktoś nie próbował uspokoić sąsiadów,
            ale jakoś nie słyszeli domofonu.Po trzecie współczuję Pana
            sąsiadom,bo skoro od razu zapewnia Pan,że będzie głośno to
            przypuszczam,że na własnej skórze przekona się Pan,że nie jest sam w
            bloku.Popieram tu wpis Pani elwirry, gdyż miała Ona razcję,że skoro
            Pan tam nie był i nie słyszał tego wszystkiego to skąd do cholery
            Pan wie, że ktoś przesadza?! I naprawdę życzę Panu aby Pana budzono
            o 2.00-3.00 rano tak głośną muzyką-ciekawe czy będzie Pan szczęśliwy
            z tego powodu jak zdarzy sięto kilka razy.Chyba wszyscy są dorośli i
            mogą wyjść z domu( nie pytając mamy o pozwolenie)do knajpki lub
            klubu i tam dać upust swojemu temperamentowi. Wtedy my będziemy mieć
            ciszę a sąsiedzi wyszaleją się na maksa.
            Na koniec dodam tyko,że Pana wpis o wózkach, dzieciach, psach itp.
            świadczy o ignorancji i braku jakichkolwiek poważnych argumentów.
            • jeden77 Re: IMPREZY 17.01.08, 08:06
              Dodam jeszcze panie z Krąselki (przepraszam za błąd w poprzednim
              wpisie),że skoro ludzie są dorośli to powinni mieć trochę rozumu i
              wiedzieć co wypada a co nie-a skoro nie wiedzą to widocznie należy
              ich uciszać.I naprawdę cieszę się ogromnie,że nie mieszka Pan a
              blokach o których mowa-kolejny imprezowicz nie jest nam potrzebny.
              • anathea78 Re: IMPREZY 17.01.08, 08:44
                Również popieram Panią elwirrę28.Uważam,że można poimprezować,ale
                tak żeby nie przeszkadzać sąsiadom.Nie każdy musi chcieć słuchac
                głośnej muzyki akurat w nocysmile
                • draganek11 Re: IMPREZY 17.01.08, 13:09
                  Do wszystkich,którzy zabrali głos w tej dyskusji-mieszkam w budynku Koszteli
                  1(od strony nowych budynków) i odległość od Koszteli 2 jest niewielka-jakoś nie
                  słyszałam tego "szczytu decybeli",gdybym nie zaglądała na forum to nie wiedziała
                  bym nawet że ktoś na osiedlu zrobił większą imprezę.A nawet gdybym słyszała,to
                  zanim zaczęłabym myśleć o policji itd.,etc wzięłabym jednak pod uwagę fakt że
                  była to sobota,w trakcie karnawału i na dodatek w jednym z nowszych bloków,gdzie
                  parapetówki(większe i mniejsze) to rzecz nieunikniona i po prostu "bym się
                  przemęczyła".
                  Większość żąda od sąsiadów poszanowania,empatii i zrozumienia jednak w tych
                  wypowiedziach na forum niczego takiego odnaleźć nie można.
                  Nie można tylko czegoś chcieć od innych(spokój,cisza itp.) nie dając nic w
                  zamian(dystans,wyrozumiałość,kompromis itp).
                  Skoro jest to blok a nie domek to trzeba się liczyć z innymi-również z
                  tymi,którzy raz na jakiś czas zechcą w weekend zaprosić gości i spędzić z nimi
                  czas przy muzyce a nawet tańcach. Nie wierzę że większość z Państwa będzie
                  wyprawiać imieniny,urodziny(również dzieci)oraz świętować wszystkie inne okazje
                  poza domem.Ja mojego mieszkania nie traktuję wyłącznie jak sypialni-mieszkam
                  tu,czyli nie tylko śpię i odpoczywam,ale też zapraszam gości czy świętuję z
                  przyjaciółmi ważne dla nas wydarzenia...
                  • elwirra28 Re: IMPREZY 17.01.08, 13:57
                    draganek11 napisała:

> Do wszystkich,którzy zabrali głos w tej dyskusji-mieszkam w
                    budynku Koszteli 1(od strony nowych budynków) i odległość od
                    Koszteli 2 jest niewielka-jakoś nie słyszałam tego "szczytu
                    decybeli",gdybym nie zaglądała na forum to nie wiedziała bym nawet
                    że ktoś na osiedlu zrobił większą imprezę.A nawet gdybym słyszała,to
                    zanim zaczęłabym myśleć o policji itd.,etc wzięłabym jednak pod
                    uwagę fakt że była to sobota,w trakcie karnawału i na dodatek w
                    jednym z nowszych bloków,gdzie parapetówki(większe i mniejsze) to
                    rzecz nieunikniona i po prostu "bym się przemęczyła".

Rozumiem wobec tego, że będzie Pani zadowolona, pełna empatii,
                    zrozumienia, kompromisu jeśli przy najbliższej okazji zrobię taką
                    imprezę (może nawet z tymi sąsiadami, którym nie podoba się tego
                    typu zachowaniesmile) i pod pozorem karnawału z rozdartymi buziami na
                    balkoniku, przy skocznej muzyce zrobimy sobie potańcówkę. W końcu
                    jest Pani w stanie się przemęczyć to dlaczego nie? Mam tylko
                    nadzieje, że będzie Pani wtedy zmęczona całym tygodniem pracy od
                    rana do wieczora, będzie Panią bolała głowa, lub właśnie pani
                    zaśnie. Jesli ma Pani małe dzieci, to prosze wskazać okno pod które
                    mamy przyjść, żeby empatii nie było końcawink

• mrdamianek84 Re: IMPREZY 17.01.08, 15:48
                      elwirra28 napisała:

> draganek11 napisała:
                      >
                      > > Do wszystkich,którzy zabrali głos w tej dyskusji-mieszkam w
                      > budynku Koszteli 1(od strony nowych budynków) i odległość od
                      > Koszteli 2 jest niewielka-jakoś nie słyszałam tego "szczytu
                      > decybeli",gdybym nie zaglądała na forum to nie wiedziała bym nawet
                      > że ktoś na osiedlu zrobił większą imprezę.A nawet gdybym
                      słyszała,to
                      > zanim zaczęłabym myśleć o policji itd.,etc wzięłabym jednak pod
                      > uwagę fakt że była to sobota,w trakcie karnawału i na dodatek w
                      > jednym z nowszych bloków,gdzie parapetówki(większe i mniejsze) to
                      > rzecz nieunikniona i po prostu "bym się przemęczyła".
                      >
                      > Rozumiem wobec tego, że będzie Pani zadowolona, pełna empatii,
                      > zrozumienia, kompromisu jeśli przy najbliższej okazji zrobię taką
                      > imprezę (może nawet z tymi sąsiadami, którym nie podoba się tego
                      > typu zachowaniesmile) i pod pozorem karnawału z rozdartymi buziami na
                      > balkoniku, przy skocznej muzyce zrobimy sobie potańcówkę. W końcu
                      > jest Pani w stanie się przemęczyć to dlaczego nie? Mam tylko
                      > nadzieje, że będzie Pani wtedy zmęczona całym tygodniem pracy od
                      > rana do wieczora, będzie Panią bolała głowa, lub właśnie pani
                      > zaśnie. Jesli ma Pani małe dzieci, to prosze wskazać okno pod
                      które
                      > mamy przyjść, żeby empatii nie było końcawink
                      >

NO TAK !!! PARANOJA I WIELKA BZDURA - SUGERUJE PANI ŻE POWINNIENEM
                      ZNAĆ GRAFIK KAŻDEGO MIESZKAŃCA I DOWIADYWAĆ SIĘ CODZIENNIE CZY GO
                      CZASEM GŁOWA NIE BOLI !!! GRATULUJE I WSPÓŁCZUJE SĄSIADOM
                  • assessander Re: IMPREZY 17.01.08, 14:01
                    Bo to drugi kraniec bloku K2 jest i odgłosy zostawały na podwórku wewnętrznym.
                    Może nie do końca wczytałaś się w nasze posty, bo ja rozumiem, że w tym
                    przypadku nie został potepiony fakt zrobienia impry, ale przekroczenie
                    "Rubikonu przyzwoitości", polegające na ilości emitowanych decybeli. Były
                    imprezy w naszych blokach raz głośniejsze raz cichsze, ale "sobotnia noc"
                    wyznaczyła nowe standardy smile. Oczywiście traktuję sprawę jako incydent niewiele
                    znaczący i błahy.

• jeden77 Re: IMPREZY 17.01.08, 14:06
                      Zgadzam się z przedmócą -to nie był ten koniec bloku od strony
                      Koszteli 1 i jest to raczej znacząca odległość, wbrew temu co Pani o
                      nicku draganek sugeruje. Poza tym jak można wypowiadać się w sprawie
                      która Pani nie dotyczy,bo to nie Pani mieszka w pobliżu i nie Pani
                      nie mogła zasnąć. Ciekawe jak Pani zachowałaby się gdyby akurat
                      zasnęła i np. była w ciąży??!!Czy byłaby Pani taka wspaniałomyślna?
                      Nie sądzę.Blok to nie domek-trzeba liczyć się z tym, że inni być
                      może chcą odpocząć. Zachęcam Paniś do przeczytania regulaminu
                      osiedla-każda kulturalna osoba wie z czym to się wiążę!Kilkakrotnie
                      były w tym bloku imprezy, czasami również na balkonie, ale nigdy,
                      powtarzam, nigdy nie było tak głośno. Więc proszę tu nie wyjeżdżać z
                      tekstami o braku tolerancji!
                      • anathea78 Re: IMPREZY 17.01.08, 14:19
                        Chętnie poznam sąsiadkę o nicku elwirra gdyż w zupełności się z Nią
                        zgadzamsmileWiadome jest to,że każdy czasami zrobi imprezę, gdyż chce
                        coś świętować bądź spotkać się z przyjaciółmi. Uważam jednak,że
                        należy robić to tak, aby nie przeszkadzać sąsiadom-co jest możliwe
                        do wykonania, ale nawet w takich przypadkach należałoby uprzedzić
                        sąsiadów,że może być troszkę głośniej.Ale troszkę znaczy troszkę-a
                        nie mega głośno, gdyż nie każdy może chcieć w danym momencie
                        wysłuchiwać odgłosów imprezy.
                        • draganek11 Re: IMPREZY 17.01.08, 14:42
                          Ja też jestem za tym-trzeba się liczyć z innymi.Oczywiście gdyby każdy się
                          stosował do tej zasady nie mielibyśmy o czym dyskutować na forum wink
                          Sęk w tym,że dla niektórych nawet troszkę głośniej jest niedopuszczalne-myśląc
                          tylko o sobie kierują się egoizmem i wtedy nawet sporadyczne,"niegroźne"
                          spotkania z rodziną czy przyjaciółmi będą się kończyć scysjami sąsiadów....Przed
                          tym chciałabym przestrzec i o to mi chodziło w poprzednim poście...
                          • assessander Re: IMPREZY 17.01.08, 14:47
                            no w sumie temat jest fajny smile podsumowując
                      • draganek11 Re: IMPREZY 17.01.08, 14:34
                        Proszę się uspokoić Pani/Panie Jeden77 i nie "wyrzucać" swojej złości za
                        imprezowiczów na mnie i nie atakować mojej osoby roztrząsając każde moje
                        zdanie-to nadinterpretacja z Pana/Pani strony(nawet słowem nie wspomniałam o
                        tolerancji...) -wypowiedziałam swoje zdanie na temat zdarzenia jak cała reszta
                        moich przedmówców,do czego mam prawo jak inni.
                        Regulamin osiedla jest mi znany,ale tu ważny jest jeszcze jeden regulamin w
                        przypadku publicznego wypowiadania się na forum-wątpię czy kiedykolwiek go
                        czytałeś/czytałaś-wypowiadając się takim tonem za chwilę obrazisz nie tylko mnie
                        ale innych którzy ośmielą się mieć inne zdanie.....Więc proszę przestań się już
                        nakręcać-przed nami zaraz kolejny weekend,ile można przeżywać cudzą imprezę? ;p
                        • jeden77 Re: IMPREZY 17.01.08, 14:48
                          Nie miałem na celu obrażenia szanownej Pani-przykro mi, jeśli tak to
                          Pani odebrała.Uważam,że każdy może mieć swoje zdanie, ale należy
                          zapoznać się z sytuacją zanim sięją skomentuje. Pani nie było w
                          najbliższej okolicy i dlatego tak się uniosłem. Regulamin jest mi
                          doskonale znany, więc proszę darować sobie ironię.
                          • r.kalinska fajny artykulik 17.01.08, 15:46
                            www.gazetawyborcza.pl/1,87648,4811518.html
                        • mrdamianek84 Re: IMPREZY 17.01.08, 15:55
                          draganek11 napisała:

> Proszę się uspokoić Pani/Panie Jeden77 i nie "wyrzucać" swojej
                          złości za
                          > imprezowiczów na mnie i nie atakować mojej osoby roztrząsając
                          każde moje
                          > zdanie-to nadinterpretacja z Pana/Pani strony(nawet słowem nie
                          wspomniałam o
                          > tolerancji...) -wypowiedziałam swoje zdanie na temat zdarzenia jak
                          cała reszta
                          > moich przedmówców,do czego mam prawo jak inni.
                          > Regulamin osiedla jest mi znany,ale tu ważny jest jeszcze jeden
                          regulamin w
                          > przypadku publicznego wypowiadania się na forum-wątpię czy
                          kiedykolwiek go
                          > czytałeś/czytałaś-wypowiadając się takim tonem za chwilę obrazisz
                          nie tylko mni
                          > e
                          > ale innych którzy ośmielą się mieć inne zdanie.....Więc proszę
                          przestań się już
                          > nakręcać-przed nami zaraz kolejny weekend,ile można przeżywać
                          cudzą imprezę? ;p

POPIERAM. JAK WIDAĆ PAN 77 NIGDY NIE BYŁ NA IMPREZACH. JAK SAM
                          POWIEDZIAŁ IMPREZY TYLKO W AKADEMIKACH GDZIE GO OCZYWIŚCIE NIGDY NIE
                          BYŁO!!!smile)))
                      • mrdamianek84 Re: IMPREZY 17.01.08, 15:52
                        PANIE JEDEN77 TO NIECH PAN NIE WYJEŻDZA O TOLERANCJI BO DLA PANA
                        JEST TO WIDAĆ POJĘCIE NIEZNANE!!!! JESZCZE RAZ GRATULUJE I
                        WSPÓŁCZUJE SĄSIADOM!!1

jeden77 napisał:

> Zgadzam się z przedmócą -to nie był ten koniec bloku od strony
                        > Koszteli 1 i jest to raczej znacząca odległość, wbrew temu co Pani
                        o
                        > nicku draganek sugeruje. Poza tym jak można wypowiadać się w
                        sprawie
                        > która Pani nie dotyczy,bo to nie Pani mieszka w pobliżu i nie Pani
                        > nie mogła zasnąć. Ciekawe jak Pani zachowałaby się gdyby akurat
                        > zasnęła i np. była w ciąży??!!Czy byłaby Pani taka wspaniałomyślna?
                        > Nie sądzę.Blok to nie domek-trzeba liczyć się z tym, że inni być
                        > może chcą odpocząć. Zachęcam Paniś do przeczytania regulaminu
                        > osiedla-każda kulturalna osoba wie z czym to się wiążę!
                        Kilkakrotnie
                        > były w tym bloku imprezy, czasami również na balkonie, ale nigdy,
                        > powtarzam, nigdy nie było tak głośno. Więc proszę tu nie wyjeżdżać
                        z
                        > tekstami o braku tolerancji!
                  • mrdamianek84 Re: IMPREZY 17.01.08, 15:46
                    BRAWO!!! BO JUZ SIĘ BAŁEM ŻE ZOSTANE ZLINCZOWANY ZA MÓJ
                    POGLĄD!!!smile)) I JAK NAJBARDZIEJ POPIERAM i POZDRAWIAM
                    • assessander Re: IMPREZY 17.01.08, 16:07
                      Ot i się "cudak" znalazł. wink
                    • elwirra28 Re: IMPREZY 17.01.08, 16:34
                      W takim razie mam prośbę do Pani Draganek i Pana mrdamianek84, jeśli
                      kiedykolwiek będziecie sie źle czuli, będziecie zmęczeni lub będą
                      wami targały inne przypadłości, a jedynym Waszym marzeniem będzie w
                      tej chwili spokój i sen, proszę dać znać na forum. Oczywiście
                      mogłabym urządzić wtedy normalną imprezę, ale dla Was drodzy Państwo
                      zrobię w imię tolerancji specjalną zabawę z odpowiednim
                      nagłośnieniem, aby wasze uszy słyszały dokładnie każdy dźwiękwink)
                      Bawmy się!
                      • mrdamianek84 Re: IMPREZY 17.01.08, 16:53
                        OK napewno nie zapomne o Pani. W taki dzień przyda mi się
                        towarzystwo więc się napewno dołącze do imprezy!!! i odpale swoje
                        ngłośnienie a że kilku znajomych to dj wiec napewno zabawa będzie
                        przednia smile))))
                        Pozdrawiam wszystkich zgredów z RJ i apeluje o trzymanie słuchawki
                        oraz palców na klawiszach telefonu bo numer na policje pewnie juz
                        macie wyryty na ścianie smile)) a ja wprowadzam się już nie długo i z
                        tego co widzę dyskusja będzie żywa po tym fakcie!!!ACHA I NIE
                        PLANUJE IMPREZ DO 22 TYLKO OD 22 !!!! smile))
                        • donpedr Re: IMPREZY 17.01.08, 20:05
                          Fstszonsajonce...
                        • lucyferek2000 Re: IMPREZY 17.01.08, 22:19
                          No i po co czlowieku pajacujesz? Chcesz sie dowartosciowac? Czy zaszpanowac,
                          jakie to z Ciebie zabawowy czlowiek? Zalosne.
                          Co do imprezy o ktorej tu mowa - nie mam nic do robienia imprez, zwlaszcza w
                          sobote, choc sam mam male dziecko ktore czasami nie moze spac. Ale jak ktos
                          koniecznie chce sie schlac na amen, to niech przynajmniej zamknie sie w kiblu i
                          sobie tam siedzi, a nie wychodzi jeden z drugim na balkon i morde wydzieraja.
                          Zamknac okna i drzwi i bawic sie nawet do rana, tyle w temacie.
                          • jeden77 Re: IMPREZY 18.01.08, 08:08
                            Panie mrdamianek widzę,że Pan sam popiera swoje poglądy widząc po
                            wpisach-rzeczywiście brakuje Panu dowartościowania. Żałosne jest
                            to,że straszy Pan sąsiadów co Pan zrobi jak się wprowadzi, ale na
                            szczęscie nie będzie Pan naszym sąsiadem.Chce Panu tylko
                            powiedzieć,że wspólnota może Pana wykluczyć z osiedla pomimo tego,że
                            jest Pan włascicielem mieszkania,wiec proszę uważać na to co
                            Pan "obiecuje". Teksty o tym,że zrobi Pan impreże po 22.00
                            świadcząwyłącznie o Pańskim braku kultury i chęci zaszpanowania.
                            Każdy z nas lubi poimprezować, ale jak widać nie każdy ma poczucie
                            kultury.
                            • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 09:17
                              Tak zgadzam się. Brawo za błyskotliwość.

jeden77 napisał:

> Panie mrdamianek widzę,że Pan sam popiera swoje poglądy widząc po
                              > wpisach-rzeczywiście brakuje Panu dowartościowania. Żałosne jest
                              > to,że straszy Pan sąsiadów co Pan zrobi jak się wprowadzi, ale na
                              > szczęscie nie będzie Pan naszym sąsiadem.Chce Panu tylko
                              > powiedzieć,że wspólnota może Pana wykluczyć z osiedla pomimo
                              tego,że
                              > jest Pan włascicielem mieszkania,wiec proszę uważać na to co
                              > Pan "obiecuje". Teksty o tym,że zrobi Pan impreże po 22.00
                              > świadcząwyłącznie o Pańskim braku kultury i chęci zaszpanowania.
                              > Każdy z nas lubi poimprezować, ale jak widać nie każdy ma poczucie
                              > kultury.
                              • robaczek2001 Re: IMPREZY 19.01.08, 19:42
                                proszę się nie przejmować pogróżkami
                                Pan jest w innej wspólnocie
                          • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 09:09
                            Widać Proszę Pana że nic Pan nie rozumie. Specjalnie dodaje oliwy i
                            prowokuje by ci ludzie zastanowli się o co im chodzi. A pajacować
                            lubie poprostu!!! I ty ani nikt inny mi tego nie zabroni wiec
                            wstrzymaj sie z pewnymi stwierdzeniami

lucyferek2000 napisał:

> No i po co czlowieku pajacujesz? Chcesz sie dowartosciowac? Czy
                            zaszpanowac,
                            > jakie to z Ciebie zabawowy czlowiek? Zalosne.
                            > Co do imprezy o ktorej tu mowa - nie mam nic do robienia imprez,
                            zwlaszcza w
                            > sobote, choc sam mam male dziecko ktore czasami nie moze spac. Ale
                            jak ktos
                            > koniecznie chce sie schlac na amen, to niech przynajmniej zamknie
                            sie w kiblu i
                            > sobie tam siedzi, a nie wychodzi jeden z drugim na balkon i morde
                            wydzieraja.
                            > Zamknac okna i drzwi i bawic sie nawet do rana, tyle w temacie.
                            • jeden77 Re: IMPREZY 18.01.08, 09:19
                              Widzę,że Pan nie wczytał się za bardzo w mój post-ja nic o
                              pajacowaniu nie pisałem, więc prosze darować sobie głupie
                              uwagi.Śieszy mnie po prostu udział w dyskusji osób których ona nie
                              dotyczy.Poza tym wszystko można załatwić kulturalnie, a ja widzę, że
                              Pan jest nadpobudliwy i lubi wszczynać awantury.
                              • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 15:13
                                jeden77 napisał:

> Widzę,że Pan nie wczytał się za bardzo w mój post-ja nic o
                                > pajacowaniu nie pisałem, więc prosze darować sobie głupie
                                > uwagi.Śieszy mnie po prostu udział w dyskusji osób których ona nie
                                > dotyczy.Poza tym wszystko można załatwić kulturalnie, a ja widzę,
                                że
                                > Pan jest nadpobudliwy i lubi wszczynać awantury.

Panie drogi nadpobudliwy to jestem do takich ludzi jak Pan. A jeśli
                                chodzi o pajacownie do nie do Pana była ta odp więc chyba Pan ma
                                problem.
                                Kończe już dyskusje z Panem jeśli można to tak nazwać bo naszczęście
                                nie jest Pan moim sąsiadem i nie będzie. I oby było tak zawsze!!!
                            • assessander Re: IMPREZY 18.01.08, 09:26
                              merytorycznie to pajacowanie nic nie wnosi do sprawy. No cóż ale jak ktoś lubi
                              pajacować to mógłby to robić z pożytkiem więc ...
                              niech sobie poklika.
                              pajacyk.pl/
                        • katechana1 Re: IMPREZY 16.02.08, 10:28
                          mrdamianek84 napisał:

> OK napewno nie zapomne o Pani. W taki dzień przyda mi się
                          > towarzystwo więc się napewno dołącze do imprezy!!! i odpale swoje
                          > ngłośnienie a że kilku znajomych to dj wiec napewno zabawa będzie
                          > przednia smile))))
                          > Pozdrawiam wszystkich zgredów z RJ i apeluje o trzymanie słuchawki
                          > oraz palców na klawiszach telefonu bo numer na policje pewnie juz
                          > macie wyryty na ścianie smile)) a ja wprowadzam się już nie długo i z
                          > tego co widzę dyskusja będzie żywa po tym fakcie!!!ACHA I NIE
                          > PLANUJE IMPREZ DO 22 TYLKO OD 22 !!!! smile))

Co za kretyn musi być z tego człowieka! i komu ty chcesz zrobić na
                          złość? Uważaj, bo jesteś sam, a takich, co zechcą Ci życie "umilić"
                          na osiedlu jest wielu.
                      • draganek11 Re: IMPREZY 18.01.08, 10:18
                        elwirra28 napisała:

> W takim razie mam prośbę do Pani Draganek i Pana mrdamianek84, jeśli
                        > kiedykolwiek będziecie sie źle czuli, będziecie zmęczeni lub będą
                        > wami targały inne przypadłości, a jedynym Waszym marzeniem będzie w
                        > tej chwili spokój i sen, proszę dać znać na forum. Oczywiście
                        > mogłabym urządzić wtedy normalną imprezę, ale dla Was drodzy Państwo
                        > zrobię w imię tolerancji specjalną zabawę z odpowiednim
                        > nagłośnieniem, aby wasze uszy słyszały dokładnie każdy dźwiękwink)
                        > Bawmy się!

Ironia jest zbędna,odsyłam do ponownej lektury(może tym razem z większym
                        zrozumieniem) mojego postu:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35380&w=74416372&a=74520765
                        Nadal się dziwię,że można tak długo roztrząsać taką sprawę...I tak zaciekle się
                        w nią angażować...

Pozdrawiam życząc dystansu-rozumiem że wielu z Was nie przespało jednej nocy
                        przez imprezę wykraczającą poza ogólnie przyjęte normy i standardy,ale to chyba
                        nie powód by atakować z taką zaciekłością tych,którzy próbują przedstawić inny
                        punkt widzenia na tą sprawę....
                        • jeden77 Re: IMPREZY 18.01.08, 10:30
                          Zgadzam się,że nia ma co tego aż tak dlugo roztrząsać. Zamieszczając
                          ten post nie sądziłem,że tak się to rozwinie.Ale chciałem tylko
                          zwrócić uwagę,że nie było to po raz pierwszy
                          • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 15:15
                            I NIE OSTATNI !!!!!!

jeden77 napisał:

> Zgadzam się,że nia ma co tego aż tak dlugo roztrząsać.
                            Zamieszczając
                            > ten post nie sądziłem,że tak się to rozwinie.Ale chciałem tylko
                            > zwrócić uwagę,że nie było to po raz pierwszy
                            • jeden77 Re: IMPREZY 18.01.08, 15:28
                              A skąd Pan wie?!Może sąsiedzi w tamtym bloku są bardziej rozumni niż
                              jak widać Pan.Bo jak dla mnie z PAna to niezły oszołom
                              • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 18:35
                                I kto tu kogo zaczepia>???? Widze że się Pan bardzo wkręcił! Może ze
                                mnie i oszołom ale powiem tak że wole 100 oszołomów niż
                                jednego ......A powstrzymam się choć jak by był pan choć troche
                                błyskotliwy to by pan rozczytał
                                I nie pisz już Pan nic do mnie bo mam lekkie wymioty jak widzę Pan
                                odpowiedzi

jeden77 napisał:

> A skąd Pan wie?!Może sąsiedzi w tamtym bloku są bardziej rozumni
                                niż
                                > jak widać Pan.Bo jak dla mnie z PAna to niezły oszołom
                            • assessander Re: IMPREZY 18.01.08, 15:32
                              normalnie stary jak cię czytam to mnie łamie w kostkach, normalnie wyobrażam
                              sobie jakiegoś psychola w samonośkach. zaczynam drżeć o bezpieczeństwo. w sumie
                              to masz chyba większy problem z zasilaniem niż inni, zatem zastanawia mnie jak
                              twój turbo sprzęt zadziała.
                              • jeden77 Re: IMPREZY 18.01.08, 18:41
                                Nie wiem z jakiej dziury wylazles ale wleź tam z powrotem Mr Draganek
                                • jeden77 Re: IMPREZY 18.01.08, 18:43
                                  Chodziło mi oczywiście o Mr Damianka-nie wiem gdzie takich sieją
                                  • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 18:52
                                    ok juz nie długo sie dowiesz moge ci to obiecać

jeden77 napisał:

> Chodziło mi oczywiście o Mr Damianka-nie wiem gdzie takich sieją
                                • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 18:51
                                  Chętnie poznam twoja dziure. I powtórze nie pisz bo mam już ostre
                                  wymioty jak widze twój nick. Mówiłes że masz dzieci chyba długo z
                                  nimi nie przebywasz skoro tak pilnie tu odpowiadasz i zaciekle
                                  szukasz zaczepki bo ktoś nie zgodził się z toim zdaniem. Może pora
                                  to zmienić. PROPONUJE RÓWNIEŻ SKUPIĆ SIE NA ODPOCZYNKU BO TAK TU
                                  PŁAKAŁEŚ ŻE NIE MASZ KIEDY A DZIŚ PIATEK I MOŻE ZNOWU CI BIEDAKU NIE
                                  DADZĄ SPAĆ I CO ZROBISZ ZADZWONISZ NA POLICJE!!! MOŻE PRZEZ POMYŁKE
                                  CIEBIE BY POJECHALI POUCISZAĆ.

jeden77 napisał:

> Nie wiem z jakiej dziury wylazles ale wleź tam z powrotem Mr
                                  Draganek
                                  • katechana1 Re: IMPREZY 16.02.08, 10:40
                                    mrdamianek84 napisał:

> Chętnie poznam twoja dziure. I powtórze nie pisz bo mam już ostre
                                    > wymioty jak widze twój nick. Mówiłes że masz dzieci chyba długo z
                                    > nimi nie przebywasz skoro tak pilnie tu odpowiadasz i zaciekle
                                    > szukasz zaczepki bo ktoś nie zgodził się z toim zdaniem. Może
                                    pora
                                    > to zmienić. PROPONUJE RÓWNIEŻ SKUPIĆ SIE NA ODPOCZYNKU BO TAK TU
                                    > PŁAKAŁEŚ ŻE NIE MASZ KIEDY A DZIŚ PIATEK I MOŻE ZNOWU CI BIEDAKU
                                    NIE
                                    > DADZĄ SPAĆ I CO ZROBISZ ZADZWONISZ NA POLICJE!!! MOŻE PRZEZ
                                    POMYŁKE
                                    > CIEBIE BY POJECHALI POUCISZAĆ.
                                    >
                                    > jeden77 napisał:
                                    >
                                    > > Nie wiem z jakiej dziury wylazles ale wleź tam z powrotem Mr
                                    > Draganek

Zazwyczaj nie przeklinam, ale tym razem nie mogę się powstrzymać -
                                    mam nadzieję, że wkrótce po przeprowadzce ktoś Ci zdrowo
                                    przypier...w Twoją niewyparzoną gębę.
                              • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 18:41
                                napisz cos więcej o sobie moze sie pokochamy tak jak i z Panem
                                jeden77. Taki extremalny trójkąt 1 oszołom i dwóch zgredów może
                                będzi miło!!!

assessander napisał:

> normalnie stary jak cię czytam to mnie łamie w kostkach, normalnie
                                wyobrażam
                                > sobie jakiegoś psychola w samonośkach. zaczynam drżeć o
                                bezpieczeństwo. w sumi
                                > e
                                > to masz chyba większy problem z zasilaniem niż inni, zatem
                                zastanawia mnie ja
                                > k
                                > twój turbo sprzęt zadziała.
                                >
                                >
                                • assessander Re: IMPREZY 18.01.08, 18:53
                                  chyba Cię podwiązki za mocno uciskają, no ale cóż tak to jest jak dać swobodny
                                  dostęp do internetu smile.
                                  • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 19:00
                                    a tobie chyba zapomnieli zdjąć opaskę uciskową z mózgu bo zakładam
                                    że go masz choć ciężko to wyczuć. Do zobaczenia juz nie długo mam
                                    nadzieje że humor was nie opuści wtedy bo mam wrażenie że pampersy
                                    nie wyrobią

assessander napisał:

> chyba Cię podwiązki za mocno uciskają, no ale cóż tak to jest jak
                                    dać swobodny
                                    > dostęp do internetu smile.
                                    >
                                    • assessander Re: IMPREZY 18.01.08, 19:14
                                      kurde normalnie błysnąłeś intuicją, niczym przewodniczący MENSY. faktycznie mam
                                      wrażenie że watek osiągnął dość absurdalny poziom, i to za sprawą szanownego
                                      pana. "No cóż humoru mamy dość ale i twój przyjmiemy jako znak naszego
                                      zwycięstwa". Miłego piątkowego karnawałowego wieczoru i daj popalić swoim
                                      sasiadom, niech cię wspominają uuuuu dłuugo. No i konserwuj dobrze sprzęt przed
                                      przeprowadzką na RJ, bo może słabo basy słychać smile

ps

załóżmy nowy watek bo ten jest już nudny
                                      • mrdamianek84 Re: IMPREZY 18.01.08, 19:32
                                        a co tam basy. stwierdziłem że wynajmę mieszkanie cygańskiej
                                        rodzinie i zorganizuje w domu od piątku do niedzieli próby kapeli
                                        ochotniczej straży pożarnej
                                        Jest wolny etat wokalistki także zapraszam na przesłuchania

assessander napisał:

> kurde normalnie błysnąłeś intuicją, niczym przewodniczący MENSY.
                                        faktycznie mam
                                        > wrażenie że watek osiągnął dość absurdalny poziom, i to za sprawą
                                        szanownego
                                        > pana. "No cóż humoru mamy dość ale i twój przyjmiemy jako znak
                                        naszego
                                        > zwycięstwa". Miłego piątkowego karnawałowego wieczoru i daj
                                        popalić swoim
                                        > sasiadom, niech cię wspominają uuuuu dłuugo. No i konserwuj dobrze
                                        sprzęt przed
                                        > przeprowadzką na RJ, bo może słabo basy słychać smile
                                        >
                                        > ps
                                        >
                                        > załóżmy nowy watek bo ten jest już nudny
                                        • tanie_wino Re: IMPREZY 19.01.08, 10:07
                                          A to feler - Westchnął seler.
                                          • sevq Re: IMPREZY 20.01.08, 13:35
                                            O dzisiaj jestem pierwszy... smile a tak apropo mrdamianek69 czy jakos tam jak
                                            zrobisz taka impreze jeszcze raz obok mnie to sam własnorecznie przyjde i cie z
                                            niej wykopie smile
                                            • mrdamianek84 Re: IMPREZY 20.01.08, 15:35
                                              Panie nie sepleń sie bo żadnej iprezy jeszcze nie robiłem a jak
                                              zrobie to jeśli do mnie odważysz sie zapukać to sam cie kopne więc
                                              nie kozacz tu internetowy bohaterze i bujaj sie ale nie ze mną
                                              gamoniu.

sevq napisał:

> O dzisiaj jestem pierwszy... smile a tak apropo mrdamianek69 czy
                                              jakos tam jak
                                              > zrobisz taka impreze jeszcze raz obok mnie to sam własnorecznie
                                              przyjde i cie z
                                              > niej wykopie smile
                                              • victoria1231 Re: IMPREZY 20.01.08, 23:15
                                                Oj małe dzieci z WAs! chyba piaskownica się kłania smile Luzu więcej

Pozdro
                                                • general99 Re: IMPREZY 21.01.08, 00:26
                                                  nieźle się zapowiada klimacik rajskiej jabłoni. A miało być jak w
                                                  raju. A będzie jak w piekle. Jeszcze goręcej wściekle jak w nasze
                                                  stosunki sąsiedzkie będzie ingerować policja.
                                                  • general99 Re: IMPREZY 21.01.08, 00:29
                                                    gwoli wspomnienia o poziomie dyskusji - jeśli ktoś z forumowiczów
                                                    czuje sie dotkniety postami dyskutantów chetnie pomogę sporządzić
                                                    pozwy sądowe o naruszenie dóbr osobistych wink
                                                  • assessander Re: IMPREZY 21.01.08, 10:18
                                                    Fajna forma reklamy ale czy dozwolona przez palestrę ??

Taki pozew każdy może sam sobie napisać, tylko szczerze wątpię w jego
                                                    skuteczność. hehh altruista jeden
                                                  • beeria Re: IMPREZY 16.02.08, 02:47
                                                    koszteli 2/47 - chyba byl testowany sprzet grajacy do ok. 2 w nocy. czy ktos
                                                    oprocz mnie tez nie mogl spac?
                                                  • sevq Re: IMPREZY 16.02.08, 09:57
                                                    Niestety tez sie nie wyspałem a mieszkam w klatce obok na tym samym pietrze ;/
                                                    Ci sąsiedzi z tego co pamietam juz drugi raz robią głośna impre w nocy...
                                                  • mablo3 Re: IMPREZY 16.02.08, 19:24
                                                    Skuteczna i sprawdzona metoda, to dzwonić pod numer 997.Dyskrecja
                                                    urzędowo zagwarantowana.
                                              • katechana1 Re: IMPREZY 16.02.08, 10:34
                                                Ciekawe czubku, czy tak łatwoporadzisz sobie zcałą bandą
                                                rozwścieczonych sąsiadów.
          • katechana1 Re: IMPREZY 16.02.08, 10:20
            Szanowny mrdamianku,

To straszenie w każdej Twojej wypowiedzi, że będziesz skutecznie
            uprzykrzał życie sąsiadom, jest dziecinadą i jako przestrogę powiem
            Ci, że osobiście znam przypadek z osiedla w Żyrardowie, gdzie mimo
            prawa własności do mieszkania, współnota takiego "imprezowicza"
            skutecznie zmusiła do zmiany miejsca zamieszkania. Więc uważaj, bo
            może i Ty długo tu nie zabawisz z takim podejściem. Twoje wypowiedzi
            są z pogranicza przedszkola i podstawówki i chyba tamnależałoby Cię
            cofnąć.
    • marayek Re: IMPREZY 16.02.08, 19:58
      Całe to forum zaczyna się robić bez sensu. Jestem nowym mieszkańcem i cały czas
      wszyscy tylko narzekają nie ważne jaki temat się zacznie. Żyjemy w blokach i
      musimy czy tego chcemy czy nie do pewnych sytuacji się dostosować: Dziś ja
      przedzwonię bo sąsiad zrobił imprezę a za miesiąc ja będę miał imieniny i reszta
      sąsiadów będzie dzwoniła bo raz w roku u mnie jest głośno. Może najlepiej niech
      wszyscy włączą sobie sprzęt na cały regulator i zrobią jedną wielką imprezę
      wtedy nikt nikomu nie będzie przeszkadzał. Tak niestety wygląda życie w blokach
      i pora się do tego przyzwyczaić drodzy sąsiedzi. Ciekawe czy jak malutkie
      dziecko sąsiadów płacze całą noc i nie możecie spać to też dzwonicie po policję?
      • mablo3 Re: IMPREZY 16.02.08, 21:13
        Drogi Marayek'u! W blokach mieszkam od trzydziestu lat i z
        obserwacji wiem,że kulturalni ludzie kończą imprezy o
        godz.22.00.Płaczu dziecka nie porównuj do głośnej muzyki i
        pijackich krzyków.Małe dzieci nie śpią i płaczą właśnie z tego
        powodu,a małych dzieci na naszym osiedlu jest dużo.Pozdrawiam.
        • agus256 Re: IMPREZY 17.02.08, 20:28
          zastanawiające jest to co czytam w tej kwestii. Ostatnia u mnie
          impreza liczyła ok 20 osób. Sąsiedzi byli uprzedzeni ze może być
          głośniej choćby z racji ilości osób . Był alkohol, muzyka (głośniki
          nie były na max'a), niektórzy pląsali się na parkiecie, inni
          wychodzili na dymka na balkon ale rozmawali szeptem (i pety wrzucali
          do słoika nie za balkon). Potem był wywiad wsrod sąsiadów czy było
          głośno a oni myśleli że impreza była odwołana bo nic nie było
          słychać. Więc da się miło imprezować cicho. Tylko gospodarze muszą
          nad wszystkim panować. Niestety mieszkamy w bloku i nawet
          jednorazowe darcie sie, skakanie i tupanie nie jest
          usprawiedliwieniem. Tu jest sporo rodzin z maluchami i nawet w dzień
          odkrecanie głośników na max'a nie powinno mieć miejsca. Zaraz pewnie
          ktos rzuci komentarz ze wypowiedz moja przypomina jakiegos
          starucha , negatywnie nastawionego do imrez itp. Nie, jesteśmy
          młodzi i gdy chcemy się dobrze wyszaleć lub posłuchać głośnej muzyki
          to idziemy do klubu bo blok nie jest odpowiednim miejscem. Kultura,
          kultura i jeszcze raz kultura - uszanowanie spokoju sąsiadów (także
          w dzień a w nocy szczególnie).
          Na prawdę da sie zrobić nieuciążliwą dla innych imprezę.
          pozdrawiam
          • jeden77 Re: IMPREZY 18.02.08, 09:26
            Zgadzam się z przedmówczynią-ja też zawsze uprzedzam sąsiadów a i
            tak koło 22.00 zmywamy się i idziemy do klubu. W końcu nie jesteśmy
            małolatami, którzy bawią się jakby mieszkali w akademiku.Sam swego
            czasu tam mieszkałem i wtedy to rozumiem to szaleństwo, ale teraz
            trzeba się liczyć z innymi.A jak ktoś tego nie rozumie to niestety
            należy postawić sobie domek w odosobnieniu i tam szaleć do woli.
            • draganek11 Re: IMPREZY 18.02.08, 13:43
              Drodzy KULTURALNI-mam już osobiście dosyć wałkowania tego tematu i tych
              wszystkich och,ach ą i ę etc.
              Ten temat został już wyczerpany i przeanalizowany w licznych postach w tym
              wątku...I tak nie da się ustalić wspólnego mianownika choćby dla pojęcia
              KULTURA-dla mnie kultura to uszanowanie innych,nie tylko sąsiadów gdy robią
              imprezę(raz na jakiś czas mogę się nie wyspać,bez przesadyzmu) ale też
              uszanowanie moich gości.Na pewno nie będę wypraszać rodziny i przyjaciół na mróz
              w poszukiwaniu klubu o godz.22...Po co kupiliśmy mieszkania?Mogliśmy wynająć
              pokój z łazienką do spania,a żywić się i żYć na mieście,tam też spotykać się ze
              znajomymi i rodziną,tak????
              A od imprezy dorosłych ludzi w domu do imprezy w akademiku długa droga,nie
              rozumiem jak można porównywać te dwie sprawy???? Dla mnie kulturalny człowiek,to
              w tej sytuacji ktoś na tyle normalny by nie szpiegować swoich sąsiadów i
              nasłuchiwać czy po 22 za głośno nie oglądają filmu.Skąd się biorą takie
              nawyki??? Napewno nie wynikają z kultury osobistej.....W Warszawie nie
              zaobserwowałam aż takich KULTURALNYCH DZIWACTW....
              Apeluję do TYCH NAJBARDZIEJ KULTURALNYCH by się trochę zdystansowali bo jeszcze
              się to wszystko może obrócić przeciwko nim samym-przyjdzie czas i okazja że
              KULTURALNI zostaną w domu,nie skorzystają z oferty klubu z jakiejś przyczyny i
              posmakują czym pachnie ta ich KULTURA,na własnej skórze oni i ich goście poznają
              KULTURę sąsiadów...
              Oczywiście nie życzę tego nikomu,ale proszę o "zejście na ziemię" i nie
              zapędzanie się w grafomańskie i egoistyczne 'moralizowanie'.....
              • victoria1231 Re: IMPREZY 18.02.08, 22:10
                POPIERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • anathea78 Re: IMPREZY 19.02.08, 07:45
                  Wszystko jest dla ludzismileByle z umiaremsmile
              • robaczek2001 Re: IMPREZY 19.02.08, 17:35
                BRAWO !!!!!!!!!!!!!!
                • dropster159 Re: IMPREZY 19.02.08, 21:50
                  Tylko homoseksualista może porównać płacz dziecka do odgłosów
                  pijackiej burdy.
                  Gdyby kulturalni ludzie organizowali imprezy nie byłoby tego tematu.
                  Można odnieść wrażenie, że patologiczne zachowania spotyka się z
                  przyzwoleniem niektórych sąsiadów. Na szczęście nie wszystkich.
                  Pozdrawiam
                  • marayek Re: IMPREZY 20.02.08, 09:42
                    Przechodzimy ze skrajności w skrajność. Z jednej strony słyszę "wszystko jest
                    dla ludzi tylko z umiarem" a z drugiej "jak zrobisz imprezę to zadzwonię po
                    policję". Mieszkam w blokach już prawie 30 lat i raz na rok prawie każdy sąsiad
                    robił trochę głośniejszą imprezę bo każdy z nas obchodzi imieniny albo/i
                    urodziny, rodzą się dzieci. Nikt nigdy nikomu nie robił problemu z tego powodu.
                    Sam spodziewam się dziecka w niedługim czasie. Wiem, że dzieci wymagają spokoju
                    i imprezy sąsiadów mogą przeszkadzać ale nie mam zamiaru dzwonić po policję. Nie
                    po to każdy z nas kupił mieszkanie by z byle imprezą (np. przyjazdem rodziców z
                    daleka) iść do restauracji lub klubu. Czytając wszystkie posty można wnioskować,
                    że nawet płacz dziecka może być powodem do telefonu na 997 i nie porównuję tu
                    płaczu do imprezy tylko do mentalności ludzi wypowiadających się na forum. Jedna
                    z osób dobrze napisała: jeśli ktoś się spodziewał idealnej ciszy na osiedlu to
                    źle trafił. Jak ktoś nigdy nie mieszkał w bloku to do pewnych sytuacji, zachowań
                    mieszkańców i do ogólnych zasad panujących na osiedlu musi się przyzwyczaić.
                    Co do wypowiedzi dropster159: przeczytaj temat od początku i wyciągnij wnioski.
                    Do homoseksualisty możesz siebie porównywać. Nie życzę Ci, by kiedyś jeden z
                    Twoich sąsiadów niezbyt głośną imprezkę potraktował jako "patologiczne
                    zachowanie" bo wizytę policji będziesz miał jak w banku.
              • elwirra28 Re: IMPREZY 19.02.08, 22:04
                Wzruszyłam się, to było piękne i takie wzniosłe zarazemwink
                • elwirra28 Re: IMPREZY 19.02.08, 22:05
                  Oczywiście miałam na myśli wypowiedź Draganek11. Pozdrawiam
    • aicrod5 Re: IMPREZY 28.02.08, 20:49
      Szanowny Jeden77, denerwuje mnie pańska argumentacja polegająca na zasłanianiu
      się dziećmi. Mi osobiście okolicznościowe imprezy nawet bardzo głośne nie
      przeszkadzają. Mam natomiast przykre doświadczenie, jako sąsiadka rozbrykanego
      małego sąsiada - to dopiero nie kończąca się zabawa, o ciszy nocnej po 22 można
      tylko pomarzyć.
      • jeden77 Re: IMPREZY 29.02.08, 08:17
        Szanowna Pani aicrod5-ja nie zasłaniam się dziećmi, podałem je jako
        jeden z argumentów.Poza tym uważam,że aby się bawić nie trzeba robić
        tego tak głośno-ale to już zależy od kultury danych osób.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka