09.11.12, 16:57
Witam.
Zamierzam otworzyć w Piasecznie kawiarnię w której oprócz słodkości i pysznej kawy byłaby opcja podania także śniadań(min. pieczywko i kawa na wynos). Czy taka oferta przyjęłaby się u nas? Czy te, które już istnieją spełniają wasze oczekiwania, a jeżeli nie
to proszę doradźcie , czego wam w nich brak?
Wasze odpowiedzi pomogą mi w sprawdzić rynek.
Dziękuje wam bardzo
Obserwuj wątek
    • pearl3434 Re: Kawiarnia 09.11.12, 19:11
      Jako stary kawosz powiem,ze kawa w niektorych lokalach w P-nie to nie kawa,cos kawopodobnego.:) Brakuje lokalu z wieloma rodzajami kawy,cos jak w Coffee Heaven.I koniecznie na wynos.Nie wiem czy u nas jest mozliwosc zamowienia na wynos,ja nie bralam,bo nie widzialam takiej mozliwosci.Chyba w miare dobra kawa jest w Empik Cafe i tam bralam wiele razy kawe na wynos.Ale w srodku miasta -nie.Jak bedzie dobra kawa,fajna muzyczka i nie czarny ponury wystroj plus kelner,ktory przynosi kawe 15 min-to ja stoję pierwsza w kolejce do was:))) Otwierajcie dobra kawiarnie!!!
    • 3alfa.alfa Re: Kawiarnia 10.11.12, 00:10
      quatro73 napisał(a):

> Witam.
      > Zamierzam otworzyć w Piasecznie kawiarnię w której oprócz słodkości i pysznej k
      > awy byłaby opcja podania także śniadań(min. pieczywko i kawa na wynos). Czy tak
      > a oferta przyjęłaby się u nas? Czy te, które już istnieją spełniają wasze ocze
      > kiwania, a jeżeli nie
      > to proszę doradźcie , czego wam w nich brak?
      > Wasze odpowiedzi pomogą mi w sprawdzić rynek.
      > Dziękuje wam bardzo

W mojej okolicy, parę km od Piaseczna była kawiarnia (kawa, słodycze, śniadania), ale powszechnie panująca bieda zmusiła właścicieli do jej zamknięcia. Teraz jest tam restauracja włoska ale powiem szczerze że tłoku to tam nie ma.
    • quatro73 Re: Kawiarnia 12.11.12, 13:24
      Według mnie brakuje w Piasecznie miejsca właśnie z dobrą kawą ,fajnym wnętrzem i dostępem do wi-fi.Ponoć prowadzenie kawiarni to zajęcie dla filantropa:)
      Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
      • schwinn1 Re: Kawiarnia 12.11.12, 13:56
        Też tak uważam, i miałabym obawy przed otwarciem kawiarni bez pomysłów towarzyszących. Ze sprzedaży nawet dobrej kawy właściciel czynszu nie zapłaci. W kawiarni muszą odbywać się spotkania tematyczne typu-pokazy zdjęć, wystawy, spotkania z ciekawymi ludźmi, wieczorki poetyckie (?) itd. Oprócz tego możliwość zorganizowania np. sylwestra, osiemnastki. Wydaje mi się, że kawiarnia w takim mieście jak Piaseczno (bliskość metropolii gdzie większość pracuje) to ciężki kawałek chleba. No chyba że to hobby.
        Fajna kawiarenka jest w Nowej Iwicznej Mamma Mia.
        • cafe_mamma_mia Re: Kawiarnia 27.11.12, 15:44
          :)
          Jest takie miejsce, może Państwo nawet nie wiecie.
          I właśnie w Piasecznie - na granicy z Mysiadłem, kawiarnia (i nie tylko) z prawdziwego zdarzenia.
          Najpyszniejsza kawa filicori, śniadania - wszystko to macie na miejscu, trzeba tylko zbadać, zapewniam że będziecie zaglądali regularnie. Do tego wszystkiego regularnie coś się dzieje, zajrzyjcie do nas :)
          Dla studentów mamy 10% zniżki.
          cafemammamia.pl/
          • nomado Re: Kawiarnia 28.11.12, 13:19
            Koniecznie dostęp do WiFi i do tego dobra książka i masz klientów murowanych :)
            Zwróć uwagę na wyraz "książka". W Gdańsku jest taka knajpka. Na regałach książki które mozna sobie wziąć do kawy czy deseru i poczytać.
            • kfiatkofska Re: Kawiarnia 03.12.12, 15:12
              jest juz taka "kawiarenka" w piasecznie na dworcu, fajny wystrroj kanapki ciasto itp, kawa na wynos, ale ... poprzedni wlasciciel zbankrutowal, powiem szczerze ze w piasecznie cos takiego nie przejdzie, widze sama po sobie ze nie za bardzo mam ochote po calym dniu pracy leciec na kawe do kawiarni ...
              • maranka Re: Kawiarnia 04.12.12, 11:35
                Jak dla mnie to kawiarni w Piasecznie jest az za dużo ilekroć przechodę/przejezdżam obok to widzę pustki - nie wiem jak wogóle można utrzymać lokal tylko z kawy /no chyba że własny/.
                A czytanie w gwarze ? / rozmowy, grający telewizor,muzyka, gwar ulicy albo głośne dzieci/ odpada - chyba że chodzi tylko o przeglądanie prasy.
                Poza tym ,myślę ,że zakaz palenia zabił dużą część małych lokali.Są tacy co nie mogą wypić kawki bez papieroska /ja nie palę/.
    • pw.19.84 Re: Kawiarnia 04.12.12, 15:33
      A w którym miejscu miałaby być ta kawiarnia. Myślę że w okolicach dworca tam gdzie budują nowe bloki to byłby dobry pomysł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka