Dodaj do ulubionych

Poród w Piasecznie

28.04.14, 11:19
Witam, proszę o opinię kobiety które rodziły w naszym szpitalu w Piasecznie w okresie koniec 2013 r. i 2014 r. Wiem, że kiedyś porodówka naszego szpitala miała bardzo dobre opinie ale jak jest teraz bo słyszałam że podobno coś się pogorszyło ? jaka jest teraz opieka około porodowa w tej placówce? będę tym razem rodzic sama bez męża i zastanawiam się czy przypadkiem nie wykupic prywatnej położnej... wiem że kiedyś były opinie że nie trzeba bo opieka była bardzo dobra... a jak jest obecnie ?
Obserwuj wątek
    • agnieszqa Re: Poród w Piasecznie 01.05.14, 12:30
      Witam,
      Polecam lekturę www.gdzierodzic.info - opinie o szpitalach od kobiet
      Zachęcam też do zastanowienia się nad oczekiwaniami wobec szpitala a potem wizytę zapoznawczą z lista pytań :)
      Wg mnie powiedziałabym, ze ten szpital to pierwsza piątka :) może nawet trójka :)
      Ale piszę to z perspektywy douli, nie ciężarnej :)
      • pateryzanka Re: Poród w Piasecznie 07.05.14, 00:06
        tutaj jest bardzo duzo na ten temat:
        forum.gazeta.pl/forum/w,588,119332183,,sw_Anna_Piaseczno.html?s=12&v=2
    • marina111 Re: Poród w Piasecznie 12.05.14, 23:33
      Ja rodzilam w polowie 2013. Jestem zwolenniczka oplacania poloznej. Sama tak zrobilam i nie mam powodow do narzekan. Jak nie zaplacisz to wiadomo ze tez urodzisz ale czy bedzie rownie milo jak u mnie... Nie wiem. Ogolnie bylo ok. Nie wiem jak bylo wczesniej bo rodzilam pierwsze dziecko wiec trudno mi porownac
      • pateryzanka Re: Poród w Piasecznie 12.05.14, 23:46
        Ja rodzilam w kwietniu 2013 bez oplacania i wszystko bylo super. Na tym forum poradzono mi, by zainwestowac lepiej kase inaczej-np.w wyprawke lub szczeponki.
        Q
      • weronika777 Re: Poród w Piasecznie 19.05.14, 22:05
        Ja rodziłam w Piasecznie w 2012 roku i w pod koniec 2013. Nie miałam wykupionej położnej, kompletnie nie jest Ci to potrzebne! Lezały ze mna dziewczyny które takie położne miały i absolutnie ani nie rodziło im się lepiej niż mi ani też nie miały lepszej opieki poporodowej niż ja! Strata pieniędzy! Położna wpadnie do Ciebie po prostu kilka razy przed porodem ale do mnie też przychodziła a w czasie porodu będzie częściej do Ciebie przychodzić niż do mnie moja nieopłacona przychodziła ale mi częściej absolutnie nie była potrzebna. Znieczulenie było potrzebne :) I takie otrzymałam bez żadnego problemu.
        Ogólnie opiekę porodową oceniam na ok, miałam baaardzo fajną młodą położną - Martynkę i szczęście bo oba porody właśnie ona odbierała! Żeby nie oddawać mnie w ręce innej została po godzinach swojej pracy i odebrała mój drugi poród. Czułam się bezpiecznie.
        Opiekę poporodową oceniam na średnio na jeża. Jedzenie okropne, mizerne, malutko ale to tylko trzy doby. Sale super, komfort, wygoda, duże, nowoczesne. Znów miałam szczęście bo byłam w sali dwuosobowej za każdym razem jak rodziłam. Ordynator neonatalna - fatalna, zimna, niedostępna, znudzona ale podobno dobry fachowiec. Można ewentualnie wybaczyć... Pielęgniarki i panie od noworodków - różnie, starszym się nie chce, niektóre mało przyjemne ale to ma znaczenie przy pierwszym porodzie kiedy boisz się wszystkiego co z dzieckiem związane. Przy następnych porodach chce się jak najszybciej do domu :)
        • viki0 Re: Poród w Piasecznie 20.05.14, 16:34
          to mój drugi poród i może dam radę bez męża i bez opłaconej położnej jak radzicie ;-) oby tylko krócej trwał niż pierwszy. Dziękuję za opinie :-) Pozdrawiam!
          • schwinn1 Re: Poród w Piasecznie 26.05.14, 22:22
            pewnie, że dasz radę bez męża :)
            ja to się sama przywiozłam i odwiozłam :D, no i resztę też załatwiłam sama z jedną (nieopłaconą) położną (nota bene ostatnio widziałam ją w programie "porody" zdaje się, że na jakimś polsacie). popieram to co napisane wyżej, włącznie z opieką "po" -średnią na jeża i nie-za-dobrym jedzeniem. co do neonatolog nie mam złego wrażenia, choć wcześniej też czytałam takie opinie, więc sama się bałam :). rodziłam w drugiej połowie 2013.
        • agnieszka_g7 Re: Poród w Piasecznie 20.04.15, 14:13
          Niedawno urodziłam synka w Piasecznie i szczerze polecam ten szpital. Panuje tu na prawdę wyjątkowa atmosfera i indywidualne podejście do pacjentów, nie to co w dużych warszawskich szpitalach. Warunki są bardzo dobre, czyściutkie pokoje i łazienki, w nocy spokojnie, profesjonalne i serdeczne podejście personelu. Na pewno wybrałabym ten szpital przy następnym porodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka