02.06.14, 14:34
Który basen polecacie?
Jestem nowa w Piasecznie, w miniony weekend odwiedziłam basen GOSiRu ale się załamałam.
Po pierwsze w niedzielę po południu był tylko jeden ratownik, w zwiazku z czym mały basen był niedostępny. Mimo że na całym dużym basenie było łącznie ze mną 4 osoby.
Ratownik z jakąś dziewczyną nie wiem czy tez to była ratowniczka czy kto, siedział sobie w najlepsze i plotkował.
Poza tym po 10min w basenie zaczął mi przeszkadzać bardzo nieprzyjemny zapach no i zlokalizowałam że to z tych kratek przy krawędziach basenu. Potworny zapach stęchlizny.
Fuuuuuuuu
Polećcie gdzie jeździcie z dziećmi na basen, czyli zależy mi też aby był mały basen plus jakieś atrakcje
Obserwuj wątek
    • paulusek83pias Re: Basen 02.06.14, 14:49
      Powiem szczerze, że miałaś szczęście z tymi 4 osobami, bo basen gosirowy raczej jest mocno obciążony. Ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń do basenu w Piasecznie, chodzę tam regularnie, ale też należę do osób, które mają wysokie wymagania. Budynek jest, co prawda stary, ale raczej nic się nie zmieni, póki wszyscy przyjezdni będą zostawiać podatki w rodzinnych miastach. Basen nie jest nowy, ale zawsze jest posprzątane, do tego woda jest zawsze mocno zdezynfekowana, dzięki czemu żadne choróbska się nie czepiają, jak się zdarza w Warszawie. Obsługa też sympatyczna, panie w recepcji i w szatni zawsze uśmiechnięte, a nienaburmuszone, jak na warszawskich basenach.
      Najbliżej - masz jeszcze basen w Konstancinie, którego nie polecam, ze względu na to, że jest to basen przy centrum Rehabilitacji i ciągle jest obłożony przez rehabilitujących się pacjentów. Trochę dalej jest basen w Górze, podobny standard jak basen w GOSIRze. Dodatkowo są tam wanny jacuzzi i jakaś mini zjeżdżalnia ze słoniem. Basen dużo mniej obłożony niż piaseczyński.
      W drugą stronę masz baseny warszawskie, ale raczej wszystkie o podobnym standardzie, co GOSIR. Jedynie warszawianka jest trochę bardziej ekskluzywna, ale też trzeba tam odpowiednio płacić. Z nowszych basenów masz Wilanów i Włochy (łatwy dojazd PKP z piaseczna).
      • paulusek83pias Re: Basen 02.06.14, 14:51
        które nie należą powinno być oczywiście :)
      • 3alfa.alfa Re: Basen 04.06.14, 13:08
        > W drugą stronę masz baseny warszawskie,

W trzecią stronę to Bobrowiec. Nowo wybudowany basen, sądząc jednak po rozmiarach budynku chyba niezbyt duży.
    • 3alfa.alfa Re: Basen 04.06.14, 13:04
      Stawiam w ciemno że to marketingowcy z Tuan klubu próbują obsmarować konkurencję. I tylko patrzeć jak pojawią się wpisy z reklamami basenu w Józiowie
      • kgb.xsara Re: Basen 04.06.14, 16:43
        nie przypuszczam bo basen w Tuanie to nie basen tylko trochę większa wanna-machniesz 4 razy i już ścianka-dobre dla dzieci albo niuń,które boją się zamoczyć włosy.Konstancin z dzieckiem raczej nie bo tam albo rehabilitacja albo szkoły albo ostre pływanie a do Góry Kalwarii spory kawałek choć z tych okolicznych to chyba najlepszy
    • okina Re: Basen 04.06.14, 15:34
      Nigdy sie nie spotkalam z tym aby maly basen byl zamkniety. Chyba bylas tam o 21:50?
      Jak na basen panstwowy to nie narzekam. Bilety w porownaniu z Warszawianką taniocha.
      • magda_alex Re: Basen 05.06.14, 08:50
        Byłam tam w niedzielę w okolicach 16, wiec godzina jak najbardziej odpowiednia aby z dzieckiem wybrac się na basen, nie wiem po co te uszczypliwości

A ktoś poleca basen w Raszynie? mamy go po drodze z pracy/przedszkola i może tam warto?
        • jjaz Re: Basen 09.06.14, 11:22
          Polecam basen w Raszynie właśnie, mój starszy syn chodził tam na zajęcia z pływania. Jedyny minus to z lekka zimna woda w dużym basenie. W małym woda ciepła, sa rózne atrakcje i duza zjeżdżalnia. Kilku ratowników jest zawsze. Jest więcej miejsca i powietrza niż w Piasecznie. Może to kawałek, bo mieszkam w Nowej Iwicznej, ale myślę, że warto.
    • paulusek83pias Re: Basen 05.06.14, 08:14
      Z tego co widzę, ten bobrowiec to też "wanna" niestety.
      www.szumawa.pl/basen.html
      • 3alfa.alfa Re: Basen 05.06.14, 17:06
        paulusek83pias napisała:

> Z tego co widzę, ten bobrowiec to też "wanna" niestety.

No przecież już to napisałem.
        Ale dla tych którym nie odpowiada "wanna", drażni ich zapach chloru, tłok, czy też nie chcą zajść w ciążę, polecam zbiorniki naturalne. Nie ma tego dużo w okolicy ale warto podjechać nawet parę kilometrów i cieszyć się ciszą i brakiem tłumów. Zwłaszcza że zaczyna się sezon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka