Dodaj do ulubionych

Pytanie do Rodziców- godziny zajęć

01.11.14, 16:10
Drodzy Rodzice,
W najbliższym czasie planuję rozpocząć prowadzenie zajęć dodatkowych dla dzieci w Piasecznie. Zajęcia miałyby charakter ogólnorozwojowy, scenariusze i specyfika dostosowane do wieku dzieci. Zastanawiam się nad godzinami poszczególnych zajęć, tak aby jak najbardziej wpasować się w potrzeby lokalnego społeczeństwa. Zajęcia byłyby dla grup wiekowych w przedziałach:
2-3 lata, 4-5 lat, 5-6 lat, 7-8 lat i 9-12. Czy schemat, że zajęcia dla maluchów do 5 lat przed południem, a dla starszaków popołudniu sprawdzi się? Wiem, że w Piasecznie szkoły podstawowe działają na dwie zmiany, więc może zorganizować coś też w godzinach porannych dla uczniów ze szkół podstawowych? Proszę o sugestię, mile widziane wypowiedzi Rodziców, którzy mają dzieci w tym przedziale wiekowym.
Obserwuj wątek
    • 1_milion Re: Pytanie do Rodziców- godziny zajęć 04.11.14, 12:37
      moja 2,5 latka wstaje ok 7 rano i zasypia na drzemkę ok 11-12 a od 14 jest na nowych bateriach do wieczora więc - mnie by urządzało po południu. Chodzi na zajęcia do tego figloparku na Młynarskiej (w tym wysokim bloku) na przedpołudnia w poniedziałek to połowę zajęć przesypia bo jest śnięta albo dlatego że właśnie wstała albo dlatego że już by się zdrzemnęła. Tak więc - grupka 2-3 lat - po południu :) jeśli można prosić.
      • zajecia_dodatkowe_piaseczno Re: Pytanie do Rodziców- godziny zajęć 10.11.14, 08:34
        Dziękuję za odpowiedź. Właśnie rozważamy utworzenie dwóch grup dla Maluchów - poranna 9 -10 i popołudniowa 15-16, w zależności od liczby chętnych oczywiście.

Pozdrawiamy
        • mama-iwonka Re: Pytanie do Rodziców- godziny zajęć 21.12.14, 13:21
          Witam, jestem mama 2 latka. Dla nas godzina 9 to za rano, bo jest jeszcze w domu przedszkolak i musimy go wyprawic do przedszkola. Idealna byla by 10:30 ale 10 tez jest ok. A gdzie beda odbywac sie zajecia?
          • zajecia_dodatkowe_piaseczno Re: Pytanie do Rodziców- godziny zajęć 29.12.14, 19:18
            Zajęcia będą prowadzone w Legowisku (www.legowisko.edu.pl) na Powstańców Warszawy. Warsztaty ruszają po feriach, póki co zapraszamy do odwiedzenia Legowiska każdego fana klocków Lego.

pozdrawiamy
            Dziecięca Akademia Kreatywności
            • zajecia_dodatkowe_piaseczno Re: Pytanie do Rodziców- godziny zajęć 18.02.15, 12:41
              Zapraszamy na zajęcia! Przyjmujemy zapisy - szczegóły na www.legowisko.edu.pl/edukacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka