Dodaj do ulubionych

do mieszkanców

07.06.05, 14:29
jestem zainteresowana mieszkaniem przy ul. Zagajnikowej. Nie znam za dobrze
Piaseczna i moje pytanie jest takie: czy jest to dobra lokalizacja? w sumie
niedaleko są tory kolejowe....
jak sie mieszka drodzy mieszkańcy, czy jest cos o czym nie wiedzieliscie a po
przeprowadzce z Warszawy was zaskoczylo?
Obserwuj wątek
    • dudus76 Re: do mieszkanców 10.06.05, 10:45
      Tory za blisko, droga wojewódzka za blisko, szkoła specjalna, technikum za
      blisko. Moim zdaniem. :)
    • m24 Re: do mieszkanców 13.06.05, 12:38
      mieszkanie bedzie z drugiej strony torow i daleko wiec to mi nie przeszkadza,
      technikum tez jest przy ostatnim bloku wiec dosc daleko, a szkoła specjalna nie
      wiem gdzie jest? moze mnie oświecicie? widok z balkonu bedzie super :) no i
      blok niski ladny, mieszkanko fajne, slyszalam ze mają budować obwodnicę
      Warszawy ale chyba nie przez Piaseczno ??
      czekam na wasze opinie o lokalizacji i zyciu w Piasecznie
      • agromek Re: do mieszkanców 13.06.05, 12:59
        Obwodnica z tego co wiem ma isc przez Lesznowole .

A.

> mieszkanie bedzie z drugiej strony torow i daleko wiec to mi nie przeszkadza,
        > technikum tez jest przy ostatnim bloku wiec dosc daleko, a szkoła specjalna
        nie
        >
        > wiem gdzie jest? moze mnie oświecicie? widok z balkonu bedzie super :) no i
        > blok niski ladny, mieszkanko fajne, slyszalam ze mają budować obwodnicę
        > Warszawy ale chyba nie przez Piaseczno ??
        > czekam na wasze opinie o lokalizacji i zyciu w Piasecznie
      • dudus76 Re: do mieszkanców 13.06.05, 16:00
        Szkoła jest za technikum, na tamtym terenie zawsze będzie po prostu ruch, jak
        nie taka szkoła to inna. Aha wyjazd z osiedla będzie od tyłu na Szpitalną; z
        Sienkiewicza jest tymczasowo; jak linii nie słychac to dobrze ( ona jest
        modernizowana na 160 km/h) ale jak nie przeszakdza teraz to chyba głośniej nie
        będzie :)
        • maranka Re: do mieszkanców 14.06.05, 13:33
          moje zdanie jest takie : straszny dojazd do wa-wy / chyba ,że pracujesz w
          piasecznie/ ciągły brak prądu , okresowy brak wody / podlewanie/ szkoły dość
          marne / chyba ,że nie masz dzieci / wieczne korki na puławskiej, ja np.
          żałuje ,że się tu przeprowadziłam , uważam ,że nie przemyślałam do końca tej
          decyzji- więc radzę dobrze się zastanowić tym bardziej ,że okolica ,którą
          wybrałaś jest naprawdę marna
    • m24 Re: do mieszkanców 14.06.05, 14:32
      co to znaczy marna? bo w sumie to podoba mi sie ze nie mam bloku przed nosem,
      ze mam fajny taras, ze niedaleko PKP, bede dojezdzac pociagiem, pracuje w
      centrum Warszawy i moim zdaniem dojazd taki sam jak z Bródna czy innej
      Białołęki... a poza tym to mamy rodzicow na wsi za Piasecznem i to jest duzy
      plus, ze jadąc do nich nie bedziemy przejezdzac przez cala Warszawę, cena, cena
      jest dobra i nie ma co przepłacać w Warszawie
      • ek1111 Re: do mieszkanców 14.06.05, 16:59
        Co do torów to mam znajomych, którzy mieszkają jeszcze bliżej nich i nie
        narzekają.Tory są w sporym zagłębieniu i głos przelatujących pociągów nie jest
        tu dokuczliwy. Uważam, że miejsce jest niezłe, na pograniczu Paseczna i
        Zalesia, komunikacja blisko, las blisko, miasto blisko. Korki na Puławskiej
        mnie osobiście zmusiły do znalezienia sobie nowego zajęcia zarobkowego, bo nie
        szło wytrzymać.Dla mnie te korki to jedyny poważny mankament Piaseczna, nie
        rokujący na poprawę.Z postu wynika,że znasz miasto, więc powinnaś tu czuć się
        dobrze.
        • maranka Re: do mieszkanców 15.06.05, 08:07
          widzę,że jesteś zdecydowana na 100% i szykasz tylko argumentów na
          potwierdzenie swojej decyzji , ja zdania nie zmieniam , jeśli chodzi o tory to
          ja je słyszę chociaż mieszkam dużo dalej od nich - ale to kwestia gustu, co do
          dojazdów pkp to radzę poczytać tu na forum wypowiedzi mieszkańców / bo nie chcę
          już narzekać tak na całej linii- spóżnienia, tłok , malinowo -szczególnie
          zimą /ale mogę zrozumieć radośc z nowego mieszkania...
    • m24 Re: do mieszkanców 15.06.05, 15:22
      maranka trafilas, rzeczywiscie jestesmy juz zdecydowani na Piaseczno i na razie
      nie mysle o pociągach....jezeli bedą jeździly o czasie to mi pasuje, gorzej jak
      bedą sie spoźnialy
      • woy Re: do mieszkanców 15.06.05, 15:59
        Bliskość stacji jest niewątpliwie zaletą, prędzej czy później jakość usług
        kolejki mazowieckiej musi się poprawić, narazie zmiany kosmetyczne. A jak pkp
        sięopóźnia to jest spod stacji 709, 727 plus ekspress piaseczno.

Z drugiej strony korki nawet w sobotę i niedzielę na wiadukcie.
        w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka