ek1111 22.01.06, 22:29 jest -23, a ma być -26C. Dawno nie było takich mrozów. Jeśli ktoś z was może, to niech dokarmia ptaki, one są teraz bardzo biedne. Pozdrawiam wszystkich cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woy Re: Ale mróz! 23.01.06, 08:38 Dokarmiamy, przylatują kawki, sikorki bogatki, kosy. Te ostatnie śpią na drzewku nastroszone tak, że ciężko poznać co to za ptak. W zeszłym roku był dzięcioł, gile. Brak wróbli i srok - nieco dziwne. Wiewiórka też zawitała do karmika. w. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ale mróz! 23.01.06, 10:13 U mnie jeszcze jemiołuszki, kwiczoły i dzwońce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Ale mróz! 23.01.06, 13:09 U mnie sikorki urzędują i rzadko wróble. I jeszcze jakiś nastroszony spory ptaszek, chyba taki, jak u voya. Coś dzięciołów nie widzę. A wogóle to nie wiem dlaczego, ale nie przylatuje tak dużo ptaków, jak np. rok temu. Za to widziałam zająca! No, chyba, że to królik komuś uciekł... Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ale mróz! 23.01.06, 13:29 woy napisał: > musi być mieszkasz bliżej lasu. :-))) Zdziwiłbyś się. Mam przed oknem dwa wysokie dymiące kominy i widok na skrzyżowanie Okulickiego/ Puławska. Do lasu jakieś 3 km. Największym wydarzeniem - jakieś dwa lata temu - była wizyta grubodzioba! Teraz na obiad zleciały modraszki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Ale mróz! 23.01.06, 13:53 To dziwne, ja kominów nie widuję, wokoło stare drzewa, niedaleko glinianki gołkowskie. Może to kwestia panoszących się kotów, grubodzioby były sporadycznie rok temu. w. Odpowiedz Link Zgłoś