Dodaj do ulubionych

Śmieszna Natalia Gold

28.02.06, 21:36
mieszkam od niedawna w piasecznie, odkryłam swoistą fobie firmy natalia gold -
ciągle zbierają jakieś nagrody, z tego co wiem to w wiekszości takie które
mozne sobie kupić, pół miasta obwieszone. A sklepik nędzny . Nie śmieszy Was
to ?
Obserwuj wątek
    • ezachiel Re: Śmieszna Natalia Gold 28.02.06, 21:47
      hm, fakt, dość to dziwacznie wygląda.A właściciel jest w każdej gazecie
      lokalnej. Cóż, taki prowincjonalny styl.W końcu to powiatowe miasteczko to
      i "bohaterowie" powiatowi. a sklep jak sklep - u jubilera obok dokładnie ten
      sam towar tylko sklepik symatyczniejszy
    • bellisea Re: Śmieszna Natalia Gold 28.02.06, 22:19
      Wiesz nie wiem nic o tych nagrodach oprocz nagrody "firma fair play". Jezeli
      nagroda jest uczciwie zdobyta to nie widze powodow dla ktorych wlasciciel
      mialby ja ukrywac przed swiatem. Amerykanskie firmy zawsze chwala sie swoimi
      sukcesami i jest to calkiem racjonalne.
      • fuciek Re: Śmieszna Natalia Gold 28.02.06, 22:37
        uczciwie?pewnie tak, ale zgadzam się, jest mnóstwo znacznie wiekszych firm i
        powazniejszych ludzi interesu w Piasecznie a jakoś nie wykupują co tydzień
        całych szpalt w prasie lokalnej.a biorąc pod uwagę stan budynku w który jest
        firma... Nasuwa się przysłowie że " grunt to frónt". Czyli pic na wodę i
        fotomontaż
        A co do nagród to większośc nagród biznesowych to faktycznie biznesowe
        przedsięwzięcia - wpłacasz kasę i.... wygrywasz
        • ek1111 Re: Śmieszna Natalia Gold 28.02.06, 22:45
          Fobia to uporczywy lęk przed czymś.
          Ja takiej fobii nie obserwuję. Nie wiem, co chcesz przez to powiedzieć. Firma
          ma pieniądze i funduje sobie dużą reklamę, która nakręca nowych klientów. Na
          tym polega handel, i to nie tylko w Piasecznie.
          • tomaszzamojski Re: Śmieszna Natalia Gold 28.02.06, 23:58
            Pewnie myślała o manii a nie o fobii :-). I chyba chodzi o to że skala reklamy
            w stosunku do firmy jest dziwaczna. W Piasecznie jest faktycznie dużo innych,
            większych firm i jakoś nie wpadają w manie.Mnie też to śmieszy - Mysz udaje Lwa
            • promyczkeksweet Re: Śmieszna Natalia Gold 01.03.06, 00:07
              zajmuję się na codzień PR-em.Ta sytuacja przypomina mi mocno
              promowanie "SAMOOBRONY" i znakomitego polityka Andre LePerra....Styl ten sam
              • sliwkaa Re: Śmieszna Natalia Gold 01.03.06, 09:42
                nic nie widzę dziwnego w działalności promocyjno-reklamowej tej firmy?? skoro
                tak się chcą promować to widocznie przynosi to jakieś rezultaty (czyt. wzrost
                obrotów. Nawet porównanie PR-u tej firmy do Samoobrony jest w takim przypadku
                komplementem - źle na tym Andrew wychodzi??

nie rozumiem komentarzy odnośnie "prowincjonalnego charakteru miasteczka"??
                zapewniam, że nawet w największych metropoliach "prowincjonalizm" bije na
                każdym kroku.

Podsumowując: jest wolność dział. gosp. i każdy ma robić to na swój sposób!! O
                wiele bardziej śmieszne i wkurzające są dziesiątki ulotek, które codziennie
                znajduję w skrzynce / pod drzwiami.

Ps. Nigdy nie byłam na zakupach w natalia gold ;-)
                • effect2 Re: Śmieszna Natalia Gold 01.03.06, 09:52
                  A ja byłem na zakupach w Natalii ale nic nie kupiłem, bo mi się obsługa
                  niepodobała to było ze 2 lata temu.Poprosiłem aby zmierzyli obwód palca mojej
                  kobiecie a oni: a to pan niewie??? 2 razy prosiłem żeby ktoś się nami
                  zainteresował.Dopiero właścieciel pogonił jedną panią, która tam sprzedaje.
                  Od 2 lat niebyłem w Natalii niewiem jak jest teraz.
        • drzejms-buond Re: Śmieszna Natalia Gold 30.11.06, 11:28
          fuciek napisała:

> uczciwie?pewnie tak, ale zgadzam się, jest mnóstwo znacznie wiekszych firm i
          > powazniejszych ludzi interesu w Piasecznie a jakoś nie wykupują co tydzień
          > całych szpalt w prasie lokalnej.a biorąc pod uwagę stan budynku w który jest
          > firma... Nasuwa się przysłowie że " grunt to frónt". Czyli pic na wodę i
          > fotomontaż
          > A co do nagród to większośc nagród biznesowych to faktycznie biznesowe
          > przedsięwzięcia - wpłacasz kasę i.... wygrywasz

a to znasz?
          >>reklama dźwignią handlu<<
          moze dlatego,ze wykupują miejsca w gazetach, zdobywają ( wszystko jedno jak)
          nagrody,
          moze dzieki temu firma jeszcze istnieje i z tego co czytam - rozwija się
          a wszyscy inni , malutcy, po jakimś czasie plajtują!?

mnie tam to ni grzęzi ni zieje...obraczek i tak kupowac nie będę.
          niech sobie będą i sukcesy odnoszą, nawet na skalę gminną!
          ja to mam tak,ze cudze sukcesy jakoś mnie nie wkurzaja , nie mam tej typowo
          polskiej zadziroy "NA CUDZE"!
          ( a żeby mu tak krowa padła! jako i mi)
    • korben_d Re: Śmieszna Natalia Gold 01.03.06, 11:07
      mnie nie śmieszy. firma dzaiła w piasecznie od 1978 roku - pewnie nie było
      Ciebie jeszcze w planach rodziców. ta firma wpisuję się od dawna w mapę
      piaseczyńskiego cechu rzemieśliniczego. to, że zbiera nagrody to żadna fobia, po
      prostu facet się stara. pozdrawiam przyjezdnych szukających dziury w całym i
      fobii...
      • pinczerek2 Re: Śmieszna Natalia Gold 01.03.06, 18:07
        To chyba nie o to chodziło kranoludzie czy skuteczne czy nie i czy jest wolność
        czy nie. PO prostu jest śmiesznie bo jak można szczycić się nagrodami i
        artykułami w prasie za które samemu sie płaci. A te wycinki pokserowane w
        setkach kopii i porozkładane po sklepach NATALII ? Śmiech na sali
        I jeszcze jedno - firma szczyci się produkcją biżuterii. To już jest naciąganie
        klienteli bo towar jest z hurtowni i dokładnie taki sam jest w innych firmach.
        Ja na przykład kupowałem srebro u pana Hałatka w Krakowie- Natalia zdaje się
        tylko zmienia metki.
        PS Nie jestem przyjezdny, mieszkam w Piasecznie od urodzenia czyli od 55 lat.
        Super obsługa jest u Gajewskiego - też na Kościuszki.
        • kurant78 Re: Śmieszna Natalia Gold 02.03.06, 17:57
          Możecie pisać że jakaś firma jest smieszna, że podejmuje sie różnego rodzaju
          działań aby istniec. Wg mnie każde działane jest dobre aby firma była obecna na
          rynku, nie jest ważne jaka to firma. Lepiej jeśli jest to mala polska
          manufakturka niż moloch z Francji. Lepiej jeśli pieniadze pozostaja w Polsce niz
          sa transferowane za granicę. A jeśli ktos z was sie smieje, to niech utrzyma się
          na rynku przez tyle lat co Natalia Gold. Powodzenia.
          • ek1111 Re: Śmieszna Natalia Gold 02.03.06, 18:24
            Przyznaję rację Kurantowi.
            Ponadto nie sądzę, by ich towar pochodził z hurtowni. W każdym razie na
            zamówienie robią, co się zleci. Mają własne autorskie wzory. Od czasu do czasu
            robię tam zakupy i z niczym przykrym się nie spotkałam.
            Ponadto wielkość firmy to też nie jest jednoznaczne pojęcie. Bo jeśli ważyć ją
            wartością towaru, to jedna paletka wyrobów Natalii może mieć większą wartość
            niż cały skład z materiałami budowlanymi.
          • tm51 Re: Śmieszna Natalia Gold 02.03.06, 21:27
            ja tez nie wiem co złego jest w reklamach, firma działa i chcąc działac stara
            się przyciągnąć nowych klientów i chyba idzie jej to calkiem nieźle, życzyłbym
            innym firmom podobnego sukcesu
            • hihot2 Re: Śmieszna Natalia Gold 30.11.06, 11:05
              stary wątek ale. łaziłem troche po necie bom chory i sie zadziwiłem. otwarcie
              nowego salonu Natalia Gold, na otwarciu burmistrz ZALEWSKI.Pełna gala. a jakies
              pół roku wczesniej własciciek Natali grasował po urzedzie gminy i wrzeszczał
              jak opetany że pracowników obesra i obsika. i co? przeprosił burmistrza czy jak?
              i pracowników? o sprawie pisał kurier południowy. A swoja droga to ciekawe
              zachowanie jak na laureata tylu nagród. Cóż, ELYTA....
              • andre1973 Re: Śmieszna Natalia Gold 30.11.06, 15:56
                juz wkrótce na miejscu starego sklepu Natalii powstanie nowa kamienica
      • bella7777 Re: Śmieszna Natalia Gold 30.11.06, 16:15
        Ja też myślę że to bardzo dobry sklep i dobrze się reklamuje.
        Mam nadzieje że inne firmy z Piaseczna też będą mogły pochwalić się sukcesami.
        • hihot2 Re: Śmieszna Natalia Gold 01.12.06, 08:19
          o, widzę ze pracownicy natalii nie próznują...Tylko że ja nie o sklepie pisałem
          i o kamienicy tylko o chamstwie
          • andre1973 Re: Śmieszna Natalia Gold 01.12.06, 15:43
            i tu sie kolega myli bo ja w Natalii nie robie ani nic mnie z ta firma nie łaczy
    • Gość: NataliaGold Re: Śmieszna Natalia Gold IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.19, 12:45
      W dniu dzisiejszym moja asystentka zobaczyła ten hejt na tym forum, pod tytułem "Śmieszna Natalia Gold".
      Anonimowa autorko - Krasnoluda1 - skąd Pani ma taką wiedzę, że nagrody można kupić? Chciałbym dokupić, bo mam " za mało" ;-) .
      Odnosząc się do stwierdzenia "nędzny sklepik" - to jest kwestia gustu, i trudno mi z tym polemizować. Serdecznie zapraszam innych internautów do weryfikacji tej opinii. Posiadamy na stanie 17000 różnych produktów i nie sądzę, aby w tej ilości produktów były tylko "nędzne" wyroby, biorąc pod uwagę wielkość asortymentu.
      Na takie krzywdzące opinie stać tylko osoby anonimowe, które nie mają odwagi podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem.
      Józef Czerniejewski Natalia Gold, Kościuszki 18 A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka