Dodaj do ulubionych

Reklama Multi-Hekk

30.03.06, 08:45
Witam

ww2.tvp.pl/tvppl/video/2006/03/29/67804/film.asf
Zacznijcie oglądać od 10-tej minuty.

Pozdrawiam wszystkich kupujących mieszkania w tej firmie.
Obserwuj wątek
    • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 30.03.06, 09:33
      Byłam na zebraniu w sprawie tego budynku z powodów osobistych, film to pikuś w
      porównaniu z tym co czeka jeszcze mieszkańców tego budynku.

Aga

"Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć"
    • aga_i_oli Re: Reklama Multi-Hekk 04.04.06, 11:43
      Czy wiecie kiedy (dokładna data i godzina) był ten reportaż w telewizji i kto
      go przygotował?
      • kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 06.04.06, 12:10
        To jest Telewizyjny Kurier Warszawski z 29 marca 2006.
        Redakcja zainteresowała się tym tematem na prośbę mieszkańców bloku.
        • lamia34 Re: Reklama Multi-Hekk 07.04.06, 09:28
          Dzisiaj w telekurierze o 20.00 ma być dalsza część awantury o tytanika.
          • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 12.04.06, 09:43
            Jutro 13 kwietnia w TVP 3 na żywo w interwncjach ma być reportaż spod TITANICA,
            kto jest mieszkańców lub jest zainteresowany może przyjść pod budynek, tylko
            nie pamietam na którą ale są wywieszki w okolicy
            • enigma-film Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 11:30
              13 kwietnia ? o której ? gdzie ? ktoś ma informacje ?
              • repair Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 11:57
                Słyszałem, że o 15. Pod Tytaniekiem, gdzie indziej.
                • enigma-film Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 13:41
                  a ja z kolei mam już informację , że na małym ogłoszeniu podana jest godzina
                  17.00 i jest to program TVP3 Konfrontacje. Zapreszeni burmistrz i Multi-Hekk
                  • enigma-film Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 17:59
                    Było już pierwsze wejście.

problem traktują trochę szerzej:

Czy jesteś zadowolony ze swojego dewelopera ?

SMS 7198

tel. 022 5070489

ww6.tvp.pl/4073,20060413327602.strona

ale gdzie ten sondaż internetowy ?

program o 18.30
    • kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 22:16
      Witam

Jeszcze jedna reklama Multi-Hekk:

www.tvp.pl/telekurier/kur_52.wmv

Chyba kampania reklamowa tej firmy ruszyła na dobre.

Pozdrawiam
      • ek1111 Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 08:56
        Obejrzałam.
        W środku jest gorzej, niż na zewnątrz. Stanowisko spółdzielni jest ponizej pasa.
        Kondolencje dla mieszkańców.
        • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 09:34
          no i jak wrażenia? nieźle się można wpakować, ale to oczywiście nie wina ludzi,
          skad można wiedzieć przy kupnie czy wstępnej rezerwacji o końcowym efekcie, jak
          budynek nie wybudowany, a projekty to sobie można odmalować takie ze hoho, po
          to jest prawo żeby chroniło też kupujących, a widać że to wolna interpretacja
          każdego organu i sądu, każdy się boi wychylić bo a nuż ten co na niego nagada
          będzie potem wyżej nad nim i zwali ze stołka a to bool, duży bool, bo politycy
          mają kredytów na pare ładnych milionów pozaciągane na swoje wille, auta itp
    • sliwkaa Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 09:38
      TRAGEDIA !!

współczuję mieszkańcom :-(
    • judkajudka Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 10:35
      www.multi-hekk.pl/foto.php cd reklamy firmy, spójrzcie na opis TITANICA,
      błędy mówią same za siebie !!!
      • kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 12:26
        Dokładnie. Multi-Hekk uprawia architektórę a nie architekturę.
        • lampka.nocna I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 14.04.06, 12:41
          a to juz jest dziwne biorac pod uwage "osiagniecia" firmy.
          • radow_praca Re: I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 14.04.06, 13:15
            lampka.nocna napisała:

> a to juz jest dziwne biorac pod uwage "osiagniecia" firmy.

I co dziwniejsze potem będą płakać co kupili.
            Nie mogę sie nadziwić nabywcom kolejnych mieszkań tej "firmy", ze w dalszym
            ciagu MH na pniu sprzedaje swoje mieszkania, których jeszcze nie ma nawet w
            zarysach. Majac pogląd w postaci Titanica czy osiedla Słowicza naprawdę trudno
            zrozumieć kupujących. Wiem, ze tu w grę wchodza głównie względy ekonomiczne.
            Ale zakup mieszkania to nie kupno butów.
          • multihekk Re: I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 05.05.06, 09:59
            Zaprszamy Państwa na spotkanie z Panią Jaworowicz we wtorek tj 9.05 o godzinie
            15.00 przed nasza najładniejsza i można by rzecz flagowa inwestycje "Titanic" w
            Piasecznie przy ul.Sikorskiego 1A
            • rabena Re: I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 05.05.06, 10:49
              i słowo stało się ciałem
        • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 12:44
          literówki to wina osoby która robi stronę, to się zdarza, ale do tej pory tego
          nie poprawić? ktoś napisał że jak sprzedadzą to przestają sie interesowac tym
          co było i to prawda, gorzej że przez nich wielu ludzi żyje beznadziejnie i nie
          można zamknać takiej firmy lub ograniczyć jej uprawnienia?
          • repair Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 13:00
            Nie ma takiego prawa. Jesli są chętni na kupno towarów o wątpliwej jakości to
            ich sprawa. A sprzedaż w MH ma się doskonale. "Napływ" weźmie wszystko, aby
            tanio. Inną kwestią są sprawy nadzoru budowlanego itp. To praktycznie nie
            działa, wszystko można kupić.
            R
            • edigher Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 13:24
              Rabena - ale coś mi sie zdaje, że Ty kupiłas mieszkanie od Multi Hekka, w tak
              zwanej Arkadii.. Czy nie przerażal Cię Titanic ani osiedle Słowicza wybudowane
              przez słynną firmę? Skoro mieszkasz tu 10 lat, to wszystko to rosło na Twoich
              oczach...
              • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 18.04.06, 08:47
                Właśnie udało mi się nie kupić, a człowiek po maturze miał inne sprawy na
                glowie niż oglądać place budowy,
                pozdrówka dla edigher
                • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 18.04.06, 08:57
                  udało mi się też nie kupić: w juliance, pawia, osiedle róż, obserwuję też inne
                  inwestycje, na razie wynajmuję, przyznaję że boję się kupić tzw. dziure w ziemi
                  o której tyle piszę, ale też boję się kupować używane, tj. czekam na nowe już
                  wybudowane, chociaż może już dla mnie nie starczyć, albo ludzie się obkupią
                  albo wybuduję swoje, albo... przyznam że przeraża mnie wizja wirtualnych
                  pieniędzy, które być może spłacałabym do końca życia i o jeden dzień dłużej
                  • lampka.nocna Ciekawych inwestycji brak 18.04.06, 12:49
                    na razie w Piasecznie. To co bylo interesujace to juz zostalo sprzedane, a
                    pozostaly niedobitki typu Pawia, Osiedle Roz - jak dla mnie druga Slowicza
                    (ciasno, brak infrastruktury osiedlowej) i na dodatek cholernie drogo. Na razie
                    rynek nalezy do deweloperow, moze sie to zmieni po wakacjach......
    • tm51 "Rz" o Tytaniku 18.04.06, 16:32
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060418/nieruchomosci_a_32.html
      INTERWENCJA Kłopoty spółdzielców z Piaseczna, którzy kilka lat po zakończeniu
      inwestycji muszą do niej dopłacać
      Jak na tonącym okręcie

Nabywcy mieszkań budowanych przez spółdzielnię Jedność z Piaseczna mieli
      zapłacić za 1 mkw. lokalu 1,5 tys. zł - zgodnie z umowami z 1997 r. Po
      zakończeniu budowy cena 1 mkw. metra wzrosła o 40 proc. Teraz spółdzielnia
      zażądała od nich kolejnych dopłat, bo... przegrała proces z wykonawcą. Tymczasem
      kilkuletni budynek popada w ruinę

Przy ul. Sikorskiego 1 w Piasecznie stoi blok mieszkalny, ze ścian którego
      odpadają fragmenty elewacji. Spośród trzech zdewastowanych wind jedna nie działa
      "od zawsze" - jak mówią mieszkańcy. Klatki schodowe są określane przez nich jako
      "zsyp". Cały zaś budynek zyskał miano Tytanik.
      Kłopoty od początku

W 1997 r. SM Jedność z Piaseczna podpisała umowę z Przedsiębiorstwem Handlowym
      Multi Hekk na budowę bloku przy ulicy Sikorskiego 1. Termin realizacji
      inwestycji ustalono na koniec maja 1999 r. Właściciele przyszłych mieszkań umowę
      podpisali ze spółdzielnią i za 1 mkw. zapłacili 1,5 tys. zł. Jednak rok później
      cena 1 mkw. wzrosła o 40 proc. (do 2,1 tys. zł), natomiast o 30 proc. wzrósł
      koszt budowy garażu i miejsc postojowych. Mieszkańcy dopłacili, choć do dziś nie
      znają przyczyn tej podwyżki.

Spółdzielnia odebrała inwestycję w kwietniu 2000 r. - grubo po ustalonym
      terminie. Klienci Jedności bronili się wówczas przed odbiorem mieszkań,
      wskazując na liczne wady i usterki budynku.

-Blok powstał niezgodnie z planem, a materiały użyte do budowy nie spełniają
      norm. Ponadto m.in. w mieszkaniach na najwyższym piętrze nie ma wentylacji. Są
      też i takie lokale, w których wentylacja działa na zasadzie wydmuchu. Nie
      chcieliśmy ich odebrać. Spółdzielnia jednak straszyła, że nie wyda kluczy i
      rozwiąże umowę. W końcu podpisaliśmy protokoły odbioru -mówi Łukasz D.,
      mieszkaniec budynku.

Mijały lata, a stan budynku się pogarszał. M.in. odpadła elewacja, a dach zaczął
      przeciekać w tylu miejscach, że dziś wymaga całkowitej wymiany.

-Od początku wszędzie miałam dziury w ścianach i źle zamontowane okna. A że
      mieszkam na ostatnim piętrze, woda leci mi na głowę ilekroć pada deszcz. Udało
      mi się wprawdzie wygrać sprawę w sądzie przeciwko spółdzielni, jednak działania
      ekipy remontowej tylko pogorszyły sprawę. Dziś mam jeszcze więcej dziur w
      mieszkaniu - opowiada Maria B., mieszkanka bloku przy Sikorskiego 1. Twierdzi,
      że spółdzielnia nie powinna dokonywać odbioru inwestycji w takim stanie. -Gdyby
      zażądała poprawek od wykonawcy, nie mielibyśmy dziś kłopotów - dodaje.
      Długi z powodu opóźnienia

Zły stan budynku to niejedyny problem jego mieszkańców. Kiedy spółdzielnia
      dokonała odbioru, wykonawca wystawił fakturę końcową na kwotę 1,034 mln zł.
      Ponieważ jednocześnie był winien SM 1,006 mln zł tytułem spłaty kar umownych za
      niedotrzymanie terminu realizacji inwestycji, spółdzielnia zaproponowała
      kompensatę tych roszczeń.

- Multi Hekk nie przyjął tej propozycji. A tuż przed upływem trzech lat od
      wystawienia faktury złożył pozew do sądu, domagając się zapłaty - mówi Jan
      Sinkiewicz, prezes spółdzielni Jedność. - Wówczas my złożyliśmy pozew, w którym
      domagaliśmy się, oprócz pierwotnej kwoty - 1,006 mln zł, zapłaty jeszcze 3,182
      mln zł za wady w budynku. Niestety, nasz pozew trafił do sądu za późno, bo po
      upływie trzyletniego terminu, zatem zgodnie z prawem nasze roszczenia już się
      przeterminowały. Sąd uznał więc tylko roszczenia wykonawcy - dodaje prezes.

Spółdzielnia do 31 sierpnia 2008 r. będzie więc w ratach spłacać ok 2,1 mln zł
      wierzytelności (należność z faktury wykonawcy plus odsetki). Skąd weźmie na to
      pieniądze?

- Pierwsze 100 tys. zł zapłaciliśmy z odszkodowania za przejęte przez starostę
      drogi. Natomiast do czerwca 2006 r. wpłacimy kolejne 300 tys. zł, jakie uzyskamy
      ze sprzedaży zwolnionych w drodze eksmisji lokali mieszkalnych - informuje
      prezes Sinkiewicz.

Resztę jednak -według prezesa - będą musieli dopłacić mieszkańcy budynku. Nie
      licząc odsetek dla wykonawcy, każdy mieszkaniec miałby dopłacić za 1 mkw.
      mieszkania ok. 145 zł, za miejsce postojowe - ok. 1,3 tys. zł, natomiast za 1
      mkw. garażu - 108, 6 zł, a za 1 mkw. piwnicy - 20,8 zł. Natomiast spłata
      wierzytelności wraz z odsetkami oznacza dopłatę 329,75 zł za 1 mkw. mieszkania
      oraz 331 zł za miejsce postojowe, a także za 1 mkw. garażu - 246 zł i 47 zł za 1
      mkw. piwnicy. Z tych wyliczeń wynika, że pierwotna cena 1 mkw. mieszkania
      wzrośnie z 1,5 tys. zł do ok. 2,5 tys. zł za 1 mkw. Prezes obiecuje jednak, że
      część wpłat od mieszkańców przeznaczy na remont budynku.
      Tytanik tonie

Spółdzielnia przygotowuje kolejny pozew do sądu, chcą obniżenia wartości prac
      wykonawcy, domagając się w ten sposób zwrotu ok. 2 mln zł od Multi Hekku. -
      Jeśli odzyskamy te pieniądze, część zwrócimy mieszkańcom. W innym przypadku
      nasze wierzytelności będą płacić mieszkańcy bloku przy ul. Sikorskiego 1 albo
      całej spółdzielni -mówi Jan Sinkiewicz.

Tymczasem spółdzielnię czeka pilny remont Tytanika, czego domaga się od niej
      powiatowy inspektor nadzoru budowlanego (naprawa dachu, położenie nowej elewacji
      oraz izolacja balkonów i tarasów). Koszt tego przedsięwzięcia wstępnie
      oszacowano na ok. 1 mln zł. Termin jego realizacji PINB wyznaczył na 15
      listopada 2006 r. Ale do tego czasu na fundusz remontowy budynku wpłynie 80 tys.
      zł. Pozostałą zaś kwotę spółdzielnia zamierza uzyskać ze wspomnianych dopłat do
      mieszkań.

- Wykonawca budynku - Multi Hekk - zobowiązał się przekazać nam materiały
      budowlane o wartości ok. 250 tys. zł. Czekamy jednak, aż w przetargu zostanie
      wyłoniony nowy wykonawca, który sam zdecyduje, czy wykorzysta materiały Multi
      Hekku, czy też weźmie ich równowartość, a za te pieniądze kupi takie materiały,
      jakie uzna za stosowne - dodaje prezes Sinkiewicz.

Co na to Multi Hekk? - Dokonywaliśmy na bieżąco napraw wad czy usterek, które
      nam zgłaszano podczas budowy. Jednak część materiałów gorszej jakości
      kupowaliśmy zarówno pod wpływem sugestii byłych członków spółdzielni, jak i
      inspektów nadzoru budowlanego, co zaowocowało pogorszeniem się stanu budynku. W
      związku z tym, chcemy przekazać spółdzielni materiały budowlane z atestami na
      remont elewacji. Nie ma jednak mowy o wypłacie ich równo wartości. Ponadto
      będziemy się domagać od spółdzielni zwrotu pełnej kwoty wierzytelności, czyli
      zaległej faktury wraz z odsetkami, ale w ratach do 2008 roku - twierdzi
      Krzysztof Kasprzyk, prezes Multi Hekku.

Tymczasem Tytanik tonie...
      DOROTA KACZYŃSKA
      • lamia34 Re: "Rz" o Tytaniku 19.04.06, 10:28
        Ludzie błagam opanujcie sę . We wszystkich artykułach na temat tytanika jest ten
        sam podstawowy bład! To nie jest Sikorskiego 1 ! TO SIKORSKIEGO 1A! Mieszkam w
        bloku na Sikorskiego 1 i nie ma on nic wspólnego (oprócz sąsiedztwa )z
        tytanikiem.A swoją drogą jak w rzeczypospolitej do której prowadzi link
        zamieścić sprostowanie?
        • tm51 Re: "Rz" o Tytaniku 19.04.06, 11:39
          lamia34 napisała:
          A swoją drogą jak w rzeczypospolitej do której prowadzi link
          > zamieścić sprostowanie?

napisać mejla?
    • kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 24.04.06, 13:01
      Witam

i jeszcze jeden program o dziele Multi-Hekk'a:

ww2.tvp.pl/video/2006/04/19/69929/film.asf
      "ku przestrodze nieświadomych i opętanych gorączką zakupów mieszkań"

Pozdrawiam
      • tomaszzamojski Re: Reklama Multi-Hekk 01.05.06, 12:01
        NIE ROZUMIEM !!! Multi HEkk co inwestycja to jakaś wpadka- Titanic, Słowicza,
        Mysiadło itd - mnóstwo informacji na te tematy w prasie lokalnej, na forach, w
        mediach warszawskich. A ludzie dalej kupują mieszkaniaod tej firmy. Głupota?
        Naiwność? Pazerność?. Ktoś mi to wyjaśni? Rozumiem pierwszych oszukanych przez
        przewalaczy z multi hekka ale teraz? Ludzie, myślcie !!!
        • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 01.05.06, 16:51
          to z jednej strony bardzo proste, mówią Ci coś okolice Radomia, Bydgoszczy,
          Tarnowa itp., ludzie sprzedają ziemie i się pchają w te rejony, większość
          kupców mieszkań na osiedlu Słowicza jest chyba stamtąd, z mojej rodziny
          sprzedaje ktoś tu mieszkanie i właśnie miał takich klientów, tyle że chce drogo
          to fakt, chociaż po tych aferach pewnie długo nie sprzeda, mam kolegę który
          pracuje na ul. Poleczki w prężnej firmie informatycznej, on jest z Częstochowy,
          a własnie przyjęli kogoś z Łodzi, rodem z Piaseczna tam nie pracuje nikt, a z
          Wawy może ze 3 osoby, czy już wiesz kto kupuje w Multi?
          • rabena taka odskocznia od tematu :) 01.05.06, 18:55
            musiałam to tu zamieścić - strasznie mi sie spodobało - przepraszam autora za
            przeniesienie tematu :)
            Syndrom człowieka z M-50m2

Człowiek kupujacy dla siebie
            (nie jako biznes na wynajem,
            nie zamiast hotelu)
            mieszkanie o pow. ok. 50 m2
            w skrócie "homo m50" to z reguły
            specyficzny rodzaj człowieka, którego co
            do zasady nalezy
            unikać jak ognia.
            Oczywiście jest wiele wyjatków od reguły.

Ale co do sasady "homo m50" to
            ktoś kto kupił na kredyt we frankach,
            tudzież za wyżebrane od rodziny pieniadze
            swoje p i e r w s z e w życiu mieszkanie,
            a porusza się zakratkowaną szkodą
            lub gazo-złomowozem z drugiej ręki.

To ktoś kto ma za sobą dotkliwe
            upokorzenie mieszkania
            z teściami/rodzicami lub w akademiku
            z jednym kiblem na piętrze.
            W swojej pamięci ma traumatyczne
            przeżycia typu posuwanie babiszona
            w ubikacji akademika lub w obawie
            przed wejściem teścia.

Dla kogoś takiego własne
            mieszkanie to największy
            skrab z życiu, to coś nieporównywalnego
            z czymkolwiek innym.
            Nic dziwnego, że takie "homo m50"
            nie ma dystansu i odreagowywuje tj.
            np. kupuje psa, którego w dzieciństwie
            starzy wzbraniali,
            wierci, młotkuje na sadzie "zrób-to-sam"
            bo przeciez taki "skarb" trzeba dopieszczać
            aby innym "homo m50" "zaimponować",
            organizuje tzw. "imprezki",
            puszcza głosna muzykę (nareszcie nikt mu nie zabrania),
            a jak ktoś mu zwróci uwagę, ze jest chamkiem,
            to już nie musi skulić ogonek jak przed teściem,
            ale dumnie powiedzieć, ze jest właścicielem
            i mu wolno ...
            itp. itd ...

Dlatego właśnie nawet jak jesteś singlem
            nie daj się nabrać na bloki
            z małymi mieszkaniami, bo jest niemałe
            prawdopodobieństwo że
            będziesz miał mieprzyjemnośc sąsiadowac
            z przysłowiowym "homo m50" lub co gorsza
            wynajmującymi
            małe mieszkania.
        • lampka.nocna A co sie dzieje z Mysiadlem Multi-Hekka 01.05.06, 23:20
          ktos wie, bo widac najwyrazniej nie jestem w temacie?
          • multihekk Re: A co sie dzieje z Mysiadlem Multi-Hekka 05.05.06, 09:49
            Ludzie kupujta u nas mieszkania sa zajesbite.A te w Mysiadle to jóż szok.I na
            pewno juz niedługo bedzie tak samo jak w Piasecznie przy Sikorskiego
            1A.Wpadnijta tam i zobaczta jak fajnie budujem
    • kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 05.06.06, 08:44
      Kampania w intenrecie:

www.titanic.xtra.pl/
      • rabena Re: Reklama Multi-Hekk 05.06.06, 10:12
        very dobre
    • lamia34 Re: Reklama Multi-Hekk 05.06.06, 11:20
      Rozbiorka tytanika !!!!!!!!!!! www.rozbiorkatytanika.jpg.pl
      a tak poważnie to coś się ruszyło i biorą cegły z kilku miejsc do badania.ale
      fotki z tela na tej stronie prawdziwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka