kstefans 30.03.06, 08:45 Witam ww2.tvp.pl/tvppl/video/2006/03/29/67804/film.asf Zacznijcie oglądać od 10-tej minuty. Pozdrawiam wszystkich kupujących mieszkania w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 30.03.06, 09:33 Byłam na zebraniu w sprawie tego budynku z powodów osobistych, film to pikuś w porównaniu z tym co czeka jeszcze mieszkańców tego budynku. Aga "Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć" Odpowiedz Link Zgłoś
aga_i_oli Re: Reklama Multi-Hekk 04.04.06, 11:43 Czy wiecie kiedy (dokładna data i godzina) był ten reportaż w telewizji i kto go przygotował? Odpowiedz Link Zgłoś
kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 06.04.06, 12:10 To jest Telewizyjny Kurier Warszawski z 29 marca 2006. Redakcja zainteresowała się tym tematem na prośbę mieszkańców bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: Reklama Multi-Hekk 07.04.06, 09:28 Dzisiaj w telekurierze o 20.00 ma być dalsza część awantury o tytanika. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 12.04.06, 09:43 Jutro 13 kwietnia w TVP 3 na żywo w interwncjach ma być reportaż spod TITANICA, kto jest mieszkańców lub jest zainteresowany może przyjść pod budynek, tylko nie pamietam na którą ale są wywieszki w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-film Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 11:30 13 kwietnia ? o której ? gdzie ? ktoś ma informacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 11:57 Słyszałem, że o 15. Pod Tytaniekiem, gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-film Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 13:41 a ja z kolei mam już informację , że na małym ogłoszeniu podana jest godzina 17.00 i jest to program TVP3 Konfrontacje. Zapreszeni burmistrz i Multi-Hekk Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-film Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 17:59 Było już pierwsze wejście. problem traktują trochę szerzej: Czy jesteś zadowolony ze swojego dewelopera ? SMS 7198 tel. 022 5070489 ww6.tvp.pl/4073,20060413327602.strona ale gdzie ten sondaż internetowy ? program o 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 13.04.06, 22:16 Witam Jeszcze jedna reklama Multi-Hekk: www.tvp.pl/telekurier/kur_52.wmv Chyba kampania reklamowa tej firmy ruszyła na dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 08:56 Obejrzałam. W środku jest gorzej, niż na zewnątrz. Stanowisko spółdzielni jest ponizej pasa. Kondolencje dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 09:34 no i jak wrażenia? nieźle się można wpakować, ale to oczywiście nie wina ludzi, skad można wiedzieć przy kupnie czy wstępnej rezerwacji o końcowym efekcie, jak budynek nie wybudowany, a projekty to sobie można odmalować takie ze hoho, po to jest prawo żeby chroniło też kupujących, a widać że to wolna interpretacja każdego organu i sądu, każdy się boi wychylić bo a nuż ten co na niego nagada będzie potem wyżej nad nim i zwali ze stołka a to bool, duży bool, bo politycy mają kredytów na pare ładnych milionów pozaciągane na swoje wille, auta itp Odpowiedz Link Zgłoś
sliwkaa Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 09:38 TRAGEDIA !! współczuję mieszkańcom :-( Odpowiedz Link Zgłoś
judkajudka Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 10:35 www.multi-hekk.pl/foto.php cd reklamy firmy, spójrzcie na opis TITANICA, błędy mówią same za siebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 12:26 Dokładnie. Multi-Hekk uprawia architektórę a nie architekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 14.04.06, 12:41 a to juz jest dziwne biorac pod uwage "osiagniecia" firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
radow_praca Re: I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 14.04.06, 13:15 lampka.nocna napisała: > a to juz jest dziwne biorac pod uwage "osiagniecia" firmy. I co dziwniejsze potem będą płakać co kupili. Nie mogę sie nadziwić nabywcom kolejnych mieszkań tej "firmy", ze w dalszym ciagu MH na pniu sprzedaje swoje mieszkania, których jeszcze nie ma nawet w zarysach. Majac pogląd w postaci Titanica czy osiedla Słowicza naprawdę trudno zrozumieć kupujących. Wiem, ze tu w grę wchodza głównie względy ekonomiczne. Ale zakup mieszkania to nie kupno butów. Odpowiedz Link Zgłoś
multihekk Re: I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 05.05.06, 09:59 Zaprszamy Państwa na spotkanie z Panią Jaworowicz we wtorek tj 9.05 o godzinie 15.00 przed nasza najładniejsza i można by rzecz flagowa inwestycje "Titanic" w Piasecznie przy ul.Sikorskiego 1A Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: I znajduja amatorow na swoja "architektórę" 05.05.06, 10:49 i słowo stało się ciałem Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 12:44 literówki to wina osoby która robi stronę, to się zdarza, ale do tej pory tego nie poprawić? ktoś napisał że jak sprzedadzą to przestają sie interesowac tym co było i to prawda, gorzej że przez nich wielu ludzi żyje beznadziejnie i nie można zamknać takiej firmy lub ograniczyć jej uprawnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 13:00 Nie ma takiego prawa. Jesli są chętni na kupno towarów o wątpliwej jakości to ich sprawa. A sprzedaż w MH ma się doskonale. "Napływ" weźmie wszystko, aby tanio. Inną kwestią są sprawy nadzoru budowlanego itp. To praktycznie nie działa, wszystko można kupić. R Odpowiedz Link Zgłoś
edigher Re: Reklama Multi-Hekk 14.04.06, 13:24 Rabena - ale coś mi sie zdaje, że Ty kupiłas mieszkanie od Multi Hekka, w tak zwanej Arkadii.. Czy nie przerażal Cię Titanic ani osiedle Słowicza wybudowane przez słynną firmę? Skoro mieszkasz tu 10 lat, to wszystko to rosło na Twoich oczach... Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 18.04.06, 08:47 Właśnie udało mi się nie kupić, a człowiek po maturze miał inne sprawy na glowie niż oglądać place budowy, pozdrówka dla edigher Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 18.04.06, 08:57 udało mi się też nie kupić: w juliance, pawia, osiedle róż, obserwuję też inne inwestycje, na razie wynajmuję, przyznaję że boję się kupić tzw. dziure w ziemi o której tyle piszę, ale też boję się kupować używane, tj. czekam na nowe już wybudowane, chociaż może już dla mnie nie starczyć, albo ludzie się obkupią albo wybuduję swoje, albo... przyznam że przeraża mnie wizja wirtualnych pieniędzy, które być może spłacałabym do końca życia i o jeden dzień dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna Ciekawych inwestycji brak 18.04.06, 12:49 na razie w Piasecznie. To co bylo interesujace to juz zostalo sprzedane, a pozostaly niedobitki typu Pawia, Osiedle Roz - jak dla mnie druga Slowicza (ciasno, brak infrastruktury osiedlowej) i na dodatek cholernie drogo. Na razie rynek nalezy do deweloperow, moze sie to zmieni po wakacjach...... Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 "Rz" o Tytaniku 18.04.06, 16:32 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060418/nieruchomosci_a_32.html INTERWENCJA Kłopoty spółdzielców z Piaseczna, którzy kilka lat po zakończeniu inwestycji muszą do niej dopłacać Jak na tonącym okręcie Nabywcy mieszkań budowanych przez spółdzielnię Jedność z Piaseczna mieli zapłacić za 1 mkw. lokalu 1,5 tys. zł - zgodnie z umowami z 1997 r. Po zakończeniu budowy cena 1 mkw. metra wzrosła o 40 proc. Teraz spółdzielnia zażądała od nich kolejnych dopłat, bo... przegrała proces z wykonawcą. Tymczasem kilkuletni budynek popada w ruinę Przy ul. Sikorskiego 1 w Piasecznie stoi blok mieszkalny, ze ścian którego odpadają fragmenty elewacji. Spośród trzech zdewastowanych wind jedna nie działa "od zawsze" - jak mówią mieszkańcy. Klatki schodowe są określane przez nich jako "zsyp". Cały zaś budynek zyskał miano Tytanik. Kłopoty od początku W 1997 r. SM Jedność z Piaseczna podpisała umowę z Przedsiębiorstwem Handlowym Multi Hekk na budowę bloku przy ulicy Sikorskiego 1. Termin realizacji inwestycji ustalono na koniec maja 1999 r. Właściciele przyszłych mieszkań umowę podpisali ze spółdzielnią i za 1 mkw. zapłacili 1,5 tys. zł. Jednak rok później cena 1 mkw. wzrosła o 40 proc. (do 2,1 tys. zł), natomiast o 30 proc. wzrósł koszt budowy garażu i miejsc postojowych. Mieszkańcy dopłacili, choć do dziś nie znają przyczyn tej podwyżki. Spółdzielnia odebrała inwestycję w kwietniu 2000 r. - grubo po ustalonym terminie. Klienci Jedności bronili się wówczas przed odbiorem mieszkań, wskazując na liczne wady i usterki budynku. -Blok powstał niezgodnie z planem, a materiały użyte do budowy nie spełniają norm. Ponadto m.in. w mieszkaniach na najwyższym piętrze nie ma wentylacji. Są też i takie lokale, w których wentylacja działa na zasadzie wydmuchu. Nie chcieliśmy ich odebrać. Spółdzielnia jednak straszyła, że nie wyda kluczy i rozwiąże umowę. W końcu podpisaliśmy protokoły odbioru -mówi Łukasz D., mieszkaniec budynku. Mijały lata, a stan budynku się pogarszał. M.in. odpadła elewacja, a dach zaczął przeciekać w tylu miejscach, że dziś wymaga całkowitej wymiany. -Od początku wszędzie miałam dziury w ścianach i źle zamontowane okna. A że mieszkam na ostatnim piętrze, woda leci mi na głowę ilekroć pada deszcz. Udało mi się wprawdzie wygrać sprawę w sądzie przeciwko spółdzielni, jednak działania ekipy remontowej tylko pogorszyły sprawę. Dziś mam jeszcze więcej dziur w mieszkaniu - opowiada Maria B., mieszkanka bloku przy Sikorskiego 1. Twierdzi, że spółdzielnia nie powinna dokonywać odbioru inwestycji w takim stanie. -Gdyby zażądała poprawek od wykonawcy, nie mielibyśmy dziś kłopotów - dodaje. Długi z powodu opóźnienia Zły stan budynku to niejedyny problem jego mieszkańców. Kiedy spółdzielnia dokonała odbioru, wykonawca wystawił fakturę końcową na kwotę 1,034 mln zł. Ponieważ jednocześnie był winien SM 1,006 mln zł tytułem spłaty kar umownych za niedotrzymanie terminu realizacji inwestycji, spółdzielnia zaproponowała kompensatę tych roszczeń. - Multi Hekk nie przyjął tej propozycji. A tuż przed upływem trzech lat od wystawienia faktury złożył pozew do sądu, domagając się zapłaty - mówi Jan Sinkiewicz, prezes spółdzielni Jedność. - Wówczas my złożyliśmy pozew, w którym domagaliśmy się, oprócz pierwotnej kwoty - 1,006 mln zł, zapłaty jeszcze 3,182 mln zł za wady w budynku. Niestety, nasz pozew trafił do sądu za późno, bo po upływie trzyletniego terminu, zatem zgodnie z prawem nasze roszczenia już się przeterminowały. Sąd uznał więc tylko roszczenia wykonawcy - dodaje prezes. Spółdzielnia do 31 sierpnia 2008 r. będzie więc w ratach spłacać ok 2,1 mln zł wierzytelności (należność z faktury wykonawcy plus odsetki). Skąd weźmie na to pieniądze? - Pierwsze 100 tys. zł zapłaciliśmy z odszkodowania za przejęte przez starostę drogi. Natomiast do czerwca 2006 r. wpłacimy kolejne 300 tys. zł, jakie uzyskamy ze sprzedaży zwolnionych w drodze eksmisji lokali mieszkalnych - informuje prezes Sinkiewicz. Resztę jednak -według prezesa - będą musieli dopłacić mieszkańcy budynku. Nie licząc odsetek dla wykonawcy, każdy mieszkaniec miałby dopłacić za 1 mkw. mieszkania ok. 145 zł, za miejsce postojowe - ok. 1,3 tys. zł, natomiast za 1 mkw. garażu - 108, 6 zł, a za 1 mkw. piwnicy - 20,8 zł. Natomiast spłata wierzytelności wraz z odsetkami oznacza dopłatę 329,75 zł za 1 mkw. mieszkania oraz 331 zł za miejsce postojowe, a także za 1 mkw. garażu - 246 zł i 47 zł za 1 mkw. piwnicy. Z tych wyliczeń wynika, że pierwotna cena 1 mkw. mieszkania wzrośnie z 1,5 tys. zł do ok. 2,5 tys. zł za 1 mkw. Prezes obiecuje jednak, że część wpłat od mieszkańców przeznaczy na remont budynku. Tytanik tonie Spółdzielnia przygotowuje kolejny pozew do sądu, chcą obniżenia wartości prac wykonawcy, domagając się w ten sposób zwrotu ok. 2 mln zł od Multi Hekku. - Jeśli odzyskamy te pieniądze, część zwrócimy mieszkańcom. W innym przypadku nasze wierzytelności będą płacić mieszkańcy bloku przy ul. Sikorskiego 1 albo całej spółdzielni -mówi Jan Sinkiewicz. Tymczasem spółdzielnię czeka pilny remont Tytanika, czego domaga się od niej powiatowy inspektor nadzoru budowlanego (naprawa dachu, położenie nowej elewacji oraz izolacja balkonów i tarasów). Koszt tego przedsięwzięcia wstępnie oszacowano na ok. 1 mln zł. Termin jego realizacji PINB wyznaczył na 15 listopada 2006 r. Ale do tego czasu na fundusz remontowy budynku wpłynie 80 tys. zł. Pozostałą zaś kwotę spółdzielnia zamierza uzyskać ze wspomnianych dopłat do mieszkań. - Wykonawca budynku - Multi Hekk - zobowiązał się przekazać nam materiały budowlane o wartości ok. 250 tys. zł. Czekamy jednak, aż w przetargu zostanie wyłoniony nowy wykonawca, który sam zdecyduje, czy wykorzysta materiały Multi Hekku, czy też weźmie ich równowartość, a za te pieniądze kupi takie materiały, jakie uzna za stosowne - dodaje prezes Sinkiewicz. Co na to Multi Hekk? - Dokonywaliśmy na bieżąco napraw wad czy usterek, które nam zgłaszano podczas budowy. Jednak część materiałów gorszej jakości kupowaliśmy zarówno pod wpływem sugestii byłych członków spółdzielni, jak i inspektów nadzoru budowlanego, co zaowocowało pogorszeniem się stanu budynku. W związku z tym, chcemy przekazać spółdzielni materiały budowlane z atestami na remont elewacji. Nie ma jednak mowy o wypłacie ich równo wartości. Ponadto będziemy się domagać od spółdzielni zwrotu pełnej kwoty wierzytelności, czyli zaległej faktury wraz z odsetkami, ale w ratach do 2008 roku - twierdzi Krzysztof Kasprzyk, prezes Multi Hekku. Tymczasem Tytanik tonie... DOROTA KACZYŃSKA Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: "Rz" o Tytaniku 19.04.06, 10:28 Ludzie błagam opanujcie sę . We wszystkich artykułach na temat tytanika jest ten sam podstawowy bład! To nie jest Sikorskiego 1 ! TO SIKORSKIEGO 1A! Mieszkam w bloku na Sikorskiego 1 i nie ma on nic wspólnego (oprócz sąsiedztwa )z tytanikiem.A swoją drogą jak w rzeczypospolitej do której prowadzi link zamieścić sprostowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: "Rz" o Tytaniku 19.04.06, 11:39 lamia34 napisała: A swoją drogą jak w rzeczypospolitej do której prowadzi link > zamieścić sprostowanie? napisać mejla? Odpowiedz Link Zgłoś
kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 24.04.06, 13:01 Witam i jeszcze jeden program o dziele Multi-Hekk'a: ww2.tvp.pl/video/2006/04/19/69929/film.asf "ku przestrodze nieświadomych i opętanych gorączką zakupów mieszkań" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszzamojski Re: Reklama Multi-Hekk 01.05.06, 12:01 NIE ROZUMIEM !!! Multi HEkk co inwestycja to jakaś wpadka- Titanic, Słowicza, Mysiadło itd - mnóstwo informacji na te tematy w prasie lokalnej, na forach, w mediach warszawskich. A ludzie dalej kupują mieszkaniaod tej firmy. Głupota? Naiwność? Pazerność?. Ktoś mi to wyjaśni? Rozumiem pierwszych oszukanych przez przewalaczy z multi hekka ale teraz? Ludzie, myślcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Reklama Multi-Hekk 01.05.06, 16:51 to z jednej strony bardzo proste, mówią Ci coś okolice Radomia, Bydgoszczy, Tarnowa itp., ludzie sprzedają ziemie i się pchają w te rejony, większość kupców mieszkań na osiedlu Słowicza jest chyba stamtąd, z mojej rodziny sprzedaje ktoś tu mieszkanie i właśnie miał takich klientów, tyle że chce drogo to fakt, chociaż po tych aferach pewnie długo nie sprzeda, mam kolegę który pracuje na ul. Poleczki w prężnej firmie informatycznej, on jest z Częstochowy, a własnie przyjęli kogoś z Łodzi, rodem z Piaseczna tam nie pracuje nikt, a z Wawy może ze 3 osoby, czy już wiesz kto kupuje w Multi? Odpowiedz Link Zgłoś
rabena taka odskocznia od tematu :) 01.05.06, 18:55 musiałam to tu zamieścić - strasznie mi sie spodobało - przepraszam autora za przeniesienie tematu :) Syndrom człowieka z M-50m2 Człowiek kupujacy dla siebie (nie jako biznes na wynajem, nie zamiast hotelu) mieszkanie o pow. ok. 50 m2 w skrócie "homo m50" to z reguły specyficzny rodzaj człowieka, którego co do zasady nalezy unikać jak ognia. Oczywiście jest wiele wyjatków od reguły. Ale co do sasady "homo m50" to ktoś kto kupił na kredyt we frankach, tudzież za wyżebrane od rodziny pieniadze swoje p i e r w s z e w życiu mieszkanie, a porusza się zakratkowaną szkodą lub gazo-złomowozem z drugiej ręki. To ktoś kto ma za sobą dotkliwe upokorzenie mieszkania z teściami/rodzicami lub w akademiku z jednym kiblem na piętrze. W swojej pamięci ma traumatyczne przeżycia typu posuwanie babiszona w ubikacji akademika lub w obawie przed wejściem teścia. Dla kogoś takiego własne mieszkanie to największy skrab z życiu, to coś nieporównywalnego z czymkolwiek innym. Nic dziwnego, że takie "homo m50" nie ma dystansu i odreagowywuje tj. np. kupuje psa, którego w dzieciństwie starzy wzbraniali, wierci, młotkuje na sadzie "zrób-to-sam" bo przeciez taki "skarb" trzeba dopieszczać aby innym "homo m50" "zaimponować", organizuje tzw. "imprezki", puszcza głosna muzykę (nareszcie nikt mu nie zabrania), a jak ktoś mu zwróci uwagę, ze jest chamkiem, to już nie musi skulić ogonek jak przed teściem, ale dumnie powiedzieć, ze jest właścicielem i mu wolno ... itp. itd ... Dlatego właśnie nawet jak jesteś singlem nie daj się nabrać na bloki z małymi mieszkaniami, bo jest niemałe prawdopodobieństwo że będziesz miał mieprzyjemnośc sąsiadowac z przysłowiowym "homo m50" lub co gorsza wynajmującymi małe mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna A co sie dzieje z Mysiadlem Multi-Hekka 01.05.06, 23:20 ktos wie, bo widac najwyrazniej nie jestem w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
multihekk Re: A co sie dzieje z Mysiadlem Multi-Hekka 05.05.06, 09:49 Ludzie kupujta u nas mieszkania sa zajesbite.A te w Mysiadle to jóż szok.I na pewno juz niedługo bedzie tak samo jak w Piasecznie przy Sikorskiego 1A.Wpadnijta tam i zobaczta jak fajnie budujem Odpowiedz Link Zgłoś
kstefans Re: Reklama Multi-Hekk 05.06.06, 08:44 Kampania w intenrecie: www.titanic.xtra.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: Reklama Multi-Hekk 05.06.06, 11:20 Rozbiorka tytanika !!!!!!!!!!! www.rozbiorkatytanika.jpg.pl a tak poważnie to coś się ruszyło i biorą cegły z kilku miejsc do badania.ale fotki z tela na tej stronie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś