Dodaj do ulubionych

Poczta - Szkolna

05.07.06, 19:29
może ktoś zrobi w końcu dobry uczynek i się zatrudni na poczcie, bo szukają
do pracy i nie mogą nikogo znaleźć, może znikną te kolejki o każdej porze
dnia $$&&%%#, poza tym sami pracownicy dezorganizują i utrudniają życie
kolejkowiczom, ciągle nie wiadomo co kto i do jakiego okienka można, wczoraj
chciałam odbrać paczkę da mnie ważną, byłam zaraz po 19.30 i co, cmok w
klameczkę, a pisze jak byk, że do 20.00 czynna $#%@@#$@, mam tą przyjemność
bycia tam w tygodniu kilka razy, dobrze że od poniedziałku urlop %$%###@#@
Obserwuj wątek
    • richo Re: Poczta - Szkolna 05.07.06, 20:06
      Bo na tej poczcie czas się zatrzymał...
      Nie można się przepisać do jakiejś innej?
      • missundaztood Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 00:47
        O, dobre pytanie! Dzisiaj miałam tą wątpliwą przykemność odbierania
        paczki...Ehh..jak ja nie znoszę tej poczty! Jeśli mam do wysłania paczkę albo
        polecony to wolę jechać do Janek albo do Warszawy i załatwić sprawę szybko i
        sprawnie niż stać na tej naszej poczcie i być zdana na łaskę pracujących tam
        osób...
        Jak tylko mogę, to unikam tej poczty jak ognia.
        Wspomnę jeszcze, że dzisiaj znalazłam w skrzynce awizo z datą wczorajszą, a
        wczoraj woeczorem zaglądałam do skrzynki była pusta! Ale paczki podobno rozwozi
        ta druga poczta, więc to nie ten wątek...
        Pozdrawiam
    • tm51 Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 09:41
      długo remontowali,a jak juz otworzyli, to okazało się, że numerków nie
      zainstalowal, a przez układ pomieszczenia kolejki są jeszcze bardziej
      niezorganizowane niż poprzednio, ile razy tam jestem to (z wyjątkiem paczek, ale
      odbiór to chyba na Kościuszki) okazuje się, że każde okienko jest od wszystkiego
      • edigher Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 10:10
        A ja proponuję najpierw przeczytać GODZINY OTWARCIA, a potem negować, że o
        19:30 była nieczynna.
        Poczta na Szkolnej czynna jest do 19:00, a poczta główna (chyba na Kościuszki)
        czynna jest do 20:00.
        Oczywiście jakość usług na Szkolnej jest nie do przyjęcia, chyba że wymienią
        wszystkie Panie pamiętające jeszcze czasy PRL.
        Chociaz ostatnio w okienku numer 5 (odbiór przesyłek) pojawił sie młody
        człowiek i jak na razie nie przejął złych nawyków panujących na tej poczcie.
        • rabena Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 10:38
          a gdzie te godziny otwarcia? ok. zanotuję w głowie że do 19, a awizo
          notorycznie zostawiają nawet jak ktoś jest w domu, a odbiór mam niestety tylko
          na tej poczcie, chodzę wysyłki robić rano przed pracą więc nie będę drałować na
          drugi koniec miasta na tamtą pocztę, chociaż gdybym miała auto firmowe to bym
          się nie zastanawiała
          • mahony2109 Re: Poczta - Szkolna 11.07.06, 20:56
            Z awizem to kwestia braku pracowników. Jest za mało listonoszów w Piasecznie i
            okolicach. Do niedawna moja poczta (Piaseczno 6 - na Patronacie) miała 2/3
            miejsc nie obsadzonych i pracownicy rozwozili listy wprywatnymi samochodami o
            godzinach typu 22... :-D Dlatego przeładowani listonosze paczek generalnie nie
            biorą (bo fizycznie nie mają jak), tylko od razu awiza i odbiór na poczcie.
            Swoją drogą Piaseczno nie ma 0% bezrobocia... ciekawe czemu bezrobotnym
            pracować na poczcie to nie łaska, lepiej pobierać zasiłek z naszych podatków :-/

Pzdr.
        • richo Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 11:53
          edigher napisała:

> Chociaz ostatnio w okienku numer 5 (odbiór przesyłek) pojawił sie młody
          > człowiek i jak na razie nie przejął złych nawyków panujących na tej poczcie.

Kwestia czasu.
          Trzeba czekać aż wejdzie jakiś Deutsche Post, a może US Postal ;-)
    • missundaztood Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 11:04
      Najbardziej wkurzające jest to, że w tylko jednym okienku można odbierać i
      wysyłać paczki.
      Ostatnio wchodzę na pocztę (miałam do wysłania właśnie paczkę), patrzę i oczom
      nie wierzę - pusto przy okienkach...oprócz jednego - tego od paczek. czekałam
      chyba ze 20 minut, bo jakieś dziewczyny nadawały milion poleconych. One mogły
      to zrobić w 'paczkowym okienku', ale ja w innym nie mogłam nadać paczki i
      czekałam jak idiotka podczas gdy inne okienka były puste!
      • kadewu1 Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 14:37
        na głównej nie jest lepiej, w okienku paczek pracuje taka młoda blondynka -
        niewiarygodnie nieuprzejma albo głupia. Raz podaję jej awizo, a ona mnie pyta,
        kim jestem. Cisnęło mi się "człowiekiem", ale wydusiłam "adresatem!". a ona:
        tak? a ja myślałam, ze tu jest napisane "Kazimierz" (jestem Katarzyna). Auuuuuu.
        Ka
        • edigher Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 15:06
          Tez mialam przyjemnosc z ta blondyneczka ..
          polozyłam paczkę na wagę... i wypisany druczek..
          a Ona paczkę zdejmuje i do góry nogami przekręca i na spód przykleja druk..
          Zwracam Jej uwage, czemu tak zrobila, ze po to polozylam w ten sposob, zeby
          zaznaczyc ze to jest góra paczki... Spojrzala na mnie jak na jakiegos intruza i
          rzekła "A co to za róznica.. i tak w transporcie milion razy ta paczka zmieni
          polozenie".. ehh
          Zdaje sobie sprawe ze w transporcie mogą sie rozne rzeczy dziać.. ale ja tego
          nie bede widziala...
          Paniusia urzędniczka.. szkoda słow
          • ek1111 Re: Poczta - Szkolna 06.07.06, 23:03
            Myślę, że to nie ma znaczenia, czy poczta na Szkolnej, na Kościuszki czy inna.
            Generalnie poczta tkwi w "minionym systemie" i tam się nic nie da naprawić. Po
            prostu brak konkurencji...
            • rabena Re: Poczta - Szkolna 07.07.06, 09:20
              Tak nie dziwie się ze brak chetnych tam do pracy. Na święta jak co roku w pracy
              kupujemy kartki, jakąś większą ilość jak to zwykle bywa, kupiłam na poczcie na
              Szkolnej też jak zwykle, a na drugi dzień pani listonoszka prosiła zebym kupiła
              od niej bo muszą sprzedać indywidualnie 500 szt czy coś, na moją odpowiedź ze
              kupiłam już to ona, że to nie to samo, starsznie była smutna, bo się spóźniła 1
              dzień, a poza tym chyba wszyscy pracownicy muszą mieć konta w banku pocztowym i
              inne takie, nie pamietam już za bardzo.
              • kadewu1 Re: Poczta - Szkolna 07.07.06, 13:54
                Wiadomo, monopolista to monopolista. Jednak są ludzie i nieludzie - jak pani
                Blondyna z poczty głównej. Takich trzeba unikać. Nie chciała np. mojemu mężówi
                sprzedać koperty "z bąbelkami" bo było po 16.00 (???). Inne panie na głownej
                bardzo uprzejme, ja też jestem zawsze uprzejma. Ani w 9. miesiącu ciąży, ani
                teraz z maluszkiem nigdy nie żądałam obsługi poza kolejnością czy jakichś
                przywilejów. NAtomiast chcę traktowania NORMALNEGO i w miarę sprawnego. Wyboru
                póki co nie mamy - Poczta Polska rządzi.
                Ka
          • kadewu1 Re: Poczta - Szkolna 07.07.06, 13:55
            edigher napisała:

> Tez mialam przyjemnosc z ta blondyneczka ..
            > polozyłam paczkę na wagę... i wypisany druczek..
            > a Ona paczkę zdejmuje i do góry nogami przekręca i na spód przykleja druk..
            > Zwracam Jej uwage, czemu tak zrobila, ze po to polozylam w ten sposob, zeby
            > zaznaczyc ze to jest góra paczki... Spojrzala na mnie jak na jakiegos intruza
            i
            >
            > rzekła "A co to za róznica.. i tak w transporcie milion razy ta paczka zmieni
            > polozenie".. ehh
            > Zdaje sobie sprawe ze w transporcie mogą sie rozne rzeczy dziać.. ale ja tego
            > nie bede widziala...
            > Paniusia urzędniczka.. szkoda słow

:-) Czy ja aby nie byłam obecna przy tej porażającej scenie?
            Ręce opadają
            Ka
            • edigher Re: Poczta - Szkolna 07.07.06, 14:58
              A nawet nie wiem, kto stał obok... być może ktoś się temu przyglądał.
              POwiem szczerze, że się wkurzyłam i lekko uniosłam.. ale nie na tyle, by
              awanturę robić. Chyba by nic to nie dało, pani raczej nie wyglada na taką co w
              ogóle by zrozumiała o co cała ta afera.
              • rabena Re: Poczta - Szkolna 11.07.06, 19:32
                hmm mam dylemat, ale cóż, looknełam dokładniej i poczta jest czynna do 19 a na
                Kościuszki do 20, przeoczyłam, bo panie siedziały w okienkach, co nie zmienia
                reszty skarg i zażaleń w tym wątku (to do tych osób ktore twierdzą że się
                pieniam o byle co, a same się pienią nie gorzej)cyt:
                > POwiem szczerze, że się wkurzyłam i lekko uniosłam.. ale nie na tyle, by
                > awanturę robić. Chyba by nic to nie dało, pani raczej nie wyglada na taką co
                w
                > ogóle by zrozumiała o co cała ta afera.
                • edigher Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 10:14
                  Nawet mi sie Rabena nie chce z Tobą juz dyskutować. Dostałas tytuł pieniacza
                  miesiaca.. daj juz spokój.
                  Ja napisałam wyraźnie, ze nawet mi sie nie chciało awantury robić.. bo w
                  przeciwieństwie do Ciebie umiem się opanować...
                  Naprawdę ja nie muszę wszędzie wtykac własnego nosa... tam gdzie mnie nie chcą
                  (także na poczcie o 19:30) po prostu nie wchodzę.
                  • mo_nicka_ja Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 11:35
                    Edigher
                    chyba przesadzasz
                    a takie wytykanie czegoś w każdym wątku jakie uprawiasz - barzdiej wygląda na
                    pieniactwo...

swoją drogą, reakcja w tamtym wątku o zamknietym forum, podziałała na mnie
                    zniechęcająco :)
                    jakoś tak niesympatycznie mieszkańcy piekutowej bryły zareagowali - bo
                    oczywiście mają prawo pozamykac wszystko dla obcych ale ton wypowiedzi jakis
                    taki... z góry

PS czy tylko mi przeszkadza to że Piekut takie potwornie zwaliste budynki
                    stawia? kompletnie niedopasowane do otoczenia? Metropolis to zbrodnia na
                    krajobrazie!
                    • arek.stanczak Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 12:31
                      O jakim krajobrazie mówisz ?

Bo jeżeli chodzi o krajobraz smródki to chciałem przypomnieć jak ten krajobraz
                      wyglądał jeszcze rok temu: Zarośnięty ściek, w krzakach którego siedziało
                      zawsze kilku pijaczków z winami. Do tego jeden wielki nieużytek wzdłuż Wojska
                      Polskiego, oraz kilka zawalających się chałupek wzdłuż Kniaziewicza. Jeśli o
                      tym krajobrazie wspominasz - to przyznaję rację. Nowoczesny budynek
                      rzeczywiście nie pasuje do tego otoczenia.
                      • mo_nicka_ja Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 13:13
                        ty zawsze jestes taki napastliwy czy tylko przy wielkich upałach?

tak, zaniedbany był ten teren haniebnie
                        ale to nie powód by zagospodarowując go - nareszcie! - szpecić go w nowoczesny
                        sposób

bryła tego bydynku jest za duża - spójrz sobie idąc od Szkolnej ulica Wojska
                        Polskiego - cała perspektywa na doline Perełki zamknięta zwalistym mayswem
                        Metropolis
                        ten sam zarzut dotyczy zresztą budynków przy Bema - za wysokie!
                        że nie wspomne o Arkadii - to już szkoda gadać o urodzie tego czegos

kiedyś był plan by teren wzdłuż Perełki zamienić na teren zielony - deptak,
                        teren przewietrzania miasta, nie chcaiano wydawać zezwoleń na budowę...
                        co jest - widać

nowoczesne budynki mogą byc najpięknijsze nawet same w sobie - ale nie pasowac
                        do otoczenia
                        tu nie Warszawa, nie wielkomiejskie więc budownictwo powinno byc preferowane

a właśnie - walące sie domki na Kniaziewicza... jakbys nie zauwazył - to
                        zabudowa w obrębie Wojska Polskiego (dawniej Hanki Sawickiej), Kniaziewicza,
                        Bema, Nadarzyńskiej, Poniatowskiego to zabudowa parterowa albo jednopietrowa

można tam było ulokowac niewysoka zabudowę wielorodzinną - bardzo ładnie
                        rozwiązano to na Kniaziewicza właśnie - vis a vis stacji wąskotorówki, nie mam
                        pojecia czyj to budynek ale świetnie wkomponowany! juz ma pare ładnych lat

ale nie zbudowac takie monstrum jak Metropolis praktycznie w samym dnie doliny
                        jak zamkną ściany - efekt jeszcze sie pogorszy
                        od strony Dworcowej patzrąc wzdłuz Nadarzyńskiej - nie jest lepiej

no ale to nie miał być watek o urodzie naszego miasta i nowych inwestycji

PS pracujesz u Piekuta? bronisz go zajadle - rozumiem, że tobei moż eise to
                        podobac ale czemu taka złość na tych co mają inne zdanie?
                        • arek.stanczak Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 13:43
                          > ty zawsze jestes taki napastliwy czy tylko przy wielkich upałach?

Niezależnie od pogody, w stosunku do każdego kto mi włazi na odciski Rabeno
                          (vel mo_nicka_ja, czy jakie tam jeszcze sobie niki wymyślisz).
                          • rabena Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 14:01
                            wiecie co mój ubaw sięgnął zenitu, ja nigdy odkąd jestem na tym forum nie
                            zmieniałm nicka ani pod nikogo się nie podszywam, zresztą Pan Arek śledząc tak
                            dokładnie moje wątki powinien znać mój styl wypowiedzi, pomijając to cieszę
                            się, że każdy ma swoje zdanie, bardzo trafne jak Mo, a ja uwielbiam wchodzić na
                            odciski tym, którzy się uważają za kogoś lepszego, a wobec prawa chcą być
                            równiejsi
                            • edigher Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 14:10
                              Styl wypowiedzi obu userów jest taki sam.
                              A gdzie watek poczty czynnej do 19:00.. a zamkniętej o 19:30 heheheh.
                              Najgorsze jest to, że niektorzy nie zwracają uwagi co się do Nich mowi/pisze...
                              i klepią naokoło o wszystkim i o niczym.. byleby tylko DUZO napisac.
                              • tm51 Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 22:59
                                wątek poczty jest własnie tu, były już na ten temat wyjaśnienia, a co teraa
                                chodzi to nie wiem, ludzie!- spokojniej, warto się wogóle kłócić o niewiadomo co?
                          • mo_nicka_ja Re: Poczta - Szkolna 13.07.06, 12:31
                            arek.stanczak napisał:
                            > > ty zawsze jestes taki napastliwy czy tylko przy wielkich upałach?
                            > Niezależnie od pogody, w stosunku do każdego kto mi włazi na odciski Rabeno
                            > (vel mo_nicka_ja, czy jakie tam jeszcze sobie niki wymyślisz).

co ja widzę?
                            nie tylko napstliwy ale i z manią przesladowczą...

niestety, pudło
                            ja to ja a nie Rabena :)

miłego dnia życzę :)
      • mahony2109 Re: Poczta - Szkolna 11.07.06, 20:59
        Kwetsia pracowników. Na Patronacie nowa poczta, ma swoje wady, ale ma też
        nowych pracowników i wszystko załatwisz w każdym okienku, jak jakieś jest wolne
        to zapraszają następną osobę, nie ważne co ma...

Pzdr.
        • missundaztood Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 11:08
          I tak powinno być! Wtedy wszystko idzie sprawniej i nie stoi się pół godziny do
          jednego okienka, podczas gdy przy innych jest pusto.
    • schwinn1 Re: Poczta - Szkolna 12.07.06, 21:35
      ja jakoś nie narzekam na poczte ;-)) była w remoncie co chodziłam/jezdziłam na
      kościuszki.. i stalam w kolejce bo zazwyczaj do okienka awizowego od szkolnej
      byly..
      bylam także ostatnio na szkolnej i mialam dwa awiza kazde do innego okienka.. i
      co mi sie stało jak chwile postałam.. przypuszczalnie nic nie zmieniło sie w
      moim dotychczasowym zyciu.. a pani z okienka paczkowego byla tak mila ze
      poszukala mi paczki na ktora awizo lezalo jeszcze w skrzynce..
      poza tym jak juz wczesniej sie chwaliłaam rower wstawiam i sie nikt nie
      czepia.. a takie panie z prlu to chyba powinny..
      troche wiecej luzzzu ludzie.. latwiej sie zyje..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka