30.01.07, 14:07
Drodzy, ktorzy juz mieszkaja...

Prosze powiedzcie mi, ile wynosi czynsz za gorne mieszkanie?

bardzo dziekuje za info
Obserwuj wątek
    • marta_s_b Re: CZYNSZ 30.01.07, 14:28
      To znczy bez indywidualnych rachunkow - na administracje czyli sprzatanie,
      ktorego raczej nie ma, odsniezanie itp, oraz zadatek na energie (oswietlenie
      klatek, latarni) 89zl. Ale nie wiem czy za dolne mieszkanie jest inaczej.
      • renata013 Re: CZYNSZ 30.01.07, 21:12
        I etap mieszkanie dolne - w umowie paragraf 3 punkt 4 wyraźnie jest napisane
        99zł (koszty energii i wynagrodzenie administratora)
        -czy w takim razie każdy etap płaci inną kwotę??
        ---
        <R i D>
    • maciup2 Re: CZYNSZ 18.03.07, 16:51
      Witam.
      Drodzy Sąsiedzi.Czy placicie czynsz Administracji,czy jesteście zadowoleni z
      ich pracy.Po ostatniej telefonicznej rozmowie z włascicielem obsługujacej mnie
      administracji mam poważne wątpliwości.Płacić dalej ,czy nie placic.
      Pozdrawiam.
      • renata013 Re: CZYNSZ 19.03.07, 19:17
        My płacimy - ale nie jesteśmy zadowoleni ;(
        zastanawiam się co się stanie jak będziemy chcieli zrezygnować z usług naszego
        administratora już jako wspólnota - a dokładniej co będzie z nieuregulowanymi
        rachunkami - bo wiem choćby z tego forum że wiele osób nie płaci???
        • agaseb Re: CZYNSZ 19.03.07, 20:58
          Ja nie płace na razie, nie wiem czy robie dobrze czy źle. Na początku byłem
          skłonny wnosic opłaty normalnie, ale jak po miesiacu nie widziałem nikogo nic
          nie było robione i do tej pory prawie nie jest. Pisze prawie poniewaz byli
          jacys ludzie może 3 razy odśnieżać ja był snieg, oczywiście wtedy jak nie było
          go dużo. ostatnio pisałem nawet do administratora, ale w adm 2000 maja taki
          bałagan że nie mogli sie zdecydować kto za nasze osiedle odpowiada. W końcu
          okazało sie że to podobno p.Hofman. W odpowiedzi na pismo w którym napisałem że
          rozwiazuje umowe z nimi otrzymałem odpowiedź że nie ma problemu tylko musze
          uregulować czynsz za poprzednie miesiące, czyli mam zapłacic pieniadze komuś za
          nic. Oczywiście jesli chodzi o cząść wspólną to nie unikam opłaty ale chyba
          poczekam z tym do zawiązania sie wspólnoty, ponieważ myslę że wpłata na wspólny
          prąd może zostać wliczona za cos innego. Jak ostatnio napisałem o żarówkach na
          klatce i przed to nawet ktoś sie pojawił ale juz nie mogli wymienić u
          wszystkich. Chyba z nimi trzeba sie prosic o wszystko indywidualnie mam
          nadzieję że szybko pojawi sie ktoś komu bedzie zależało na pracy
          administratora.
          Pozdrawiam wszystkich
          • anika36 Re: CZYNSZ 20.03.07, 09:52
            My zaczęliśmy płacić, ponieważ z poprzednich naszych doświadczeń wynika, że aby
            rozwiazać i pozbyć sie adm trzeba oczywiście uregulować zobowiazania - wszak
            sama podpisałam umowę przy odbiorze mieszkania. Oczywiście próbuję cokolwiek
            egzekwować od obecnego administratora - niestety pety przed budynkiem jak
            leżały tak leżą, klatka nie umyta itd. Co ciekawe p.H powiedział mi, że jestem
            jedyną, która ma uwagi do obsługi. Dobrze, że jest to forum, bo musiałabym
            zacząć rewidować swoje oczekiwania. Ponieważ podpisanie aktów nastapi niebawem,
            ustanowienie wspólnoty i dokonanie zmian jest w zasięgu ręki.
            • marta_s_b Re: CZYNSZ 20.03.07, 14:17
              My płacimy, ale oczywiście też nie mam zielonego pojęcia za co. Klatki brudne,
              brudno przed domem, przed klatką nie ma światła. Na maila odpowiedzieli ze
              możemy odjąć stawkę za sprzątanie klatek za dwa miesiące (po 46zl) i tak robimy,
              ale sprzątane to nie jest duuuużo dłużej.
              Uważam też że powinniśmy mieć w okolicach furtek kosze na śmieci, może mniej by
              było niedopałków, papierków i innych rzeczy, choć i tak nie umiem zrozumieć
              ludzi którzy zaśmiecają nasze osiedle.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka