kolorador 10.02.07, 10:55 Cześć Jak popytałem w Toyocie ile chcą za kolejny przegląd to się załamałem. Możecie polecić mi jakiś dobry i uczciwy warsztat gdzie można ze spokojem oddać im autko do sprawdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hors24 Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 10.02.07, 15:23 Ja po ostatniej wizycie w ASO Toyoty kiedy mnie skasowali na 1000zł (po 90 tys. przebiegu) i zrobili tylko to co w książce serwisowej zrezygnowałem z dalszego serwisowania. Powiedzieli mi, że jeszcze powinienem wymienić tarcze hamulcowe, klocki i gumkę pod drążkiem stabilizatora układu kierowniczego co wycenili lekką ręką wg "serwisu dobrych cen" na 1200zł. Mądrzejszy o świeże doświadczenie postanowiłem poszukać alternatywy i u Bieńka (za Orlenem w stronę Magdalenki) zrobili mi tarcze z klockami za 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorador Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 11.02.07, 23:50 Dzięki za odpowiedź. Mógłbyś napisać dokładniej jak do tego warsztatu trafić? Jest jakiś szyld widoczny z ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 12.02.07, 08:20 Hej, Ja swoja Toyotę serwisuje u Auto Grzesia na Lechickiej. A podobno w Lesznowoli jak sie jedzie w strone Magdalenki po prawej jest szyls AUTOPARTS i podbno tam tez jest warsztat prowadzony przez kogos pracujacego w przeszlosci w Toyocie. Części kupuję sam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wokomex Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 12.02.07, 10:04 witajcie, zgadzam się w całęj rozciągłości, że większość autoryzowanych serwisów należy niestety omijać szerokim łukiem. Podobnie jest i z naszym Panem Ch..eniem. Dla oszczędnych polecam rozwiązanie następujące, części kupuje się w internecie a montuje je jakiś zaufany fachowiec. Ja swoją toykę, w sumie na warsztat stawiam raz na 2 lata, ale jeśli już to nastąpi to jadę do chłopaka, który na codzień pracuje w serwisie toyoty w wawie, a po godzinach grzebie w toykach w swoim garażu. Niestety to ok 70 km od Piaseczna, kolejny mankament, to to, że poki co nie ma tam warunków aby spokojnie posiedzieć, poczytac i wypić kawę, mi to w sumie odpowiada, gdyż widzę co kolo naprawia. Ale ogólnie polecam chłopaka, bo nieżle naprawia i skóry nie zdziera. Jesli ktoś bedzie zainteresowany to proszę info na maila. Pozdrawiam Maciek Odpowiedz Link Zgłoś