Dodaj do ulubionych

Mechanika samochodowa TOYOTA

10.02.07, 10:55
Cześć
Jak popytałem w Toyocie ile chcą za kolejny przegląd to się załamałem.
Możecie polecić mi jakiś dobry i uczciwy warsztat gdzie można ze spokojem
oddać im autko do sprawdzenia?
Obserwuj wątek
    • hors24 Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 10.02.07, 15:23
      Ja po ostatniej wizycie w ASO Toyoty kiedy mnie skasowali na 1000zł (po 90 tys.
      przebiegu) i zrobili tylko to co w książce serwisowej zrezygnowałem z dalszego
      serwisowania. Powiedzieli mi, że jeszcze powinienem wymienić tarcze hamulcowe,
      klocki i gumkę pod drążkiem stabilizatora układu kierowniczego co wycenili lekką
      ręką wg "serwisu dobrych cen" na 1200zł. Mądrzejszy o świeże doświadczenie
      postanowiłem poszukać alternatywy i u Bieńka (za Orlenem w stronę Magdalenki)
      zrobili mi tarcze z klockami za 500zł.
      • kolorador Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 11.02.07, 23:50
        Dzięki za odpowiedź.
        Mógłbyś napisać dokładniej jak do tego warsztatu trafić? Jest jakiś szyld
        widoczny z ulicy?
    • agromek Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 12.02.07, 08:20
      Hej,

Ja swoja Toyotę serwisuje u Auto Grzesia na Lechickiej.
      A podobno w Lesznowoli jak sie jedzie w strone Magdalenki po prawej jest szyls
      AUTOPARTS i podbno tam tez jest warsztat prowadzony przez kogos pracujacego w
      przeszlosci w Toyocie.
      Części kupuję sam.
      A.
    • wokomex Re: Mechanika samochodowa TOYOTA 12.02.07, 10:04
      witajcie,

zgadzam się w całęj rozciągłości, że większość autoryzowanych serwisów należy
      niestety omijać szerokim łukiem. Podobnie jest i z naszym Panem Ch..eniem. Dla
      oszczędnych polecam rozwiązanie następujące, części kupuje się w internecie a
      montuje je jakiś zaufany fachowiec. Ja swoją toykę, w sumie na warsztat stawiam
      raz na 2 lata, ale jeśli już to nastąpi to jadę do chłopaka, który na codzień
      pracuje w serwisie toyoty w wawie, a po godzinach grzebie w toykach w swoim
      garażu. Niestety to ok 70 km od Piaseczna, kolejny mankament, to to, że poki co
      nie ma tam warunków aby spokojnie posiedzieć, poczytac i wypić kawę, mi to w
      sumie odpowiada, gdyż widzę co kolo naprawia. Ale ogólnie polecam chłopaka, bo
      nieżle naprawia i skóry nie zdziera. Jesli ktoś bedzie zainteresowany to proszę
      info na maila.
      Pozdrawiam

Maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka