aniren 05.08.07, 23:10 witam proszę o podpowiedź dotyczącą wyboru przedszkola,jakie polecacie w Piasecznie lub w jego sąsiedztwie?dziękuje za każda radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin-borkowski Re: jakieprzedszkole publiczne w Piasecznie 06.08.07, 00:17 aniren napisała: > jakie przedszkole publiczne w Piasecznie Jeżeli PUBLICZNE to listę masz na stronie: www.przedszkola.edu.pl/baza_mazow/mazowieckie_p3.htm Niestety nie napiszę swojej opinii o publicznych przedszkolach, bo nie mam doświadczenia. Mój syn chodzi od roku do prywatnego przedszkola: www.przedszkole-kleks.pl i mogę ci je polecić jeżeli nie znajdziesz nic ciekawego wśród publicznych. Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.2b Re: jakieprzedszkole publiczne w Piasecznie i ok 06.08.07, 09:07 Kwestia najważniejsza, to czy dostaniesz się do państwowego przedszkola, a i do prywantnych czasami bywa trudno. U nas w przedszkolu (Bajka), spotkałam się z tym, że kwestionariusz składał rodzic dziecka dopiero co urodzonego. Śmieszne, ale niestety tak jest. No, chyba że masz znajomości.. U mnie było podbnie tyle, że ze szkołą - babcia zapisała moje dziecko do szkoły katolickie na Siekierki jak tylko przyszedł na świat, mimo iż wcale nie zamierzam tam posyłać:-)) (obecnie syn ma 5lat) Wracając do tematu państwowych przedszkoli - jeżeli nie podlegasz gminie P-no , a np. Lesznowoli, to nie dostaniesz się do piaseczyńskiego przedszkola. W moim przypadku tak było. Meldunek czasowy miałam w Nowej Iwicznej, a dziecko chciałam zapisać na ul.Kauna i dostałam odpowiedz, ze nie ta gmina (a do przedszkola miałam około 5km.). Za to do państ. przed. nie miałam problemu z dostaniem się w Warszawie (do dwóch jednocześnie, mając oczywiście stały pobyt w Wawie). Po roku jednak nie opłacało mi się wozić dziecka i zdecydowałam się na prywatne na miejscu. Musisz pamiętać, że do państw. przedszkli składasz wniosek w lutym i tylko do jedngo (podobno sprawdzają - poszukaj o tym na forum "przedszkola" jak i opini). Pierszeństwo mają mamy samotnie wychowujące oraz dzieci nauczycieli. Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole.piruet Niepubliczne Przedszkole Taneczne "Piruet" 06.08.07, 09:13 Witam, Polecam nowe taneczne przedszkole w Piasecznie na ulicy Nadarzyńskiej. www.piruet.com.plPozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
majowa.pani Re: Niepubliczne Przedszkole Taneczne "Piruet" 06.08.07, 19:10 Niestety dzieci nauczycieli już od kilku lat nie mają żadnego pierwszeństwa :( Poinformowano mnie o tym w przedszkolu, do którego składałam podanie. Mój syn (nauczycielki) właśnie nie dostał się w tym roku do przedszkola publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
annamro Konstancin 28.08.07, 11:29 a ja polecam w Konstancie Przedszkole Skrzatka Oczatka www.skrzatek- oczatek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
arti_itra Re: Konstancin 09.09.16, 08:16 To przedszkole jest beznadziejne, otworzyli grupę z Żłobkiem i nie przystosowali sali do wymogów dzieci, opieka nie ma pojęcia jak zajamować się takimi maluszkami a Pani Dyrektor każdą uwagę lekceważy. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: jakieprzedszkole publiczne w Piasecznie i ok 28.08.07, 11:33 Piszę akurat w tym wątku bo jest najwyżej! CO SIĘ DZIEJE, ŻE WCHODZĘ NA TE FORUM I WIDZĘ ROZMOWY TYLKO O PRZEDSZKOLACH. CZY JUŻ NIE MA CIEKAWSZYCH TEMATÓW? CZY KAŻDY MUSI ZAKŁADAĆ NOWY WĄTEK O PRZEDSZKOLACH PRZEZ CO JEST 20 WĄTKÓW O PRZEDSZKOLACH! CO JEST!?? Odpowiedz Link Zgłoś