nastolatka192 07.02.08, 19:06 Dziś dostałam informację, że nasz budynek ma ponad 100 tyś. długu a nowy zarząd zarządza dopiero trzy miesiące. Czy wierzyciele mągą windykowac z mojego wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastolatka192 Re: ''Metropolis" - nowe problemy 07.02.08, 20:43 Ok. Zadzwonie, ale ona od października już nie zarządza tylko zarząd od nas z bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
mexxi2 Re: ''Metropolis" - nowe problemy 07.02.08, 21:28 a z czego taki dług wam się uzbierał? nie płaciliście za media w ogóle? jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
nokia14 Re: ''Metropolis" - nowe problemy 07.02.08, 22:23 Wiem, że nie zarządza bo się do tego nie nadaje. Podpisała tak finansowo niekorzystne umowy, że okres wypowiedzenia trwał właśnie do zeszłego miesiąca.Sama narobiła długu i m.in. dlatego chcą ją wypie..ć z innych wspólnot. Nie słyszałaś o tym. Jakaś jesteś nieprzytomna. Całe Piaseczno aż huczało od plotek na o tej niemocie. Odpowiedz Link Zgłoś
celinab Re: ''Metropolis" - nowe problemy 07.02.08, 22:46 Nastolatka, a od kogo dowiedziałas się o tym zadłużeniu? Od developera czy od Zarządu? Jesli od dewelopera to ciekawe skąd deweloper takie informacje uzyskal? I czy nie powinnas z takim zapytaniem zwrócic sie do Zarządu o wytłumaczenie? Czego oczekujesz na tym forum? Pocieszenia? Pan Wojtecki ponoć nieźle pociesza kobiety w Metropolisie, może i Ciebie pocieszy. FUJ. A Pani Z jest słynna w Piasecznie z tego, ze szybko ją ludzie wywalają ze swoich posiadlości, bo nikt nie chce nieudolnego zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
28grzegorz [...] 07.02.08, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
landa [...] 08.02.08, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
metopolis [...] 08.02.08, 12:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: ''Metropolis" - nowe problemy 07.02.08, 23:10 Prosiłbym o spokojną dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
28grzegorz Re: ''Metropolis" - nowe problemy 07.02.08, 23:17 Wszytko jest OK. Trzeba pokazać miastu i te złe społeczeństwo w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dynamitos Re: ''Metropolis" - nowe problemy 08.02.08, 00:51 Znow Metropolis ? heh miałem o tym nie pisać bo nie było do czego przypiąć, ale skoro zaczeliście ten temat to wam powiem :-) Rozmawiałem z miesiąc temu ze swoim glazurnikiem, który kładł mi płytki w łazience, a jego brat kupił ponoć "luksus" w Fabryce Marzeń, którą również budował Piekut na ul. Fabrycznej. Budynek wg niego jest w opłakanym stanie wewnątrz. Na parterze pęknięcia ścian od sufitu do posadzki, przez które można ludziom prawie do mieszkań zaglądać. Wierzyć mi się nie chciało, aż pewnego dnia będąc z żoną w Trimedzie poszedłem tam z ciekawości zobaczyć i doznałem szoku. Nowy budynek i ładny z zewnątrz - nie powiem - w srodku wyglada jak stara kamienica, pęknięcia są po prostu wszędzie i rzeczywiście olbrzymiej wielkości. Nie wiem jak w Metropolisie, ale swojego czasu mieszkańcy też pisali o problemach. No i ten gościu w okularzach w biurze, z którym kiedyś miałem się nieprzyjemność zderzyć w ich baraku obok bazarku. Budynek na Fabrycznej polecam aby każdy z Was sam zobaczył jak wygląda - będę w poniedziałek w Trimedzie po odbiór wyników, to może przy okazji zrobię Wam kilka zdjęć. Ja osobiście kupiłem mieszkanie w Plazie przy Puławskiej. Wiedziałem że to Multi Hekk, ale jak większość ludzi skusiłem się ceną. Zastanawiałem się przed zakupem, czy nie kupić w tych blokach za biurem Piekuta. Jak opowiedziałem żonie jak mnie potraktowali to zakazała mi tam więcej chodzić. A widzieliście jakie utrapienie mają teraz tamtejsi mieszkańcy ? www.piekut.fora.pl/central-park-mieszkancy,16/musze-kupic-garaz,185.html SZOK Odpowiedz Link Zgłoś
jacekantonipiekut list pożegnalny 08.02.08, 11:42 Firma Piekut Development Sp. z o.o. pragnie podziękować wszystkim Klientom, którzy zakupili lokale w inwestycji Metropolis. Dla Inwestora, który realizuje przedsięwzięcie budowlane bardzo ważne są dwa dokumenty: Pozwolenie na Budowę oraz Pozwolenie na Użytkowanie Obiektu. Ostatnim punktem, który był do wypełnienia w całości realizacji Metropolis było zrealizowanie kotłowni gazowej. W chwili obecnej Państwa nieruchomość jest ogrzewana gazem. Firma Piekut Development Sp. z o.o. ubolewa, że nowy Zarząd, który nie udostępnił kotłowni w dniu 19.11.2007 r. naraził Państwa na dodatkowe, niepotrzebna koszty. Ale należy dodać, że mieszkańcy Metropolis mieli szczęście do pogody, gdyż lekka zima nie spowodowała wysokich kosztów ogrzewczych. Firma Piekut Development Sp. z o.o. z każdej inwestycji pobiera naukę i wyciąga wnioski. Dlatego też chcąc pomóc swoim klientom ustanawia terminowy Zarząd Nieruchomością Wspólną na okres trzech lat. Jak wiadomo pierwsze lata nowych Właścicieli są dla nich bardzo ciężkie z powodu spłaty kredytu, jak i kosztów poniesionych z urządzenia lokali mieszkalnych. Należy dodać, że mieszkańcy nie znają się, wobec powyższego trudno jest im podjąć słuszną decyzję co do właściwego wyboru ludzi do prowadzenia Zarządu. W dniu 27.07.2007 r. podczas przenoszenia własności na lokal mieszkalny na rzecz małżeństwa Edyta Monika i Arkadiusz Stańczak właściciele wystąpili o zmianę zapisu na temat Zarządu na czas nieokreślony. Nie byli zainteresowani tłumaczeniem przez Inwestora słuszności prowadzenia Zarządu przez osobę wskazaną przez Inwestora na czas określony, gdyż uważali, że w magiczny sposób są w stanie zredukować koszty do absurdalnego minimum. Na podstawie tego zapisu w dniu 10.10.2007 r. w obecności Notariusz Beata Turkot w trybie natychmiastowym został odwołany Zarząd zaproponowany przez Inwestora. Na dzień następny tj. 11.10.2007 r. o godz. 9.00 zostało wyznaczone spotkanie z nowym Zarządem w celu przekazania dokumentacji. Nikt z nowego Zarządu nie pojawił się na tym spotkaniu i nie została rozwiązana kwestia umowy z dostarczycielem ciepła (kotły olejowe) dla inwestycji Metropolis. Firma Piekut Development Sp. z o.o., która dba o ład finansowy i porządek prawny w trosce o własne interesy finansowe rozwiązała umowę z dostarczycielem ciepła Firmą „Jar-Pol” z Kołobrzegu z dniem 11.10.2007 r. Dostarczyciel ciepła wyłączył piece. W nocy z 11.10.2007 r. na 12.10.2007 r. zostały wyważone drzwi do kotłowni, w której znajdowały się piece olejowe (nie stanowiły one własności Wspólnoty Mieszkaniowej, o czym wiedzieli wszyscy Właściciele lokali mieszkalnych, którzy dowiedzieli się o tym podczas przenoszenia własności – akt notarialny) i osoba nieupoważniona przez Firmę Jar-Pol włączyła piec. Działanie to spowodowało utratę przez Wspólnotę gwarancji i rękojmi na instalacje Centralnego Ogrzewania i ciepłej wody ze strony Inwestora. Pragnę dodać, że w momencie przejęcia Zarządu przez Wspólnotę powołaną w dniu 10.10.2007 r. Wspólnota nie miała żadnych zobowiązań finansowych , jak również dotychczasowy Zarządca p. Agnieszka Zaorska przekazała nowemu Zarządowi kwotę: 11.112,67 PLN. W CHWILI OBECNEJ JEST MI WIADOMO, ŻE WSPÓLNOTA POSIADA ZADŁUŻENIE PRZEKRACZAJĄCE 100.000 ZŁ., co jest wynikiem nieudolnego i nieprofesjonalnego prowadzenia Zarządu przez osoby niekompetentne. Pragnę przypomnieć, że Wspólnota na łamach gazety Super Expres zapewniała publicznie, że podczas ich Zarządu koszty będą niższe. W przyszłości proponuję Państwu zachować więcej rozwagi i nie dać namówić się na nierozważne posunięcia. Na podstawie Ustawy o Własności Lokali z dnia 24.06.1994 r. Art. 17: „Za zobowiązania dotyczące nieruchomości wspólnej odpowiada wspólnota mieszkaniowa bez ograniczeń, a każdy właściciel lokalu - w części odpowiadającej jego udziałowi w tej nieruchomości”. Dziękuję Państwu za Współpracę i życzę nie zatonięcia na Waszym okręcie „METROPOLIS – BANKRUCTWO”. Prezes Jacek Piekut Odpowiedz Link Zgłoś
ch0sen Re: brak ręki moderatorów 08.02.08, 12:02 Z tego co widze to tutaj wogole nie ma moderatora. Co ma Cortez, nocne marki albo zaproszenie na rower do tematu watku. Czy jest jaka akcja nabijania postow na forum?? Startujemy w jakims rankingu for? Jezeli nie to prosze o nie robienia OT. A co do glownego watku: Wszyscy wiemy na jakim poziomie sa pisma od Developera. Jest to ewidentna proba poroznienia mieszkancow bloku przed zblizajacym sie spotkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
southcalgary Re: ''Metropolis" - nowe problemy 08.02.08, 12:34 Jedna rzecz nie daje mi spokoju.... To jest kolejna inwestycja Pana Piekuta w Piasecznie, a jedynie mieszkańcy budynku Metropolis mają ciągle problemy.. dokładnie ze wszystkim. A to ich zalewa w garażach, to znowu pękają ściany, to długi ich zjadają.. ..Oczywiście wszyscy znają się na trechnice budowlanej i są ekspertami w każdej dziedzinie od fundamentów po układanie płytek.. Nie mówię że Pan Piekut jest święty(nikt nie jest), ale moze wiekszość winy leży po Państwa stronie ?? Z drugiej strony, w Warszawie jest tyle wolnych pięknych mieszkań i wspaniałych developerów.. nic nie pęka, czynsze są groszowe, nie trzeba kupować garaży, nową widną mozna wozić 100 kg szafy itp. może warto się zastanowić nad zmianą adresu. Ktoś tu chwalił się ze kupił mieszkanie w MH .. gratuluje odwagi..a moze powinienem napisać "mądrości" - wspaniał konkurencja ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
edigher Re: ''Metropolis" - nowe problemy 08.02.08, 12:44 Bo Metropolis to ostatnia oddana inwestycja pana Piekuta. A mieszkańcy przed kupnem mieszkań byli zapewniani o jakości budowanych mieszkań. Przypominam, ze w momencie gdy kupowalismy mieszkania to u pana Piekuta była cena najwyższa. Wmówiono nam, ze jaośc wykonywania będzie wysoka, zreszta nazwa "wyspy luksusu" zobowiązuje. Niestety wraz z ilością budowanych inwestycji deweloper się nie uczy i nie wyciąga wniosków. Mieszkańcy Metropolis by o tym nie mowili głosno, gdyby nie fakt, ze deweloper i jedo podwładni prowokuja do tego. Niech się tylko wywiążą z tego co obiecali a my już sami pokierujemy naszą wspólnotą. Mieszkańcy bloku przestali pisac na forach, bo zostali do tego zmuszeni przez dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: ''Metropolis" - nowe problemy 08.02.08, 15:10 edigher napisała: > Mieszkańcy bloku przestali pisac na forach, bo zostali do tego > zmuszeni przez dewelopera. Tiaa, a świstak siedzi i... Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Taka drobna rada o dyskusji dla ludzi z Metropolis 08.02.08, 13:46 Wiem, że możecie być rozgoryczeni, ale uważajcie z tymi wypowiedziami. Winę to u nas rozstrzyga niezawisły sąd. I o ile developrzy raczej się szczególnie nie przejmują zarzutami, to podawanie nazwiska osoby wraz z zarzutami, to nie tylko pomówienia (dopóki nie udowodni sąd) ale też łamanie ustawy o ochronie danych osobowych. I nawet jak nikt nie poda nikogo do sądu, to jednak te przepisy zostały wymyślone w jakimś celu. Naprawdę nie powinno się rzucać nazwiskami w taki sposób na necie :) To moje trzy grosze. I super że tm51 się postarał o uspokojenie dyskusji :) Merytorycznie problemów nie rozstrząsam, bo nie znam sprawy. Natomiast przyznam, że Piekut był jednym z ostatnich developerów do którego się jakoś nic nie przyczepiało (porównując np: z Piaseczyńskim Multi-Hekkiem, czy Lechem z ich Sand Tower, albo plotkami krążącymi o warszawskim gigancie JW Construction) - a w każdym razie nic nie słyszałem. Więc niepokojące jest, że bezproblemowych developerów już zdaje się nie być :( Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: ''Metropolis" - nowe problemy 08.02.08, 18:03 Posprzątane, dalej proszę o spokój i bez imiennego obrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
richo W kwestii formalnej [OT] 08.02.08, 19:22 Możesz wskazać punkt regulaminu, który naruszyłem? I czemu sugerujesz, że kogoś imiennie obraziłem? Uznałem rację i przeprosiłem. Możesz, ot tak kasować sobie co chcesz? Wolność jest zagrożona. Obrażony powinien być Cortazar za porównanie go do Corteza, a ten post pozostał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: W kwestii formalnej [OT] 08.02.08, 20:14 Tomek, ja bym nie wywalał tych postów. Łatwo o niechcącą manipulację, a temat jest a:delikatny b:dotyczy mieszkańców powiatu c:każdy powinien odpowiadać za słowa i nauczyć się karności i odpowiedzialności. A to, że jest momentami żenujący...no cóż, życie- forum-kultura-demokracja. Ciekawi mnie jaki finał znajdzie sprawa, jeśli jakikolwiek finał jest przewidziany. Jeśli nie rozejdzie się po kościach, i winny zostanie niezawistnie wskazany to będzie fantastycznie. Gorzej, jeśli wina leży po obu stronach, bo szykuje nam się niezła telenowela. Za kimś prawo chyba stoi kurde w mordeczkę, nie? Póki co mamy spektakl oskarżeń, pomówień i niejasności. Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: W kwestii formalnej [OT] 13.02.08, 01:23 robi sie coraz ciekawiej... najbardziej podoba mi sie z garazami - i smieszno i straszno... Odpowiedz Link Zgłoś
southcalgary Re: W kwestii formalnej [OT] 13.02.08, 07:27 Uważam że kupno mieszkania powinno wiązać się z kupnem garażu, zwłąszcza w przypadku takich dużych bloków jak Pana Piekuta. Wszyscy przeciwnicy powinni przejść się po budynkach MH i zobaczyć jaki jest efekt braku miejsc garażowych. Po drugie.. przy kupnie mieszkania , koszt garażu jest mały. Ci , co kupowali mieszkania, np w Central Parku , wiedzą jaki był koszt garażu. Nie skorzystali, więc nie rozumiem z czego teraz niektórzy robią aferę? "Najlepiej" zastawić ulicę i chodniki samochodami .... Na szczęście dziki zachód nie w tym kierunku.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: W kwestii formalnej [OT] 13.02.08, 09:44 > "Najlepiej" zastawić ulicę i chodniki samochodami .... Na szczęście > dziki zachód nie w tym kierunku.. > są jeszcze mandaty :P i życzliwi co doniosą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ch0sen Re: W kwestii formalnej [OT] 13.02.08, 09:52 W "normalnym" swiecie jest cos takiego jak plan zagospodarowania przestrzeni. Planuje sie miejsca zielone, deptaki nawet parkingi a nie wciska gdzie popadnie bloki tak ze mozna sobie do okien zagladac. Wedlug mnie zbyt szybko wyciagasz wnioski. Po co komus, kto nie ma samochodu garaz??? przy kupnie mieszkania , koszt garażu jest mały......chyba nie wiesz co mowisz! Jezeli za miejsce postojowe (nie mylic z garazem) mam zaplacic kilkadziesiat tysiecy zloty to jest to 1/10 calego kosztu. Biorac pod uwage ze w niektorych przypadkach garaz jest zupelnie zbedny tto taki "dodatkowy" koszt jest ogromny Odpowiedz Link Zgłoś
southcalgary Re: W kwestii formalnej [OT] 13.02.08, 11:56 Plan zagospodarowania jest i parkingi są zaplanowane , to po pierwsze. Po drugie koszt zakupu garażu w momencie rozpoczęcia sprzedaży mieszkań były niski, chyba ok 15 tys. Po trzecie, w Wawie płacisz nawet za miejsce postojowe. Jeśli chcesz mieć blisko tereny zielone itp. to mogę zaproponować Ci mieszkanie, ale tam m2 kosztuje tyle, ile u Pana Piekuta garaż :( Po czwarte, jeśli nie stać Cię to kupujesz mieszkanie w innej lokalizacji. Szukasz normalnego świata i kupujesz. Niestety obawiam sie ze przestrzenie między blokamiznajdziesz dopiero w USA lub Kandzie, ponieważ w Europie będzie ciężko - mało ziemi=wykorzystanie maxymalne.Cczy to takie niezrozumiałe?? Odpowiedz Link Zgłoś
hors24 ....co tam będzie? 13.02.08, 14:31 może wiecie co będzie przed budynkiem Central Parku i w sąsiedztwie Metropolisu? Ostatnio jeżdżą tam spychacze, wyrównują, wysypują piach? czyżby boisko do siatkówki plażowej? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nokia14 Re: ....co tam będzie? 13.02.08, 14:39 He,he może ten ........... z asystentkami będzie próbował grać. Podobno to wielki Fun siatkówki. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: ....co tam będzie? 13.02.08, 22:11 Moim zdaniem wkrótce rozpocznie się w tym miejscu nowa budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: ....co tam będzie? 13.02.08, 22:35 3fx napisał: > Moim zdaniem wkrótce rozpocznie się w tym miejscu nowa budowa. i zasloni kolejny skrawek piaseczyńskiej ziemi, moze jakaś zrzuta na ostatnią wolna działkę co forumowicze? bo niedługo te monstrumy niebo przysłonią Odpowiedz Link Zgłoś
hors24 Re: ....co tam będzie? 14.02.08, 08:45 3fx napisał: > Moim zdaniem wkrótce rozpocznie się w tym miejscu nowa budowa. budowa raczej nie, bo po jakiego grzyba wyrównywać teren żeby potem go przekopać. Podejrzewam, że powstanie tam parking, takie klocki mieszkaniowe muszą mieć zaplecze parkingowe, a same garaże to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
andre1973 Re: ....co tam będzie? 14.02.08, 09:35 plotka gminna niesie ze kolejny klocek piekutowy stanie na wolnej działce vis a vis knajpy odjazd Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusiag Re: ....co tam będzie? 15.02.08, 09:41 Też jestem ciekawa co tam wymyśla. Dajci znac jak coś bedziecie wyedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusiag P a r K i n g 19.02.08, 09:24 W miejscu gdzie jest wyrównany plac powstanie parking ( nie ofocjalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
nokia14 Re: P a r K i n g 19.02.08, 09:34 Jak to parking???? Powinno być lądowisko! To Wojtecki nie kupił samolociku o którym tak głośno opowiadał????? Zabawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
southcalgary Re: P a r K i n g 19.02.08, 09:47 co jest w tym zabawnego ?? Czy masz na myśli przeznaczenie tego miejsca? Czy tylko leczysz swoje kompleksy, naśmiewając się z innych?? Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: P a r K i n g 19.02.08, 10:19 nokia i tak poczyniła postęp, bo nawet słowa o asystentkach;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nokia14 Re: P a r K i n g 19.02.08, 10:58 He,he Zabawne jest przechwalanie się na prawo i lewo opowieściami dziwnej treści. Wystarczy trochę piachu i skojarzenie gotowe. Ogólnie parking to dobry pomysł. Szkoda, ze nadal nie ma obiecanego parkingu przed Metropolisem. Lokale usługowe muszą mieć zajebiste utargi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: P a r K i n g 19.02.08, 16:19 Miał być park, alejki, kwiatki, krzaczki i takie tam - obiło mi się o uszy, a tu parking - może jeszcze płatny cos czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: P a r K i n g 19.02.08, 16:36 Ze żródeł bliżej poinformowanych ;)ma być parking osiedlowy w cenie ok plus-minus 150 zł miesięcznie za miejscówkę. Mam nadzieję, że to jednak bedzie plac zabaw dla dzieci, bo też była opcja z ogólnodostępnym. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: P a r K i n g 04.06.08, 15:50 Tia... parking:) „Central Park II” – budynek „C” bip.piaseczno.pl/public/?id=78368 A nie mówiłem:) 3fx napisał: > Moim zdaniem wkrótce rozpocznie się w tym miejscu nowa budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: P a r K i n g 04.06.08, 16:16 3fx zostałeś wrożbitą roku :) co nie jest trudne - hurra gmina kupuje każdej rodzinie helikopter! węcej budów! Odpowiedz Link Zgłoś
hors24 Re: P a r K i n g 04.06.08, 16:24 i tak jak zwykle nie będzie placu zabaw, ani boiska, ani zieleni, a dzieci będą bawić się w garażach podziemnych ewentualnie taplać się w Perełce. Odpowiedz Link Zgłoś
dynamitos Re: P a r K i n g 04.06.08, 16:45 Wg mnie ta działka znajduje się ZA obecnym Central Parkiem, a nie przy ulicy. Parking będzie gdzie miał być. Odpowiedz Link Zgłoś
drarbre Re: P a r K i n g 05.06.08, 09:27 Jedna z działek jest w poprzednim pozwoleniu, co wskazuje, że nowy budynek bedzie obok istniejących budynków, przy osiedlu Kandro. Odpowiedz Link Zgłoś
metopolis Re: P a r K i n g przy Wojska Polskiego 12.06.08, 10:25 I znów same ciekawostki. W CP ludzie nie mogą się doczekać swoich mieszkań,droga przed blokami nie zrobiona, kręgielnia nie hula,Euro 2008 już się rozpoczęło, a telebimu brak,a zamiast placu zabaw i obiecanych udogodnień, stanie blok. Bardzo interesująca zabudowa,prawie jak na "ptasich" ulicach w naszym mieście.Ciekawe na kogo zgoni sie winę za to wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik obiecanki cacanki? Czy napewno? 12.06.08, 18:23 Byłem w wydziale architektury w swojej sprawie, i przy okazji dowiedziałem się, że niestety wg dotychczasowego planu ten teren (CP) należy do tzw śródmieścia Piaseczna. A śródmieście wg prawa architektury to miejsce, gdzie można stawiać dom na domie ściana przy ścianie, wykorzuystując każdą wolną przestrzeń. Można obiecywać zielone tarasy i ogrody przed blokiem, a i tak zgodnie z prawem postawić potem kolejny blok jeden przy drugim bez gwarancji obiecanych miejsc parkingowych, ogródka dla dzieci czy kilku drzewek. Dziwne, że kupując mieszkania ludzie nie zainteresują się wcześniej podobnymi niuansami prawnymi, biorą kredyty na całe życie, bezgranicznie wierzą reklamom i obietnicom deweloperów a potem...d...pa blada, płacz i pretensje. Postępowanie deweloperów jest oczywiście karygodne, jednak deweloper ma zarabiać kasę, często na granicy prawa i w kosmicznej odległości od zwykłej ludzkiej uczciwości, ale skoro naiwnych nie brakuje... ps, Mój kumpel już rok wertuje oferty naszych deweloperów i wciąż mu coś nie pasuje, żona jego twierdzi, że tak to nigdy się nie przeprowadzą, mnie też irytował, że facet bez jaj, nie wie czego chce. Okazuje się, że chłop ma łeb na karku i nie da się zrobić w trąbę. Tylko że...przez to chyba nigdy się do nas nie przeprowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś