Gość: giga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 21:48 Czy Siedlce mogą zaprzyjaźnić się z Olsztynem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krasnal Re: Siedlce-Olsztyn IP: 213.17.249.* 18.03.03, 22:54 Siedlce mogą sie zaprzyjaźnic z każdym patrz: Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.*.*.* 19.03.03, 11:47 Był kiedyś pociąg dość znany, "Włóczęgą Północy" zwany, co łączył Olsztyn i Siedlce, jego brak doskwiera wielce. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Siedlce-Olsztyn 19.03.03, 23:51 To były czasy! Pociąg jechał z Lublina przez Parczew, Łuków, Siedlce, Sokołów Podlaski, Małkinię, Ostrołękę, Szczytno, Olsztyn, Elbląg, Gdańsk do Gdyni. Pasażerów nie brakowało. Witamy Olsztyn, chętnie z Wami też pogwarzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag.da.O Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.acn.pl 20.03.03, 12:30 > To były czasy! Pociąg jechał z Lublina przez Parczew, > Łuków, Siedlce, Sokołów Podlaski, Małkinię, Ostrołękę, > Szczytno, Olsztyn, Elbląg, Gdańsk do Gdyni. Pasażerów > nie brakowało. Czy to był może ten słynny pociąg, co miał takie tempo, że w trakcie jazdy można było wysiąść, pospacerować po świeżym powietrzu, nazrywać kwiatków na pobliskiej łączce, pogawędzić z rolnikami przy pracy, a potem spokojnie wsiąść z powrotem do swojego przedziału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.*.*.* 20.03.03, 13:40 To nie zupełnie tak. Tempo było wprawdzie nie za wielkie, ale tu chodzi raczej o długie postoje na stacjach węzłowych np. w Siedlcach stał ok. pół godziny (dokonywano zmiany parowozu). W tym czasie można było pójść do baru na dworcu i coś niecoś skonsumować. Przez Siedlce przejeżdżał ok. godz. 1 w nocy (kier. Gdynia) i wracał ok. 5 rano (kier. Lublin).W składzie pociągu jechał zawsze bufet WARS-u. To było jedyne bezposrednie połączenie Siedlec z Olsztynem. Dziś chyba kursuje do Olsztyna z Lublina przez Siedlce autobus PKS (w sezonie letnim?). Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn 20.03.03, 17:56 Na tej trasie nie kursują juz pociągi z Lublina do Łukowa, z Siedlec do Małkini, z Małkini do Ostrołęki. Czy z Ostrołęki do Olsztyna? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 14:35 Bardzo dawno nie bylem w Olsztynie, w mieście które bardzo lubię. Pozdrawiam tam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 19:38 Bylem tydzien temu w Olsztynie przy okazji pobytu w Starych Jablonkach.Jestem w szoku, nie sadzilem ze Olsztyn jest taki duzy.Wiedzialem ze jest duzy ale ze az tak?No i zadbana starowka, to sie chwali, bardzo zadbana.Ciekawi mnie tylko czy faktycznie w Waszym miescie dziala ten monitoring na glownych skrzyzowaniach? Gdzie by nie spojzec w centrum to widac kamery niektore dosc dziwnie wygladajace.A moze to nie kamery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.03, 20:51 Dzięki za te wszystkie miłe słowa i wspomnienia.Dawno temu jeździłam lublinem na wakacje na wieś.Przesiadalam się w Małkini w kierunku Warszawy.Dawne dzieje.ale miło je wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 09:19 Ach te Olsztynianki! No jeszcze ... Siedlczanki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 16:39 Panowie z Siedlec też są sympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Siedlce-Olsztyn 28.03.03, 18:19 Czy w Olsztynie wiosna już na całego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 21:40 Wiosna już do nas zawitała.Świeci słoneczko,jest ciepełko,błogi raj,chce się żyć.Pozdrawiam Siedlce,czy u was też świeci słoneczko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 21:45 Mam pytanie -czy dożo aptek jest w Siedlcach?Czy mieszczą się przy przychodniach,szpitalach?Jakie mają nazwy? Napiszcie PROSZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 01:04 1) Słońce też świeci, chce się żyć i w ogóle super, poza tym że trzeba przesunąć niebawem zegarki i urwać godzinkę ze spanka. 2) Z tymi aptekami, to mnie zaskoczyłaś. Jest sporo, ale nie wiem ile. Nie mówiąc już o nazwach. Ale niezła myśl, przy pomocy innych forumowiczów spróbujemy może je policzyć i ustalić ich nazwy (jeżeli mają). Tak "od razu" kojarzy mi się RATUSZOWA naprzeciw naszej dumy t.j. ratusza JACKA. Pozdr. dla olsztyniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Siedlce-Olsztyn 30.03.03, 01:08 Na ul. Piłsudskiego (nazwy nie pomnę), w dawnym budynku poczty. Czy ktoś pamięta, że tam była kiedyś poczta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 01:32 Przy Piłsudskiego? Poczta jest gdzie była, a apteki tam raczej nie było. Była troche dalej po tzw. "schodkach". teraz miesci się tam sklep z odzieżą, mniej więcej na przeciw CHESTER'a Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Siedlce-Olsztyn 31.03.03, 14:42 Miałem na myśli inną część Piłsudkiego. Tę przy dawnej elektrowni. Kiedyś ulica ta nazywała się Świerczewskiego i była wybrukowana kostką granitową. A poczta była w beżowej kaminicy (chyba nadal jest tego koloru?) po prawej stronie Piłsudskiego, jakieś 100m od wiaduktu, obok Zakładu Energetycznego. Obecnie jest tam apteka (przynajmniej była tam gdy ostatnio odwiedzałem Siedlce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 17:25 Wiosenne pozdrowienia!Ciężko idzie z lokalizacją aptek?W Olsztynie jest ich zatrzęsienie stąd te moje zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 08:16 Spoko, spoko - w weekend apteki zamknięte, zaczniemy od poniedziałku (jak dobrze pójdzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Siedlce-Olsztyn - odc. APTEKI IP: *.*.*.* 31.03.03, 15:02 Zgadza sie Maurus, ten budynek istnieje i mieści się w nim dziś APTEKA, Piłsudskiego 96 Kiedyś po wojnie mieścił się w nim tzw. magistrat do czasu wybudowania nowego budynku Prezydium Miejskiej Rady Narodowej (tak to się nazywało wtedy). Dziś zlokalizowano w nim starostwo. Według poczty jednak według mnie nie było w dawnym bud. magistratu. Na przeciw była za to Straż Pożarna (w drewnianym budynku!), obiekt istnieje do dziś. A zatem: Apteka przy ul. Piłsudskiego 96 (chyba bez nazwy). Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Siedlce-Olsztyn - odc. APTEKI 31.03.03, 15:23 OK. Poczty może tam rzeczywiście nie było, ale jakiś urząd z pewnością. Zamierzchłe czasy i pamięć może trochę szwankować. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn - odc. APTEKI 03.04.03, 22:21 Apteka przy ul. Bolesława Chrobrego 17 na OSIEDLU TYSIĄCLECIA www.medserwis.pl/prezentacje/apteki/mazowieckie/apteka_na_chrobrego/start.asp? page=0&id_miast=&id_woj=0&gdzie=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.03, 20:20 Wesolych Świąt Wielkanocnych wszystkim Siedlczanom i bywalcom forum życzy GIGA- OLSZTYN Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn 16.04.03, 21:07 Również wszystkiego najlepszego! Wesołego Alleluja dla Olsztyna. Giga - nie pozostań sucha w lany poniedziałek. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.03, 21:35 Jak u WAs po świętach?Tamtych i tych które trwają.W Olsztynie ciepło,trochę słońca trochę deszczu,ale ogólnie rzecz biorąc,jest OK.Coraz bliżej lato.A latem wybieram się w Wasze piękne strony,do rodzinki.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Gorące pozdrowienia dla Olsztyna! 07.05.03, 17:57 Gorące pozdrowienia z gorących Siedlec ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 21:43 Zapraszam na Warmię i Mazury.Teraz jest naprawdeę pięknie.Soczysta zieleń,cudowne lustra jezior. Słoneczko grzeje że aż miło.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 23:36 Dzięki za zaproszenie. Wakacje za pasem, czyli do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.*.*.* 16.06.03, 20:15 Podobno w sezonie jest nawet bezpośredni autobus PKS Siedlce - Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 10:28 Dzisiaj weekend z DWÓJKĄ z OLSZTYNA.Zapraszam przed TV.Może się zobaczymy haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 00:30 Qrcze, dlaczego dopiero teraz to przeczytałem? Na pewno wyglądałaś w TV prześwietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 22:14 Tak bylo,żałuj.POzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.*.*.* 25.06.03, 11:33 No, to gratuluję. Na pewno byłaś w TVP "the best"! Może jest gdzieś w sieci jakis widoczek z Tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 19:56 Bardzo mi przykro ale nie ma.Zresztą cóż ja....pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia54megapolis.p Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 19:04 Pozdrawiam z OLSZTYNA.Zimno i pochmurno,kiedy to się zmieni,kiedy będzie lato? Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn 08.07.03, 20:41 Jeżeli deszcz w Olsztynie, to siedzieć trzeba w kinie, albo w swetrze w metrze. A słońce tylko patrzeć, już nadciąga. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 22:56 Dzięki za słowa otuchy,też mam nadzieje na słońce.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.hydrobudowa6.com.pl 08.07.03, 23:02 Giga, gdyby nie to, ze jest ciemno, to słońce by dla Ciebie zaświeciło jak bum cyk cyk. Masz to jak w banku: jutro budzisz się rano, a tu zalew słońca. Życzę Ci słonecznego dnia, napisz jak było. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 07:47 Jesteś super!.Skąd wiedziałeś ?Wstaję o 7,39 a tu Olsztyn w słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.hydrobudowa6.com.pl 09.07.03, 10:59 Widzisz? Optymistom szczęście sprzyja. Tylko tak dalej! A tak w ogóle to co Ty tak rano robisz, że już jesteś na nogach? Nie na wakacjach, nie na urlopie, ciągle w ukropie? Znasz taką piosenkę "budzikom śmierć ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 22:13 Urlopu już koniec .W poniedziałek do pracy.Trochę się przypiekłam będąc nad jeziorkiem.Całuski i pozdrowieniaz Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 23:00 Czy nikt nie byl w Olsztynie na wakacjach? proszę o komenterz.Pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: Siedlce-Olsztyn 30.07.03, 09:38 Pozdrawiam wszystkich Olsztynian, żałuję bardzo że zniknął z mapy piłkarskiej Polski Stomil, szkoda że tak się dzieje i upadają kluby Pozdrawiam Matti z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn 01.08.03, 13:48 Piotrkovia też padła i pare innych klubów także. Decyduje o tym Pan Pieniądz. A w Olsztynie na pewno ktoś był, tylko jeszcze nie zdążył wrócić i o tym napisać. Giga, a Ty gdzie byłaś, gdy Ciebie tu nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 11:28 Giga to ma fajnie,nie musi nigdzie wyjeżdzać - bo mieszka wśród jezior. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn 05.08.03, 20:50 Co nowego w Olsztynie - życie płynie jak w kinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 18:48 W sobote 2.08.bylam w Waszych stronach.Mialam okazję odwiedzić miejsce w którym jako dziecko spędzalam wakacje.Pięknie tam jak kiedyś,a jakie pyszne lody!!! Cudowne dla mnie miejsce.To Sadowne Węgrowskie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Siedlce-Olsztyn 07.08.03, 12:16 No, całe Podlasie jest wspaniałe, i Wegrów też! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 22:07 Już chyba koniec lata na jeziorach,Ale ciągle pozdrawiam i zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 08:00 Witaj Giga. Pozdrówko z Siedlec. Dzięki za zaproszenie, teraz będzie luźniej i wyjazd na Mazury to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 21:40 A o mnie już wszyscy zapomnieli?Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Siedlce-Olsztyn 08.09.03, 21:35 Ależ Giga, jak mogłaś tak pomyśleć? Fajnie, że wpadłaś. Olsztyn is the best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 20:35 Dzięki za pamięć.To miłe że się odezwałeś(aś).W Olsztynie chłodno, chociaż słonecznie. Teraz czekam na złotą jesień:)Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Siedlce-Olsztyn 20.09.03, 14:30 Pozdrowienia ze słonecznego i cieplutkiego Olsztyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Siedlce-Olsztyn 26.09.03, 18:50 sola28 napisała: > Pozdrowienia ze słonecznego i cieplutkiego Olsztyna :) Czy nadal jest tak pięknie w O.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 21:19 Olsztyn jest piękny o każdej porze roku:)Teraz, w jesiennym słońcu.pięknie wyglądają parki i Stare Miasto.Spacery nad jeziorami, coś pięknego.Zapraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 09:42 Jak to pięknie, że w Olsztynie jest pięknie! Pozdrawiam i życzę pięknego weekendu w Olsztynie, Siedlcach i wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 21:21 Naprawdę jest pięknie.Całuję i pozdrawiam z Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Siedlce-Olsztyn 10.10.03, 21:13 Czy Olsztyn tonie jak Siedlce w deszczu? POzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 21:58 Leje codziennie.Ale jest nadzieja na śnieg:)Pozdrawiam Siedlczan Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce-Olsztyn 28.10.03, 11:23 A u nas piękna pogoda, nawet słońce świeci - niech trochę do was doleci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Siedlce-Olsztyn IP: 150.254.99.* 29.10.03, 17:20 A w poznańskim grodzie też wraca jesień - dziś było +7! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 18:38 Dawno u Was nie gościłam. Co nowego w Siedlcach? W Olsztynie szaro, mgliście i smutno. No cóż aby do wiosny:) Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:04 Witaj! Hmm, dzisiaj w Siedlcach jest mroźno - noski czerwone... :-) A tak poza tym - chyba po staremu. Nic nowego nie budują, nie rozwalają... Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 00:58 Bardzo mi się podoba taka zaśpiewka "Bratanków" o kochaniu m.in. w kinie w Olsztynie. Czy jest Kino w O., które może budzić takie skojarzenia? A może to tylko taki rym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Siedlce-Olsztyn IP: 150.254.99.* 12.11.03, 17:58 Może ułożymy nową zwrotkę Brathanek? W parku w Tymbarku kochaj mnie, w melinie w Koninie/Żychlynie -"- A może coś o Siedlcach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 22:03 W Olsztynie też szczypie w uszy:)A jeśli chodzi o Bratanki to do dnia dzisiejszego myślałam że "w kinie, w Lublinie", myliłam się? Pozdrawiam. A to Olsztyn właśnie:topexpert.pl/ratusz_m.html#cam I jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Siedlce-Olsztyn 14.11.03, 18:31 Skoro "w kinie w Lublinie", to co może być w Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 14:49 W Olsztynie jest most na rzece Łynie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Siedlce-Olsztyn IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 00:39 albo tak: w zimie w Olsztynie, kochaj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś