Dodaj do ulubionych

Opinie o deweloperze

09.05.08, 14:00
salon.pl/developer/Grupa-Developerska-Makdom/opinie.html
Obserwuj wątek
    • tragarz123 Re: Opinie o deweloperze 04.12.08, 15:49
      Witam, sam jestem zainteresowany mieszkaniem od MakDomu i z tego co udalo mi sie ustalic jest to wiarygodny developer ktory wywiązuje się ze zobowiązań i z terminów, nie spotkalem sie z przypadkiem w ktorym by byly narzucane dodatkowe koszty nie wystepujace w umowie jak to mozna bylo zaobserwowac u innych developerow. Moj przyjaciel zakupil mieszkanie od nich w szczecinie na miodowych ogrodach i dobrze sie o nich wyrazal
      • caniss Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 09:20
        Witam
        Nie wiem czy poprzedni post przeszedł, więc wysyłam jeszcze raz

W dobie kryzysu finansowego w ofertach można przebierać, więc
        szczerze radzę zastanowić się nad zmianą planów - jest tyle ciekaw
        (sz)ych ofert na rynku nieruchomości (lub deweloperów).
        A jeżeli jednak Pan się zdecyduje to życzę: dużo cierpliwości,
        wyrozumiałości, wytrwałości, nerwów stalowych, dużej wiedzy z
        zakresu budowlanki (w tym przepisów prawnych), przepisów prawa
        drogowego, lokalowego czy nieruchomości. Przyda się praktyczna
        znajomość sztuki relaksacji, ( jogi, zen.)
        I wreszcie najistotniejsze: posiadanie 5 dana w Aikido.
        Powodzenia

p.s. A i duuużo pieniędzy.
        • b2-3 Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 10:59
          Witam,
          przed zakupem mieszkania pod koniec 2006 roku sprawdzaliśmy tego developra i
          generalnie miał wiarygodną i dobrą opinię, dlatego zdecydowaliśmy się.
          Mieszkanie z rocznym opóźnieniem odebraliśmy (nie wypłacono nam odszkodowania a
          zmuszono do podpisania aneksu w którym zgadzamy się na opoznienie).
          Okazało się że deeloper zatrudnił fatalnych "papraków" podwykonawców. Wykonanie
          prac budowlanych wiele pozostawia do życzenia. Elewacja zewnętrzna budynków
          wykonana fatalnie. Parokrotnie zalało garaże podziemne, któr do dziś nie zostały
          odebrane przez mieszkańców. Developer zmienił akt notarialny,który niestety nie
          jest zgodny z umową przedwstępną - zakupu. Podczas budowy w imieniu przyszłych
          mieszkańców (bez konsultacji z nami tymi mieszkancami)podpisał notarialnie
          porozumienie z osiedlem POLIMPEX CEKOP sąsiadującym z nami. W tym porozumieniu w
          naszym imieniu zrzekł się z korzystania z działek które nam sprzedał!!! Sprawa
          dość głośna, była też w TV. Obecnie walczymy z developerem o unieważnienie
          porozumienia. Ty co mają akty notarialne sprawa jest jasna ale ci co podpisali
          umowe cywilno - prawna jak my poprostu zosali oszukani.

Kolejna sprawa to jakość wykończenia mieszkań i usuwania usterek. My swoje
          mieszkanie odbieraliśmy ponad 3 miesiące. Było bardzo dużo usterek, do tego
          mieszkanie brudne nie przygotowane do odbioru. Poważne usterki takie jak źle
          wykonana wentylacja, krzywa ściana, tynki fatalne, ościeżnice drzwi i okien
          zachlapane krzywo wprawione.
          Przecieki z zewnętrzej elewacji do środka mieszkania.
          Usuwanie usterek też żenada krzywą ścianę zamiast zburzyć i postawić na nowo
          (developer twierdził że tak zrobili ale podczas wykańczania mieszkania wyszło że
          niestety ale aby wyrównać ją obłożyli tylko ścianką z karton gipsu :))
          Usuwanie usterek to gehenna.

Pomijam kwestię że miejsca parkingowe które miały być dla gości np. dla niani
          zostały sprzedane mieszkancom :))) Nie ma miejsca na plac zabaw dla dzieci i
          wiele innych...

Nie chcę się żalić, ale odradzam tego developera. Drugi raz nie kupilibyśmy od
          niego ani domu ani mieszkania.

Życzę powodzenia.
          • tragarz123 Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 14:08
            Troche zaskoczyla mnie pana/i tym postem. mozna prosic o informacje w jakim miescie i na jakim osiedlu zakupila mieszkanie? chetnie przyjze sie blizej przedstawionych przez pana/nia wydazenia i popytam innych lokatorow o te incydenty oraz jak zostaly rozmawiazane jako ze w zwyczaju mam zbierac informacje z wielu źrodel i nie opierac sie jedynie na jednym tym bardziej ze wczesniej slyszalem same pozytywne opinie wiec moze poprawilo sie tam do tej pory...
            • caniss Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 15:38
              ????
              Matko !!!
              ????
              Zalatuje mi tu panią Anną P. ;)))
              Ten błysk inteligencji....
            • b2-3 Re: Opinie o deweloperze 08.12.08, 12:55
              Mieszkanie kupiliśmy pod Warszawą na os. Kuropatwy II w Józefosaławiu. Proszę
              zerknąc też na inne posty na Forum Kuropatwy II - Jozefosław

i tak a pro po drogi dojazdowej jeden z postów tutaj
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46858&w=75837673
              Proponuję zabezpieczyć się podpisaniem umowy wstępnej w formie Aktu Notarialnego
              my tego nie zrobiliśmy czego bardzo żałujemy.

Pozwodzenia
              MG

• malik70 Re: Opinie o deweloperze 06.12.08, 01:57
            Czy moglbym rowniez prosic o jakies blizsze info, bo sam interesuje sie ich
            oferta i to co tu przeczytalem niezbyt sie zgadza ze zdobytymi przeze mnie
            informacjami, a wiekszosc mieszkan tego developera jest moim zdaniem dobrze
            polozone i w dosc dobrej cenie w porownaniu chociazby j.w. constraction.....
            • tragarz123 Re: Opinie o deweloperze 06.12.08, 14:11
              A nad ktora oferta mieszkaniowa sie Pan zastanawia? Sam rozmyslam nad ich oferta wiec wyczytalem sporo o developerze oraz rozmawialem z lokatorami i troche sie orientuje w jego sytuacji, moze bede potrafil cos panu przyblizyc bo o samym developerze juz sie wypowiedzialem
              • beciabbg Re: Opinie o deweloperze 16.12.08, 22:16
                Bezinteresowny i niezwykle pomocny tragarzu123 też zalatujesz mi
                panią Anią P. z makdomu, żałosna próba podszycia się pod niezależnie
                poszukującego informacji potencjalnego kolienta to prawdziwy
                hicior!!! Pani Aniu P. może już wystarczy tej pseudo reklamy i
                nagabywania "nieświadomch ludzi" do zakupu waszych inwestycji - mam
                nadzieję że jednak rynek was zweryfikuje i wyeliminuje razem z
                resztą podobnych deweloperów. LUDZIE poszukujący mieszkań radzę Wam
                szerokim łukiem omijać tego dewelopera, tak jak już wczesniej
                napizsano: jakość wykonaywanych bloków a co za tym idzie i mieszkań
                jest niska, obsługa biura niejednokrotnie żenująca i rzeczywiście w
                ostateczności jeśli się już zdecyduje cie to tylko akt notarialny.
                • siekieraaa Re: Opinie o deweloperze 17.12.08, 16:00
                  OMG kolejny sprawiedliwy od teori spiskowych i obczerniania. Nie masz smialosci do kobiet i tak wyladowujesz swoja frustracje? litosci. co za ludzie.
                  • ometeotl Re: Opinie o deweloperze 18.12.08, 08:58
                    Mówi się oczerniać, ob to sie można najwyżej obesrać.

Jak nie masz pojęcia o czym mowa to nie troluj na forum toporku.
                    • siekieraaa Re: Opinie o deweloperze 18.12.08, 12:25
                      Jest cos takiego jak literowka, omlecie.
                      • ometeotl Re: Opinie o deweloperze 18.12.08, 19:46
                        Jest literówka, są też słowniki.

A riposta cienka, cieniusieńka ( mozna by rzec tępa jak toporek po
                        wycince )

Podtrzymuję - brak wiedzy - nie wtykaj noska
                        • siekieraaa Re: Opinie o deweloperze 19.12.08, 14:29
                          tylko pajace twojego pokroju ktorym sie w zyciu nie uklada wchodza na fora by wyrazac swoja frustracje dogadujac innym.zalosne.
                          • caniss Re: Opinie o deweloperze 20.12.08, 16:13
                            Żałosna to jest ta Twoja domorosła psychologia...

• biedronka2only Re: Opinie o deweloperze 27.01.09, 10:16
                              popieram użytkownika siekiera... jak wtopiłeś to już wszyscy wiemy, widocznie
                              czujesz się winny. typowe wyparcie. sorry wybacz. ale żeby od razu takie
                              zachowanie. jesteśmy dorosłymi ludźmi prawda? Chyba że jesteś jednym z tych
                              dzieci które nie lubią przeprowadzek do nowego miejsca zamieszkania i teraz
                              wyładowujesz swoją frustracje
                              • ometeotl Re: Opinie o deweloperze 28.01.09, 08:32
                                biedronka2only napisał:

> popieram użytkownika siekiera... jak wtopiłeś to już wszyscy
                                wiemy, widocznie
                                > czujesz się winny. typowe wyparcie. sorry wybacz. ale żeby od razu
                                takie
                                > zachowanie. jesteśmy dorosłymi ludźmi prawda? Chyba że jesteś
                                jednym z tych
                                > dzieci które nie lubią przeprowadzek do nowego miejsca
                                zamieszkania i teraz
                                > wyładowujesz swoją frustracje

Witam Serdecznie Panią na kolejnym forum ;-)

Czy ktoś panią upoważnił do wtrącania noska w nie swoje sprawy?
                                Czy pani powiązania z mak domem są aż tak silne że czuje pani
                                potrzebę matczynej obrony w każdym temacie pojawiającym się na
                                jakimkolwiek forum ? ŻEBY NIE BYĆ GOŁOSŁOWNYM dla uzasadnienia
                                podaje przykłady :

Re: MAK DOM os. Czcibora...?
                                Autor: biedronka2only 27.01.09, 09:43

nie pewnie tylko na pewno

to ma swoje ekonomiczne uzasadnienie. czasem lepiej wpłacić
                                wcześniej kase i
                                mieć tańsze mieszkanie i za tę różnicę ładnie je wykończyć. ogólnie
                                taki myk
                                przechodzi jeżeli dew. ma dobrą płynność, bo gorzej jak zabnkrutuję.
                                Jaki jest
                                makdom? Hm myślę że ma o wiele większą płynność aniżeli ci mniejsi
                                na naszym rynku. Developerzy: Polska

Re: Terminy
                                Autor: biedronka2only 06.11.08, 12:48

OdpowiedzGość portalu: obecna.już.mieszka napisał(a):

> Właśnie o to chodzi... z wielką łaską. Ponadto rozśmnieszyli mnie
                                z
                                > info, iż "będziemy negocjować wpis usterek do protokołu"....

pewnie chcieli załatwić to polubownie, źle z niechęcią to odebrałeś.
                                Developerzy: Polska

Re: SZCZE-CIN - deweloperzy.
                                Autor: biedronka2only 06.11.08, 12:52

ja również jestem zadowolony z czcibora. ogólnie nie miałem
                                większych zastrzeżeń
                                (to oczywiste ze zawsze coś sie wynajdzie bo to ludzie budują a nie
                                roboty).
                                Mniejsze usterki szybko usunięte więc nie rozumiem po części
                                rozgoryczenia
                                neiktórych na tym forum. nie widziałem ich mieszkań ale moje
                                jest "proste"

Re: Jacy developerzy w szczecinie??
                                Autor: biedronka2only 06.11.08, 12:55

potwierdzam. podobnie w moim przypadku. to że lekkie opóźnienie to
                                chyba
                                normalne. w końcu to budowa i są pewne sytuacje których nawet
                                harmonogram budowy
                                (scisły) nie jest w stanie przewidzieć.

OTWOCK MORSKIE OKO
                                Re: Budowa CD
                                Autor: biedronka2only 10.12.08, 12:13

czemu po sądach? Możesz sprecyzować? Wybacz ale nie słyszałam o
                                nikim kto by się
                                ciągał po sądach z Makdomem

Wystarczy, bo mozna by tak długo...

– Nie ma pani bladego pojęcia o tematach powiązanych z pani
                                wyśnionym deweloperem –
                                Pozostawiam bez komentarza.....
      • w_e_r_o_n_i_k_a Re: Opinie o deweloperze 18.09.14, 08:20
        Ja wraz z mężem też kupowaliśmy mieszkanie w Szczecinie. Zbawieniem okazała się firma Pomerania Szczecin - szybko, tanio i skutecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka