ometeotl 09.05.08, 14:00 salon.pl/developer/Grupa-Developerska-Makdom/opinie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tragarz123 Re: Opinie o deweloperze 04.12.08, 15:49 Witam, sam jestem zainteresowany mieszkaniem od MakDomu i z tego co udalo mi sie ustalic jest to wiarygodny developer ktory wywiązuje się ze zobowiązań i z terminów, nie spotkalem sie z przypadkiem w ktorym by byly narzucane dodatkowe koszty nie wystepujace w umowie jak to mozna bylo zaobserwowac u innych developerow. Moj przyjaciel zakupil mieszkanie od nich w szczecinie na miodowych ogrodach i dobrze sie o nich wyrazal Odpowiedz Link Zgłoś
caniss Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 09:20 Witam Nie wiem czy poprzedni post przeszedł, więc wysyłam jeszcze raz W dobie kryzysu finansowego w ofertach można przebierać, więc szczerze radzę zastanowić się nad zmianą planów - jest tyle ciekaw (sz)ych ofert na rynku nieruchomości (lub deweloperów). A jeżeli jednak Pan się zdecyduje to życzę: dużo cierpliwości, wyrozumiałości, wytrwałości, nerwów stalowych, dużej wiedzy z zakresu budowlanki (w tym przepisów prawnych), przepisów prawa drogowego, lokalowego czy nieruchomości. Przyda się praktyczna znajomość sztuki relaksacji, ( jogi, zen.) I wreszcie najistotniejsze: posiadanie 5 dana w Aikido. Powodzenia p.s. A i duuużo pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
b2-3 Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 10:59 Witam, przed zakupem mieszkania pod koniec 2006 roku sprawdzaliśmy tego developra i generalnie miał wiarygodną i dobrą opinię, dlatego zdecydowaliśmy się. Mieszkanie z rocznym opóźnieniem odebraliśmy (nie wypłacono nam odszkodowania a zmuszono do podpisania aneksu w którym zgadzamy się na opoznienie). Okazało się że deeloper zatrudnił fatalnych "papraków" podwykonawców. Wykonanie prac budowlanych wiele pozostawia do życzenia. Elewacja zewnętrzna budynków wykonana fatalnie. Parokrotnie zalało garaże podziemne, któr do dziś nie zostały odebrane przez mieszkańców. Developer zmienił akt notarialny,który niestety nie jest zgodny z umową przedwstępną - zakupu. Podczas budowy w imieniu przyszłych mieszkańców (bez konsultacji z nami tymi mieszkancami)podpisał notarialnie porozumienie z osiedlem POLIMPEX CEKOP sąsiadującym z nami. W tym porozumieniu w naszym imieniu zrzekł się z korzystania z działek które nam sprzedał!!! Sprawa dość głośna, była też w TV. Obecnie walczymy z developerem o unieważnienie porozumienia. Ty co mają akty notarialne sprawa jest jasna ale ci co podpisali umowe cywilno - prawna jak my poprostu zosali oszukani. Kolejna sprawa to jakość wykończenia mieszkań i usuwania usterek. My swoje mieszkanie odbieraliśmy ponad 3 miesiące. Było bardzo dużo usterek, do tego mieszkanie brudne nie przygotowane do odbioru. Poważne usterki takie jak źle wykonana wentylacja, krzywa ściana, tynki fatalne, ościeżnice drzwi i okien zachlapane krzywo wprawione. Przecieki z zewnętrzej elewacji do środka mieszkania. Usuwanie usterek też żenada krzywą ścianę zamiast zburzyć i postawić na nowo (developer twierdził że tak zrobili ale podczas wykańczania mieszkania wyszło że niestety ale aby wyrównać ją obłożyli tylko ścianką z karton gipsu :)) Usuwanie usterek to gehenna. Pomijam kwestię że miejsca parkingowe które miały być dla gości np. dla niani zostały sprzedane mieszkancom :))) Nie ma miejsca na plac zabaw dla dzieci i wiele innych... Nie chcę się żalić, ale odradzam tego developera. Drugi raz nie kupilibyśmy od niego ani domu ani mieszkania. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tragarz123 Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 14:08 Troche zaskoczyla mnie pana/i tym postem. mozna prosic o informacje w jakim miescie i na jakim osiedlu zakupila mieszkanie? chetnie przyjze sie blizej przedstawionych przez pana/nia wydazenia i popytam innych lokatorow o te incydenty oraz jak zostaly rozmawiazane jako ze w zwyczaju mam zbierac informacje z wielu źrodel i nie opierac sie jedynie na jednym tym bardziej ze wczesniej slyszalem same pozytywne opinie wiec moze poprawilo sie tam do tej pory... Odpowiedz Link Zgłoś
caniss Re: Opinie o deweloperze 05.12.08, 15:38 ???? Matko !!! ???? Zalatuje mi tu panią Anną P. ;))) Ten błysk inteligencji.... Odpowiedz Link Zgłoś
b2-3 Re: Opinie o deweloperze 08.12.08, 12:55 Mieszkanie kupiliśmy pod Warszawą na os. Kuropatwy II w Józefosaławiu. Proszę zerknąc też na inne posty na Forum Kuropatwy II - Jozefosław i tak a pro po drogi dojazdowej jeden z postów tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46858&w=75837673 Proponuję zabezpieczyć się podpisaniem umowy wstępnej w formie Aktu Notarialnego my tego nie zrobiliśmy czego bardzo żałujemy. Pozwodzenia MG Odpowiedz Link Zgłoś
malik70 Re: Opinie o deweloperze 06.12.08, 01:57 Czy moglbym rowniez prosic o jakies blizsze info, bo sam interesuje sie ich oferta i to co tu przeczytalem niezbyt sie zgadza ze zdobytymi przeze mnie informacjami, a wiekszosc mieszkan tego developera jest moim zdaniem dobrze polozone i w dosc dobrej cenie w porownaniu chociazby j.w. constraction..... Odpowiedz Link Zgłoś
tragarz123 Re: Opinie o deweloperze 06.12.08, 14:11 A nad ktora oferta mieszkaniowa sie Pan zastanawia? Sam rozmyslam nad ich oferta wiec wyczytalem sporo o developerze oraz rozmawialem z lokatorami i troche sie orientuje w jego sytuacji, moze bede potrafil cos panu przyblizyc bo o samym developerze juz sie wypowiedzialem Odpowiedz Link Zgłoś
beciabbg Re: Opinie o deweloperze 16.12.08, 22:16 Bezinteresowny i niezwykle pomocny tragarzu123 też zalatujesz mi panią Anią P. z makdomu, żałosna próba podszycia się pod niezależnie poszukującego informacji potencjalnego kolienta to prawdziwy hicior!!! Pani Aniu P. może już wystarczy tej pseudo reklamy i nagabywania "nieświadomch ludzi" do zakupu waszych inwestycji - mam nadzieję że jednak rynek was zweryfikuje i wyeliminuje razem z resztą podobnych deweloperów. LUDZIE poszukujący mieszkań radzę Wam szerokim łukiem omijać tego dewelopera, tak jak już wczesniej napizsano: jakość wykonaywanych bloków a co za tym idzie i mieszkań jest niska, obsługa biura niejednokrotnie żenująca i rzeczywiście w ostateczności jeśli się już zdecyduje cie to tylko akt notarialny. Odpowiedz Link Zgłoś
siekieraaa Re: Opinie o deweloperze 17.12.08, 16:00 OMG kolejny sprawiedliwy od teori spiskowych i obczerniania. Nie masz smialosci do kobiet i tak wyladowujesz swoja frustracje? litosci. co za ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ometeotl Re: Opinie o deweloperze 18.12.08, 08:58 Mówi się oczerniać, ob to sie można najwyżej obesrać. Jak nie masz pojęcia o czym mowa to nie troluj na forum toporku. Odpowiedz Link Zgłoś
siekieraaa Re: Opinie o deweloperze 18.12.08, 12:25 Jest cos takiego jak literowka, omlecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ometeotl Re: Opinie o deweloperze 18.12.08, 19:46 Jest literówka, są też słowniki. A riposta cienka, cieniusieńka ( mozna by rzec tępa jak toporek po wycince ) Podtrzymuję - brak wiedzy - nie wtykaj noska Odpowiedz Link Zgłoś
siekieraaa Re: Opinie o deweloperze 19.12.08, 14:29 tylko pajace twojego pokroju ktorym sie w zyciu nie uklada wchodza na fora by wyrazac swoja frustracje dogadujac innym.zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
caniss Re: Opinie o deweloperze 20.12.08, 16:13 Żałosna to jest ta Twoja domorosła psychologia... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: Opinie o deweloperze 27.01.09, 10:16 popieram użytkownika siekiera... jak wtopiłeś to już wszyscy wiemy, widocznie czujesz się winny. typowe wyparcie. sorry wybacz. ale żeby od razu takie zachowanie. jesteśmy dorosłymi ludźmi prawda? Chyba że jesteś jednym z tych dzieci które nie lubią przeprowadzek do nowego miejsca zamieszkania i teraz wyładowujesz swoją frustracje Odpowiedz Link Zgłoś
ometeotl Re: Opinie o deweloperze 28.01.09, 08:32 biedronka2only napisał: > popieram użytkownika siekiera... jak wtopiłeś to już wszyscy wiemy, widocznie > czujesz się winny. typowe wyparcie. sorry wybacz. ale żeby od razu takie > zachowanie. jesteśmy dorosłymi ludźmi prawda? Chyba że jesteś jednym z tych > dzieci które nie lubią przeprowadzek do nowego miejsca zamieszkania i teraz > wyładowujesz swoją frustracje Witam Serdecznie Panią na kolejnym forum ;-) Czy ktoś panią upoważnił do wtrącania noska w nie swoje sprawy? Czy pani powiązania z mak domem są aż tak silne że czuje pani potrzebę matczynej obrony w każdym temacie pojawiającym się na jakimkolwiek forum ? ŻEBY NIE BYĆ GOŁOSŁOWNYM dla uzasadnienia podaje przykłady : Re: MAK DOM os. Czcibora...? Autor: biedronka2only 27.01.09, 09:43 nie pewnie tylko na pewno to ma swoje ekonomiczne uzasadnienie. czasem lepiej wpłacić wcześniej kase i mieć tańsze mieszkanie i za tę różnicę ładnie je wykończyć. ogólnie taki myk przechodzi jeżeli dew. ma dobrą płynność, bo gorzej jak zabnkrutuję. Jaki jest makdom? Hm myślę że ma o wiele większą płynność aniżeli ci mniejsi na naszym rynku. Developerzy: Polska Re: Terminy Autor: biedronka2only 06.11.08, 12:48 OdpowiedzGość portalu: obecna.już.mieszka napisał(a): > Właśnie o to chodzi... z wielką łaską. Ponadto rozśmnieszyli mnie z > info, iż "będziemy negocjować wpis usterek do protokołu".... pewnie chcieli załatwić to polubownie, źle z niechęcią to odebrałeś. Developerzy: Polska Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. Autor: biedronka2only 06.11.08, 12:52 ja również jestem zadowolony z czcibora. ogólnie nie miałem większych zastrzeżeń (to oczywiste ze zawsze coś sie wynajdzie bo to ludzie budują a nie roboty). Mniejsze usterki szybko usunięte więc nie rozumiem po części rozgoryczenia neiktórych na tym forum. nie widziałem ich mieszkań ale moje jest "proste" Re: Jacy developerzy w szczecinie?? Autor: biedronka2only 06.11.08, 12:55 potwierdzam. podobnie w moim przypadku. to że lekkie opóźnienie to chyba normalne. w końcu to budowa i są pewne sytuacje których nawet harmonogram budowy (scisły) nie jest w stanie przewidzieć. OTWOCK MORSKIE OKO Re: Budowa CD Autor: biedronka2only 10.12.08, 12:13 czemu po sądach? Możesz sprecyzować? Wybacz ale nie słyszałam o nikim kto by się ciągał po sądach z Makdomem Wystarczy, bo mozna by tak długo... – Nie ma pani bladego pojęcia o tematach powiązanych z pani wyśnionym deweloperem – Pozostawiam bez komentarza..... Odpowiedz Link Zgłoś
w_e_r_o_n_i_k_a Re: Opinie o deweloperze 18.09.14, 08:20 Ja wraz z mężem też kupowaliśmy mieszkanie w Szczecinie. Zbawieniem okazała się firma Pomerania Szczecin - szybko, tanio i skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś