neuron8 05.11.04, 10:28 12 listopada - jak zapewne wszyscy wiedza jest dzień otwarty na budowie. Mają być 2 dnia ale nie widomo czy 11 i 12 czy 12 i 13. Niby 11 święto ale…..12 na 100% Maja być pokazowe 2 mieszkania 2 i 3 pokojowe na parterze. Pozdrawiam i miłego oglądania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lostmind Re: Dzień otwarty 07.11.04, 14:02 Neuron wyslalem do Ciebie maila na skrzynke. Jak bedziesz mial czas to prosze odpowiedz. Powiedz cos wiecej na temat tego dnia otwartego. Ja o niczym nie wiedzialem. A chcialbym bardzo zobaczyc. O ktorej godzinie mozna tam sie zjawic i zobaczyc te mieszkania probne.Myslisz, ze beda z pelna instalacja czy tylko do ogladania sciany + drzwi wejsciowe. pozdrawiam Odpowiedz Link
neuron8 Re: Dzień otwarty 07.11.04, 19:48 No własnie - ktoś kiedyś napisał na forum, że nie ma co tu się udzilać bo i tak najlepszym źródłem informacji jest TBS Millelniu (no w sumie racja, ale...)- ale okazuje sie, że informowanie mieszkańców o czymkolwiek jest dość mizerne (jesli jest inaczje to przepraszam - ale czy jest ktos kto został poinformowany o dniach otwartych? To znaczy czy kogoś bezpośrednio o tym informowało Millenium?). O dniu otwartym tez dowiedziaełm się na forum i potwierdziłem to bedąc na budowie w zeszłym tygodniu. Podobnie ma się to z aneksem do umowy - w zeszłym tygodniu spotkałem na budowie osobę która podpisała umowe pod koniec sierpnia (nie wiedziała o istnieniu forum - ani tego, ani ogólnego o developerach) i była wielce zaskoczona jak sie jej zapytałem czy juz podpisałą aneks ot informacja - bo po co forum... (i znów pytanie czy jest ktoś kto o aneksie dowiedził sie od Millenium - w sesie, że to Oni sami poinformowali o takiej potrzebie podpisania aneksu - jesli tak to przepraszam) o samym dniu otwartym nie wiem za duzo - bo niby skad ale z tego co mówiono maja być wykońcozne mieszkania - jak zrozumiałem w całości, z posadzkami, terakota itp - ale jak bedzi zobaczymy w piatek. Pozdrawiam PS: lostmind - odpisze ci w poniedziłek, bo poczte dobieram sobie w pracy. Odpowiedz Link
mentos1 Re: Dzień otwarty 08.11.04, 18:38 Neuron, napisz o jakim aneksie jest mowa. Ja podpisywałem umowę w sierpniu, do tej pory o żadnym aneksie nikt z Millunium mnie nie informował, jak również o dniach otwartych. pzdrwm Odpowiedz Link
neuron8 Re: Dzień otwarty 08.11.04, 20:38 a jednka przynajmniej w jednym przypadku sie potwierdza : Aneks: juz od chyba póltora miesiąca jest do podpisanai (jak ie dwóch) w którym jest uscislona sprawa darmowego miejsca postojowego i co wazniejsze wykreslony jest punkt mówacy, że cena mieszkania może wzrosnąc o wskaźnik GUS Dzni otwarte : Teraz juz wiesz ze są - informuję jako sasiad Odpowiedz Link
mentos1 Re: Dzień otwarty 09.11.04, 15:54 Byłem dzisiaj na budowie i przedstawiciel wykonawcy nic oficjalnie nie wie o dniu otwartym, doradził zadzwonić w czwartek i dowiedzieć się. Jeżeli będą "otwarci" w czwartek, to ich odwiedzę, w piątek niestety oboje z żoną pracujemy...( Odpowiedz Link
pgajcy Re: Dzień otwarty 09.11.04, 16:12 pisałes w innej rubryce ze wziełes kredyt na zakup mieszkania w horowej górze na 100% inwestycji, podpowiesz gdzie wziałes i jakie koszty cie obciazyły bo tez sie tym interesuje dzieki pzdr Odpowiedz Link
mentos1 Re: Dzień otwarty 09.11.04, 17:57 kredyt mam w PKO BP, na 30 lat, a do banku musiałem zanieść około 4% wartości kredytu, czyli trzeba mieć gotówkę, żeby wziąść kredyt)) Odpowiedz Link
renatalink Re: Dzień otwarty 10.11.04, 10:48 Witam Sąsiadów. Dni otwarte to: 11 i 12 listopada; jestem umówiona na podpisanie aneksu 11-tego na budowie (z tego wniosek, że bedą "otwaci" w czwartek). Radzę wszystkim zainteresowanym zadzwonić i poprosić o przygotowanie aneks do podpisania na 11-tego lub 12-tego co zaoszzczędzi Wam trochę czasu (dwie pieczenie na jednym ogniu Pozdrawiam Odpowiedz Link
lostmind Re: Dzień otwarty 10.11.04, 18:56 Jesli chodzi o mnie to o niczym sie nie dowiedzialem jeszcze od TBS. Nie wiedzialem, ze trzeba podpisac jakis aneks do umowy ani, ze jest dzien otwarty na budowie. W kazdym razie jesli jest to dzien otwarty to mozna przyjechac w piatek o dowolnej godzinie (pomiedzy 9 00 a 17 00 albo pozniej)??? Odpowiedz Link
domariusza Re: Dzień otwarty 11.11.04, 10:22 Ma ktoś nr telefonu na budowę? Może ktoś mi przesłać na adres domariusza@wp.pl ? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
neuron8 Re: Dzień otwarty 11.11.04, 11:58 ja sie wybieram dzis (mam nadzije, ze bedzie otwarte) - zobaczymy co za cuda tam są Odpowiedz Link
neuron8 Re: Dzień otwarty 11.11.04, 17:28 No ogólnie mamy dosc dobre wrażenie. Taki pokaz pomaga w potwierdzeniu lub zaprzeczeniu koncepcji jaka się ma po wnikliwym studiowaniu planów, które niejak sie nie maja do efektu koncowego. Mówiac wprost nam sie podobalo. Juz powli sobie wypracowujemy swoja koncepcje zamian ale bedzie to niewiele. Standard wykończenia bedzie można sobie ustalić w grudniu - wiem to z rozmowy z Panem Prezesem. W wiekszym mieszkaniu (3 pokojowe) bedzie swego rodzaju wystawka z kilkoma rodzajami glazury, tarakoty itp. Dobry pomysł byl z tymi mieszkaniami pokzowymi, jednak zeby sobie konkretnie cos zaplanowac to i tak trzeba wejsc z metrówka do swojego mieszkania i konkretnie kombinowac, jednak takie cos daje obraz calosci. Potwierdza to tylko, ze zanosi się na to, że bedzie wszystko Ok z terminami i wykonczeniem. Chyba ze zima bedzie 100-lecia Jak mi sie uda to zamieszcze w necie fotki ktore porobilem i w mieszkaniach i na osiedlu dla tych co niemogli byc. Odpowiedz Link
lostmind Re: Dzień otwarty 12.11.04, 09:36 dzieki za info ja bede dzisiaj, doslownie za pare godzin jak tylko wyjde z pracy, zamierzam zrobic zdjecia wiec tez je gdzies umieszcze na stronie albo wysle e-mailem. pozdrawiam Odpowiedz Link
bas56 Re: Dzień otwarty 12.11.04, 18:37 Warto było pojechać i zobaczyć co nam proponują, choć szkoda że jeszcze nie wszystko zobaczyliśmy. Teraz jest o czym myśleć i "przymierzać" propozyje firmy do własnych planów. Odpowiedz Link
domariusza Re: Dzień otwarty 13.11.04, 00:08 Generalnie jestem bardzo zadowolony, że zobaczyłem jak to może wyglądać. Jak ktoś napisał daje do myślenia, ale ogólnie wrażenia pozytywne. Co sądzicie o grzejnikach, a dokładnie o ich wielkości? Wystarczą? (Pewnie ktoś to policzył mam nadzieję) Może ktoś mi przesłać parę fotek, żebym mógł pokazać rodzinie, która nie mogła zobaczyć na własne oczy? Odpowiedz Link
neuron8 Re: Dzień otwarty 13.11.04, 10:27 Grzejniki sa wystarczajace (jak na moje oko i wiedze) - w łazience to az chyba za bardzo - aleod przybytku glowa nie boli Odpowiedz Link