Dodaj do ulubionych

Ochrona - jaka ochrona ?????

15.09.05, 15:34
Ostatnio nie daje mi spać pewna sprawa. Zastanawiam się czy za tak duze
pieniądze będziemy mieli prawdziwą ochronę...
Sklepy i inne punkty usługowe czerpią dochód z klientów, ciekawe kto bedzie
mógł wejsć na nasz teren. Prawdopodobnie wszyscy, którzy bedą chcieli coś
kupić.
Np. znienawidzona teściowa, której nie bedę chciał wpuścić i tak wejdzie, bo
powie, że idzie do sklepu i KLAPA lub

Ktoś z miasta zrobi szkodę, KTO ZA TO ZAPŁACI - MY Współnota!
Różnego rodzaju malunki na murach - kto za to zapłaci!

Zadzwońcie i zapytajcie jak to zostało rozwiązane - to Was zaskoczy....
Powodzenia i trzymajcie na wodzy NERWY!
Obserwuj wątek
    • aksaa Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 15.09.05, 17:51
      W tej chwili bez tych sklepów też każdy może wejść i wyjść. Jakiś czas temu
      wyjeżdżałam w nocy na wakacje i szlaban sama otwierałam. W bydce strażniczej o
      4 nad ranem nikogo nie było. Mogłam wynieść wszystko z naszego STRZEZONEGO
      osiedla.
      • ania_dawid Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 18.10.05, 16:24
        No niewiem własnie gdzie jest ta ochrona, ostatnio ktos nam przeszedł po
        samochodzie na parkingu..ciekawe gdzie była wtedy ochrona?? W swojej budce??Oni
        powinni non stop chodzic po osiedlu na zmiane raz jeden raz drugi a nie wszyscy
        pilnowac szlabanu.Na innych osiedlach jest to nie do pomyslenia zeby tak
        ochrona działała. Jeden zrobi obchód, to zaczyna kolejny i tak na zmiane
        24h/dobe i wlasnie wydaje mi sie ze za taka ochrone płacimy nie małe pieniądze
        w naszych czynszach...
        A czy ktos wie (z dobrego źródła) co z tym monitoringiem????Czy wogóle cos
        takiego będzie???
    • krystek1 Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 15.09.05, 18:50
      No chyba jakieś żarty!!!
      Jak to ktoś może wejść na osiedle do sklepu???
      Po pierwsze my mieszkańcy nie powinniśmy się na to zgodzić, a po drugię nie
      wierzę, że firma ochroniarska sie na to zgodzi. W końcu oni odpowiadają za to,
      aby na osiedłu nie było żadnych obcych ludzi. W razie jakichś kradzieży oni
      chyba też są współodpowiedzialni. Każdy pod pretekstem może wejść na osiedle,
      zwinąć radio z samochodu, podać kumplowi za płotem i wyjść spokojnie z kupioną
      legalnie bułką w sklepiku. Przecież zdajemy sobie sprawę z tego, iż nasza
      czujność maleje wtedy, gdy mieszkamy na osiedlu zamkniętym, ponieważ mamy
      pewność, że nikt obcy tu nie wejdzie.
      Rzecz druga - mam nadzieję, iż po jakimś czasie większość z nas będzie się znała
      przynajmniej z widzenia i będziemy zracali większą uwagę na nieznajome osoby na
      osiedlu - a tak napotkana osoba gdzieś z tyłu bloku bedzie mogła powiedzieć, iż
      zabłądziła i szuka wyjścia.

Mam nadzieję, że to na razie domysły igid217 a nie fakty.
      Pozdrawiam
      Krystek
      • washichu Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 16.09.05, 07:41
        Witam,
        zgadzam sie z Wami. Widziałem kilka rozwiązań na zamknietych osiedlach w
        dodatku strzezonych. Jedne z nich to karty magnetyczne (u nas chyba nie ma
        szans - za drogie) inne to domofon na zewnątrz i to jest chyba ok. A co do
        wjazdu samochodem to nie wielki problem by wszyscy posiadacze samochodów
        złożyli nr rejestracyjny i ochrona wpuszczałaby tylko te samochody a jesli ktoś
        chce wjechac do kogos to ochrona dzwoni i pyta czy takiego kogos oczejkujemy
        (tak jest na Zaciszu) i to wydaje mi sie ok.

Myślę ze ten brak kontroli w tej chwili jest spowodoiwany tym, że II etap
        przychodzi oglądac, co chwila jest wjazd duzych samochodow na budowe itd. Jak
        juz II etap oddadza i bedzie w miare porządek na osiedlu po budowie II etapu to
        zacznie funkcjonowac i ochrona.

Ale nie zaszkodzi trzymać rekę na pulsie i już ich przyzwyczajac że
        bezpieczeństwo na naszym osiedlu to nie tylko przy wzywaniu o pomoc ale tez na
        codziennej kontroli kto wchodzi i wychodzi i co wynosi.

Sa tez takie osiedla gdzie jest ochrona na bramie a na osiedlowe sklepiki mozes
        wejsc bez problemu tylko poco wowczas ochrona? Dlatego uwazam że dobrym
        rozwiązaniem byłby zewnętrzny domofon smile

pozdr.
    • lukaszwawa76 Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 19.09.05, 09:26
      Wtrace swoje 3 grosze. Wczoraj nasunelo mi sie na mysl, ze obecna ochorna to
      jeszcze nie jest ta firma, ktora ma strzec naszego osiedla, a raczej panowie,
      ktorzy pilnuja terenu budowy.

pozdr
      Lukasz
      c2/38
      • aksaa Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 19.09.05, 10:42
        Tylko, że my w czynszu płacimy za ochronę osiedla, a nie budowy. I w dodatku
        niemałe pieniądze na to idą.
        • puncher ochrona 18.10.05, 16:31
          proponuję ustalić, kto jest szefem ochrony; jak takiego nie ma - to po co płacić
          za ochronę?; jak jest - to ustalić kto może i dlaczego wejść na nasze osiedle;
          myślę, że trzeba to ustalić...
          pozdrawiam...
          • ania_dawid Re: ochrona 18.10.05, 16:53
            Proponuje aby TBS zamieścił na łamach naszego serwisu wyszczególnione obowiazki
            ochrony za która płacimy w naszych czynszach..
            O wiele ułatwiło by to sprawe...
            • icoyu Re: ochrona 19.10.05, 11:04
              Jesteśmy jak najbardziej za, ponieważ w tej chwili nie wiadomo za co im płacimy
              i czego możemy wymagać. A płacimy niemałe pieniądze przecież. Na razie wygląda
              na to, jest to opłata za otwieranie szlabanu. Pozdrawiam.
    • gamer231 Re: Ochrona - jaka ochrona ????? 03.02.22, 10:46
      Jeżeli jesteście zainteresowani tematem ochrony, to polecam Wam sprawdzić kurs ochrony , gdzie uzyskacie wiedzę teoretyczną oraz praktyczną w tym temacie. Sam skorzystałem z tego kursu w mojej firmie i jestem zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka