Dodaj do ulubionych

skuteczny sposób na naukę angielskiego

08.02.13, 08:21
polecam samouczek do nauki angielskiego: kasia uczy angielskiego. jest w nim zawarta gramatyka języka, począwszy od przedimków skończywszy na czasach i stronie biernej. Książka zawiera także ćwiczenia ze słuchu, ze zrozumienia tekstu oraz ćwiczenia z gramatyki i słowniczek. Każdy ma także darmowe konsultacje mailowe. Do kupienia również ebook. Więcej na allegro i na kasiauczy.pl
Obserwuj wątek
    • dklaudia1703 Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 28.11.13, 22:15
      Jak moge polecic cos do nauki angielskiego i nie tylko to polecam tę aplikację play.google.com/store/apps/details?id=pl.gkstudio.KoalaLocker.Language.quiz&hl=en
      sama kożystam z niej już dość długo i jestem bardzo zadowolona, pykam słówka nawet na przystanku. Fajna sprawa, że można ustawić sobie np. odblokowanie ekranu jako quiz językowy i tworzyć własne słowniki, pomimo że jest dużo darmowych. Na prawde polecam a aplikacja jest w zupelnosci darmowa.
    • netkoziolek Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 02.07.14, 09:33
      ale to trochę brzmi jak pomoc w nauce języka dla dzieci. a jednak przydałyby mi się jakieś sprawdzone sposoby, żeby sobie język odświeżyć
    • musztarda50 Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 22.07.14, 16:39
      nie wiem na jakim poziomie językowym jestes teraz:) ale ja dwa lata temu nie znałam jednego słowa po angielsku dziś samodzielnie prowadzę korespondencję i biore udział w spotkaniach anglojęzycznych:) a wszystko to dzieki fenomenalnej szkole jezykowej nauka odbywa sie przez poularny teraz komunkator Skype lektor o umówionej godzinie łaczy sie z Tobą, oprócz tego korzystasz z virtualnej klasy, multi medialnych fiszek i nie możesz sie doczekać następnej lekcji. goraco polecam profesjonalnie i skutecznie prowadzone zajęcia..www.gobest.pl pozdrawiam
    • annn004 Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 31.07.14, 21:19
      Nie wiem czy gramatyka jest aż taką podstawą, aby opanować język obcy.
      Myślę, że najważniejsze są konwersacje z lektorem lub native speakerem oraz zapamiętanie słówek.
      Ciekawą ofertę widziałam na [url=http://www.luckyluke.edu.pl/]na stronie luckyluke.edu.pl[/url]
      Szkoła Języków Obcych Lucky Luke w Warszawie prowadzi zajęcia w małych grupach (2-7 osó) i przygotowuje do matury ,egzaminów a także można uczyć się przez konwersacje z native speakerem.
    • adamokonski Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 13.08.14, 11:57
      Polecam Native speakera świetnego native speakera, który będzie "dobrym sposobem" na skuteczną naukę języka!
      Adam Okonski 789357167
      www.adamokonski.net
      www.facebook.com/adam.okonski.35
      www.facebook.com/adam.okonski
    • angielskiprywatnie.pl Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 27.08.14, 13:07
      Polecam moje zajęcia w Warszawie Wawer oraz okolicach.
      Prowadzę lekcje angielskiego dla dzieci i młodzieży indywidualnie oraz w grupach.

Szczegóły znajdą Państwo na mojej stronie internetowej angielskiprywatnie.pl/

Beata
    • lenari Speak Up 28.09.14, 10:10
      Wydaje mi się patrząc przez pryzmat i mojej nauki i synka, że jednak dobra szkoła językowa to podstawa. Czas przygotowania dziecka wcześnie, obeznanie jego z językiem, a potem jednocześnie z nauką w szkole dobra szkoła językowa. Mój synek chodzi do Speak Up i u mnie się to bardzo sprawdza. Grupy są małe, atmosfera fajna, ale i materiału dużo przekazywanego dziecku bardzo umiejętnie. Dla doroslych też są grupy. I nie tylko dla zaawansowanych, ale i początkujących.
    • olgatylus Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 19.02.15, 22:32
      Polecam Carolinę - ich metody, to przepaść w stosunku do tradycyjnych lekcji. Tydzień kursu daleko od trosk dnia codziennego, kontakt z językiem całą dobę, mega aktywność ze strony kadry. Dla mnie super. Chetnie kogoś namówię, aby dostać zniżką na kolejny turnus - zainteresowanych zapraszam. :)Sprawdź sobie obozy nad morzem Carolina Camps

www.carolina-camps.com.pl
      • dorota.k2 Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 15.05.15, 18:40
        Ja się uczę w domu, sama, na obozy i kursy nie mam czasu, ale z fiszkami daję radę, przeskoczyłam już o jeden poziom, więc efekty są, mimo, że nie czuję, żebym jakoś poświęcała na naukę dużo czasu. Oprócz standardowych kartoników z hasłami mam dostęp do mp3, aplikacji, programu pc, quizu na stronie fiszki.pl itp.
    • slawek-2015 Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 17.02.16, 11:54
      Nie zgadzam się z powyższym stwierdzeniem. Aby mówić po angielsku trzeba znać już pewne zasady gramatyczne. Bez znajomości pewnych reguł gramatycznych mówienie stanie się mało zrozumiałe. Najpierw należy zaznajomić się z nieco z gramatyką. Oczywiście to też zależy od podręcznika z którego korzystamy. Jeśli uczymy się z podręcznika w którym jasno są wyłożone reguły gramatyki poparte przykładami, to tym łatwiej będziemy mówić po angielsku.
    • r.emik Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 19.02.16, 10:59
      A znacie jakieś fajne metody wspomagania nauki dla dziecka z dysleksją. Nie mam tu na myśli lenistwa (uczy się systematycznie), ale pewnych rzeczy nie ogarnia.
      • melabela87 Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 20.02.16, 12:50
        Też mam dysleksję. Mi pomogły afirmacje do nauki języka obcego od firmy hepika a problem ze słówkami rozwiązałam dzięki vocabus.pl - stosują tam parę metod psychologicznych dzięki któremu lepiej się zapamiętuje (cały poziom A1 jest za darmo więc może wypróbować czy mu pomorze). Do gramatyki polecam Angielski w tłumaczeniach wydawnictwa Preston Publishing. Dobra metoda na rozumienie języka: Nagranie audiobooka po angielsku na mp3 oraz ebooka po polsku na czytnik kindle. Odsłuchiwałam tekst po angielsku z mp3 i równocześnie śledziłam tekst po polsku na czytniku. Tak przerobiłam 7 części Harrego Pottera.
        • r.emik Re: skuteczny sposób na naukę angielskiego 24.02.16, 15:00
          Dzięki za radę, ale ma za dużą męczliwość i dekoncentrację, żeby prześledził całego Pottera. Spróbuję z tym poziomem A1 z vocabusa :)
    • maruder66 [...] 08.03.16, 10:24
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka