09.09.05, 15:15
Witaj
Patryk dzisiaj miał pierwsze zajęcia SI w przedszkolu jestem zadowolona bo
sam poszedł z panią co mnie zaskoczyło i dobrze pracował u nas w przedszkolu
z SI jest tak że narazie ma te podstawowe ćwiczenia bo jeszcze nie mają
sprzętu czekają aż chyba do grudnia ale jestem z tego zadowolona co mam bo
prywatnie mnie nie stać a państwowo terminy zabójcze więc kamień z serca mi
spadł i mam już lepszy chumor i powinno być dobrze
pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • rysa9 Re: Do rysy9 11.09.05, 20:26
      Aga, dziekuję Ci za info.
      Rozumiem, że już macie diagnozę?
      A dowiadywałaś się, czy osoba prowadząca posiada odpowiednie uprawnienia?
      • aga2212 Re: Do rysy9 12.09.05, 11:46
        Diagnoze miałam juz w czerwcu jest dla mnie tragiczna wszystko ma chyba co
        nalezy do SI ale pani powiedziała że i tak nie jest jeszcze tak tragicznie to
        mnie pocieszyło
        wszystkie uprawnienia ma
        aga
        • rysa9 Re: Do rysy9 12.09.05, 21:48
          Aga, a czy możesz być obserwatorem podczas zajęć?
          • aga2212 Re: Do rysy9 13.09.05, 09:24
            Nie nie jestem obserwatorem bo on ma to w czasie przedszkola w godzinach
            rannych i napewno gorzej by pracował nie boje się o niego bo jak odbieram
            Patryka z przedszkola to pierw rozmawiam z panią od SI co robił na zajęciach i
            jak to wykonuje dostaje też zadania do domu teraz mamy zajęcia z wodą w czasie
            kompieli
            jak juz to przechodziłaś to napisz cos o metodzie SI czy pomogło twojemu
            dziecku czy nie
            aga
            • rysa9 Re: Do rysy9 13.09.05, 21:36
              Pytam z ciekawości, bo ja też nie byłam obecna na zajęciach. Prowadzący uważał,
              że dziecko będzie się rozpraszało przy rodzicu. Wiem, że są terapeuci, którym
              to nie przeszkadza.
              A możesz opisać te zajęcia z wodą? Zaciekawiły mnie.
              My chodziliśmy rok na SI. I to co mogę zalecić to częste rozmowy z terapeutą i
              wymiana spostrzeżeń. Czasami jakiś objaw zaniknie albo się nasili (u nas było
              to np. ssanie palca i branie wszystkiego do buzi). Dzięki Twojej informacji
              terapeuta będzie wiedział, czy idzie w dobrym kierunku, czy powinien
              zmodyfikować ćwiczenia.
              • aga2212 Re: Do rysy9 14.09.05, 11:01
                Bez rodziców jest lepiej
                ćwiczenia w wodzie w czasie kąpieli Patryk bardzo lubi po pierwsze wyciskanie
                gąbki z wody rączka jedna a potem drugą masowanie całego ciała szorstkimi
                gąbkami myjkami szczególnosci raczek i nóżek Patryk pierze swoje majteczki w
                wodzie to prawdopodobnie bardzo dobre ćwiczenie i wkładanie rączek i nóżek raz
                do zimnej wody i raz do ciepłej na ciepłą wode reaguje ale na zimną nie za
                bardzo zauważyłam że zaczął reagowac na mokre skarpetki założone na stopy
                kiedys tego nie robił
                jak masz pytania to na wszystkie odpowiem jak oczywiscie będe wiedziała
                aga
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka