Dodaj do ulubionych

Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie?

18.07.06, 16:53
Moja córka ma zaleconą terapię SI. Mieszkam w Warszawie. Mam do wyboru dwa
miejsca Huculską lub KLEKSA. Nie wiem, który ośrodek jest lepszy. Na Huculską
jesteśmy zapisani na początek sierpnia natomiast w KLEKSIE pani Adamus M.
obecnie wyjechała i prawdopodobnie przyjmie nas dopiero po wakacjach. Nie
ukrywam, że zależy mi na czasie, ale z drugiej strony może warto poczekać.
Bardzo proszę Was o opinię. Czy ktoś ma doświadczenia z ośrodkiem na
Huculskiej?
Obserwuj wątek
    • annaciszewska Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.07.06, 16:45
      Witam, jestem studentką Akademii Pedagogiki w W-wie i niestety nie wiem nic o
      tym ośrodku. Jeżeli byłaby Pani zainteresowana, moge dac Pani kontakt do pani
      Marty Wiśniewskiej- jest ona certyfikowanym terapeutą IS, członkiem Polskiego
      Stowarzyszenia Terapeutów SI. Nie jestem pewna, czy odpisze do Pani, , ale
      sądze, że jest w stanie Pani pomóc. Oto jej adres: guciow@wp.pl.
      Pozdrawiam
    • dorek3 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 20.07.06, 08:57
      Też jestem zainteresowana ta sprawą.
      Podpowiedzcie coś proszę. A mo ze jakieś inne sprawdzone namiary - mi na razie
      zależy na dobrej diagnozie
      • miltonia77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 24.07.06, 17:23
        Ja mam z Kleksem zle doswiadczenia, ale to raczej chodzilo o konkretnego
        terapeute, a nie o cala firme.
        Zawsze mozna umowic sie na spotkanie i zobaczyc jak wszystko wyglada,
        porozmawiac i zorientowac sie. Na Huculskiej pierwsze spotkanie konsultacyjne
        jest bezplatne, w Kleksie nie maja czegos takiego, ale pewnie mozna
        przynajmniej wejsc i obejrzec wszystko. Nikt sie nie obrazi, jesli cos Wam sie
        nie spodoba. Macie do tego prawo.
        • dorek3 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 25.07.06, 09:03
          a możesz (choćby na priv)napisać kogo nie polecasz?
          • 99beata Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 25.07.06, 15:38
            Ja też bym prosiła o taką informację, jeśli można.
            • magdalen1 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 26.07.06, 00:28
              A ja chodziłam do Kleksa i byłam baaardzo zadowolona.
              • dorek3 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 02.08.06, 08:18
                Jak umówić się do Klekasa?!
                Próbuję dozwonić sie od kilkunastudni na numer ze strony internetowej (866 54
                15)i nic.
                • kropelka28 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 02.08.06, 11:20
                  Większość jest na obozie terapeutycznym chyba od 23.08.06. Pewnie dlatego nie
                  można sie dodzwonić.Mogę podać nr nowej kom. do jednej z Pań, która pracuje
                  w fili Kleksa na Bemowie razem z Panią Mirką,która diagnozuje dzieci / też jest
                  na obozie/.
                  My chodzimy do Kleksa od roku, nie wiem jak jest gdzie indziej ale u mojej
                  córki nastąpiła ogromna poprawa i w 100% jestem pewna, że duży wpływ miały
                  zajęcia w Kleksie
                  • dorek3 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 02.08.06, 14:37
                    Poszłam po rozum do głowy i zadzwoniłam na komórkę - dozwoniłam sie od
                    pierwszego razu do P. Lemańskiej.
                    Niestety będzie dostępna dopiero od października, przez swoje gapiostwo
                    straciłam lipiec, a bylismy na miejscu.
                    Możesz mi napisac coś więcej o Twojej córeczce i samych zajęciach?
                    • kropelka28 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 03.08.06, 08:34
                      Zaczełyśmy terapię rok temu, moja córka miała wtedy 5 lat problemy z mową,
                      koordynacją ruchową, potrzebami fizjologicznymi, pamięcią do słów,
                      koncentracją. Po długich poszukiwaniach i lataniu od lekarza do lekarza / gdzie
                      wszystko było ok/ trafiłam na to forum i oczy mi się otworzyły, terapia SI.
                      Wybrałam Kleks, zajęcia były dostępne w sobotę, dla mnie to luksus bo muszę
                      dojechać 70km więc nie zwalniam się z pracy i sobotę przeznaczam na zajęcia.
                      Terapę SI mamy z Panią Mirką i dodatkowo z Panią Karoliną terapię pedagogiczną.
                      Na salę dziecko wchodzi samo więc nie wiem co tam się dzieje. Moja córka bardzo
                      lubi te zajęcia. Efekty widziałam już po 2 zajęciach. Zmiany następowały
                      systematycznie i nie były to bardzo wielkie sukcesy ale dla nas każda zmiana
                      była istotna i pomagała w łatwiejszym funkcjonowaniu np. brama na podwórku może
                      być otwarta i nie boję się, że mała wybiegnie albo idac po mieście nie muszę
                      jej ciągnąć za rękę tylko idzie sama z boku rozgląda się uważa na samochody i
                      wiele innych zachowań, które na ogół są normalne ale u naszej córki nie były, a
                      teraz to norma. Bardzo poprawiła jej się mowa, musimy popracować jeszcze z
                      logopedą nad prwidłową wymową ale z samą mową doborem wyrazów, budową zdań nie
                      ma już problemów. Jestem bardzo wdzięczna temu forum i podobnym za informacje
                      na temat terapi i sposobach jak pomóc dziecku, bo nikt nam nie pomógł, nikt nie
                      nakierował i ogólnie mało kto wie w małych miasteczkach o SI i podobnych
                      terapiach. W tym roku będziemy jeszcze kontynuować zajęcia, mała idze do
                      zerówki.
                      Musisz dobrze wybrać ośrodek w którym będzie prowadzona terapia dla twojego
                      dziecka /dojazd, rozkład zajęć, terapeuta/ bo to będzie trwało w czasie, a
                      zajęcia powinny być systematyczne. Zdecydowanie postaraj się sprawę załatwić
                      jeszcze w wakacje bo później jest problem z doborem terapeutki i terminów. Ja
                      jestem bardzo zadowolona z naszych Pań.
          • gzugzu Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 15.11.06, 21:30
            Niepubliczna Poradnia psychologiczno Pedagogiczna GAJA na Gocławiu.501 058 144.
    • aaga8 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 28.07.06, 10:10
      My byliśmy u Pani Mirki i podobało nam się.
      • rara75 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 01.08.06, 21:55
        Jest tez swietna placowka w Aninie. Specjalizuja sie w SI, jest kilka
        terapeutek, ktore takze diagnozuja. Tel. 812 76 62
    • kama1009 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 02.08.06, 16:20
      witam,
      polecam ośrodek w Helenowie, niedaleko centrum zdrowia dziecka w Miedzylesiu,
      tylko z tego co wiem są długie okresy czekania. Ale jesli twoje dziecko ma juz
      zleconą terapię i wykonaną diagnoze to moze bedzie szybciej:),pytaj o p.
      Przyrowskiego, P. Grzybowską oraz p.Dębińską - wieloloetnie doświadczenie i
      ogromna wiedza,o pozostałych ośrodkach tylko słyszłam a tamtych terapeutów
      poznałam osobiście i tam chyba posłałabym swoje dziecko gdybym potrzebowała...
      pozdrawiam.
      • happymay Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 03.08.06, 21:34
        Rowniez polecam pania Grzybowska, pana Przyrowskiego i pania Debinska.
        Jesli w Helenowie sa duze kolejki, to pani Grzybowska pracuje rowniez w prywatnej przychodni i
        tam jest znacznie szybciej - koszt ten sam, podaje ponizej
        www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,69236
        Elpis - Rehabilitacja
        ul. Gardenii 6, 04-649 Warszawa
        telefon (0-22) 815-27-82, 812-70-90

Terapeutow najlepiej szukac na liscie www.pstis.org/

Pozdrawiam
        • iwpal Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 04.08.06, 07:00
          Wkleję z tego Elpisu
          >- mgr Ewa Grzybowska
          psycholog
          mgr Izabella Kurzejewska
          psycholog
          Diagnozowanie metodą integracji sensorycznej i elementy terapii tą metodą dla
          dzieci nadpobudliwych, nadwrażliwych, trudnych. Ocena deficytów i leczenie
          dysleksji, trudności w nauce, zaburzeń emocji i zachowania. Psychoterapia w
          przypadkach fobii szkolnych. Wspieranie rodziców. <

PO zdiagnozowaniu prowadzą tam tylko ELEMENTY, co nie jeste niestety terapią SI
          na full :-(
          • happymay Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 24.09.06, 20:51
            ale diagnoza u panie Ewy jest the best :),
            jesli dziecko wymaga terapii SI jest kierowane do specjalistycznie wyposazonych gabinetow SI,
            rodzic zazwyczaj wybiera w zaleznosci od miejsca zamieszkania- jesli szkola/przedszkole nie
            ma takiej oferty,
            pozdrowienia
            • cerec Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 17.10.06, 15:23
              ja chodziłem z moją córką do ELPISu z napięciem mięśniowym w nóżce i jestem
              bardzo niezadowolony z ich usług... każde spotkanie to nerwy, niejednoznaczne
              diagnozy, SPÓŹNIENIA! oraz przekazywanie sobie pacjentów od jednego znajomego
              specjalisty do drugiego w celu kolejnych, ważnych i potrzebnych badań...
              do domu przychodziła też rehabilitantka, z dzieckiem "ćwiczyła" 5 min. i
              bardziej interesowały ją rozmowy towarzyskie niż to co dzieje się z
              maleństwem...
              po zmianie metody ćwiczeń i rehabilitanki - duża poprawa oraz uspokojenie się
              dziecka.
              szczerze odradzam!
    • agatt Re: Pytanie do Iwpal 19.10.06, 11:52
      To pytanie mi chodzi po głowie chociaż nie dotyczy naszych dzieciaków.
      Dlaczego Terapeuci SI są podzieleni w dwóch organizacjach, czy to są dwie
      szkoły SI, czy tylko inne struktury? Kto wydaje certyfikaty SI? Jesli możesz mi
      w kilku zdaniach opowiedz jak to funkcjonuje, pozdrawiam
      Agata
      • iwpal Re: Pytanie do Iwpal 19.10.06, 12:13
        To sa 2 struktury, 2 odrębne stowarzyszenia, co wyniknęło z tego, ze władze
        pierwszego stowarzyszenia nie chciały dopuścić innych instruktorów do szkolenia
        terapeutów. Aktualnie w Polsce jest 6 instruktoró, którzy otrzymali z rak
        Violet F.Maas uprwanienia (certyfikaty)do szkolenia terapeutów SI: p.Przyrowski
        (certyfikat został mu jednakze wstrzymany w 2005 roku i do tej pory 0 nie
        odwieszony z powody braku porozumienia www.cwro.edu.pl/notatka.html),
        p.Grzybowska, p.Klimont, p.Karga, p.Kastory-Bronowska, p.Ślifirska (te 2
        ostatnie sa najnowsze - z maja 2005); aktualnie certyfikaty sa wydawane przez
        PSTIS, PTIS (stowarzyszenia) i nie wiem, jeszcze kto bedzie firmował
        certyfikaty uzyskane na nowych studiach podyplomowych z SI. DO 2005 roku
        p.Klimont i Karga prowadziły kursy SI pod skrzydłami Ośrodka Szkoleń MEJ i
        część terapeutów ma certyfikaty sygnowane przez ten ośrodek (m.innymi ja),
        obecnie tylko pod auspicjami Polskiego Towarzystwa Intergracji Sensorycznej.
        I to by było na tyle, bo problemem sa niesnaski, których nie powinno być, a
        wynikaja z pobudek monopolistycznych.
        • iwpal Re: Pytanie do Iwpal 19.10.06, 12:13
          www.cwro.edu.pl/notatka.html
          • agatt Re: Pytanie do Iwpal 19.10.06, 15:00
            Dzięki za wyczerpującą odpowiedz, tak też przypuszczałam.
            Pozdrawiam,
            Agata
    • docza5 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 24.10.06, 22:26
      polecam "Helenów" (Ul. Hafciarska 80).telefonu nie pamiętam. sprawdź
      ewentualnie : www.pstis.
      • gzugzu Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.11.06, 17:10
        A ja polecam Niepubliczną poradnię Psychologiczno- Pedagogiczną na Gocławiu.
        501058144
    • miltonia77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.11.06, 19:31
      Podaje strone osrodka na Huculskiej:
      www.dzieckoirodzina.pl

Z tego co wiem, otwieraja nowy osrodek na Woli czy Zoloborzu. W dalszym ciagu
      maja bezplatna pierwsza wizyte konsultacyjna. Polecam ja nie tylko
      zainteresowanym SI, bo przyjmuje psycholog dzieciecy i bez czekania i kosztow
      mozna sie juz czegos dowiedziec, dostac informacje co robic dalej, gdzie i czy
      robic diagnoze, jaka.
      • jacobina Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 28.11.06, 11:11
        A mozecie polecić jakiegoś terapeutę w okolicach Ursusa lub Włoch? Od biedy
        będziemy jeźdźić na Bemowo ale może jest cos sensownego ciut bliżej?
        • daba.ola Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 16.03.07, 20:11
          Mnie bardzo odradzano Huculską.
          Miltonia77 agresywnie to reklamuje, ale opinie słyszałam bardzo złe.
          Zwłaszcza o psychologach.

Pozdrawiam
          Ola
          • miltonia77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 18.03.07, 15:43
            A ja mam podejrzenie, ze jestes z konkurencji :) Ja nie slyszalam o Huculskiej
            niczego zlego, a informacje mam od rodzicow, ktorzy tam chodza. Poza tym maja
            najlepszy sprzet w Polsce i nie oszczedzaja na wszystkim. Nie widze nic zlego w
            polecaniu sprawdzonego miejsca. Sama pracuje w panstwowym szpitalu, przewija
            sie tam mnostwo dzieci, rodzice chodza w rozne miejsca i jakies pojecie o tym
            mam. Nie widze powodu zeby polecac miejsca, do ktorych nie mam przekonania.

Uwazam, ze to bardzo nieladny atak...
            • daba.ola Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.03.07, 13:40
              Nic podobnego. Żadna konkurencja.
              Jakiś czas temu szukałam dla córki logopedy. Ty odpowiedziałaś na mój post, ale
              równocześnie dostałam kilka maili od innych matek, które miały już do czynienia
              z Huculską i podawały bardzo złe oceny tego miejsca.
              To wszystko.

Ola
              • miltonia77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.03.07, 17:54
                Oczywiscie kazdy moze miec wlasne zdanie. Szkoda, ze jest ono w taki sposob
                wyrabiane... . Ja widzialam na wlasne oczy, czytalam diagnozy, widzialam
                postepy terapi, dlatego moge mowic to, co mowie i nie rozpowszechniac
                zlosliwych plotek wynikajacych chyba tylko z zawisci. Jakiez to polskie... .
                • daba.ola Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 20.03.07, 09:02
                  Zastanów się tylko nad tym jakie tu padło pytanie?
                  Chyba o poradę, nie?
                  Więc pisze to co wiem od osób bezpośrednio zaangażowanych, które korzystały. Bo
                  to jest interesujące dla Matek które chcą dać dzieci na terapie.
                  Twoja naprawdę agresywna reklama na całym forum jest znana Matkom.
                  To że Ty chcesz rozkręcić interes jest ok i bardzo fajnie, tylko trzeba zachować
                  w tym jakaś moralność.
                  Bo wciskanie czegoś na siłę jest bez sensu i do tego pod przykrywką. Zachwalanie
                  czegoś bezpodstawnie i nabieranie niedoświadczonych jest po prostu podłe.
                  Huculska jest miejscem świeżym, niedoświadczonym, nastawionym na robienie kasy.
                  Lekceważy się tam rodziców.
                  Zwykłe bicie piany.
                  Takie dostawałam maile i uważam że mam prawo się tym podzielić, bo po to właśnie
                  jest forum.
                  Żeby dzielić się różnymi opiniami.

To wszystko i bez odbioru.
                  Ola

• miltonia77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 20.03.07, 14:22
                    Pomijam juz miejsce i opinie o nim. Samo dostawanie maili nie uprawnia do tego,
                    zeby mnie akurat obrazac. Pracuje w miejscu panstwowym, w szpitalu,nie na
                    Huculskiej, prowadze forum, robie doktorat i wlasnie ja chce pomagac i uwazam,
                    ze to robie. Ty nie udzielasz akurat rad. Odzywasz sie po kilku miesiacach z
                    jadem i tyle. Na moim forum piszesz, jak to dobrze, ze nie poszlas do
                    specjalisty i innym tez odradzasz, bo po co latac po lekarzach, skoro kazde
                    dziecko rozwija sie swoim rytmem. Jesli to jest pomoc, to wyraznie inaczej ja
                    pojmujemy...

A niech miejsce broni sie samo. Wlasnie otwieraja druga placowke, wiec raczej
                    nie sa na szczescie tacy zli, jak piszesz.

Zauwaz tez, ze nie opierasz sie w zaden sposob na swoim nawet zdaniu, ale na
                    tym co ktos kiedys Ci napisal. Moze czsami warto cos samemu sprawdzic, zanim
                    zacznie sie tak mowic? Ja odwiedzilam chyba wszystkie miejsca w Warszawie
                    prowadzace terpie SI, wiele poradni prywatnych prowadzacych inna terapie,
                    widzialam diagnozy z bardzo wielu miejsc, mam do czynienia z detkami dzieci i
                    moge smialo powiedziec, ze doradzam zgodnie ze swoja najlepsza wiedza, ktorej
                    jakosci tez nie musze udowadniac, ocenia ja kto inny w mojej codziennej pracy.

Zdenerwowalam sie, bo po prostu mierzi mnie takie atakowanie bezpodstawne,
                    zawistne i po prostu szkodliwe. EOT, bo szkoda mi juz slow, wole je przeznaczyc
                    na cos bardziej konstruktywnego.
                    • daba.ola Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 20.03.07, 20:50
                      Wiesz co, nie chciałabym żebyś pracowała z moim dzieckiem gdyby tego potrzebowało.
                      Chyba sobie szkodzisz takim brakiem dystansu, zasłanianiem się doktoratem i
                      państwowym szpitalem.
                      Ciekawe dlaczego nie Jesteś nawet w stanie się podpisać imieniem i nazwiskiem?
                      Nie ma co, pełen profesjonalizm...
                      Myślałam że psycholog to trochę inny rodzaj ludzi.
                      Zajmuj się może lepiej reklamą. Bo prawie w każdym Twoim wpisie na forum jest
                      reklama i straszenie rodziców.

Już więcej Ci nic nie odpisze, bo nie mam ochoty rozmawiać na takim
                      straganiarskim poziomie.
                      A opinie o specjalistach zasłyszane od innych rodziców są bardzo cenne, bardziej
                      niż opinie specjalistów o sobie samych.
                      I będę sie nimi dzielić kiedy będę uważała to za potrzebne i słuszne.

Pozdrawiam
                      Aleksandra Daban

• iwpal Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 20.03.07, 22:17
                        >daba.ola napisała:
                        Bo prawie w każdym Twoim wpisie na forum jest reklama i straszenie rodziców.<

Eee, chyba przesadziłas - straszeniem rodziców zajmuje sie głównie ja ;-D
                      • miltonia77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 21.03.07, 06:29
                        Rozumiem, ze Twoja zlosc wiela sie z tego, ze odpowiedzialam na Twoj problem na
                        moim forum w nie taki sposob, jakbys chciala. Czasami tak sie zdarza, ze
                        rodzice pisza tu po to, zeby sie uspokoic, a ktos potwierdza ich obawy i wtedy
                        nalezy cos z ytym zrobic, zmierzyc sie z problemem. Ale jednak mocno
                        przesadzilas w swojej reakcji i to w sposob dosc niesprawiedliwy dla mnie. Ale
                        to tylko moje zdanie i naprawde juz EOT
                  • 210369.b Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 21.04.07, 00:14
                    Witam
                    Ja chodze z moją córką na ul.Odkryta 48 do EduPoint.pl na zajęcia IS jesteśmy
                    po 2 zajęciach i teraz będzie diagnoza.Jeżeli ktoś zna ten ośrodek to bardzo
                    proszę o opinie
                    beatalr@op.pl
                    z góry dziękuję.
                    • ewa9810 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 26.04.07, 11:18
                      Witam Beato,
                      ja chodziłam z dzieckiem na SI do EduPointu przez pół roku.Jestem bardzo
                      zadowolona,a moja córka zaczęła normalnie funkcjonować w grupie. Terapeutka
                      uznała (po przeprowadzeniu ponownych testów), że nie widzi dalszej potrzeby
                      terapii SI. Dostaliśmy oczywiście zalecenia jak mamy postępować. Spodobało mi
                      się to, że nie naciągali nas dalej na pieniądze.
                      Pozdrawiam Ewa
    • bznalezn Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 30.03.07, 11:57
      a czy ktos może cos powiedzieć o Ośrodku "Gaja" ul.Umińska . Poleciła mi Pani
      Psycholog ze żłobka ,ale na forum nic o nim nie znalazłam
      Z góry dziękuję
      Baśka
      P.S w Kleksie do sierpnia nie maja miejsc. DOstałam od nich namiar na P.Erikę
      Viwe. Jesli coś kroś o niej słychał bardzo proszę. Mój e-mail bznalezn@gazeta.pl

• gzugzu Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 05.05.07, 17:31
        Polecam!!! Tylko z miejscami tam krucho, większość zapełnia się we wrześniu.
    • gan33 Re: Beata- odkryta 02.05.07, 21:31
      Ja też chodzę tam z moim synem (do p. Oli)od m.w. pół roku. Cwiczenia wiele nam
      dały (możesz pogrzebać w moich postach), dziecko nadrobiło wiekszość deficytów
      ale na razie jeszcze chcemy tam chodzić póki starczy kasy. Ważne jest żeby
      ćwiczyć też w domu, my to robimy konsekwentnie w formie zabawy, jakieś 2 rzy w
      tygodniu po ok. 0,5 godz.
      • 210369.b Re: okryta 10.06.07, 21:55
        My chodzimy do pani Weroniki młoda,miła i ma bardzo dobry wpływ na moją dość
        rozbrykaną córcię.Karolka nie raczkowała i ma problem z róchem naprzemiennym co
        wpłyneło na spowolnienie rozwoju mowy.Jak na razie jestem cała w skowronkach bo
        mała coraz więcej mówi-można się z nią dogadać.
        Pozdrawiam życzę sukcesów Beata
    • brucha Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 25.05.07, 14:24
      podciagam wątek bo bardzo mnie interesuje.

mam diagnozę, szukam miejsca gdzie można przeprowadzić terapię na
      profesjonalnej sali z zaangażowanymi terapeutami. najlepiej na ursynowie (????).

jeśli chodzi o diagnozę to polecam p. Ewę Grzybowską.

czy ktos coś wie na temat terapeutów SI z poniższych ośrodków:

ul Huculska, www.dzieckoirodzina.pl (poczytałam sobie już dyskuję dwóch pań o
      odmiennych zdaniach, ale może ktoś jeszcze się znajdzie?)

w Piasecznie: Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Piasecznie, ul. Julianowska
      66B tel.715-34-91 ; 0-602-797-558 ; 0-602-607-701

OŚRODEK KONSULTACYJNO - TERAPEUTYCZNY Warszawa, ul Słoneczna 50 u pani
      M.Dąbrowskiej?

Jest jeszcze Hipoterapia oraz SI na Nowoursynowskiej 100

jesli ktoś coś wie, bardzo prosze o opinie.
      • mamamichala40 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 03.06.07, 19:50
        POlecam Helenów. Mój synek ma tam hipoterapię, terapię pedagogiczną i SI. W
        dodatku mamy refundację z NFI, więc nie musimy za nic płacić. Wszyscy są tam b.
        życzliwi i mają świetny kontakt z dzieckiem. Diagnozę robiłam u p. Grzybowskiej
        w Elpisie (było szybciej), ale na leczeniu jesteśmy w Helenowie.
        • brucha Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 04.06.07, 12:25
          napisałam do ciebie na pocztę gazetową.
    • marzena.ludwiniak Gdzie prowadzić terapię SI w Wa-wie na Bródnie???? 16.08.07, 09:59
      Jestem mamą 4,5 letniej Oli, która została zdiagnozowana w EDU POINT
      na Odkrytej. Jestem bardzo zadowolona z zajęć, które prowadziła Pani
      (dla mojej córeczki Ciocia) Teresa :-) Niestety mieszkam na Bródnie
      i trochę ciężko jest mi dojeżdżać przynajmniej raz w tygodniu na
      Tarchomin.
      Czy ktoś może z Was słyszał o terapii SI na Bródnie lub Targówku???
      Prosze o ewentualne informacje na e-maila: m.ludwiniak@wp.pl

Marzena
    • i-d77 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.08.07, 10:21
      Czesc,

Moj synek miał zaleconą integrację sensoryczną. Pani psychiatra
      poleciła TPD Helenów na ul. Hafciarskiej. Uprzedzam ze zajecia tam
      odbywają sie odpłatnie.
    • katrio_na Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 19.10.07, 17:17
      W Helenowie terapia SI jest bardzo dobra. Nieodplatnie w ramach NFZ
      niestety tylko dla dzieci z uszkodzeniami OUN.
      Taka maja podpisane umowy...

A OWI na Pilickiej?
      Probowalicie?
      Chodzimy juz tam ponad rok, syn ma w ramach programu 40min
      tygodniowo indywidualnej SI. W zeszlym roku nawet 2 razy w tygodniu.
      Jest to w ramach NFZ.
      Niektore Poradnie Psychologiczno-Pedagogiczne maja rowniez na etacie
      rehabilitantow SI ale raczej ciezko jest sie do nich dostac. Nam sie
      nie udalo ale przyznam ze ogolnie zrazona ich podejsciem
      zrezygnowalam po jednym niepowodzeniu:(
      • kaskazuza Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 30.10.07, 09:21
        Ja chodzę z córką do OWI. Na SI i inne zajęcia i jestem bardzo zadowolona. Córka
        chętnie tam chodzi i współpracuje z terapeutami (a jest dość wybredna w tym
        względzie) i widzę postepy zarówno w koordynacji jak i w zachowaniu, choć do
        zrobienia jeszcze co nieco zostało ;).
        • aga3006_live Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 07.11.07, 13:37
          A czy ktoś ma doświadczenia z placówką www.dzieckoirodzina.pl na ul. Karolinki?
          Na Bemowie w Krasnalu nie mają już za bardzo miejsc sporo jest tu informacji o
          tej placówce, a tu www.dzieckoirodzina.pl można sie umówić bez problemu.Proszę o
          opinie może ktoś mi coś podpowie.
          • elk19300 Re: Gdzie prowadzić terapię SI w Warszawie? 10.11.07, 00:50
            Tak, ja mam doswiadczenia bardzo niedobre. To chyba nie przypadek,
            ze tam zawsze mozna sie zapisac i zawsze sa wolne miejsca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka