Dodaj do ulubionych

Festiwal w Kazimierzu

04.06.02, 13:38
z reguły odbywa się w ostatni weekend czerwca. od lat próbuje dojechać z
dalekiej Małopolski, co by pobawić się oprzy prawdziwej muzyce. Czy ktoś wie,
czy i w tym roku jest to ostatni weekend? A może gdzieś na stronie internetowej
jest program Festiwalu. Szczególnie zależy mi na programie ostatniej nocy,
kiedy finaliści i zaproszeni goście grają co im w duszy zagra. A może
regularnie bywacie na tej imprezie. Hę?
Obserwuj wątek
    • Gość: agat1 Re: Festiwal w Kazimierzu IP: 195.116.92.* 04.06.02, 13:52
      nie wiem, jak to jest w tym roku, a sama chętnie bym się wybrała. Nie byłam na
      festiwalu od lat, ale dobrze pamiętam, jak po ostatniej zabawie na rynku do
      białego rana nogi bolały mnie przez tydzień..
      Pozdrawiam
      AgaT
    • Gość: hrabia Re: Festiwal w Kazimierzu IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 04.06.02, 16:26
      o ile mi wiadomo to Festiwal Śpiewaków i Kapel (bo chyba o ten Ci chodzi?)
      zdycha od kilku dobrych juz lat - coraz mniej ludzi przyjeżdża nań...
      • Gość: Jank Re: Festiwal w Kazimierzu IP: *.pl 04.06.02, 17:12
        Ludność woli biesiady dla hotentotów...
        Ale w tym roku Festiwal będzie ?
        • Gość: agat1 Re: Festiwal w Kazimierzu IP: 195.116.92.* 05.06.02, 07:49
          na stronie internetowej UM w Kazimierzu (sic!) nic o tym nie piszą, a są tam
          informacje o imprezach bieżących i przyszłych. Ale myślę, że festiwal będzie
          • Gość: jazzak Re: Festiwal w Kazimierzu IP: *.mst.gov.pl 05.06.02, 08:47
            Zapewne będzie 19-23 lub 26-28. 06. Generalnie festiwal traci z roku na rok a
            przyczyną jest wymieranie starej generacji. I jeszcze te quasi punki, krisznowcy,
            hipisowcy zwalają sie do miasteczka. Normalnie szczalnia wielka w te dni jest. Ja
            na to mawiam 'strefa moczu'! Generalnie odradzam.

ojjjdiriiidiii bum bum
            • Gość: Jank Re: Festiwal w Kazimierzu IP: *.pl 05.06.02, 09:49
              Fakt, domieszka różnych dziwolągów itp. krisznowców załatwi imprezę.
              Mnie tam bardziej interesował koloryt całego wydarzenia, niż same śpiewy.
              Folklor, Panie, folklor :o)
              • Gość: jazzak Re: Festiwal w Kazimierzu IP: *.mst.gov.pl 05.06.02, 10:50
                Gość portalu: Jank napisał(a):

> Folklor, Panie, folklor :o)

Oj Panie Dzieju dawniej to było granie, a jakie kolory....

• m.in Re: Festiwal w Kazimierzu 05.06.02, 11:11
                  podczas mojej ostatniej bytności na Festiwalu Śpiewaków i Kapel Ludowych był
                  naprawdę niezy czad. Wróciłem do Puław totalnie załatwiony fizycznie porannym
                  autobuse. Lało ja stopiećdziesiąt ale te dziadki ze skrzypkami... Zdaje sie, że
                  teraz jest prohibicja, więc może faktycznie mniej ludzi przyjeżdża. A jesli
                  chodzi o artystów to natura robi swoje. teraz "ludowi" piszą muzyczkę na
                  rolanda i automat perkusyjny. Chciałbym jeszcze teraz zaliczyć imprezkę, póki
                  całkiem nie zdechnie. Bo co bedzie za 10 lat? Tylko, cholercia w który
                  weekend!!!!
    • Gość: Jank Re: Festiwal w Kazimierzu IP: *.pl 14.06.02, 11:30
      Czy ktoś wie jak jest w tym roku z terminem Festiwalu ?
      • m.in Re: Festiwal w Kazimierzu 14.06.02, 11:47
        na Forum Lublin ktos mi wrzucił termin przyszłego weekendu
        acz czy to prawda???...
        • Gość: agat1 Re: Festiwal w Kazimierzu IP: 195.116.92.* 14.06.02, 12:03
          wiedziałam, że chcialam o cos zapytać dzwoniąc do domu...
          jak sie dowiem, zaraz dam znać ; przyszły weekend byłby O.K., bo się właśnie
          wybieram do Janowca
    • Gość: agat1 czy ktoś się wybiera ? IP: 195.116.92.* 18.06.02, 11:34
      ... bo ja będę w Janowcu, może też bym się wybrała ?
      • m.in Re: czy ktoś się wybiera ? 18.06.02, 15:24
        tzn kiedy będziesz? w weekend 22-23 czy 29-30? zdaje się ze festiwal jest
        teraz...
        • Gość: agat1 Re: czy ktoś się wybiera ? IP: 195.116.92.* 19.06.02, 07:40
          Ja będę w weekend najbliższy, tj. 22-23.
          • Gość: Jank Re: czy ktoś się wybiera ? IP: *.pl 24.06.02, 12:07
            Aga, czyżbyś się wstrzeliła w Festiwal ?
            Jakieś wrażenia ?
            • Gość: agat1 Re: czy ktoś się wybiera ? IP: 195.116.92.* 24.06.02, 15:02
              Niestety, nie udało mi się wyjechać do Janowca, gdyż moja latorośl
              zachorowała.Dlatego nie wiem, jak było na festiwalu i czy się w ogóle odbył.
              • m.in Re: czy ktoś się wybiera ? 24.06.02, 16:32
                odbył sie bo noja żona widziała jakąs relację, ale na stronie kazimierza go
                olali, SKANDAL!
                • szonik Re: czy ktoś się wybiera ? 25.06.02, 07:22
                  oczywiście festiwal jest w nadchodzący łikend, ale o kolorycie miasteczka
                  świadczą oczywiście jego mieszkańcy(nki) (ci z dziada pra-dziada)- są oni
                  cholernie honorowi, wierni, uczciwi, prawdomówni. pozdrawiam
                  • Gość: Jank Re: czy ktoś się wybiera ? IP: *.pl 25.06.02, 08:41
                    szonik napisał(a):

> oczywiście festiwal jest w nadchodzący łikend,

O ! No to może będzie okazja żeby wpaść chociaz na chwilę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka