Gość: bipa IP: *.pl 05.07.02, 07:39 w puławach nie zatrzymują się na stacji tylko w środku lasu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jazzak Re: dlaczego pociągi IP: *.mst.gov.pl 05.07.02, 08:14 Gość portalu: bipa napisał(a): > w puławach nie zatrzymują się na stacji tylko w środku lasu ? więcej faktów bipa, więcej faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: dlaczego pociągi 05.07.02, 11:33 zawsze mi sie wydawało, że to jest stacja ; mam na myśli stacje Puławy Miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: dlaczego pociągi 08.07.02, 09:26 wizualnie to jest Puławy Las... :) tak przy okazji, czy na starej stacji "Puławy" dalej poczekalnia ogrzewana jest przy pomocy pieknego pieca kaflowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: dlaczego pociągi IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 08.07.02, 16:19 Gość portalu: bipa napisał(a): > w puławach nie zatrzymują się na stacji tylko w środku lasu ? ja myślę, że to dlatego, żeby przyjezdni - jadący do Kazimierza np. mieli dodatkową atrakcję, szczególnie wtedy gdy pociąg już ruszy a oni zorintują się, że to jednak była stacja a nie postój w lesie - ach jak oni wtedy pięknie klną - byłem świadkiem takich scenek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: dlaczego pociągi IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 13.07.02, 00:55 Witam wprost z Rzeszowa! Wasza stacja jest po prostu... Po prostu brak mi słów - jest świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: dlaczego pociągi IP: 194.95.74.* 13.07.02, 14:02 ludzie, nie ma co sie oszukiwac - nasza stacja pkp to okaz jedyny w swoim rodzaju - jeszcze kilka lat i bedzie zabytkiem, ktorego bez zgody konserwatora nie da sie ruszyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: dlaczego pociągi IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 13.07.02, 14:39 Gość portalu: Syla napisał(a): > ludzie, nie ma co sie oszukiwac - nasza stacja pkp to okaz jedyny w swoim > rodzaju - jeszcze kilka lat i bedzie zabytkiem, ktorego bez zgody konserwatora > nie da sie ruszyc :) A i owszem - zabytkiem minionej epoki, kiedy w środku lasu powstawały wielkie kombinaty (Puławy) huty i elektrownie, oraz całe miasta (Nowa Huta, Stalowa Wola). Komunizm to okres pięknej arhitektury - trzeba tylku umieć to dostrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: dlaczego pociągi IP: *.acn.pl 21.11.02, 20:11 w mławie pociągi pospieszne w przeciwieństwie do puław stają na stacji, która jest oddalona od centrum, na mławie miasto stają tylko pociągi osobowe w puławach jest odwrotnie - pociągi pospieszne stają na puławach miasto a na bardziej oddalonej od centrum stacji - tylko osobowe i pytanie - z pewnością kiedyś pospieszne zatrzymywały się na stacji, później wybudowano puławy miasto i pospieszne stają właśnie tam - od kiedy pospieszne zatrzymują się na puławach miasto zamiast na stacji i dlaczego - taki przypadek jest rzadko spotykany ps 1 mława i puławy leżą na tej samej linii tylko z dwóch różnych stron warszawy ps 2 ani mława miasto ani puławy miasto nie są stacjami Odpowiedz Link Zgłoś