Gość: Beki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:38 Czy boicie sie latac samolotami? W najblizszym czasie przyjdzie mi leciec za Ocean i mam troche nerwowki z tym zwiazanej. Jakie macie wspomnienia z lotow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 18:14 Nie lubie momentu samego ladowania. Przechodza wtedy nieprzyjemne ciarki, ale tak poza tym to lubie latac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 18:17 Ja bym sie bal, ale nigdy nie lecialem. Slyszalem ze glupie uczucie w uszach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 20:12 Najwspanialszy jest motyw kiedy samolot koluje i nagle wlacza odrzut. Wtedy po prostu czujesz jak predkosc wciska cie w fotel. Sam motyw unoszenia tez jest ciekawy, zwlaszcza jak smaolot startuje zakrecajac i widzisz caly lad pod soba w ukosie, a rzad obok ciebie w samolocie jest jakies 1,5 m wyzej albo nizej. Mniej ciekawe sa turbulencje, wtedy trzesie i trzeba siedziec z zapietymi pasami. Mimo wszystko ciekawe przezycie, ja osobiscie bardzo lubie latac samolotami. Zreszta to zalezy jakimi, Boeingi sa ogromne i mniej podatne na warunki atmosferyczne niz np. male Tupolewy jakie lataja miedzy polskimi miastami. Do jakiego miasta sie wybierasz Beki??? Uwazaj na Arabow po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 20:50 Ja raz przezylam awaryjne ladowanie, ale nie wystraszylo mnie to na tyle zeby teraz juz nie latac :-) Tez lubie odrzut podczass startu. Jak pierwszy raz lecialam, to nawet zastanawialam sie jak on sie wzbije w powietrze skoro tak jezdzi po tym pasie wolno jak samochod... Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 20:56 A ja kiedys lecialem w samolocie ktory przez ponad godzine krazyl nad Okeciem i nie mogl wyladowac. Powodem byla mgla, ale na pokladzie wszyscy sie bali ze to moze byc jakas awaria tylko tak mowia ze mgla. Zreszta wsystkie samoloty tego dnia nie mogly ladowac, z okna widzialem Swissair i jakis inny LOT. Po poltorej godzinie pilot powiedzial ze nie mamy paliwa i musimy awaryjnie ladowac w Gdansku. Ludzie z Wawy byli wkurzeni, bo kawal drogi musieli nadrabiac, ale ja sie cieszylem bo mialem blizej do Slupska. Potem w telewizji pokazywali Okecie i mowili o tym. Najgorzej przezywaly babcie, slyszalem juz z tylu pacierze i placze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:05 Czy podzielasz moje zdanie ze nie ma to jak LOT? Latalam przeroznymi liniami i z LOT-em czuje sie najbezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:09 Sa niezli, chociaz w niektorych momentach wydaje mi sie ze stewardesom brakuje troche profesjonalizmu, np. kiedy poprosisz o cos kilka razy widac zniecierpliwienie, wiem ze czasami pasazerowie sa nachalni, ale one nie powinny tego okazywac po sobie, no i czesciej moglyby byc mlodsze :-)) Ale Lot na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:17 A wlasnie ze ja lubie LOT ze wzgledu na bardzo mile stewardessy. Doslownie lataja wokol pasazerow jak mroweczki. Nawet jak czegos nie potrzebujesz to podchodza i sie dopytuja czy aby na pewno. Ale z wiekiem to przegiales. Po pierwsze ja natrafialam zawsze na mlode pokolenie stewardess, ale np. w Iberii czesto obsluguja stewardessy po 40-ce i to mi sie podoba. W tym zawodzie wazny jest profesjonalizm a nie tylko uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:24 To moze mialas wiecej szczescia, ja przewaznie trafialem na 40 letnie. Fakt, liczy sie profesjonalizm, ale czy to zawsze idzie w parze z wiekiem? Na pewno te starsze maja wieksze doswiadczenie, ale czy maja tyle energii i umiejetnosci co mlodsze? Powinni czesciej dawac zalogi mieszane, czesc mlodych i czesc starszych. Ale jezeli chodzi o pilotow to nie moge slowa powiedziec, od lat sa w czolowce swiatowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:31 Mieszany wiekowo personel - tusie zgadzam. Niektorzy lepiej czuja sie w samolocie z mloda Pania stewardessa, a inni ze starszymi. Ja trafilam nawet na kilku stewardow. Jakimi najdziwniejszymi liniami leciales? Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:37 Na stewardow tez trafilem, ale nie powiem zebym byl zadowolony, chociaz nie moge narzekac na ich prace :-)) Najdziwniejsze linie - Ukrainian Airlines. Troche dziwnie to wygladalo, jeszcze musza sie troche nauczyc bo brakuje im do europejskiego standardu, ale sa na dobrej drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:41 Ja zawsze trafiam przewaznie na miejsca przy skrzydlach. Jak pierwszy raz lecialam to mialam wrazenie ze sa tak wiotkie ze sie zlamia. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:48 Tak te skrzydla tak czasami wygladaja jakby zaraz mialy odpasc :-)) Ale pare razy udalo mi sie usiasc przy oknie i mialem swietne widoki. Nie zapomne jak lecialem kiedys nad Irlandia, i widac bylo z gory brzeg morza i latarnie morska, ktora rzucala taki snop dookola wiezy. Z gory to tak swietnie wygladalo ze zupelnie odechcialo mi sie spac. I dzieki temu doczekalem do chwili kiedy w powietrzu widzisz jak dzien spotyka sie z noca. Patrzysz do tylu - ciemno, patrzysz do przodu - dzien. Swietny widok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:50 Piekny widok. Bardzo lubie jak lece w nocy i samolot juz spi. Slychac tylko szum silnika i widac jedynie ciemne zaryzy chmur pod Toba. Bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:56 Totalny odjazd od rzeczywistosci i pelny romantyzm, tylko czasami nastroj psuje jakis glupi film na ekranie :-))Na szczescie sa sluchawki i nie musisz sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:00 Lubie patrzec na ekran kiedy pokazane sa temperatura, wysokosc i gdzie w danej chwili jestesmy. Wole sluchac muzyczki. Nie lubie za to siedziec w srodkowym siedzeniu. Raz tak przez przypadek trafilam i to byl koszmar. Ani sie ruszyc, ani sie przytulic do sciany, a na dodatek siedzialam kolo Hiszpana ktory bez przerwy wychodzil do toalety i walil palcami o stoliczki ze zdenerwowania. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:03 Tak, oni zawsze pokazuja ciekawe mapy i informacje na tych ekranach. W srodku siedzialem tylko raz, ale za to z dobrym towarzystwem wiec nie bylo zle. Wiecej pecha mam z filmami, co prawda zawsze puszczaja tam to co w kinach, ale ja zawsze trafie na jakas chalture :-)) A jak smakuje Ci zarcie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:09 Zalezy na jakich liniach. Na egzotycznych uwielbiam owoce krojone w kostke. Nie lubie miesa podawanego w samolotach. W LOCIE sa pyszne desery. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:12 A jak z muzyka, ja w LOCIE zawsze wrzucam kanal z Minimaxem z Trojki albo powtorke z rozrywki, czasami jeszcze troche klasyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:18 W LOCIE muzyki slucham nieczesto, bo to zazwyczaj pierwszy etap podrozy i albo przygotowuje sie do dalszej drogi (sprawdzam przesiadki, czytam to co mi bedzie potrzebne na miejscu), a w przypadku powrotu juz myslami jestem w domu, wiec nie potrzeba mi muzyki dla nastroju :-) W liniach Iberyjskich slucham puszczanych przez nich skladanek. W innych rzadko jest muzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:23 Hmm, w przypadku powrotu tez jestem myslami w domu, ale wlasnie dlatego chce sobie posluchac troche polskiej muzyki, posluchac co w rozrywce itp. Ale w sumie rozumiem Cie, sam tez czesto odkladam sluchawki i mysle sobie ewentualnie cos czytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:28 Pamietam ze jak lecialam pierwszy raz to ktos powiedzial mi zebym sie cieplo ubrala, i mial racje bo w samolocie bywa mi chlodno. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:21 Ale najbezpieczniej to powinnas sie czuc w liniach izraelskich. Co prawda nigdy nie lecialem, ale z opowiadan wiem ze maja fiola na punkcie bezpieczenstwa, zwlaszcza terrorystow. Przy starcie zawsze obok samolotu jada dwa samochody z obstawa az do momentu oderwania sie samolotu od ziemi. To zapobiega do ostatniej chwili mozliwosci podczepienia bomby. I tak jest na kazdym lotnisku z jakim Izrael ma polaczenia powietrzne. Kokpit jest oddzielony od kabiny pasazerskiej zelaznymi drzwiami i przez caly lot nikt przez nie nie wchodzi. Wsrod pazazerow jest zawsze 2 agentow po cywilu. Teraz te srodki bezpieczenstwa jeszcze maja sie zwiekszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:26 Tak, slyszalam o tym. Ale moze Cie zaskocze. W tym lub pod koniec ubieglego tygodnia, w jednym z samolotow pofrunal pasazer, ktory wszedl na poklad z bronia. Nie zauwazyly tego wykrywacze. Zglosil tez fakt dopiero w USA (podobno bron zabral przez przypadek). Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:31 Wiem, to sie zawsze moze zdarzyc, pare lat temu glosno bylo o dziennikarzu ktory chcac sprawdic czujnosc security team wjechal na poklad w wozku inwalidzkim w ktorym umiescil chyba pistolet i granat. Znalezli to dopiero kiedy wychodzil, chcieli mu jakis proces za to wytoczyc ze to niby nieetyczne itp. Nawet najnowoczesniejsze technologie nie wykryja wszystkiego i ryzyko bedzie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:36 Podobnie bylo zaraz po zamachu z 11 wrzesnia, na ktoryms z amerykanskich lotnisk (nie wiem czy nie w Denver). Poza tym w Londynie dziennikarze w zeszlym roku dostali sie bez trudu do samolotu ktory za kilka godzin mial odlatywac za mozre i przebywali w nim wystarczajaco dlugo aby cos zamontowac. Potem wniesli jeszcze jako pasazerowie pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:40 A jakim najdziwniejszym samolotem lecialas??? Ja najpierw z Gdanska do Warszawy takim ze smiglami, chyba wiecej niz 20 la tmial, ale najciekawszy to byl American Airlines. Mial z jednej strony dwa rzedy a z drugiej tylko jeden. Wsiadalo tam moze 20 osob. Przy ladowaniu nie siadal od razu, ale chyba z 5 razy podskoczyl. Nie wiem dlaczego, ale w srodku kojarzyl mi sie z naszymi PKSowskimi autosanami, chociaz do Autosanu wiecej ludzi wchodzi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:44 A kiedy Ty leciales tym samolotem? Nie wiedzialam ze takie dziwy sa we flocie amerykanskiej. Najdziwniejszymi liniami jakimi lecialam byly linie Bissau (afrykanskie). Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:52 Brzmi ciekawie, bylas w Afryce? Czy to byl duzy samolot czarterowy czy raczej taki z mniejszych i w jakim kraju afrykanskim??? Jezeli chodiz o flote amerykanska to oni maja tam duzo dziwow, nawet te samoloty ladujace na wodzie. Duzo ludzi lata do Kanady zeby poodpoczywac na tych pustkowiach na polnocy. Tam nie ma zadnych lotnisk i takie male samoliciki woza po kilka osob ladujac na jeziorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:56 Malym samolotem nie lubie latac bo tak jak pisales bardzo poddany jest na warunki atmosferyczne. Poza tym nie maja tylu silnikow zeby czuc sie bezpiecznie :-) W Afryce bywam dosc czesto, a tamten samolot nalezal do Gwinei-Bissau. Byl na okolo 100 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 21:58 To jest moje marzenie zobaczyc Afryke, strasznie Ci zazdroszcze. Latasz tam w celach turystycznych czy sluzbowo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:02 Sluzbowo. Afryka jest dzika... :-) Zawsze lubie tam latac, ale najgorsze sa dni do wylotu bo wtedy nie chce mi sie tak bardzo ze szukam wymowek zeby zostac w Polsce. Ale jak juz siedze w samolocie to czuje te sile, ktora sama dodaje mi skrzydel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:07 NO to co ze jest dzika, a moze jestes naukowcem ktory bada dzika przyrode, albo etnografem badajacym zwyczaje plemion, a moze lekarzem bez granic, a moze inzynierem budujacym nowe sieci irygacyjne, mozliwosci jest setki. Zawsze latasz do Gwinei??? Masz tam jakichs znajomych, rodzine ?? Sama latasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:13 To nie jest Gwinea. To jest Gwinea-Bissau. W Agryce sa trzy kraje ktore maja w nazwie Gwinea. Jest jeszcze Gwinea Rownikowa. Latam roznie, sama lub w towarzystwie wspolpracownikow (czesciej sama). Rodziny w Afryce nie mam, ale mam juz jako takie kontakty w niektorych krajach. Wiem ze jak przylece to mam zapewniona opieke. Nie powiem kim jestem bo lubie byc tajemnicza, ale strzelales w dobrym kierunku :-) (chociaz nie do konca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:17 To co mam strzelac dalej?? :-)) To ciekawe, nie wiedzialem ze az tyle Gwinei jest po swiecie, klaniaja sie wagary na geografii w podstawowce :-)) A jak ty sie tam porozumiewasz, znasz jakies narzecze czy standardowo po angielsku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:20 W Gwinei-Bissau jest portugalski. A poza tym po angielsku albo hiszpansku (portugalski i hiszopanski sa bardzo podobne). Czwarta Gwinea (Papua Nowa Gwinea jest w Azji i czesciowo w Oceanii). Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:22 Tak, o Papui-Nowej Gwinei slyszalem, nawet wiem gdzie jest na mapie. Jak radzisz sobie z hiszpanskim, to ostatnio bardzo popularny jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:26 Nie powiem zebym znala perfekt, ale na moje sytuacje calkowicie mi wystarcza. W bardziej dokladnych terminach bazuje na angielskim. Z hiszpanskiego moge utknac na bardziej technicznym slownictwie. Moim ulubionym jezykiem jest jednak francuski. (tutaj umiem tylko podstawy, ale chcialabym bardzo go umiec tak naprawde). Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 01.02.02, 22:29 Widze ze niezla poliglotka jestes :-)) Fajnie bylo pogadac, dzieki za wszystkie wiadomosci, musze uciekac, trzymaj sie cieplo Pati, pozdrow Afryke :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 22:32 Zadna poliglotka. Perfekt umiem tylko angielski. Reszta jest na warsztacie :-) OK, mi tez sie fajnie z Toba rozmawialo. Pozdrowie jak bede nastepnym razem. Pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:46 W zeszlym roku pamietam jak samolot dominikanskich linii lotniczych startowal z Madrytu i dwa razy pasazerowie zatrzymywali go na pasie startowym. Chodzilo o wyciekajace paliwo ze skrzydel. Sfilmowano to nawet na video. Przedstawiciele linii twierzili ze to normal;ne, a na filmie pokazane bylo jak paliwo leje sie strumieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 12:14 I czemu mnie wczoraj z Wami nie bylo? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 17:14 Pati i Andy, jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 02:47 Ciekawe czy mi bedzie dane w przyszlosci poleciec sobie w jakies wymarzone miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 10:07 Ja polecialbym samolotem dla samego jedzenia. Owoce egzotyczne w kosteczki? Pycha. Ciekawe czy mozna prosic o dokladke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.gdan.gazeta.pl 04.02.02, 12:28 Mi się podoba że w samolotach LOTU można zamówić drinka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 16:45 Ja drinka to prosze bo bardzo sie boje latac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: Boicie sie latac samolotami? IP: 192.168.0.* 04.02.02, 17:46 Zdarzyło mi się kiedyś lecieć do Krakowa. Było rewelacyjnie, aczkolwiek strasznie zimno. A co było przy tym śmiechu. Z powodu obcinaczki do paznokci nie chcieli nas wpuścić do samolotu w Redzikowie. Po starcie okazało się ( to chyba była norma ), że leci z nami dwuch komandosów. Noże mieli do kolan i wyglądali strasznie groźnie. A my z tą obcinaczką...esta, esta... Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Boicie sie latac samolotami? 04.02.02, 20:12 Dwoch komandosow mowisz, to moze jednak byly linie izraelskie :-)) Mi kiedys szukali narkotykow w pudelku czekoladek, facet nawet rozwinal jedna. Ale obcinaczki nigdy nie probowalem przemycic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: Boicie sie latac samolotami? IP: 192.168.0.* 04.02.02, 20:51 No chyba żeby Redzikowo było w Izraelu :-) A wyobraź sobie minę kobiety od kontroli osobistej jak wybebeszyłam moją torebkę. Dla ułatwienia dodam, że upchałam w niej wszystko o czym zapomniałam... Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Boicie sie latac samolotami? 04.02.02, 21:24 Ja się cholernie boję. Na trzeźwo nie polecę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.gdan.gazeta.pl 05.02.02, 10:50 Kiedyś na lotnisku w Redzikowie zapytałem pilota myśliwca czy to prawda co mówią, że piloci ostro piją. A on pokazał na zwojego Miga 23 i mówi: a wsiadłbyś do czegoś takiego jak byś sety nie walnął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziemia Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.gdan.gazeta.pl 06.02.02, 23:31 To musi być starszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 23:59 WOW! Ale sie tu dzialo! A ja w sumie lubie latac, choc turbulencji tez nie znosze. A latam sobie na Twoj kontynent Andy. Moim ulubionym miastem w Stanach jest Cincinnati. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Boicie sie latac samolotami? IP: *.gdan.gazeta.pl 20.02.02, 23:24 Ja się ciągle boję Odpowiedz Link Zgłoś