Dodaj do ulubionych

Szyfrem pisane

27.08.12, 12:06
Zastanawiam sie, dlaczego ksiazki ze wzorami szydelkowymi pisane sa szyfrem... Dla wiekszosci z Was to pewnie peskta, ale ja jestem poczatkujaca w te klocki i najwiecej problemow sprawia mi nie samo szydelkowanie (ktore uwielbiam juz od dziecka) a odczytywanie instrukcji wlasnie. Zaczynam sobie radzic z szablonami, ale jak ich nie ma, to sam tekst, pisany skrotami, to dla mnie koszmar. "Oczko scisle w nast polsl, oczko scisle w to samo oczko co oczko scisle, oczko scisle w nast pols." - czyli dwa oczka scisle w to samo miejsce, nie prosciej tak napisac? Czy czegos nie rozumiem?
Dziewczyny, robicie takie fajne rzeczy. Blagam, nagrywajcie filmiki instruktazowe i wrzucajcie na youtube.
smile
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Szyfrem pisane 27.08.12, 22:53
      Mam podobnie z opisami, dlatego szydelkuje wylacznie ze schematow, w nich zaden szyfr mi niestraszy, jestem wzrokowcem i kazda informacje przetwarzam na obraz ( lacznie z zapachami i dzwiekami).
    • bogdap1 Re: Szyfrem pisane 28.08.12, 17:42
      Tutaj masz filmiki
      www.youtube.com/watch?v=ptOiDj1iIv0&feature=player_embedded
      www.youtube.com/watch?v=YGPkRHF0rUw&feature=player_embedded#!
      www.youtube.com/watch?v=V-gpIT8gkss&feature=youtu.be
      www.youtube.com/watch?v=FXW7U9tsdK4&feature=fvw
      www.youtube.com/watch?v=W3q9xY6HxGI&feature=channel
      www.youtube.com/watch?v=weQRCdWkXvs&feature=related
    • klara154 Re: Szyfrem pisane 29.08.12, 08:38
      To ja mam jeszcze gorzej. Muszę mieć i opis słowny i schemat graficzny. Dopiero w połączeniu obydwu jestem w stanie coś zrozumieć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka