Dodaj do ulubionych

co zrobić?

28.10.12, 12:11
Mam takie pytanko,co można zrobić na szydełku z bukli,mam bardzo dużo w kolorze białym granatowym i rudy.
Jestem raczej początkującą fanką szydełka,więc wzór raczej prosty.
Obserwuj wątek
    • jochweta Re: co zrobić? 30.10.12, 12:48
      bucla chyba lepiej wychodzi na drutach,
      jeśli na szydełku, to wzięła bym jakieś grubsze, żeby nie wyszło za sztywno. można zrobić szal lub chustę ale jakimś prostym wzorkiem, skomplikowane ażury niekoniecznie się sprawdzą
      można też beret - ten powinien być sztywniejszy żeby trzymać fason
    • tijgertje Re: co zrobić? 30.10.12, 16:26
      Mozesz zrobic cokolwiek. granatowy z bialym albo granatowy z rudym bardzo fajnie sie moga komponowac, zalezy jaki odcien, moze nawet wszystkie trzy razem? Wybierz tylko szydelko dosc grube, wzielabym raczej wieksze niz zalecaja numeracje na opakowaniu. Mozesz zrobic czal, czapki roznorodne, swetry itp, ale jak masz tej wloczki sporo i lubisz duze projekty, to machnelabym wielki pasiasty pled/narzute, jakims bardzo prostym wzorem, chocby slupkami, bo wzor ozdobny przy strukturze wloczki i tak zgonie. do okrycia nog w dlugie zimowe wieczory bedzie w sam razsmile
    • urszula97 Re: co zrobić? 30.10.12, 17:05
      helena_50 napisała:

> Mam takie pytanko,co można zrobić na szydełku z bukli,mam bardzo dużo w kolorze
      > białym granatowym i rudy.
      > Jestem raczej początkującą fanką szydełka,więc wzór raczej prosty.

oj piękny byłby koc z kwadratów, chusta na szydełku z większym wzorem , ja nawet czapkę robiłam z takiej włóczki,
      • esterkae Re: co zrobić? 30.10.12, 21:09

Ja ostatnio widziałam gdzieś czapkę z bukli , wyglądała super ładnie , a w tamtym roku zrobiłam ponczo, również ze wspomnianej bukli , też wyszło całkiem całkiem: nie chwaląc się oczywiście...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka