Dodaj do ulubionych

szukam wzoru

15.04.14, 19:19
szukam wzoru na bieżnik szer.ok.40 cm.Bardzo długi....Jadpel.
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: szukam wzoru 16.04.14, 08:43
      Poszukaj jakis fajnych, nieduzych elementow (nawet niektore wzory sniezynek sie nadaja do laczenia w ostatnim okrazeniu). Najlatwiej w ten sposob dopasowac zarowno dlugosc jak i szerokosc. Jak elementy maja 4-8 "platkow", to bieznik wyjdzie prostokatny, jak 6 to owalny, na krotszych koncach zaokraglony, na dlugich bokach prosty. Sprobuj przekopac wyszukiwarke, troche tu watkow o wzorach z elementow bylo.
      • zajbel Re: szukam wzoru 17.04.14, 16:59
        www.liveinternet.ru/users/tatiana716/post321533941/
        Wzór można ciągnąć w nieskończonośc
    • vichta Re: szukam wzoru 17.04.14, 17:48
      Wybralam, takie dosc waskie, ale wiadomo, ze szerokosc bieznika zalezec bedzie od uzytych nici.
      chomikuj.pl/vichta/wrzutki+na+zyczenie/bieznik
      - Schemat ptaszkow mozna powtarzac w nieskonczonosc, ostatni rzad pasuje do pierwszego.
      - Zielona serwetka jest bez schematu.
      - Piorka mozna wrobic na prostokatnej siatce, dowolna ich ilosc.
    • jadpel Re: szukam wzoru 17.04.14, 18:53
      Dziękuję za podpowiedzi.Aż się boję za to zabrać,bo to duży stół.Ma tylko półtora metra na dwa i pół.Chcę zrobić taki pas przez srodek.Jadpel.
      • tijgertje Re: szukam wzoru 18.04.14, 20:26

Poltora metra szerokosci? ale kolos. Ja jednak obstaje przy elementach, przy trzecim/czwartym bedziesz machac z pamieci, robi sie migiem. Siatki osobiscie nie lubie, zwlaszcza w wiekszych robotkach, bo jednak trzeba dosc dokladnie pelne i puste okienka liczyc.
        Tu mam tylko kilka wzorow dosc azurowych elementow, ale rzuc okiem, rob sie naprawde szybko, a jak sie rozpedzisz, to ani sie obejrzysz, jak po kroczku dokladajac elementow zrobisz duzy obrus wink
        • misia-44 Re: szukam wzoru 19.04.14, 00:02
          Polecam te elementy, są dość duże, przyjemnie się robi, wokół koronkę możesz dopasować do potrzebnego rozmiaru, jeśli będziesz zainteresowana mogę Ci wysłać schemat po świętach, ta serwetka jest z gazetki, którą jeszcze niedawno widziałam w kiosku

http://www.iv.pl/images/44632147423327996025_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/73467954615122017359_thumb.jpg
    • vichta Re: szukam wzoru 20.04.14, 15:07
      Jeszcze taki:
      tejiendocon-donny.blogspot.co.uk/2013/07/centreo-de-mesaa-tejiodo-crochet.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka