ollala62 29.11.06, 19:45 Cześć dziewczyny! Może któraś zna sposób usztywnienia gwiazdek ale nie z gotowanego krochmalu.Słyszałam, że jakoś można krochmalić na białko z cukrem .Ponoć jest trwalszy,sztywniejszy i nie chłonie wilgoci.Czekam na niusy! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania1022 Re: bardzo sztywne gwiazdki! Help!!!!!! 30.11.06, 14:20 Przeczytalam gdzies kiedys ze robi sie syrop z cukry. Mniej wiecej pol szkalnki goracej wody i 4 lyzki cukru. Potem naciaqgnac i przypiac np na reczniku do dywanu, nie prasowac. Odpowiedz Link
zwirka1 Re: bardzo sztywne gwiazdki! Help!!!!!! 30.11.06, 14:45 Ja kupiłam gotowy krochmal, coś w stylu ługa. i nie rozcieńczałam z wodą jak jest w przepisie tylko moczyłam w takim "skondensowanym". potem wyprasowałam moje gwiazdki. One po wyschnięciu zrobiły sie b. sztywne. AAAAAA i najwazniejsze żelazko nie klei sie do robutki. Odpowiedz Link
br0mba Re: bardzo sztywne gwiazdki! Help!!!!!! 04.12.06, 08:58 1/3 szkl wody, 15 kostek cukru, zagotowac. Gwiazdki wlozyc do cieplego roztworu, potem naciagnac mozna wyprasowac, ale przez szmatke najlepiej, zeby sobie zelazka nie zalatwic. Sztywne jak drut, ale dlugo schna Odpowiedz Link
br0mba Re: bardzo sztywne gwiazdki! Help!!!!!! 04.12.06, 09:07 show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=104231 tutaj tez jest przepis luga tez sie nadaje i na dodatek ladnie pachnie Odpowiedz Link