joaninna 25.10.07, 09:11 akryl czesany /sasanka, sonia/ czy to dobra włóczka na druty? czy dzianina nie jest sztywna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwirka1 Re: akryl czesany 27.11.07, 18:27 Witam własnie zaglądnęłam na forum z tym samym pytaniem.Zrobione próbki jakoś nie dają jednoznacznej odpowiedzi. Myślałam, że może ktoś już ma jakiś gotowy wyrób i podzieli sie spostrzezeniami. Odpowiedz Link
malgunia Re: akryl czesany 27.11.07, 18:50 Dla mnie jest mily i miekki - ma tylo jedna wade - prac mozna ale nie wolno wirowac w pralce!! Zagniecenia robia sie na stale! Nawet po lekkim prasowaniu sie potwornie rozciaga. Ale i tak bardzo lubie i sasanki i gucia... Odpowiedz Link
ozis70 Re: akryl czesany 03.12.07, 16:25 Zarówno sasankę jak i gucia łączyłam z innymi włóczkami robiąc "w dwie nitki" i powstawała milutka dzianinka.Przy sasance należy uważać na kolor -biała była mięsista, krótki, jednakowej długości włosek, natomiast ruda była cieniutka, bardziej kudłata i szorstka.Sweter z sasanką uprałam w pralce- stacił trochę puszystości. Odpowiedz Link