10.11.03, 09:52
Słyszeliście coś może na ten temat.Kiedyś na stronie www.lca.pl pisali, że ma
być jeden. Dochodzą mnie słuchy, że jest ich więcej i robią fotki po
przekroczeniu nawet 2km/h.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: goska35 Re: Fotoradar IP: *.daminet.pl / 172.17.1.* 10.11.03, 09:54
      Ja słyszalam, że ma być jeden, ale z możliwością ustawienie w czterech
      miejscach: na Al. Piłsudskiego, na Libaba, na Rzeczypospolitej i na
      Złotoryjskiej... jak ktoś namierzy w którym dokładnie miejscu to niech da
      łaskawie znać :)))

Pozdrawiam
      Małgośka
      • olus_stad Re: Fotoradar 10.11.03, 10:46
        Czytalem o fotoradarach zamontowanych w Warszawie i niestety nie zdaly egzaminu. Kierowcy tak czesto lamali przepisy, ze policjanci gdyby chcieli wszystkim wlepic mandaty, to musieliby nic innego nie robic. W Legnicy juz jest z tym niezla korba! Pamietam jak moj kumpel mial do zaplacenia mandat, ale z kasa stal krucho i chcial to rozlozyc na raty. Kobieta w urzedzie powiedziala mu, zeby sie nie przejmowal, bo minie najmniej 4 miesiace jak sprawe skieruja do sadu. Po prostu bylo tak duzo spraw, ze nie nadazali. Jak jeszcze dojdzie do tego fotoradar, to nie wiem co to bedzie...chyba tylko z korzyscia dla nas kierowcow;)

Pozdrawiam
        • dethy Re: Fotoradar 10.11.03, 18:43
          Olus,jaka sprawa w sadzie ? Mnie do zaplacenia mandatu wzywal komornik !
          • olus_stad Re: Fotoradar 10.11.03, 22:34
            A nie jest tak, ze sprawa jest kierowana do sadu grodzkiego? Czy to moze tylko wtedy jak odmawia sie przyjecia mandatu?

Pozdrawiam

PS Tak czy siak nie wyrabiaja sie dziewczeta za biurkiem
            • iwand Re: Fotoradar 12.11.03, 08:34
              Do zapłaty mandtatu wzywa tylko komornik, a sprawa jest wtedy tak jak wcześniej
              wspomniałeś kiedy się odmawia przyjęcia mandtau lub kiedy wykroczenie lub
              wykroczenia są tak wysokie że nie możliwości ukarania kierującego mandatem.
        • iwand Re: Fotoradar 12.11.03, 08:31
          Co do mandatów (dla niepracująchych (np studentow) i nie posiadajacych zadnych
          wlsności (np dom samochod)): Nie płacić żadnych mandatów! :-). po kilku latach
          zostaje sprawa przedawniona, a jeśli nie to przychodzi pismo z urzędu lub
          przychodzi jakis urzędas i prosi o zaplacenie (np za 200zl po okolo 2 latch
          doliczaja okolo 10zl %) i można wtedy rozlozyc se na raty lub poprostu dalej
          nie płacić i czekać aż sprawa ulegnie przedawnieniu. Więc jeśli sie uczycie i
          macie nie zapłacone mandaty to lepiej ich nie płacić. Bo nawet jeśli już
          zaczniecie pracować i w tym czasie skarbówka se przypomni o tym, to i tak
          odsetki sa znikome.
    • Gość: ciemnyyy Re: Fotoradar IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.11.03, 11:19
      doszły mnie słuchy że mają być: pierwsze primo - koło straży pożarnej między
      placem słowaińskim a wilsona,; drugie primo - między rondem na piekarach a
      wiaduktem ...o reszcie nie wiem :) trąbią już o tym od paru miesięcy, ale
      jeszcze żadna fotka mi nie przyszła do domu ;)
      • Gość: servus Re: Fotoradar IP: 217.30.129.* 10.11.03, 17:02
        A dokładniej radary są ustawione od września:
        ul. Wrocławska na odcinku od ul.Wlk. Niedźwiedzicy do ul. Klonowej w kierunku
        Kunic, alei J. Piłsudskiego - od wiaduktu do świateł przed Rondem
        Niepodległości, na ul. Witelona - od pl.Wilsona do pl. Słowiańskiego i ul.
        Jerzego Libana, ul. Karkonoska i Marsa i wielu innych miejscach. Ponadto jest
        jeden przenośny radar.

pozdrawiam
        • swek1 Re: Fotoradar 10.11.03, 17:15
          To dziwne, ja jeszcze nie dostałem ani jednego zdjęcia? No i mam nadzieję, że
          tak zostanie. Pozdrawiam.
    • dethy Re: Fotoradar 10.11.03, 18:46
      swek1 napisał:

> Słyszeliście coś może na ten temat.Kiedyś na stronie www.lca.pl pisali, że ma
      > być jeden. Dochodzą mnie słuchy, że jest ich więcej i robią fotki po
      > przekroczeniu nawet 2km/h.Pozdrawiam.

To prawda,ze jest jeden lub kilka przenosnych radarow,ale to chyba bzdura,ze
      robia zdjecia po przekroczeniu dozwolonej predkosci nawet o 2km/h.Nawet patrol
      policji daje tolerancje do 10km/h...
      • swek1 Re: Fotoradar 10.11.03, 21:48
        Dwa kilometry to jest zadziałanie aparatu. Zdjęcia nic nie kosztują, bo robi
        to cyfrowo. Słyszałem też, że wybiórczo robi zdjęcia by sprawdzić czy pasy są
        zapięte. Swoją drogą ciekawe ile jest w tym prawdy. Pozdrawiam.
        • olus_stad Re: Fotoradar 10.11.03, 23:26
          Bardzo czesto jezdze ta trasa i...chyba zaczne unikac listonoszy i nie sprawdzac skrzynki:) Chociaz rzadko mi sie zdarza przekroczyc predkosc o wiecej niz 10-15km/h a pasy zapinam zawsze:)

Pozdrawiam
          • goska35 Re: Fotoradar 11.11.03, 11:38
            qrcze.... o pasach zapomniałam. Od dziś zapinam :) No i z tą prędkością też
            przesadzam :) Czyżby wyjść z założenia, że "listonosz mój wróg" i czekać na
            komornika ? :)

Pozdrawiam
            Malgośka
            • olus_stad Re: Fotoradar 11.11.03, 11:56
              Mam bardzo w porzadku listonosza, co prawda nie spiewam mu 'Mr.Postman look and see, you got a letter in your bag for me!', ale wdzieczny jestem, ze dogadal sie z moim psem i nie ma juz agresji przez furtke;)

Pozdrawiam
            • Gość: ciemnyyy Re: Fotoradar IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.11.03, 15:17
              komornik nie ściga za mandaty (no chyba że będzie wszystko szło przez sąd..
              ale oni tak sie nie bawią :) ) ze zwrotu z podatku odciągają jak nie
              zapłacisz, oczywiście nie życze spotkań z komornikiem, no chyba że
              towarzysko :)
              pozdrawiam
              • swek1 Re: Fotoradar 11.11.03, 16:16
                A czy ktoś z Was widział na oczy ten fotoradar? Gdzie jest zamontowany? Czy na
                którym słupie wisi? Pozdrawiam.
                • olus_stad Re: Fotoradar 11.11.03, 17:25
                  Chciales zorganizowac akcje odbicia fotoradaru? Jezeli tak, to sie chetnie pisze:) Cyfrowy aparat mi sie przyda;)))

Pozdrawiam, Olek
    • iwand Re: Fotoradar 12.11.03, 08:38
      Mnie nawet doszły słuchy że ma być ich 8 <wow> ale zarazie ponoć nie ma jakiejś
      zgody głównego architekta i dlatego to stoi w miejscu (jeden już nawet jest
      zamontowany bo montował go kolega mojego kolegi itd. niby jak się zjeżdża z
      wiaduktu w stronę Piekar)
      • swek1 Re: Fotoradar 12.11.03, 09:48
        Trzeba będzie na wiadukcie hamować żeby się temu cacku przyjrzeć. Pozdrawiam.
        • goska35 Re: Fotoradar 12.11.03, 09:52
          No to jak tam stoi, to mogę się nastawiać psychicznie na fotkę. Tam się tak
          łatwo przyspiesza.... :)

Pozdrawiam
          Małgośka
          • swek1 Re: Fotoradar 12.11.03, 19:29
            Jechałem, patrzyłem, uśmiechałem się a i tak nic nie widziałem. Żadnego
            aparatu ani błysku w oczy, nic. Może ktoś widział ten aparat i pokaże go
            palcem?Pozdrawiam.
            • olus_stad Re: Fotoradar 12.11.03, 20:05
              Podobno, bo nie wiem na ile to jest skuteczne i prawdziwe, sa jakies naklejki na szybe, ktore oglupiaja fotoradar i ten nie jest w stanie wyraznie zarejestrowac numeru samochodu. Slyszeliscie cos o czym takim?

Pozdrawiam

PS To jak juz zlokalizujemy ten obiekt, to proponuje akcje 'Faki'. Jadac z przepisowa predkoscia 60km/h i zapietymi pasami bedziemy dumnie pokazywac srodkowy palec;)
              • swek1 Re: Fotoradar 12.11.03, 20:51
                Te naklejki to ciekawe, pewnie będą mandaty za nie. Pomysł z palcem wydaje mi
                się dobry, aparat zamiast na pasach to skupi się na palcu. Ciekawe, co zrobi
                jak puszczę kierownicę i dam znać dwoma? Pozdrawiam.
                • iwand Re: Fotoradar 12.11.03, 21:08
                  Folie: to prawda że sś takie ale na tablice rejestracyjne i wtedy nie widać
                  numeru auta :-D
          • dethy Re: Fotoradar 13.11.03, 09:22
            Wiecie co,to "moja" trasa !Jezdze tam przynajmniej raz dziennie,notorycznie
            przekraczam predkosc,jezdze tez o zmierzchu i nigdy zadnego blysku lampy nie
            widzialam.Moze to szczescie,a moze lipa z tym radarem w tym miejscu?
            W Niemczech to mnie oslepilo prawie jak mi zdjecie zrobili...
            • swek1 Re: Fotoradar 13.11.03, 09:46
              Ja dzisiaj znowu jechałem przez wiadukt tak powoli, że myśleli, że w środku
              siedzi blondynka. Ogladałem wszystkie możliwe miejsca i nic. Jak ktoś zobaczy
              na własne oczy to niech da znać. Pozdrawiam.
              • goska35 Re: Fotoradar 13.11.03, 09:51
                Mnie się wydaje, że go tam nie ma, przenieśli, żeby nam na złość zrobić :)

Małgośka
                • olus_stad Re: Fotoradar 13.11.03, 19:21
                  A moze to po prostu zwykla zagrywka psychologiczna?? Policja rzucial plote o radarze. Ludzie podchwycili i zaczeli z obawy zwalniac i juz! Nawet nie ma potrzeby apartu montowac. A tak na powaznie to wjezdzajac na wiadukt od strony miasta po prawej stronie jest kawalek nowej latarni. Nowa dlatego, ze ma kolor aluminiowy i kawalek dlatego, ze nie ma lampy, tylko kikut jest. Moze to to??

Pozdrawiam
                  • swek1 Re: Fotoradar 14.11.03, 12:19
                    Zalogowani na fotoradar proszeni są o przeczytanie poczty.Pozdrawiam
                    • iwand Re: Fotoradar 14.11.03, 12:58
                      Ale wałek. Nie wiadomo teraz czego wypatrywać. Czy jakiś śmietnik czy jakaś
                      lampa. Teraz będę hamował za każdym razem jak zobacze jakis dziwny przedmiot.
                    • dethy Re: Fotoradar 14.11.03, 13:13
                      thx Swek ! Fajne :)
                      • swek1 Re: Fotoradar 14.11.03, 14:11
                        Jeśli to jest takie ogromne to ja nic nie widziałem a fotoradar to jest kit.
                        Pozdrawiam.
                        • swek1 Re: Fotoradar 18.11.03, 11:39
                          swek1 napisał:

> Jeśli to jest takie ogromne to ja nic nie widziałem a fotoradar to jest kit.
                          > Pozdrawiam.

Czy ktoś dostał fotke z przelewem, lub widział fotografa? Pozdrawiam.
                          • olus_stad Re: Fotoradar 18.11.03, 11:49
                            Pomysl sobie jak ten facet w tym pudelku ma przechlapane. Caly dzien siedzi i cyka zdjecia. Albo za zimno albo za goraco, wdycha spaliny, nie moze sie wyprostowac. Mam nadzieje, ze dostaje za to godziwe pieniadze, chociazby tak spore, jak ci ludzie od zmiany swiatel. ;)))

Pozdrawiam
    • zygzak.g Re: Fotoradar 21.11.03, 20:20
      informuje jakby ktos niewiedzial !!! Trzy fotoradar w Legnicy na ulicy
      Witelona , Rzeczypospolitej i Chojnowskiej . Zniana miejsca bedzie nastepowala
      co dwa tygodnie - taka wiadomosc dostalem od kumpla bo jego laski ojciec
      pracuje na komendzie - ale ile w tym prawdy to niewiem jak ktos wypatrzy to
      informowac
      • swek1 Re: Fotoradar 22.11.03, 11:37
        To zapytaj się jeszcze w jaki sposób sa montowane, na słupie, w koszu na śmieci
        czy jak? Pozdrawiam.
        • servus_lca Re: Fotoradar 22.11.03, 15:40
          krótki opis radaru:
          gazeta.lca.pl/index.phtml?more=2308
          a w szczególności:

"Dlatego że fotoradar jest przenośny. A słupki z puszkami, w których można go
          zainstalować, postawione zostaną na trzech ulicach.(...)
          Można go też zakładać na specjalne stojaki i stawiać w zależności od potrzeb.
          (...)
          Na razie pracownicy Zarządu Dróg Miejskich pracują przy stawianiu specjalnych
          słupków. "
          • swek1 Re: Fotoradar 22.11.03, 16:19
            To wiem ale ludzie mówią, że tych radarów jest kilkanaście i łapią fotki w
            innych miejscach.To trzeba dokładnie rozgryść.Jedno prawie pewne miejsce było
            przy zjeździe z wiaduktu w stronę ronda ale to bajka, jeżdżę tendy 2-3 razy
            dziennie i nic nie widzę.Czekam na miejsca potwierdzone do wgladu. Pozdrawiam.
            • servus_lca Re: Fotoradar 22.11.03, 16:46
              swek1 napisał:

> To wiem ale ludzie mówią, że tych radarów jest kilkanaście i łapią fotki w
              > innych miejscach.To trzeba dokładnie rozgryść.Jedno prawie pewne miejsce
              było
              > przy zjeździe z wiaduktu w stronę ronda ale to bajka, jeżdżę tendy 2-3 razy
              > dziennie i nic nie widzę.Czekam na miejsca potwierdzone do wgladu.
              Pozdrawiam.

Przez te radary to się kiedyś wywalę, albo wpadnę w jakąś dziurę, bo tylko
              chodzę i się rozglądam po słupach. Ma to swoje dobre strony, bo wypatrzyłem
              już chyba wszystkie kamery monitorujące miasto.
              • swek1 Re: Fotoradar 22.11.03, 17:15
                Serio,ja widziałem tylko w centrum.Ponoć miały być na Piekarach C.Może i sa ale
                moje oczy ich nie widziały. Pozdrawiam.
                • servus_lca Re: Fotoradar 22.11.03, 17:37
                  swek1 napisał:

> Serio,ja widziałem tylko w centrum.Ponoć miały być na Piekarach C.Może i sa
                  ale
                  >
                  > moje oczy ich nie widziały. Pozdrawiam.

Sam się zdiwiłem jak dużo kamer jest w Legnicy. W centrum są na tym żółtym
                  budynku, gdzie jest księgarnia po schodkach, jedna z jednej strony druga z
                  drugiej, na budynku Hortexu, na wieżowcach w centrum (skierowane rynek koło
                  zamku i ul NMP), nad restauracją Tukan(ta kamera jest bez obudowy i dokładnie
                  widać w którą stronę jest skierowana -na ul. Muzealną, nigdy nie widziałem jej
                  skierowanej w innym kierunku, a podobno ma zabezpieczać spiż). Kamerę na drzwi
                  wejściowe ma też kosciół św. Jana. Jest też na PKO przy palcu Klasztornym.
                  Więcej nie pamietam ale jak sobie przypomnę to dopiszę
                  • servus_lca Re: Fotoradar 22.11.03, 17:41
                    O ty jest więcej: www.legnica.um.gov.pl/bezpieczenstwo.html
                    na dole strony.

Żeby tak chociaż z jednej kamery wpuścili obraz do kablówki.
                    • swek1 Re: Fotoradar 22.11.03, 17:54
                      servus_lca napisał:

> O ty jest więcej: www.legnica.um.gov.pl/bezpieczenstwo.html
                      > na dole strony.
                      >
                      > Żeby tak chociaż z jednej kamery wpuścili obraz do kablówki.
                      >
                      OOOOO jak u wielkiego brata,jeszcze trochę i nie będzie gdzie się po plecach
                      podrapać.Pozdrawiam.
                • goska35 Re: Fotoradar 23.11.03, 08:15
                  Na Piekarach C kamera jest zainstalowana na wieżowcu na Staffa, z widokiem na
                  szkołe...:))

Pozdrawiam
                  Malgośka
                  • swek1 Re: Fotoradar 06.01.04, 22:38
                    Coś się zmieniło, czy te fotoradary to mit?
                    Pozdrawiam, Sylwek.
                    • swek1 Re: Fotoradar 23.04.04, 09:43
                      gazeta.lca.pl/index.phtml?more=3923
                      Czy myślicie, że to jeden z tych radarów co o nim pisaliśmy?
                      Pozdrawiam.
                      • servus_lca Re: Fotoradar 23.04.04, 10:32
                        swek1 napisał:

> gazeta.lca.pl/index.phtml?more=3923
                        > Czy myślicie, że to jeden z tych radarów co o nim pisaliśmy?

Na pewno to ten.
                        • swek1 Re: Fotoradar 23.04.04, 13:39
                          A myślałem, że już nigdy nie będzie robił zdjęć. Teraz trzeba będzie się ładnie
                          uśmiechać, by dobrze wyjść na zdjęciu.
                          Pozdrawiam.
                          • servus_lca Re: Fotoradar 23.04.04, 20:29
                            swek1 napisał:

> A myślałem, że już nigdy nie będzie robił zdjęć. Teraz trzeba będzie się ładnie
                            >
                            > uśmiechać, by dobrze wyjść na zdjęciu.

Masz rację Swek teraz na kazdych światłach będę czesał sobie włosy:)żeby ładnie na zdjęciach wyjść:)
                            • goska35 Re: Fotoradar 11.05.04, 15:47
                              Ostatnio "pochwalił" mi się mój kolega, że został sfotografowany... wszyściutko
                              na zdjęciu było widać - nawet uśmiech na twarzy - więc wykpić się nie dało.
                              Wezwanie dostał na policję, zdjątka do domu mu nie przysłali... :))
                              Aha.... akcja działa się na Al. Rzeczypospolitej, ale w którym miejscu to nawet
                              on sam nie wie :)

A ja sobie wlaśnie uzmysłowiłam, że przekraczam prędkość i łamię przepisy, więc
                              dziś jeździłam po mieście z prędkością przepisową, prawie 50 km/h.... i co? I
                              na wszystkich światłach musiałam odstać.... rowerzyści mnie prawie
                              wyprzedzali... przejazd z centrum do domu zajął mi dwa razy więcej czasu niż
                              normalnie.... wentylator mi się nawet zaczął właczać.... tak się chyba nie da
                              jeździć? :P
                              • swek1 Re: Fotoradar 11.05.04, 19:23
                                A co będzie w lecie? Ja to już chyba mam oczko ;)Zabiorą prawko i przesiadam
                                się na rower. Pomacham Gosi.
                                Pozdrawiam.
                                Ps. Dzisiaj rowerek błyszczy. Czekam na pierwszą w tym roku jazdę.
    • card1 Re: Fotoradar 24.05.04, 15:36
      SPALONA po prawej stronie w strone Prochowic/Wrocławia przy kościele za pasami
      i przystankiem.....na stałe :( 40km/h duży szary widoczny ....ciekawe jak
      dlugo juz mi fotki robi ;)
      • goska35 Re: Fotoradar 24.05.04, 16:03
        Dzięki!! Dobrze wiedzieć :)
        • swek1 Re: Fotoradar 24.05.04, 19:30
          Oooo dobrze wiedzieć. Bedziemy tu wpisywać nowe informacje o fotografach.
          Wiadomo będzie gdzie się uśmiechać ;) Dzięki Card.
          Pozdrawiam.
          • card1 Re: Fotoradar 24.05.04, 20:11
            swek1 napisał:

> Oooo dobrze wiedzieć. Bedziemy tu wpisywać nowe informacje o fotografach.
            > Wiadomo będzie gdzie się uśmiechać ;) Dzięki Card.
            > Pozdrawiam.

nie ma sprawy... :)gorzej ze ja nie wiedzialem i nie wiem czy uśmiech
            wyszedl....jak dostane odbitki to powiem ;)
    • card1 Re: Fotoradar 27.05.04, 20:06
      no więc lista przedstawia sie narazie tak:
      1. Spalona (podobno jeszcze nie ma samego radru ale budka stoi wiec lepiej
      zwolnic)
      2. Światła przed zjazdem do Auchana/Castoramy dzisiaj widzialem juz znak
      postawili "kontrola radarowa" a kamerki sa po obu stronach swiatel

czekam na nr 3 :)
      • olus_stad Re: Fotoradar 27.05.04, 20:55
        W sumie to dla mnie 'grozna' to ta Spalona jest. W ogole tam strasznie przechlapane mieszkac. Mieszkancy to pewnie modla sie o to, zeby im autostrade skonczyli. Tam sie raczej 50 nie trzyma, bardziej pod 80-90. Na skrzyzowaniu kolo Auchan to sie nie boje, nie jezdze tam szybko. Wiem co dalej sie dzieje na tym luku. Sam juz dwa wypadki tam widzialem, z czego jeden to naprawde pozal sie boze wygladal:( Takze tam to wolniutko!
      • servus_lca Re: Fotoradar 27.05.04, 21:58
        card1 napisał:

> 2. Światła przed zjazdem do Auchana/Castoramy dzisiaj widzialem juz znak
        > postawili "kontrola radarowa" a kamerki sa po obu stronach swiatel
        >

Oj to płaci się podwójnie jak złapią :(
        • card1 Re: Fotoradar 27.05.04, 22:05
          nie po tyle głowy Cie nie rozpoznają ;)
    • sanna_111 Re: Fotoradar 28.05.04, 09:07
      Witajcie!Koniec świata z tymi fotoradarami...Chyba kupię sobie śmigłowiec:)
      • goska35 Re: Fotoradar 28.05.04, 17:18
        A ktoś mi mówił, że koło Banku Śląskiego też zainstalowali - ale to chyba bez
        sensu...?
      • swek1 Re: Fotoradar 28.05.04, 22:14
        sanna_111 napisała:

> Witajcie!Koniec świata z tymi fotoradarami...Chyba kupię sobie śmigłowiec:)

Lotne też już powiesili ;)
        Pozdrawiam.
    • sanna_111 Re: Fotoradar 02.06.04, 09:21
      Lotne fotoradarki:):):)
      A tak poważnie to jazda autkiem po naszym mieście jest bardzo stresująca...Jade
      sobie i czekam na jakiś błysk flesza albo wyglądam bordowego forda mondeo we
      wstecznym lusterku.Cóż czas zacząć jeździć wolniej...Tylko jak to zrobić???
      • goska35 Re: Fotoradar 02.06.04, 20:30
        Ciężko, ciężko się tak wolno jeździ. :)
        Ale ja ostatnio postanowiłam przestać się rozglądać, a przestrzegać przepisów.
        A szlag mnie niekiedy trafia - gdy ja spokojnie jadę 60...wiem, że już
        przekraczam prędkośc o 10km - a tu koło mnie jak coś śmignie, ino świśnie... I
        nie boi się taki niczego...:(
    • expertka Re: Fotoradar 02.06.04, 14:37
      Jakiś czas temu średnio co dwa dni stał sobie taki radarek na zdjęcia koło
      strefy ekonomicznej błyskało jak diabli co chwile - tam jest odcinek drogi
      kostką wybrukowany i jest ograniczenie do 40 ale że droga prosta to i nikt nie
      stosuje się do tego więc normalnie prawie stroboskob był, a panowie dwaj
      rozłożeni wygodnie w radiowozie przysypiali. Więc uważajcie na ten wyjazd w
      strone Jawora bo tam często stawiają ten radarek.
      pozdrawiam wszystkich legniczan
      expertka
      • swek1 Re: Fotoradar 08.08.04, 13:54
        Jechałem w piątek przez Spaloną i radar stoi. Po 3 miesiącach dopiero teraz go
        zobaczyłem, a jest ogromny.
        Pozdrawiam.
        • card1 Re: Fotoradar 08.08.04, 14:02
          no dobra przyda sie na wakacje:
          www.k3.warpie.net/fotoradary.php
          • servus_lca Re: Fotoradar 09.08.04, 09:59
            To mi się przypomniało, że pozstawili znaki na skrzyżowaniu obwodnicy z ulicą Chojnowską, że jest fotoradar. tylko nigdzie go nie widziałem, chyba dobrze ukryty jest.
            • swek1 Re: Fotoradar 10.08.04, 07:49
              servus_lca napisał:

> To mi się przypomniało, że pozstawili znaki na skrzyżowaniu obwodnicy z ulicą
              C
              > hojnowską, że jest fotoradar. tylko nigdzie go nie widziałem, chyba dobrze
              ukry
              > ty jest.

Ja też go tam nie widziałem, pewnie nie ma. Ta mapka to trafia do ulubionych,
              bardzo fajna.
              Pozdrawiam.
    • card1 Re: Fotoradar 27.08.04, 20:29
      www.fotoradary.prv.pl/
      no i nowosci
      1. za wiaduktem w strone ronda
      2. na obwodnicy
      3. coming soon ..... wrocławska
      • swek1 Re: Fotoradar 29.08.04, 12:06
        card1 napisał:

> www.fotoradary.prv.pl/
        > no i nowosci
        > 1. za wiaduktem w strone ronda
        > 2. na obwodnicy
        > 3. coming soon ..... wrocławska

No ładnie przed godziną jechałem w stronę ronda i nie jechałem 50:P
        Straszne!!! Pozdrawiam.
        • dethy Re: Fotoradar 29.08.04, 21:43
          swek1 napisał:

> No ładnie przed godziną jechałem w stronę ronda i nie jechałem 50:P
          > Straszne!!! Pozdrawiam.

Spoko,jak jechales 59 lub 60km/h to Ci zdjecia nie zrobil :)

My jechalismy dzis tamtedy 80-tka,bo za pozno sobie przypomnielismy o radarze i
          tez przezylismy lekki stresik.Jechalismy tez tamtedy przed pol godziny(juz bylo
          ciemno),50-tka,a przed nami smignal jakis samobojca i ten radar nie mignal mu
          fotki(lampa nie blysnela),wiec jeszcze nie dziala :)

Ufff....
          • swek1 Re: Fotoradar 30.08.04, 07:43
            Uff!Słyszałem, że stoi już od czwartku. Lepiej by jeszcze nie działał. Do
            niedzieli kilka razy jechałem obok tego wstrętnego aparatu. Patrząc jednak
            inaczej to jest to dla bezpieczeństwa nas wszystkich.
            Pozdrawiam.
            • dethy Re: Fotoradar 30.08.04, 10:35
              swek1 napisał:

Patrząc jednak
              > inaczej to jest to dla bezpieczeństwa nas wszystkich.

Tak,masz racje.Ja postanowilam napisac sobie kartke i powiesic ja w
              samochodzie,aby zwolnic przy zjezdzie z wiaduktu.
              W sobote mialam chwile grozy na rondzie.Zostawilam dzieci na chwile w domu i
              pojechalam na Warminska.Bylam na rondzie,gdy z prawej zobaczylam pedzacy na
              rondo samochod.Gdybym nie stanela to walnalby we mnie z calym
              impetem....Zatrabilam,a ten idiota pokazal,ze mnie przeprasza!!
              Radar+swiatla spowolnia napewno wielu kierowcow i powinno byc mniej wypadkow.
              • arek354 Re: Fotoradar 31.10.04, 14:59
                Dzisiaj bylem w L-cy i tez myknąłem kolo radaru przed rondem. Dziala czy nie,
                bo lampy nie zauwazylem, ale ta w dzien sloneczny i tak nie powinna blysnac.
                • olus_stad Re: Fotoradar 31.10.04, 18:57
                  No tak, tylko wydaje mi sie, ze zostal obrocony tak, zeby chwytac tych co od strony osiedla jada do miasta, a nie tych z wiaduktu.
                  • swek1 Re: Fotoradar 01.11.04, 19:55
                    Ten fotoradar to jest wielka niewiadoma. Nikt nie wie gdzie on te zdjacia robi.
                    Ja słyszałem tylko tyle , że jest nastawiony na min.70 km/h.
                    Pozdrawiam.
                    • swek1 Re: Fotoradar 01.11.04, 19:58
                      Widzę, że i naszą mapę pochowali. Gdzie my teraz bedziemy sprawdzać.
                      Pozdrawiam.
                    • servus_lca Re: Fotoradar 02.11.04, 13:32
                      Ostatnio w Dami mówili o tym radarze na Piłsudskiego i podobno może on robić zdjęcia w dwie strony(czyli na tych z mostu też), tak więc nigdy nie wiadomo w która stronę jest on skierowany.
                      A co do błysku flesha w radarach to wcale nie musi być takiego nawet w nocy, wszystko zalezy od tego jakiej klasy jest to radar, bo może na podczerwień działac więc w ciemnościach też widzi bez błysku.
    • card1 Re: Fotoradar 20.12.04, 21:07
      nastepny ul. Wroclawska na wysokosci ul.Ziemowita po prawej na Wroclaw :(
      • swek1 Re: Fotoradar 21.12.04, 19:31
        O coś nowego. Pstryka czy tylko atrapa? Zgodnie z planem został do powieszenia
        jeszcze jeden w okolicach Koziego Stawu.
        Pozdrawiam.
        • asiaaa25 Re: Fotoradar 27.12.04, 13:02
          Mój kolega fotograf powiedział, ze jeśli na tym "szklanym" oczku jest mleczna zaślepka, oznacza to, że taki fotoradar nie moze zrobić zdjęcia. I faktycznie jak ostatnio jechałam przez Ostródę ( na mazurach) to fotoradar nie miał tej zaślepki i była przezroczysta szybka.Ale i tak człowiek nie ma pewności czy robi zdjęcie czy nie.
          Pozdr
          • swek1 Re: Fotoradar 27.12.04, 19:21
            Musimy to sprawdzić. A czy ktoś z Was widział ten na Wrocławskiej? Ostatnio
            jechałem i nic nie widziałem. Zabrali czy co? A wiecie dlaczego one są
            poodwracane?
            Pozdrawiam.
            • dethy Re: Fotoradar 01.01.05, 18:21
              Ja dzis widzialam.Jezdze teraz wolniej i mam okazje do rozejrzenia sie na
              boki :)
              • swek1 Re: Fotoradar 01.01.05, 19:17
                I znowu jechałem i nie widziałem. Muszę chyba jeszcze zwolnić do 50 ;)Może nie
                przeoczę.
                Pozdrawiam.
                • olus_stad Re: Fotoradar 01.01.05, 22:41
                  Mnie bardziej ciekawi co sie do jasnej cholery dzieje ze swiatlami na skrzyzowaniu Poznanskiej z Bydgoska?? Rano, osma godzina jade ta droga i dzialaja, pol godziny pozniej juz nie i za nastepne pol godziny znow hulaja! Podobno ktos to bez przerwy kradnie. Pytanie tylko co jest w akurat tych swiatlach takiego ekstra, czego nie ma w innych, ze sa regularnie okradane? Nawet ostatnio o tym w Dami mowili. Dziwne. Poza tym uwazam to za calkiem dobre rozwiazanie, poniewaz na tym skrzyzowaniu bylo naprawde trudno sie wlaczyc do ruchu! Piatka dla Miasta:)
        • card1 Re: Fotoradar 02.01.05, 11:13
          wczoraj pstrykal :( nie bylo tej mlecznej zakrywki
          • swek1 Re: Fotoradar 03.01.05, 20:56
            A ja wczoraj widziałem i była z czerwonym napisem. Co do świateł to chyba mają
            zły dzień. Na pięciorogu dzisiaj też nie świeciły. A na rondzie chyba ktoś
            zmierzył sie ze światłami i już nie świecą.
            Pozdrawiam.
    • leeloo2 Re: Fotoradar 24.01.05, 21:26
      1) fotoradar jak i inny radar może nas ukarać po przekroczeniu o 5 kmh (czyli
      jadąc w zabudowanym np 54 kmh, wg radaru, nie zostaniemy ukarani, bo ustawa nie
      pozwala) - jest to dla zachowania błędu odczytu prędkościomierza.
      2) stały FR w legnicy może stać na wrocławskiej w stronę kunic tuż za przejściem
      dla pieszych przy skrzyzowaniu z ul. Wandy, po prawej stronie (200 m przed znaną
      restauracją "pod klonem" :) dalej moze na ul Piłsudskiego w stronę ronda, przy
      przejsciu dla pieszych koło przystanku (na wysokości chyba mazowieckej). Więcej
      słupków (szary słupek o wys ok 2,5m ze skrzynką na górze) nie wypatrzyłem, takze
      na witelona w obie strony, ale moze ślepy jestem :) aha, a tan FR w spalonej - 2
      razy zapomniało mi się zwolnić koło niego raz w jedną i raz w drugą stronę i
      póki co, jestem czysty, wiec tam też pewnie atrapa. zresztą komu się chce
      przenosic takie ciężkie pudło ze słupka na inne - a ile papierów trzeba pr\y tym
      wypełnić, pewnie im się nei chce ;)
      3) jest dużo tablic "kontrola FR" mimo, zę nie ma tam ich (działają zwłaszcza na
      przejezdnych kierowców), a jedynie mogą ustawiać FR przenosne (np obwodnica -
      chojnowska - ale nigdy tam nie zauważyłem)
      4) błysk lampy FR jest tylko przy zmniejszonej przejrzystości powietrza (wieczór
      , mgła itp)
      5) folie, spraje - te z tv itp - to kiszka, jak pokazali w auto świecie tudziez
      innych magazynach, te preparaty to ściema (nei wątpię, zę są dostępne też
      działające, ale chyba nei u nas). robili zasłonki i pod różnym kątem
      forgrafowali w dzień i w nocy i zawsze było swietnie widać.
      6) wg. przepisów mandat może nas ukarac tylko wtedy jeśli w terminie 14 dni od
      ujawnienia wkroczenia policja podejmie działania wyjaśniające - czyli jeśli po
      ok 30 dniach w skrzynce nic nei będzie, to mozemy być wolni :)

p.s. łosie co jeżdzą na czerwonym na ostaniego i ci co gnają 100 po mieście to
      pojeb**** :)
      • arkadius30 Re: Fotoradar 13.07.05, 22:18
        jeżdżę ostatnio codziennie ul Wrocławską i ktoś mu "antenkę" przestawił w drugą
        stronę, więc chyba nie działa
        • swek1 Re: Fotoradar 14.07.05, 22:00
          Ten na Piekarach też ma przestawioną. Ostatnio ktoś sobie dekielek
          przywłaszczył. Swoją drogą czy ktoś dostał lub słuszał, że ktoś inny dostał
          mandat za fotkę ze stacjonarnego?
          Pozdrawaiam.
          • olus_stad Re: Fotoradar 15.07.05, 00:10
            Tak, znajoma moich rodzicow dostala.
            • swek1 Re: Fotoradar 16.07.05, 21:45
              A wiesz może na którym i ile przekroczyła?
              Pozdariam.
              • olus_stad Re: Fotoradar 16.07.05, 22:16
                Wiem, ze nie bylo to na granicy bledu, tzn gdzies kolo dwudziestki ponad ograniczenie, czyli jak tam jest 50/60 to ona jechala z 80-90 (tyle ile sie tam normalnie kiedys jezdzilo;))
                • dethy Re: Fotoradar 28.07.05, 13:28
                  Moj maz dostal chyba 300zl z radaru na Piekarach,ale ponoc w krzakach ,kolo
                  parkingu przy Karkonoskiej chyba lubia wystawiac sobie przenosny.To chyba ten
                  go drapnal.
                  Ja dostalam kilka dni temu tez mandat:( Za stluczke z grudnia-106zl.Wlasciwie
                  to MY dostalismy,bo przyszly 2,zeby bylo sprawiedliwie dla mnie 106,40 i dla
                  meza 106,40 (on za predkosc w marcu).
                  Grrr :(((
                  • swek1 Re: Fotoradar 30.07.05, 10:06
                    Więc musimy mieć się na baczności. Wielki brat jest obecny ;)
                    Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka