Gość: marianna IP: *.daminet.pl 09.11.03, 21:31 co o tym myslicie? Może już czas zacząć tę akcję w Legnicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DarkT Re: uwolnić książkę IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.11.03, 00:14 a na czym to polega ? spalic wszystkie ksiazki ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: uwolnić książkę 10.11.03, 00:25 Juz ten temat poruszalismy kiedys, ale jakos upadl:( Proponuje poczekac jakis czas i zobaczyc jak sie akcja rozwinie w miastach podobnych do naszych. Chodzi mi o to abysmy po ciemku nie chodzili tylko zorientowali sie HowTo, co Wy na to? Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: uwolnić książkę 10.11.03, 08:53 Ja myślę,że to może być na przyszłość dobry pomysł.Zobaczcie sami.Adresy wolnych ksiażek będziemy wpisywać na naszym forum i przez to będzie bardziej popularne.Dobre co? Ciekawe tylko kiedy będzie debiut?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: uwolnić książkę 10.11.03, 10:31 Mam pytanie, bo nie za bardzo wczytalem sie w regulamin: czym moja uwolniona ksiazka wroci kiedys do mnie czy strace ja na zawsze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska35 Re: uwolnić książkę IP: *.daminet.pl / 172.17.1.* 10.11.03, 10:38 Wypuszczasz na wolność... tracisz na zawsze :) Małgośka Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: uwolnić książkę 10.11.03, 12:48 Gość portalu: goska35 napisał(a): > Wypuszczasz na wolność... tracisz na zawsze :) > > Małgośka Ale zawsze można prześledzić jakie oczy książkę czytają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: uwolnić książkę 10.11.03, 12:55 To troche lipa, bo jak uwolnie moje fajne ksiazki to co ja bede czytal?? Lubie wracac do przeczytanych lektur i co? I nie bede mogl:( To mnie sie nie podoba. No chyba ze uwolnie jakas tandete, ktora mi regaly zapycha? To brzmi mniej smutno! Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: uwolnić książkę 10.11.03, 13:30 Nie znam dokładnie regulaminu, ale Ty śledzisz swoją książkę i zawsze możesz przechwycić i przeczytać ją po raz kolejny, o ile będzie w dobrym stanie.Przed rejestracją Ty jesteś właścicielem, ale po już nie.Myślę, że jak złapiesz ja kiedyś to będziesz miał pełne prawo sobie ją zatrzymać.Twój pierwszy wpis daje Ci do tego prawo. Tak ja o tym myślę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska35 Re: uwolnić książkę IP: *.daminet.pl / 172.17.1.* 10.11.03, 15:01 I masz rację. Tylko problem w tym, że możesz ja stracić z oczu bezpowrotnie - nie każdy ma internet i opisze, że ją znalazl, czy tez uwolni ją dalej... ot to :) Pozdrawiam Malgoska Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: uwolnić książkę 10.11.03, 15:46 Ja już kiedyś pisałem w innym wątku, że to jest tylko zabawa.Myślę, że dobre książki będą znikać a tylko te mniej poczytne przetrwają.Część przywłaszczy sobie nieświadomie, jeszcze część dla jaj się jej pozbędzie lub weźmie sobie na rozpałkę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: uwolnić książkę 10.11.03, 22:36 Dlatego chcialbym poczekac na pierwsze opinie, bo jak wiemy nie wszystko co sprawdzilo sie na granica i u nas sie przyjmie. Mamy troche chora mentalnosc;) Wstrzymam sie wiec narazie z puszczaniem moich najksiazek w swiat! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re:no to bede pierwsza 10.11.03, 20:40 mam na zbyciu ksiazke Jonathana Carrolla pt"Kosci ksiezyca"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska35 Re:no to bede pierwsza IP: *.daminet.pl / 172.17.1.* 10.11.03, 21:12 Sprawa nie taka łatwa dethy...;) www.bookcrossing.pl Pozdrawiam Malgośka Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re:no to bede pierwsza 11.11.03, 17:33 No wlasnie! Przeciez teraz sa dwa programy uwalniania ksiazek! Jeden to starszy www.bookcrossing.pl , a drugi to flagowany przez Wyborcza www.gazeta.pl/podajksiazke . Ktore wybieramy? Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re:no to bede pierwsza 11.11.03, 19:20 Juz troche wiem na ten temat -dzieki wam oczywiscie :) Moze zalozymy sobie nasza bezpieczna strefe wymiany ksiazek? Jakby co to ja proponuje swojego dentyste-wiem ,ze on na ten pomysl przystanie,a miejsce jest dobre,bo w centrum.Gabinet jest przy pl.Zamkowym(obok adidasa),dentysta-Jacek Sierschynski.Jesli sie zgodzicie to zadzwonie do niego i porozmawiam o tym.Lepiej mi zostawiac swoje ksiazki w bezpiecznym miejscu,bo nie chcialabym,aby one zginely :( "Kosci ksiezyca" proponuje jako pierwsze,bo mam dwie takie pozycje u siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re:no to bede pierwsza 12.11.03, 12:38 Mysle, ze to ekstra pomysl! Miejsce super! Dethy, trzymam kciuki, zeby sie pan stomatolog zgodzil:) Jestem za! A Wy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re:no to bede pierwsza 12.11.03, 12:56 Noo,pan Jacek sie zgodzil ! Wie co to za akcja i jest jak najbardziej za. Mam nalepki z wyborczej,tzn.wydrukowane ze strony.Moge zaczac dzialac.Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re:no to bede pierwsza 12.11.03, 13:07 Tylko czy wybieramy www.bookcrossing.pl czy www.gazeta.pl/podajksiazke ? Wieksza baze ma Wyborcza, ale bookcrossing daje darmowe nalepki i nietrzeba drukowac. Kazde ma swoje zalety i wady. Musimy tylko podyskutowac i wybrac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re:jestem za Wyborcza 12.11.03, 19:49 Skoro martwicie się o książki to możemy wpisywać na forum. A jak nie to chyba obojętne. Proponuję książkę za zęba. Po miesiącu spotkamy się i będzie widać, kto ile czyta. He He. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re:jestem za Wyborcza 14.11.03, 09:47 swek1 napisał: > Skoro martwicie się o książki to możemy wpisywać na forum. A jak nie to chyba > obojętne. Proponuję książkę za zęba. Po miesiącu spotkamy się i będzie widać, > kto ile czyta. He He. Pozdrawiam na glosowanie dajmy moze jeszcze pare dni.Moze do poniedzialku? Jakby co ,to w poniedzialek przyklejam naklejki i zanosze ksiazke do strefy ,czy naszego dentysty przy pl.Zamkowym(pewnie on bedzie pierwszym czytaczem,hihi). Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re:jestem za Wyborcza 14.11.03, 18:32 Czy dobrze wszystko zrozumialem? Przyniose w poniedzialek do punktu ksiazke/i z nalepka, zostawiam je tam i co? Ktos inny sobie przychodzi i je bierze? Jezeli tak, to jak ja przychodze, to tez moge sobie jakas ksiazke wziac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re:jestem za Wyborcza 15.11.03, 21:18 W takim razie zabieram sie do szukania i moze na poniedzialek cos juz wygrzebie do uwolnienia! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 czy książki są wone? 18.11.03, 11:15 Czy ktoś już uwolnił książkę? A może ktoś już przeczytał? Czy działa nasz punkt uwolnionych książek? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: czy książki są wolne? 18.11.03, 11:16 swek1 napisał: > Czy ktoś już uwolnił książkę? A może ktoś już przeczytał? Czy działa nasz > punkt uwolnionych książek? Pozdrawiam. O mała gafa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: czy książki są wolne? 18.11.03, 11:30 No wlasnie nie wiem co z tym uwalnianiem, bo Dethy sie nie odezwala i nie mam pojecia co z tym skladowaniem:( Czekam na odzew! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: czy książki są wolne? 18.11.03, 11:41 jestem,jestem :) Ksiazke wpisze dzis ,a zawioze do strefy ,czyli do gabinetu stomatologicznego dr.Jacka Sierschynskiego w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: ksiazka przygotowana ! 19.11.03, 14:29 Ksiazka ma numer 737163 i jutro do poludnia zawioze ja w wyznaczone miejsce.Kto ja wezmie jako pierwszy niech sie zamielduje tutaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: ksiazka przygotowana ! 19.11.03, 14:56 Wlasnie wdrukowalem nalepki i co? I wyszly bardzo slabej jakosci:( Nie nie widac:((( Tobie tez Dethy? Jak dzis zmecze te nalepki to jutro tez podrzucam:) BTW Moze warto zglosic nasz punkt w GW np tu: www2.gazeta.pl/ksiazki/0,48403.html ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: ksiazka przygotowana ! 19.11.03, 16:37 olus_stad napisał: > Wlasnie wdrukowalem nalepki i co? I wyszly bardzo slabej jakosci:( Nie nie widac:((( Tobie tez Dethy? Jak dzis zmecze te nalepki to jutro tez podrzucam:) BTW Moze warto zglosic nasz punkt w GW np tu: www2.gazeta.pl/ksiazki/0,48403.html ? > Może być, z tego co widać to będziemy pionierami w Legnicy.Pozdrawiam. > Pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: ksiazka przygotowana ! 19.11.03, 22:11 Juz ladnie okleilem moja ksiazke we wszelkiego rodzaj nalepki (2szt) i jutro podrzucam do punktu:) Jezeli moge Wam cos polecic, to dobra jest zwykla tasma taka do klejenia kartonow. Jest szara, ale przezroczysta wystarczajaco, aby bylo wszystko widac. Szerokosc tez jest wygodna! Pozdrawiam PS W sobote pojade do Wroca i tam cos podrzuce i wezme:) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: ksiazka przygotowana ! 20.11.03, 11:36 Moje naklejki tez wyszly marnej jakosci :( Ta w srodku po prostu przepisalam i mimo moich bazgrolow i wszystko jest czytelne.Moje jedno dziecie jest chore,wiec czekam na syna ,az wroci ze szkoly i popilnuje chorowitka,a ja szybko podskocze z ta ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: ksiazka przygotowana ! 20.11.03, 11:42 Książka nie zając nie ucieknie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy juz! 20.11.03, 13:03 Juz ja zawiozlam.Widzialam tez Olusia chyba ksiazke :) Czytalam i polecam. Olus,ale Ty nie wpisales swojego adresu e-mail ! No i nalepke tytulowa dales z tylu ksiazki.Aaa i kiepsko widoczny jest tekst na naklejce po zaklejeniu ta szara tasma.Ja zrobilam przezroczysta tasma klejaca i wyszlo znacznie lepiej. Ja nie wpisywalam swojego nazwiska na ksiazce tylko adres e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: juz! 20.11.03, 13:06 dethy napisała: > Juz ja zawiozlam.Widzialam tez Olusia chyba ksiazke :) Czytalam i polecam. > Olus,ale Ty nie wpisales swojego adresu e-mail ! No i nalepke tytulowa dales z > tylu ksiazki.Aaa i kiepsko widoczny jest tekst na naklejce po zaklejeniu ta > szara tasma.Ja zrobilam przezroczysta tasma klejaca i wyszlo znacznie lepiej. > Ja nie wpisywalam swojego nazwiska na ksiazce tylko adres e-mail. Napisz Dethy czy ludziska pytaja się o książki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: juz! 20.11.03, 13:36 nie,podobno nikt nie pytal,tylko Olus dzis przyniosl ksiazke Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: juz! 20.11.03, 15:02 Fakt:) Bylem i uwolnilem. Masz racje, adres emaljowy powinien byc, przy nastepnej sie poprawie. Mialem wrazenie, ze przez ten szara tasme cos widac, ale skoro slabo, to tez sie poprawie. Poza tym wzial ja ktos w ogole?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: juz! 20.11.03, 20:39 Proponuję dentystę wciągnąć na forum, mógłby być dodatkowo naszym komunikatorem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: juz! 20.11.03, 21:45 swek1 napisał: > Proponuję dentystę wciągnąć na forum, mógłby być dodatkowo naszym > komunikatorem. Pozdrawiam. mowilam mu o forum.Pan Jacek jest kumaty,wiec jak bedzie mial ochote to zajrzy do nas.Tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Ktos ma? 05.12.03, 09:07 Pytanko mam: czy ktos juz przejal moja 'uwolniona ksiazke'?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Ktos ma? 31.07.05, 20:00 Wlasnie sobie przypomnialem, czy ktos ma moja-uwolniona ksiazke? Tak tylko pytam, bo w czyis rekach musi byc, no chyba ze lezy na smietniku, w co watpie, bo by sie juz rozlozyla dawno. Anybody?? Odpowiedz Link Zgłoś
edytaimichal Re: Ktos ma? 11.08.05, 19:40 Super pomysl z tym bookcrossingiem! Jak tylko wroce do legnicy to uwolnie jakas! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Ktos ma? 12.08.05, 08:48 Tylko nie wiem czy ta akcja aktualna jeszcze jest, wyglada na to, ze umarla smiercia naturalna, ale nie wiem, musisz sprawdzic zanim 'uwolnisz':) Odpowiedz Link Zgłoś
bigbus Re: Ktos ma? 25.08.05, 13:43 witam moje książki już oddawna są wolne.nie wklejam wizytówek bo po co :) niech no ludziska czytają dla swojej przyjemności i mojej satysfakcji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś