natla 01.10.09, 09:56 No to ja Wam pierwszą październikową kawę stawiam.....nawet słońce przebłyskuje przez chmury. Nie jest źle. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izis52 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 01.10.09, 10:12 Późno coś tę kawę serwujesz, co mnie nie dziwi, bo z twoich relacji wynika rozkwit życia towarzyskiego po wczasach. Cieszę się i życzę oby tak do wiosny było. Ja specjalną kawę dla pięćdziesięciolotków do powitania wstawiłam, bo Gawiarenki nie było.... Chętnie wypiję twoją. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 01.10.09, 10:18 A ja nawet upiłam odrobinę tej ślicznej (czyt. smakowitej) kawy Spałam do 9:30 jak zabita. Dawno mi sie to nie zdarzyło. Teraz lecę nadganiać przespane godziny. Odpowiedz Link
wadera5 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 01.10.09, 11:11 Może znajdzie się coś na klina dla p.a.d.a.l.c.o.w.ej Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 10.10.09, 08:04 Kaaaaaawa gotowa! Udanego weekendu. Pewnie trzeba będzie dobrze popracować nad nim przy takiej brzydkiej pogodzie. Ja mam czas wypełniony Odpowiedz Link
wiga2008 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 13.10.09, 13:01 Gorąca kawa, herbata. W kominku napalone. Dla łasuchów domowa szarlotka. Może ktoś zziębnięty zajrzy ? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 13.10.09, 13:24 Ja! Wprawdzie nie zziębnięta, bo po rozgrzewajacej akademii młodzieży z okazji okazji, ale szarlotke bardzo chętnie wtrynie i kawą popiję. Odpowiedz Link
goskaa.l Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 14.10.09, 12:46 Czy zostało trochę szarlotki? Zjadłabym do czerwonej herbaty, bo chce mi się czegoś słodkiego. Jak nie ma, to schrupię szarlotkę w stanie surowym, czyli kilka jabłek. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 15.10.09, 08:57 Kawa gotowa, szarlotka ciepła jeszcze, w kominku pan Witek rozpalił raniutko, Kundzia kupiła na targu kwiaty, fotele czekają. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 18.10.09, 08:43 Nie wiem jak Wy, ale ja popijam juz kawę i to przed kominkiem Anty, siedząc w pustym fotelu Czarnego Odpowiedz Link
izis52 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 18.10.09, 10:30 Witam sąsiadkę z zachodniej strony życząc miłego dnia. Za oknem szaro, chłodno, a sąsiadeczka z Topem na spacerek chyba musi. Kawę cienutką pochlipuję i chyba myknę na powrót do łóżka. Podziębiona jestem i do niczego.... Odpowiedz Link
natla Mam nadzieję, ze weźmiecie mnie na wikt i opierune 18.10.09, 14:29 Pogoda rzeczywiście barowo-łóżkowa. A mnie sąsiadka wyciągnęła do centrum handlowego. Nie miałam oczywiście najmniejszej ochoty, ale i tak musiałam sobie kupić jakiś buty na zimę, więc pojechałam. Wpadłam w szal, bo w pierwszym sklepie pt. Ryłko zakupiłam wymarzone buty, a drugie jeszcze lepsze zamówiłam. Potem w szale dobrego humoru, kupiłam cudny sweter i wizytową bluzkę. Wszystko opiłam kawą i zajadłam przepyszną szarlotką. Wydałam mnóstwo kasy, stąd temat tego wpisu i to wcale nie przesadzony. Mierzyłam też moje marzenie czyli foki za 800 zł, ale udało mi się wytrzymać, choć z trudem. Odpowiedz Link
misia007 Re: Mam nadzieję, ze weźmiecie mnie na wikt i opi 18.10.09, 17:09 Kawki wypiłam dziś dwie, dla towarzystwa bo wieść się rozeszła że wstałam i przyjmuję.Jej jakie były dobre po tym przymusowym poście.Pogodę mam w nosie bo i tak nie wyjdę prędko z domu.Zazdroszczę ci natla tego latania po sklepach , za rezygnację z fok gorące buziaki ale kasę i tak wydajemy.Wczoraj przyjechał wreszcie długo poszukiwany stolik a w następnym tygodniu stolarz zamontuje różne szafki we wnękach.wszystko już pomierzone, zamówione. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 18.10.09, 17:49 Zaraz wieczorna niedziela, dzisiejsza cała mokra. Siedzę z kakao, coś by jeszcze chętnie na ząb i na ziąb... Odpowiedz Link
wiga2008 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 21.10.09, 12:57 W samotności piję kawę i wróżę sobie. Widzę wydatki, wydatki, wydatki, a na końcu - ruina. Nie, dwie ruiny. Jedna finansowa, a druga to ja. Eeeeh, trzynasta minęła. Rozejrzę się chyba za jakąś książeczką. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 21.10.09, 13:54 Ja za to szeroko otwieram drzwi do ogrodu, bo przepięknej urody zrobiła się pogoda. Kolory niemożliwie piękne. Wróciłam właśnie ze spaceru, ale chyba pójde jeszcze raz.....tylko kawę chlapnę. Odpowiedz Link
misia007 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 23.10.09, 13:18 W Warszawie buro i ponuro czyli nic nowego.Mimo kawki senna jestem i rozleniwiona.Nie lubię takich ciemności, nawet czytać mi się nie chce a mam co. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 30.10.09, 06:44 Kawę stawiam! Normalnego dnia życzę.....takiego bez okolicznościwych wariacrw Odpowiedz Link
izis52 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 30.10.09, 13:02 Witam, chłodną, drugą kawkę Natli - pochlipuję po powrocie z miasta (pokryjomu się wymknęłam, bo jeszcze leżeć powinnam) i stwierdzam, że Natla bardzo przewidująca i życzenia w sam raz do sytuacji w mieście i w okolicy cmentarzy, a wygląda, jak wygląda, albo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 01.11.09, 08:56 Witam w piękny dzień.....mam nadzieje, że u NICH też jest tak ślicznie. Smutno mi, że nie mogę już z Nimi odwiedzać rodzinnych grobów.....żal, żal....... Ja już o 8-mej wyszłam z cmentarza. W ciszy i spokoju mogłam powspominać. Blisko domu mam cmentarz z Babcią, która umarła w 69 i zawsze tu "urządzam spotkania" z najbliższymi 1-go listopada. U najbliższych w Krakowie byłam tydzień temu. Mam duże problemy z komputerami i internetem, więc nie bywam za często. Z nowości muszę Wam donieść, że zaproponowano mi pracę za godziwą kasę A teraz drugą kawę dała mi Kundzia, a pan Witek rozpalił w kominku. Odpowiedz Link
misia007 Re: GAWIARENKA - PAŹDZIERNIK 2009 01.11.09, 11:30 Witam w Warszawie tez ślicznie ale zimno.Na groby nie idziemy bo ciągle powłóczę lewą nogą .Żałuję ale co zrobić.Wczoraj byliśmy na obiedzie u kuzynki w Konstancinie i pierwszy raz widziałam grupy dzieciaków poprzebierane za rozmaite straszydła i domagające się słodyczy.A i oczywiście w oknach były dynie .Zabawnie to wyglądało no i pojęcia nie miałam,że te obyczaje już u nas są kultywowane. Odpowiedz Link
ryba871019 [...] 05.11.09, 19:36 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link