Dodaj do ulubionych

Nadchodzi zima...

11.12.09, 20:06
Zapowiadają śnieg i mróz i to w nocy dość porządny.No nareszcie, może to
trochę potrwa, zarazki wymrozi,policzki i nosy zaczerwieni.Pamiętacie jak
śnieg potrafi skrzypieć pod butami???no a jakby do pierwszej gwiazdki jeszcze
dotrwał to....marzenia,nie!!!
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 W którą stronę do lata 12.12.09, 07:34
      Coś już skrzypi ?
      To może ja na wersalce zalegnę .....
      do lata big_grin
      • polnaro Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 07:49
        Ja też z tych co do lata tęsknią, niech tam kto chce zimą się zachwyca, ja do
        lata, do lata .... mogłabym nawet przespać, chociaż czas bardzo ostatnio szanuję.
        • misia007 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 15:14
          nic nie skrzypi, kłamali jak zwykle!!!!
          • an.ta Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 15:55
            Coś tam z nieba nieznacznie sypie. Taki jeden płatek na 3 metry
            sześcienne, ale zimno jak piorun. Bardzo niesympatycznie nacięłam
            się na przejściu nadziemnym (czy jak je tam nazwac). Okazało się
            oblodzone i tyłek stłukłam , bo niespodziewałam się lodu o tej porze
            rokusmile
            • misia007 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 16:19
              Czyli jest nadzieja!!!!
              • sagittarius954 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 16:42
                Że stłuczemy pupy ???
                • misia007 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 18:33
                  sagi ,nadzieja na białe Boże Narodzenie,na oszronione drzewa za oknem, na
                  zachwyt naszych wnuczek jak będziemy je ciągnąć na sankach,na to,ze założę
                  wreszcie cudny , bardzo ciepły szal, który dostałam od córki i że tradycyjnie
                  będziemy się z miśkiem obrzucali śnieżkami.
                  • polnaro Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 18:43
                    Misiu, pisz jeszcze, pisz tak ładnie o tej wstrętnej zimie, to może ją trochę
                    polubię...
                  • sagittarius954 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 18:47
                    Tylko nie śnieg za koszulą , mogę chodzić na bosaka po śniegu , mogę w
                    podkoszulce , mogę tylko w slipkach , ...dalej się nie rozbiorę smile Ale na litość
                    nie za koszulą bo zemdleję big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                    Właśnie z piwnicy wydobyłem łyżwy wnusi , mam nadzieję że pod auchan dalej
                    bedzie lodowisko smile
                    W 84 zabrałem córkę na sanki albo 85 , na górki zielonkowskie , szedłem lasem ,
                    choiny były przykryte świeżym śniegiem , brodziłem niemal po uda , córka nawet
                    zasnęła , zjeżdżało nam się wspaniale , ale ... wieczorem temperatura , choroba,
                    i niedobry tatuś smile
                    Dobrze, że ptaki świnie wtedy były jak najbardziej ludzkie smilenie zarażały smile
                    • misia007 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 19:01
                      Jak zaczyna padać śnieg, tak porządni to żeby to było nawet o północy ubieramy
                      się ciepło i idziemy do pobliskiego parku.Drzewa, krzaki, ławki pokryte białym
                      puchem są w świetle latarni zachwycająco tajemnicze.tam sa takie niskie latarnie
                      z żółtym ciepłym światłem.Snieg w alejkach jest gładki, nietknięty ludzka stopą,
                      gałęzie cieżkie, opadające prawie do ziemi.Gdy je trącimy wzbija się biały
                      puch.Jest cicho, biało,jasno mimo póżnej pory ze aż nie chce się
                      wracać.Spacerujemy ,śmiejemy się, nie wiem ten pierwszy śnieg budzi jakieś miłe
                      wspomnienia, pamięć beztroskiego dzieciństwa.jestem tak szczęśliwa, ze chcę by
                      ta chwila trwała i trwała.
                      • sagittarius954 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 19:11
                        Misiu przez Lasek na Woli dotrzyj do parku na Moczydle , Sowińskiego i przy cm
                        Wolskim , kilka kilometrów spaceru a jak śnieg świeży sypnie ... jest cudnie ,
                        nawet aniołka chce się zrobić smileMoże w tym roku sypnie a jak sypnie to i przejdę
                        się trasą po pas w śniegu smile

...i pij, pij tę miłość powoli , sącz krople czerwone do woli,
                        lecz gdy namiastkę piołunu poczujesz, zza zaciśniętych powiek, wydobądź obraz
                        słodyczy ostatniej i zapamiętaj Ją na zawsze.
                        • polnaro Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 19:37
                          No, u nas o śnieg po pas nie trudno.
                          Nawet wiosną leży skubany i wcale nie chce się wynieść.
                          Kiedy Wy tam chwalicie się już zielonymi listeczkami, u mnie śnieg w ogródku
                          jeszcze krzaki przygniata.
                          Więc za słońcem po świecie gonić muszę, bo mi go za mało.
                          • sagittarius954 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 19:57
                            Góry odwiedzałem bardzo , bardzo rzadko. Do tej pory aż dwa razy byłem , tak raz
                            w lecie pamiętnego 67 roku odwiedziłem Zakopane jak i teraz niedawno Krynicę
                            Górską w 2000 roku , Co prawda byłem zaledwie dwa dni z hakiem , ale spodobało
                            mi sie smile Z Sylwestra z Jaworzyny schodziłem na piechotę , śnieg był taki milusi
                            smile Na ulicach leżał i chodnikach i nikt go nie sprzątał . Stare kości jednak
                            wolą słońce . zkoda ,że nie mamy kraju od morza do morza bałtyckeigo po Ocean
                            Pułudniowy . Powędrowałbym sobie na południe w poszukiwaniu słoneczka ... a tak
                            do maja pozostaje czekać smile
                          • misia007 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 19:59
                            A ja zapraszam do Młocin, tam dopiero jest biało i dziko i na szlaku bez
                            zapadania bo szlak ubity przez narciarzy na biegówkach.Aniołek to to samo co
                            orzeł?????
                            • sagittarius954 Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 20:07
                              Jedno i drugie przecież lata wysoko big_grinbig_grin
              • dwa-filary Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 16:44
                Wróciłam ze Starówki i przy tym -3 z lekkim wiaterkiem zmarzłam całkiem,całkiem....i jak tu się rozgrzać winkbig_grinbig_grin
                • polnaro Re: W którą stronę do lata 12.12.09, 16:53
                  Z nami najprościej......
                  Możesz też za odkurzacz chwycić, albo do wanny z drinkiem, uważaj tylko kto Cię
                  fotografuje....
                  • filip505 Re: W którą stronę do lata 13.12.09, 04:17
                    ....w NYC nie skszypi,ale w gorach tak,na
                    naszej gorze 10 tras i trzy wyciagi juz
                    czynne,jeziora czesciowo zamarzniete,
                    dzisiaj pierwsze lowienie z lodu zaliczylem,
                    taki krutki rekonesans,jeden szczupak ,jeden
                    okon,darowalem im zycie bo szczupak byl
                    niepelnoletni,a okon ....tylko jeden.
                    • misia007 Re: W którą stronę do lata 13.12.09, 14:31
                      Dzisiaj trochę przymroziło
                      i gałęzie pobieliło
                      nawet miło się zrobiło
                      trochę zimy nie zaszkodzi
                      bo wirusy nam wymrozi!!!
                      • super222 Re: W którą stronę do lata 14.12.09, 08:29

Filipie? Skąd wiedziałeś, że...okoń był tylko jeden?
                        Masz dobre serce.
                        Witam na początku tygodnia i życzę sił do przeżycia
                        całego tego zamieszania przedświątecznego.
                      • polnaro Re: Zima jest już 14.12.09, 08:36
                        U nas zima na całego: biało, mrozi i skrzypi.
                        Jutro będzie ponoć jeszcze ostrzej.
                        Wszystko czego chcemy się pozbyć należy wywlec na mróż, mamy
                        szansę...roztocza już drżą.
                        Trochę jeszcze za mało minusów?
                        • natla Re: Zima jest już 14.12.09, 11:46
                          Od wczoraj do dziś pojeździłam sobie autem, jak zawsze na początku
                          zimy z duchem na ramieniu. Na szczęście jeszcze nie było źle, bo
                          śnieg wczoraj szybko znikał, a woda przez noc wyparowała, choć mróz
                          chwycił mocny. W tej chwili tylko dachy są białe, a reszta czarna.
                          Dla własnej swobody wolałabym, aby tak zostało. Niechaj śnieg bedzie
                          w górach smile
                          • polnaro Re: Zima jest już 14.12.09, 12:14
                            Zgoda, byle wysoko.
                            • natla Re: Zima jest już 14.12.09, 14:24
                              No dobra, od stóp Skrzycznego wink
                              • misia007 Re: Zima jest już 14.12.09, 16:45
                                Niestety niewypał.Natalii śnieg nie pasuje.Wybrali się dziś z miśkiem na teren
                                zabaw i co, do domu chciał.Fakt ,lekka zamieć była ale stroje odpowiednie
                                mieli!!No i mam dylemat, kupować sanki,czy kolejna flaszkę do barku???
                                • filip505 Re: Zima jest już 14.12.09, 17:44
                                  misia,po co dylemat,kup sanki i flaszke,
                                  tylko do baru jej nie chowaj,postaw przy
                                  kanapie,obok pilota,po co chlpa meczyc.

• polnaro Re: Zima jest już 14.12.09, 17:49
                                    Ja tam optuję, za czymś bardziej osobistym Misiu, potem w tym się pokręć po
                                    chałupie, a zobaczysz jak chłop ożyje....
                                  • filip505 Re: Zima jest już 14.12.09, 17:55
                                    Super,jeden byl naiwny lub bardzo glodny,a moze swiat
                                    z nad lodu chciel poogladac?
                                    • misia007 Re: Zima jest już 14.12.09, 18:08
                                      Zaraz to Natalii śnieg nie pasował, żle się napisało .Flaszek dużo mamy ale
                                      misiek sam nie pija.
                                      • filip505 Re: Zima jest już 14.12.09, 20:56
                                        ....no miej serce misia,troche
                                        poswiecenia dla miska ,
                                        samemu to tak jakos...samotnie.
                                        • misia007 Re: Zima jest już 15.12.09, 16:09
                                          sie nie bój, misiek krzywdy nie ma!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka