tamaryszek44 25.02.10, 22:12 Mam jutro imieniny, bo ja to Mirosława. Tak mam na pierwsze, ale zawsze zwracano się do mnie drugim "Kaśka". Możecie mi nie składać życzeń ale chwalę się co dostałam od męża. Pachną cudnie...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Imieniny 25.02.10, 22:22 Aż mi nozdrza zafalowały. Normalnie poczułam. No to Tamaryszku, życzę Ci udanego dnia w oparach właściwych A poza tym kasy i zdrowia.....może w odwrotnej kolejności Odpowiedz Link
konwaliaibez 100 lat ! 26.02.10, 00:21 A to Ci dopiero - a ja myślała że Mirosławy jest raz w roku 26 lipca człek całe życie się uczy, no to SOLENIZANTKA NIECH CI SIĘ WIEDZIE... jak życzeń nie chce...to w prezencie proszę ...Mirosława - Mira ...staropolskie imię żeńskie, złożone z członów Miro -("pokój, spokój, dobro") oraz -sława ("sława"). Mogło oznaczać "ta, która sławi pokój". W źródłach polskich poświadczone od 1222 roku... i dalej...imię Mira to skrót od słowiańskiej Mirosławy lub Sławomiry, ale może też pochodzić do włoskiego imienia Mirabella. Po łacinie zaś Mira znaczy zdumiewająca, cudowna, osobliwa, mirare to dziwić się, zaś miraculum - cud. W gwiazdozbiorze Wieloryba jest gwiazda Mira Ceti, nazwana tak dlatego, że okresowo jej blask tak słabnie, że gwiazda znika dla oka - i po jakimś czasie rozbłyskuje na nowo. Zgodnie z magią tych słów kobiety używające imienia Mira nigdy nie są kimś przeciętnym i bezbarwnym - wręcz przeciwnie. Często przy tym postępują w życiu zgodnie ze wskazaniami swojej liczby, ósemki. Nie boją się odpowiedzialności, nierzadko występują w roli szefa; często też jako pierwsze próbują mody i obyczajów, których wcześniej nikt nie znał w ich okolicy. Bywają emancypantkami, feministkami - i wdzięcznym tematem plotek dla zawistnych koleżanek.... i tak trzymaj niech zazdroszczą ... powąchać powąchała ale, że ślepa jak kura to nie widziała co to za cudo - jak się zwie? Odpowiedz Link
kocurzak Re: 100 lat ! 26.02.10, 05:16 Tamaryszku!!!!zycze Ci abys,z wiosna obsypala sie bujnym kwieciem i nigdy nie zwiedla.Po za tym,zycze Ci duzo dobrego,a najwiecej tego najlepszego,duzo zdrowia,wesolosci oraz pieknych prezentow w tym dniu. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: 100 lat ! 26.02.10, 11:45 BULGARI AU THE ROUGE tak to sie nazywa. I serdeczne dzięki za życzenia. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: 100 lat !E tam , 1000 i też mało !!! 26.02.10, 14:14 Ponieważ mogłabyś za bardzo wyschnąć zakończmy na 1000 lat w zdrowiu i szczęściu Pora na życzenia : Buziaków moc I dalej hoc W ten pejzaż imieninowy Kwiatuszków też Uścisków ech ... A jakże, szampana zimnego I życzeń ach gorących tak ( może nie jak ten wierszyk) Uśmiechów też najsłodszych- yes ! Wreszcie uczucia takiego By w duszy Twej zostało już Na zawsze i dłużej trwało I jeszcze żeby Pod oknem Twym Poeta piosnkę smęcił I księżyc niech promieniem swym Wtóruje za rymem marnym Wreszcie noc zalegnie wnet Zabierze Twoją postać Mnie pozostanie ukłonić się I pocałunek złożyć Na ręce która klika wciąż Na tym forum jednym z najsłodszych Wszystkiego Najlepszego Kasiu Mirko , Tamaryszku Od sagiego zaczajonego Odpowiedz Link
natla Re: 100 lat !E tam , 1000 i też mało !!! 26.02.10, 14:40 Jak to dobrze Mirko, ze masz te imieniny Sagi zrobił nie tylko Tobie prezent, ale i nam Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: 100 lat !E tam , 1000 i też mało !!! 26.02.10, 15:33 Bardzo się cieszę, aż podskoczyłam z radości na widok - zaznaczonego u mnie na zielono- sagiego. Jest tam jednak ta gadzina ale zaczaja się skutecznie. Niedobry pan z niego, oj niedobry. Odpowiedz Link
eurytka Re: 100 lat !E tam , 1000 i też mało !!! 26.02.10, 18:00 Wszystkiego najlepszego! Miło dostać od małża perfumy. Odpowiedz Link
bona0601 Re: 100 lat !E tam , 1000 i też mało !!! 26.02.10, 19:06 Samego szczęścia , Kasieńko Ci życzę. Choć po życzeniach Sagiego to każde życzenie wygląda blado, ale wszystkiego najlepszego!!!!! Odpowiedz Link
xy.5 Re: 100 lat !E tam , 1000 i też mało !!! 27.02.10, 12:17 Zdrowia,szczęścia,gwiazdki z nieba wszystkiego co potrzeba życzę.Janka. Odpowiedz Link