super222 02.05.10, 09:51 Spotkanie ciebie było zrządzeniem losu, przyjaźń z tobą - wyborem, ale miłość zrodziła się bez udziału mojej woli. --- ...a gdy kropelkę piołunu poczujesz ... będę pamiętała. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 12:27 chciałbym ci powiedzieć, z że ja, ja się nie ożenie, chciałbym ci powiedziec, że ja, wolność sobie cenię, i lubię często kłamać,... www.youtube.com/watch?v=0a3KkBVL0NM Odpowiedz Link
misia007 Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 12:41 no, no jestem pod wrażeniem, hmmm odwagi w wyrażaniu uczuć!!! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 19:47 Odnosisz się do mojej sygnaturki? Czy polepszasz czytelność forum ? Odpowiedz Link
super222 Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 20:16 Odniesienie do sygnaturki?... A tak...owszem. Jej brak zdziwił mnie. Ze starych postów wiem, że miałeś ją od kilku lat o tej samej treści. Z jakiej racji mam polepszać czytelność forum? Moje odejście spowoduje polepszenie czytności. W ten sposób żegnam się z Tobą. To tylko cytat. Nic nie znaczy. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 20:26 Melodramatycznie , ale więcej zrobiłabyś gdybyś została, pisała i nowe wątki otwierała . Za tobą to i ja będę musiał zniknąć , choć nie wiem gdzie się podzieję , wbrew pozorom tak tu wrosłem że nie widzę siebie nigdzie a chodzi tylko o pół roku , dziś już wiem ,pół roku do października i koniec Wtedy znikniesz OK? Odpowiedz Link
polnaro Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 22:01 Co to za apokalipsa? Przestańcie straszyć, serce mam słabe. O co chodzi? Kurcze znowu nic nie kumam. Odpowiedz Link
came_lia Re: Do Sagittariusa954 02.05.10, 23:47 Nie, nie możesz teraz odejść Popatrz listki takie młode Nim jesieni rdza i śmierć Bądź - proszę cię na rozstań moście Nie zabijaj tej miłości Daj spokojnie umrzeć jej .......... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Sagittariusa954 03.05.10, 08:18 O, to śpiewała ta , no, o rany ,no mam na końcu języka... Odpowiedz Link
m_arita Re: Do Sagittariusa954 03.05.10, 10:00 > O, to śpiewała ta , no, o rany ,no mam na końcu języka... Śpiewała to pięknie Pani Hanna Banaszak. Odpowiedz Link
came_lia Re: Do Sagittariusa954 03.05.10, 11:41 Pięknie piateczka, ato kto spiewa ,tylko bez goglowania? ..Zostań z nią, proszę Nie możesz bez żalu teraz odejść Gdy sił starczy wam. Zostań, jej noce są obce, stęsknione, Każdy oddech , wciąż tli się w nim żal. Czy sił starczy wam? Czy sił starczy wam? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Sagittariusa954 03.05.10, 13:46 Jakaś podpowiedź ? Żeby sił starczyło ... Odpowiedz Link
came_lia Re: Do Sagittariusa954 03.05.10, 13:56 Daj tylko to, co możesz dać, nic na siłę ...życie to maskarada Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Sagittariusa954 03.05.10, 14:02 Dawanie bez dostawania (nawet w pysk) Jest jak wzięcie kredytu z banku bez możliwości zwrócenia kapitału . ? ...a może i dobrze Odpowiedz Link
marii51 Re: Maskarada-KASIA KOWALSKA 03.05.10, 14:04 www.youtube.com/watch?v=LF_1GmLA37A&feature=related Odpowiedz Link
came_lia Re: Maskarada-KASIA KOWALSKA 03.05.10, 14:13 super Marii..a teraz ..zanim ukradniesz jej ostatni kolor ze snu, Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Maskarada-KASIA KOWALSKA 03.05.10, 14:15 Ja odpadam, jakbyś może dobierała słowa z lat 60-70 ,ale później to już nie , nie ta strefa czasowa Odpowiedz Link
came_lia Re: Maskarada-KASIA KOWALSKA 03.05.10, 14:22 taki stary jesteś?....a ja to słyszałam jak młodierz za ściną spiewała i spodobało mi się Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Maskarada-KASIA KOWALSKA 03.05.10, 14:29 To już lepiej tak z rosyjska zaciągasz, zgodnie z tendencjami Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Maskarada-KASIA KOWALSKA 03.05.10, 14:30 Pewnie już połówkę pięćdziesiątki dawno zostawiłem za sobą Będzie z trzy miesiące Odpowiedz Link
marii51 Re::)Anita 03.05.10, 14:31 "Zanim powiesz jej, że to był ostatni raz zanim dzień spłoszy srebrnego ptaka nocy rozkołysz rozkołysz rozkołysz jeszcze raz Zanim ukradniesz jej ostatni kolor ze snów zanim gdy na chwile zamknie oczy - znikniesz zabierz jej zabierz jej zabierz z reki n�z Ona ma sile nie wiesz jak wielka będzie spadać długo potem wstanie lekko tak lekko... Zanim zrozumiesz jak bardzo kochałeś ją zanim pobiegniesz kupić czerwone wino ona zapomni już świat twych rak Zanim będziesz próbował odkupić ją za słowa zobaczysz jak na drugim brzegu rzeki spokojnie spokojnie spokojnie stoi z nim Ona ma siłę nie wiesz jak wielka umierała długo teraz rodzi się lekko ...nie dla ciebie"" Odpowiedz Link
marii51 Re::)Anita 03.05.10, 14:33 angel1444.wrzuta.pl/audio/9tnQYWs1hm7/varius_manx_i_anita_lipnicka_-_ona_ma_sile Odpowiedz Link
came_lia Re::)Anita 03.05.10, 14:34 uwielbiam ten kawałek .Zanim ukradniesz jej ostatni kolor ze snów zanim gdy na chwile zamknie oczy - znikniesz zabierz jej zabierz jej zabierz z reki nóż.. Odpowiedz Link
skrzydlate kiczowaty mój wiersz 03.05.10, 15:36 na odejdzie listki zżółkną czy jej przejdzie? to samo w kółko on raczy poklikać czas szybko pomyka nieustannie liście rosną wróć do niej wiosno! Odpowiedz Link
super222 Re: jak pięknie!!!!!! 03.05.10, 20:46 A to mi się udało *trafić* w zainteresowania. Tyle postów..., a myślałam, że tylko ja i adresat. Plotki, ploteczki na tematy damsko-męskie zawsze mają powodzenie. Tylko skąd ty sagittariusie wiedziałeś, że tak zaowocują...hm...ty to masz doświadczenie , wiedziałeś. Nawet marii dołączyła z takim pięknym tekstem, ale ona tak zawsze...delikatna i rozumie... Odpowiedz Link
polnaro Re: jak pięknie!!!!!! 03.05.10, 20:58 A może to: ..."nic mi do twych zdrad, chociaż dziwi, że.." Odpowiedz Link
super222 Re: jak pięknie!!!!!! 03.05.10, 21:06 "chociaż dziwi, że ich gorzkawy smak ciągle kusi...(mnię?) Odpowiedz Link
came_lia Re: jak pięknie!!!!!! 03.05.10, 22:43 Super Super zbyt rozsądna jestes ale sygnaturka intrygująca ...i pij, pij tę miłość powoli , sącz krople czerwone do woli, lecz gdy namiastkę piołunu poczujesz, zza zaciśniętych powiek, wydobądź obraz słodyczy ostatniej i zapamiętaj Ją na zawsze. Odpowiedz Link
super222 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 06:59 Ooooooooooooooo?????????????? gdzie ją znalazłaś? Uwiodła mnie (treść sygnaturki) dwa lata temu. Była na innym forum pod przepięknym opowiadaniem. Od tej pory zawsze z utęsknieniem czekałam na następne odcinki (i sygnaturkę), lecz było ich mniej i mniej...aż zaczęłam szukać autora. Pierwsze opowiadanie mówiło o lodach śmietankowych nawet pamiętam, że autor był ubrany cały na biało (kurcze..). Jakież było moje zdziwienie, gdy znalazłam to czego poszukiwałam na jedno kliknięcie. Nigdy nie zaglądałam do 50-latek. Byłam bardzo *zielona* w necie. Wydawało mi się, że jak jestem na jednym forum, to nie wypada pisać na innym. Ale sygnaturka była intrygująca. Sygnaturka gdzieś się zgubiła, a ja to zauroczenie ciągle mam....Są takie momenty w życiu, nawet internetowym, które trudno wytłumaczyć racjonalnie. Mam za sobą kilka takich, ale nie moge ujawniać.... Odpowiedz Link
marii51 Re: przyda się .. 04.05.10, 07:09 a jeśli wpław będzie za daleko ? spacerkiem ..mostem marzeniami zbudowanym też pięknie... www.youtube.com/watch?v=SJ2x6pkeZeo&feature=fvw a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
marii51 Re: a to jeszcze " nic mi do twych zdrad":) 04.05.10, 07:16 po porannym przebudzeniu.... neldam.wrzuta.pl/audio/1lPZ3WZUNWA/bombonierka_-_podklad Odpowiedz Link
marii51 Re: a to jeszcze " nic mi do twych zdrad":) 04.05.10, 07:32 jejku- sorrki.. www.youtube.com/watch?v=0uuYicF9eUg Odpowiedz Link
came_lia Re: a to jeszcze " nic mi do twych zdrad":) 04.05.10, 07:40 Jestem kobietką, co niezłomne ma zasady: mój mąż, mój dom - to tylko w życiu liczy się. ... Odpowiedz Link
came_lia Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 07:49 super222 napisała: > Ooooooooooooooo?????????????? > gdzie ją znalazłaś? Mnie ta sygnaturka uwiodła tu na forum,czasem zaglądam do was.Nic trudnego znalezc ja jeszcze ,istnieje cały czas. A nie pomyślałam nawet o lodach śmietankowych > ...Są takie momenty w życiu, nawet internetowym, > które trudno wytłumaczyć racjonalnie. Mam za sobą kilka > takich, ale nie moge ujawniać.... a szkoda...mogło by być ciekawie ,życie internetowe to moje drugie ja Odpowiedz Link
eurytka Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 09:24 Jak jestem super chora, to idę do doktora, i nie słucham poważnej muzyki. Odpowiedz Link
polnaro Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 09:32 Sagi, znaczy się lata tu i tam? Zdrajca. Całkiem jak ja kiedy pada, wieje, śnieży albo choróbsko ojca mnie uziemia. Coś by zrobić trzeba z takim latającym facetem, bo kobieta to całkiem inna sprawa, wreszcie "puch marny". Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 13:13 no, nie powiem , ładnie , ładne mi buty tutaj szyjecie Ale ponieważ przyzwyczaiłem się do dwuznaczności super podawanych ot tak lakonicznie w niektórych postach i mając na uwadze wcale niezłą zabawę na wirtualnej stronie , ....to sobie dalej gadajcie Hm ...co do sygnaurki - powstała w 1995 roku, kiedy to żona powiedziała, że ewentualnie niech się nie zdziwię jeśli zostawi mnie . Wtedy zrozumiałem ,że 15 lat wspólnego życia może być bardzo dramatycznie zakończone . Siedziałem w pracy którejś nocy, nad biurkiem świeciła się mała lampka , za drzwiami huczało niemożliwie a mnie do głowy przychodziły różne wierszyki . W jednym z nich napisałem ....i pij , pij i tak dalej . Ponieważ nabazgroliłem na małej karteczce wyrwanej z jakiegoś zeszytu wsadziłem ją kieszonki torby przywiezionej ze Słowacji . I przez rok zapomniałem o niej . Rok później wsadziłem tam i jedno z pierwszych stu złotych po odjęciu zer . Jak zwykle żona coś tam potrzebowała , te parę groszy i powiedziałem, żeby sobie tę stówkę wyciągnęła.Jakoś tak przez jakiś czas nagle zrobiło się cicho . Zobaczyłem moją żonę pochyloną nad karteczką i z jej policzka płynęła łza . Spadła na małą karteczkę . Oficjalnie zacząłem używać tej sygnaturki od 2005 roku i tak stała się taką relikwią , nie dlatego że jest tam kilka słów . To dla tej łzy chowam ją w jednej z najgrubszych książek jakie posiadam w księgozbiorze . I nie rozstanę się z nią nigdy . Zabiorę ją na drugą stronę . To moje pierwsze i ostatnie zwierzenie na łamach forum . Innych nie będzie . Odpowiedz Link
konwaliaibez Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 16:08 no tak...a ja się znowu wzruszyłam...Saggi Odpowiedz Link
super222 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 17:22 Jakie dwuznaczności??? Tak mnie przedstawiasz nowym i miłym forumowiczkom? Wyzywam cię: musisz wkleić tutaj opowiadanie o lodach. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 17:49 Idzie facet przez przedpokój i słyszy dziwne odgłosy za drzwiami Otwiera drzwi, a tam zbieg okoliczności. To taki przykład dwuznaczności super Ty stosujesz zupełnie inną dwuznaczność domyślną . Ale nie mam o to do Ciebie żadnej pretensji , to taka Twoja kolorystyka dlatego często stajesz się niezrozumiana a szkoda bo nikomu żadnej krzywdy raczej nie chcesz zrobić . No proszę Cię wystarczy napisać że opowiadanie o którym piszesz ,znajduje się w wątku "mój dziennik" i nie ma potrzeby rozpowszechniać go wszędzie Odpowiedz Link
super222 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 18:34 Istotnie ja powinnam pamiętać, że opowiadanie znajduje się w wątku *mój dziennik*. Było pogodne, ładnie napisane, mnie zainteresowało, ale żeby pamiętać *całe życie*, gdzie jest przechowywane, to ponad moje możliwości. Odpowiedz Link
misia007 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 18:42 Sagi szkoda, że innych nie będzie,wielka szkoda!! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 18:54 Skąd taki wniosek? Będą , będą . Osobiście nie chcę was zanudzać na wciąż, ciągle coś przychodzi mi do głowy . Ale jak to w życiu ,pierwszeństwo ma pomidorowa i pies i te okruchy co leżą na dywanie i tak ciągle coś przeszkadza Odpowiedz Link
misia007 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 20:04 Zaraz sam napisałeś,że to pierwsze i ostatnie zwierzenie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 20:08 Zwierzenie tak ale nie opowiadanie Czy ty myslisz misiu, że ja opisuję swoje zdarzenia z życia? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 20:11 Kiedyś było dużo opowiadań, bo miałem więcej czasu dla siebie, dziś jesli go mam, to mam chęć troszkę poklikać i coś zobaczyć w tv chociaż i tak to jest niestety . Odpowiedz Link
misia007 Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 20:41 Nie , oczywiście że nie ale ...wzruszyło mnie Twoje pierwsze i ostatnie zwierzenie. Odpowiedz Link
natla Re: jak pięknie!!!!!! 04.05.10, 20:57 Sagi, mam pomysła. Załóż wątek tematyczny i przeklej swoje opowiadania, dobranocki, wiersze, charakterystyki. Będzie wszystko razem. Pamiętasz, jak załozyłam wątek "dobranocki Sagiego"? Jakis czas je tam przeklejałam, ale Ty potem przestałeś pisać. Zrobiłabym to sama, ale nie mam kiedy. Po prostu szkoda, że zostały zagrzebane w piwnicy, a potem wyleciały do śmieci. Zresztą mozemy wszyscy Ci w tym pomóc. Kto z nas wlezie na coś Twojego, skopiuje i wklei w tym wątku pt. np. "Twórczość Sagiego". Jak sie wstydzisz , to ja taki wątek zaraz załozę, ale żeby nie został pusty! No! Odpowiedz Link