Dodaj do ulubionych

Miało być inaczej

03.05.11, 10:11
kontakt24.tvn.pl/temat,-quot-majowa-masakra-quot-przywital-nas-snieg,99231.html?token=2caa70a00b031552a52ef34614fd8fc2
a tu z wielkiej majówki .....nici.Cóż bywa i tak ,szybka korekta i zamiast planu A plan B.W moim wypadku to....książka i ciepły kocyk.
Obserwuj wątek
    • izis52 Re: Miało być inaczej 03.05.11, 11:07
      No właśnie. Wczorajsze grillowanie przenieśliśmy do domu. Aniołek nagrillował, co miało być wygrylowane, łącznie z faszerowanymi ziemniaczkami Walonek i umieścił wsio w piekarniku.
      Ziemniaczki były smakowite, dziękuję Walonko.
      Nie ten klimat, co na powietrzu, ale przynajmniej widok z okien był cudny.
      Teraz zbieram zabawki i wracamy prze czasem do miasta sprawdzić, co z moimi pelargoniami na tarasie, posadzonymi tuż przed weekendem.
      • dobra-kobieta Re: Miało być inaczej 03.05.11, 12:25
        ja tez robię szaszłyki w piekarniku, zamiast na grillu. Zimno, deszczowo, beznadzieja! A myslałam ze pojezdzę na rowerze.
        • izis52 Re: Miało być inaczej 03.05.11, 12:47
          dobra-kobieta napisała:

> ja tez robię szaszłyki w piekarniku, zamiast na grillu. Zimno, deszczowo, bezna
          > dzieja! A myslałam ze pojezdzę na rowerze.

Na jakiś czas mam dość grillowania. Szczerze mówiąc nie przepadam za grillowanym mięchem. Jeszcze może ryby. Jednak na wsi - to sposób na wspólne spędzanie czasu dla spragnionych natury miastowych.
          • eurytka Re: Miało być inaczej 03.05.11, 13:48
            Walonce tu dziękuję za podpowiedź na gotowe marynaty.
            Piersi kaczki zrobilam w orientalnej,
            udka kurczaka w meksykańskiej.
            Zimno było, ..ech też zimny, ale przynajmniej był zapach orientusmile
            • eurytka Re: Miało być inaczej 03.05.11, 13:51
              Dla Misi o kociesmile
              www.se.pl/wydarzenia/kraj/akcja-uwolnic-alika_183071.html
              • misia007 Re: Miało być inaczej 03.05.11, 14:15
                Oj zająłby się tym kotem i nam spokój dał .
    • wrzosowapolana Re: Miało być inaczej 03.05.11, 17:33
      Jak pięknie wygląda śnieg na świeżej, soczystej zieleni big_grin
      • polnaro Re: Miało być inaczej 03.05.11, 17:45
        ...i na świeżych kwiatkach /nieco sflaczały i sine jakieś się robią/, i na delikatnych listkach orzecha /po dzisiejszej nocy będzie jak miotła po kąpieli/ sad
        • dobra-kobieta Re: Miało być inaczej 03.05.11, 18:53
          biedne kwiaty i drzewa owocowe, nie wiadomo czy owoce jakieś będą.
          Ja grillować lubie, bo to sposob na spędzanie czasu na łonie natury.Mogę tak siedziec i siedzieć, albo lezec i lezec.....
          • eurytka Re: Miało być inaczej 03.05.11, 19:08
            Albo mgłę napuszczą, albo śnieg lub inne plagi.smile
            Grad czasem pada w lecie, to śnieg może w maju?
            Koła się paliły i trawa, taka zielona? Marny taborsad
            Za dużo wrażeń, głowa pęka. Piekło na ziemi
            a maj taki piękny miesiąc jest...był
            Zimna Zośka do tego ma być gorącasurprised
            Koniec świata to może?
            • misia007 Re: Miało być inaczej 03.05.11, 19:40
              W Wawie piekło i szatani-zamieć prawie a pod oknem kwitną mi już bzy.Mam nadzieję,że się nie dadzą.
              • izis52 Re: Miało być inaczej 03.05.11, 20:15
                Moje pelargonie przeżyły ostatnie noce, a przynajmniej tak wygląda na pierwszy rzut oka. Wniosłam je teraz łącznie z różami w pojemnikach do domu na wieść, że może być - 5 ???
              • graga211 Re: Miało być inaczej 03.05.11, 20:16
                U mnie też już gęsto sypie. Myślę, że Natla ma niezłą ślizgawicę w pośniegowym błocie, a za "górką" u Polnarki pewnie też sypie równo jak u mnie. Rano postaram się wstawić fotkę, bo teraz nawet psa bym nie wygnała za drzwi. Na szczęście zdążyłam ochronić azalie z nabrzmiałymi pakami, a także in. kwiaty. Po prostu przysłoniłam krzesłami ogrodowymi z nogami do góry i koszami do góry dnem. Szkoda by było, żeby się połamały pod ciężarem śniegu.
                Pozdrawiam wszystkich.
                • polnaro Re: Miało być inaczej 03.05.11, 22:06
                  Za górką Grago czarna rozpacz - wszystko pod śniegiem; licho mi kazało na święta skrzynki i donice wystawić....., co nie zmarznie, to połamane zostanie mokrym śniegiem sad
                  Dobrze, że wisteria i bzy jeszcze u nas w pąkach.
                  ---
                • euro-walonki Re: Miało być inaczej 03.05.11, 23:10
                  Cieszę się, Dziewczyny, że się udało i smakowało, . smile
                  U nas obyło się bez grilla, bo w niedzielę całkiem niechcący zostaliśmy porwani na... poprawiny wesela krewnej naszej gospodyni. Jeśli tak wyglądają na ponoć biednej wsi polskiej poprawiny, to wolę nawet nie myśleć, jak wyglądało wesele. big_grin
                  A potem już zaczęło wiać i lać, wiec spędzaliśmy czas w kolektywie i podgrupach, raczej pod dachem, aczkolwiek w porywach na bardzo świeżym powietrzu. wink
                  Wyjechałam latem, w t-shircie z krótkimi rękawkami, powróciłam zimą, w kurtce i szaliku. Mam tylko nadzieję, ze mi ten cholerny śnieg wiśni nie załatwi, bo właśnie kwitną.
                  • filip505 Re: Miało być inaczej 04.05.11, 02:54
                    ....dziewczyny,narty zakladac i cieszyc sie zyciem,
                    a nie narzekac,u nas w gorach sa tz,sztormy lodowe,
                    pada deszcz przy temperaturze minus kilka C,moje brzozy
                    to wtedy czubami do ziemi dotykaja,duzo galezi sie lamie,
                    nawet czale drzewa,ale jak jest slonce,to drzewa lsnia
                    miljardami swiatelek,niesamowity widok.
                    • graga211 Re: Miało być inaczej 04.05.11, 09:01
                      Po strachu. Chmury w drodze najwidoczniej się "odchudziły", bo śnieg stopniał i leży tylko gdzieniegdzie w załamaniach i na dachach. W związku z tym fotek nie będzie.

Filipku, a gdzie te Twoje górki, bo ja jeszcze nie wiem. Zdradź.
                      [Skoro sztormowe lody, to podejrzewam że za Wielka Wodą, bo raczej tam tak się określa zawieje, zamieciecie i lodowe drzewa?]
                      W moich zbiorach znalazłam kilka. Oto jedno:
                      http://i52.tinypic.com/2q393cz.jpg
                      • misia007 UWAGA...Słońce 04.05.11, 10:00
                        świeci sobie od rana , rzecz w maju 2011 rzadko spotykana.
                        • filip505 Re: UWAGA...Słońce 09.05.11, 20:11
                          ...tak graga,za woda,w pensylwanji,fajna fotka,
                          to wlasnie cos takiego,trzeba tylko w sloneczny
                          dzien pod slonce robic,miljardy iskierek uchwycisz.
                          • graga211 Re: UWAGA...Słońce 10.05.11, 10:25
                            Filipie, miło mi, że odpowiedziałeś i to jeszcze tak wyczerpująco.
                            Zgadzam się, że w słońcu lodowe gałązki byłyby duuuużoooo piękniejsze, ale u mnie z tym słońcem jest dość krucho, gdyż podobno mój zakątek ma najmniejszą liczbie dni słonecznych. Ale nie jest źle, bo kiedy słoneczko się pojawia, to...ach!
                            Sam zobacz:
                            http://i51.tinypic.com/2i89f1h.jpg
                            http://i52.tinypic.com/30atdme.jpg
                            • sagittarius954 Re: UWAGA...Słońce 10.05.11, 11:23
                              A za tym pagórkiem chmurka i zaraz deszcz bryknie big_grin
                              • graga211 Re: UWAGA...Słońce 11.05.11, 09:47
                                big_grin
                                Tak też bywa.
                                Ale za to jakże fotogeniczne chmurki! Mam ich już niemałą kolekcję i jeśli tylko zdołam wrzucić do albumu picasa, to zaprezentuję. Nie muszę ślepić w telewizor; wystarczy w okno smile
                                Pozdrawiam.
                                • misia007 Re: UWAGA...Słońce 11.05.11, 10:12
                                  Fotogeniczne, no może i tak ale my tu raczej za lazurem niebieskim stęsknieni bo zawsze go niedosyt.
                                  • sagittarius954 Re: UWAGA. grago :D 11.05.11, 10:43
                                    Mieszkasz w takiej okolicy, że powinnaś kamerkę internetową zainstalować za swoim oknem , widoki masz kojące i na takie okolice chciałoby się ciągle patrzeć . Może powinniśmy wszyscy zainstalować te cudeńka , w miastach też sa wcale niezłe kawałki pejzażu ...
                                    • graga211 Re: UWAGA. grago :D 11.05.11, 11:48
                                      Wystarczy dobra lornetka. Dzięki niej sprawdzam, gdzie udać się na gimnastykę, tzn. czy wyciągi chodzą na Małym Skrzycznem i jak dużo narciarzy okupuje FiS Dużego Skrzycznego.
                                      Albo, czy na szczycie Klimczoka jeszcze leży śnieg i czy można tam pojeździć.
                                      Właśnie z powodu tych widoków zakotwiczyliśmy w tym zadupiu, jak go E-tka nazwała smile
                                      No cóż...coś za coś. Niestety ma nic za darmo.

A w wielkim mieście też bywa cudnie, szczególnie nocą. Kiedyś, będąc w Twojej W-wie nie opuszczałam okna, tylko trzaskałam foty jak głupia.
                                      A mieć jeszcze lunetę, to dużo ciekawych scenek można obejrzeć big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka