Dodaj do ulubionych

jesien sie konczy......

29.10.11, 05:34
.....tu w gorach,przymrozki,jutro ma byc sniezyca,
ma spasc od 15 do 25 cm sniegu,a mielismy pod
kanade jechac na lososie,pogoda w gorach jak
kobieta,wierzyc nie mozna w stabilnosc.
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 17:24
      Taa a u nas złota polska jest i ma trwać.
      • polnaro Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 17:55
        Tak, tak....trwać.
        • misia007 Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 19:50
          Filip, chyba by ci się nadał taki kumpel.
          www.arkive.org/osprey/pandion-haliaetus/video-00.html
          • filip505 Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 23:15
            ....chyba konkuret,ale jako milosnik natury nie jestem
            o to zazdrosny,wiec kolega.
            napadalo u nas z 20 cm sniegu przez ostatnie 6 godzin
            i ciagle pada,za dwie godz ma przestac wiec chyba bedzie
            zapowiadane do 25 cm,jutro ma byc slonecznie wiec drogowcy
            napewno zrobia jakas mozliwosc dojazdu do miasta ,chyba
            najbardziej leniwy z koniecznosci mam dzien od dawna,
            jutro nawet lodke bede musial odkopac,jak ucichnie wiatr
            moze na jezioro wyplyne,ten orzel zachecil mnie jednak.
            • filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 16:58
              ....no i napadalo,30 do 35 jak podaje tv,caly "ranek"odsniezalem
              tarasy,od zawietrznej bylo nawet wiecej jak pol metra,drogi osiedlowe
              juz prawie czarne,swoich nie bede odsniezac jakos wyjade,ma byc
              slonecznie i cieplo przez tydzien wiec pewnie sie stopi do nastepnego
              weekend-u,lodki jednak szukac nie bede,zostawie to sloncu.
              • misia007 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 17:17
                No zima tam u was.
                • filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:07
                  ....wczoraj byla,teraz 1 am wprost goraco,bezchmrne niebo,
                  w podkoszulce snieg konczylem zgarniac,zeby tak jeszcze
                  jakas "goralka"chciala mnie czyms zaskoczyc.
                  • amityr Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:15
                    filip505 napisał:

,zeby tak jeszcze
                    > jakas "goralka"chciala mnie czyms zaskoczyc.

Lepiej ,ze ta góralka nie zaskoczyła....
                    • eurytka Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:25
                      U mnie jesień dopiero się zaczyna.
                      Chodzę ja sobie w polarku
                      po moim pięknym parku...
                      naprawdę po liściach szeleszczących, wielokolorowych, kroczę dywaniesmile
                      I nie potrafię tego opisywać,
                      gdyż po po powrocie jestem nieżywa.
                      A to wszystko dzięki dziecka psu,
                      który do tego zmusza mnie,
                      choćbym była bez tchubig_grin
                      Darmowa psiaterapia,
                      lepsza niż krioterapiabig_grin
                      irsila.blox.pl/2011/02/po-walentynkach.html
                      • filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:43
                        ....eurytko,jak juz ty nie potrafisz czegos opisac,
                        to jest to z cala pewnoscia nieopisywalne,
                        ....amityr,nie przyznam ci racji,od dwoch dni
                        czlowieka nie widzialem,chyba ze w samochodzie,
                        fakt ze o goralke trudno,ponad polowa tubylcow
                        na osiedlu to nowojorczycy,a jak bedzie kobieta
                        od nowojorczyk,nowojorka????????.
                        • amityr Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:04
                          http://i41.tinypic.com/24nqro1.jpg
                          • filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:12
                            .....znowu oplulem ekran,ze smiechu,dzieki.
                          • polnaro Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:14
                            Słodki psiak.

Filipie ten nowojorski śnieg pokazali w naszej tv i to w wielu wydaniach wiadomości.
                            • filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:20
                              .....w samym miescie bardzo niewiele go jest,ale
                              w okolicy sporo,najgorsze ze drzewa mala pelno
                              lisci,ok 70%,nie pytaj jak liczylem,to z tv,i sie
                              lamia bo snieg mokry i ciezki.
                              • filip505 Re: jesien sie konczy...... 31.10.11, 15:43
                                ....sniegu w nyc juz przktycznie nie widac,bylo
                                od 4 do 7 cm,ale miasto nagrzane bylo wiec
                                szybko zniknal.
                                • polnaro Re: jesien sie konczy...... 01.11.11, 18:53
                                  U nas dzień ciepły, słoneczny....piękny; sweterek był w sam raz i nie było żadnych futer na cmentarzu.
                                  Odbieramy nagrodę na kiepskie lato.
                                  • eurytka Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 07:54
                                    Kiedyś była moda na futra, ale już minęła.
                                    Śnieg na Wszystkich Świętych pamiętam raz jeden z dzieciństwa,
                                    przy tym fura z norek i karakułów na bogatych paniach...
                                    • amityr Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 16:52
                                      eurytka napisała:

> Kiedyś była moda na futra, ale już minęła.
                                      > Śnieg na Wszystkich Świętych pamiętam raz jeden z dzieciństwa,
                                      > przy tym fura z norek i karakułów na bogatych paniach..

W przeciwieństwie nie wszyscy maja sklerozę .
                                      • eurytka Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 17:02
                                        Jak ci się nie podobają moje wpisy, to daruj sobie, omijaj je szerokim łukiem...
                                        Nie musisz głupio odpowiadać jeśli nie pytam,
                                        a nawet gdy pytam nie musisz.
                                        Możesz mnie nawet traktować jak powietrze,
                                        tak jak i ja ciebie traktuję.
                                        • amityr Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 17:09
                                          eurytka napisała:

> Jak ci się nie podobają moje wpisy, to daruj sobie, omijaj je szerokim łukiem..
                                          > .
                                          > Nie musisz głupio odpowiadać jeśli nie pytam,
                                          > a nawet gdy pytam nie musisz.
                                          > Możesz mnie nawet traktować jak powietrze,
                                          > tak jak i ja ciebie traktuję.

forum.gazeta.pl/forum/w,23923,130289508,130304621,Re_Dlaczego_.html
                                          • filip505 Re: jesien sie konczy...... 05.11.11, 03:44
                                            ....piatek wieczor,znowu w gorach,po sniegu ani sladu,jutro
                                            ma byc z 15C ale nocki z przymrozkami,fajnie jes.
                                            • eurytka Re: jesien sie konczy...... 05.11.11, 08:25
                                              U nas jesień dzika, nikt liści nie sprząta jak kiedyś,
                                              oszczędności, czekają aż pewnie wszystkie z drzew opadną.
                                              W parku zaczęli trochę zgrabywać.
                                              Lubię sobie spacerować po takich mięsistych, szeleszczących dywanach.
                                              Na szczęście jest ciepło i sucho. Nie pada, mrozu nie ma.
                                              Psu się czepiają do sierści, zabawnie to wygląda.smile
                                              • natla szpaki 05.11.11, 12:15
                                                No nie cudne?
                                                youtu.be/U8y4ZJKYPHM
                                                youtu.be/OnAAozmERXA
                                                youtu.be/XH-groCeKbE
                                                youtu.be/8vhE8ScWe7w
                                                youtu.be/eakKfY5aHmY
                                                youtu.be/4_P7eEYJfkI
                                                youtu.be/1ZAavDH37R4
                                                youtu.be/cqj2wZbNrCg
                                                • filip505 Re: szpaki 07.11.11, 03:51
                                                  ....rano bylem na jeziorze jeszcze wyzej polozonym
                                                  niz nasze,od brzegu z pol metra lodu bylo,z trzy,cztery
                                                  tyg i prawdopodobnie z lodu bedziemy lowic,albo na lyzwach
                                                  jezdzic jak kto woli.
                                                  ...ptaki czasami jak szarancza wygladaja,jak sie do
                                                  migracji zbieraja,widok piekny,gorzej pod nimi sie znalesc.
                                                • polnaro Re: szpaki 07.11.11, 19:51
                                                  Cudne, naprawdę.
                                                  • filip505 Re: szpaki 09.11.11, 16:06
                                                    ....chyba za wczesnie ten watek wpisalem,
                                                    wczoraj i dzisaj po 20C mamy,w nocy
                                                    powyzej 10.
                                                  • filip505 Re: szpaki 12.11.11, 04:43
                                                    ....wczoraj w miescie czly dzien w podkoszulce przechodzilem,
                                                    ale dzisiaj jak przyjechalem w gory ok 21 kolo zera bylo,
                                                    w nocy minus kilka bedzie,ksiezyc swieci ostro.
                                                  • filip505 Re: szpaki 13.11.11, 01:38
                                                    ....rano na pstragach bylem,3 godziny i jeden tylko,
                                                    0,6 kg,wieczorkiem na nasze jezioro skoczylem,
                                                    pol godziny i dwa szczupaki zlowilem,50 i 56 cm,
                                                  • filip505 Re: szpaki 19.11.11, 05:23
                                                    .....chyba juz ta jesien sie skonczyla w gorach,w dzien 2,3 C,
                                                    w nocy minus 1 do 4,tubylcy maja racje,tu jest tylko lato
                                                    i zima,w nyc liscie na wieksza skale zaczely opadac,dopiero.
                                                  • filip505 Re: szpaki 27.11.11, 16:24
                                                    ....wczoraj i dzisia na sloncu znowu w podkoszulkach
                                                    mozna chodzic,a zazwyczaj juz jezdzi sie na nartach,
                                                    tak ze w koncu nie wiem czy to sie lato nie skonczylo,
                                                    czy zima nie zaczela,a moze to jesien?????,ktorej
                                                    ponoc tu nie ma,
                                                  • misia007 Re: szpaki 27.11.11, 17:00
                                                    U nas deszczowo,wietrznie ...jesiennie.
                                                  • polnaro Re: Sroki.... 27.11.11, 19:49
                                                    .....sroki, sroki, wszędzie ich pełno.
                                                    A pogoda dziś w Katowicach /bo ja na zesłaniu sad/ słoneczna choć wietrzna.
                                                    Pałętaliśmy się tu i ówdzie, Nikiszowiec pierwszy raz zobaczyłam.
                                                    Ale w osłupienie wpadłam po obejrzeniu cen ciuchów w Silesia City Center, nie żebym wyszukiwała jakieś szczególnie eleganckie, skądże. Matko jedyna !
                                                    No tak, miałam o jesieni, a skończyłam na ....szmatkachcrying
                                                  • filip505 Re: Sroki.... 27.11.11, 23:56
                                                    ...jak wiekszosc bab,na spacer ale zeby o cztery sklepy,
                                                    chociaz zachaczyc,a potem sie dziwicie ze facet do
                                                    adwokata poszedl,w rozwodowej sprawie,albo dom
                                                    w gorach chce kupic,i ryby zaczyna lowic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka