filip505 29.10.11, 05:34 .....tu w gorach,przymrozki,jutro ma byc sniezyca, ma spasc od 15 do 25 cm sniegu,a mielismy pod kanade jechac na lososie,pogoda w gorach jak kobieta,wierzyc nie mozna w stabilnosc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 17:24 Taa a u nas złota polska jest i ma trwać. Odpowiedz Link
misia007 Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 19:50 Filip, chyba by ci się nadał taki kumpel. www.arkive.org/osprey/pandion-haliaetus/video-00.html Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 29.10.11, 23:15 ....chyba konkuret,ale jako milosnik natury nie jestem o to zazdrosny,wiec kolega. napadalo u nas z 20 cm sniegu przez ostatnie 6 godzin i ciagle pada,za dwie godz ma przestac wiec chyba bedzie zapowiadane do 25 cm,jutro ma byc slonecznie wiec drogowcy napewno zrobia jakas mozliwosc dojazdu do miasta ,chyba najbardziej leniwy z koniecznosci mam dzien od dawna, jutro nawet lodke bede musial odkopac,jak ucichnie wiatr moze na jezioro wyplyne,ten orzel zachecil mnie jednak. Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 16:58 ....no i napadalo,30 do 35 jak podaje tv,caly "ranek"odsniezalem tarasy,od zawietrznej bylo nawet wiecej jak pol metra,drogi osiedlowe juz prawie czarne,swoich nie bede odsniezac jakos wyjade,ma byc slonecznie i cieplo przez tydzien wiec pewnie sie stopi do nastepnego weekend-u,lodki jednak szukac nie bede,zostawie to sloncu. Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:07 ....wczoraj byla,teraz 1 am wprost goraco,bezchmrne niebo, w podkoszulce snieg konczylem zgarniac,zeby tak jeszcze jakas "goralka"chciala mnie czyms zaskoczyc. Odpowiedz Link
amityr Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:15 filip505 napisał: ,zeby tak jeszcze > jakas "goralka"chciala mnie czyms zaskoczyc. Lepiej ,ze ta góralka nie zaskoczyła.... Odpowiedz Link
eurytka Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:25 U mnie jesień dopiero się zaczyna. Chodzę ja sobie w polarku po moim pięknym parku... naprawdę po liściach szeleszczących, wielokolorowych, kroczę dywanie I nie potrafię tego opisywać, gdyż po po powrocie jestem nieżywa. A to wszystko dzięki dziecka psu, który do tego zmusza mnie, choćbym była bez tchu Darmowa psiaterapia, lepsza niż krioterapia irsila.blox.pl/2011/02/po-walentynkach.html Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 18:43 ....eurytko,jak juz ty nie potrafisz czegos opisac, to jest to z cala pewnoscia nieopisywalne, ....amityr,nie przyznam ci racji,od dwoch dni czlowieka nie widzialem,chyba ze w samochodzie, fakt ze o goralke trudno,ponad polowa tubylcow na osiedlu to nowojorczycy,a jak bedzie kobieta od nowojorczyk,nowojorka????????. Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:12 .....znowu oplulem ekran,ze smiechu,dzieki. Odpowiedz Link
polnaro Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:14 Słodki psiak. Filipie ten nowojorski śnieg pokazali w naszej tv i to w wielu wydaniach wiadomości. Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 30.10.11, 19:20 .....w samym miescie bardzo niewiele go jest,ale w okolicy sporo,najgorsze ze drzewa mala pelno lisci,ok 70%,nie pytaj jak liczylem,to z tv,i sie lamia bo snieg mokry i ciezki. Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 31.10.11, 15:43 ....sniegu w nyc juz przktycznie nie widac,bylo od 4 do 7 cm,ale miasto nagrzane bylo wiec szybko zniknal. Odpowiedz Link
polnaro Re: jesien sie konczy...... 01.11.11, 18:53 U nas dzień ciepły, słoneczny....piękny; sweterek był w sam raz i nie było żadnych futer na cmentarzu. Odbieramy nagrodę na kiepskie lato. Odpowiedz Link
eurytka Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 07:54 Kiedyś była moda na futra, ale już minęła. Śnieg na Wszystkich Świętych pamiętam raz jeden z dzieciństwa, przy tym fura z norek i karakułów na bogatych paniach... Odpowiedz Link
amityr Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 16:52 eurytka napisała: > Kiedyś była moda na futra, ale już minęła. > Śnieg na Wszystkich Świętych pamiętam raz jeden z dzieciństwa, > przy tym fura z norek i karakułów na bogatych paniach.. W przeciwieństwie nie wszyscy maja sklerozę . Odpowiedz Link
eurytka Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 17:02 Jak ci się nie podobają moje wpisy, to daruj sobie, omijaj je szerokim łukiem... Nie musisz głupio odpowiadać jeśli nie pytam, a nawet gdy pytam nie musisz. Możesz mnie nawet traktować jak powietrze, tak jak i ja ciebie traktuję. Odpowiedz Link
amityr Re: jesien sie konczy...... 02.11.11, 17:09 eurytka napisała: > Jak ci się nie podobają moje wpisy, to daruj sobie, omijaj je szerokim łukiem.. > . > Nie musisz głupio odpowiadać jeśli nie pytam, > a nawet gdy pytam nie musisz. > Możesz mnie nawet traktować jak powietrze, > tak jak i ja ciebie traktuję. forum.gazeta.pl/forum/w,23923,130289508,130304621,Re_Dlaczego_.html Odpowiedz Link
filip505 Re: jesien sie konczy...... 05.11.11, 03:44 ....piatek wieczor,znowu w gorach,po sniegu ani sladu,jutro ma byc z 15C ale nocki z przymrozkami,fajnie jes. Odpowiedz Link
eurytka Re: jesien sie konczy...... 05.11.11, 08:25 U nas jesień dzika, nikt liści nie sprząta jak kiedyś, oszczędności, czekają aż pewnie wszystkie z drzew opadną. W parku zaczęli trochę zgrabywać. Lubię sobie spacerować po takich mięsistych, szeleszczących dywanach. Na szczęście jest ciepło i sucho. Nie pada, mrozu nie ma. Psu się czepiają do sierści, zabawnie to wygląda. Odpowiedz Link
natla szpaki 05.11.11, 12:15 No nie cudne? youtu.be/U8y4ZJKYPHM youtu.be/OnAAozmERXA youtu.be/XH-groCeKbE youtu.be/8vhE8ScWe7w youtu.be/eakKfY5aHmY youtu.be/4_P7eEYJfkI youtu.be/1ZAavDH37R4 youtu.be/cqj2wZbNrCg Odpowiedz Link
filip505 Re: szpaki 07.11.11, 03:51 ....rano bylem na jeziorze jeszcze wyzej polozonym niz nasze,od brzegu z pol metra lodu bylo,z trzy,cztery tyg i prawdopodobnie z lodu bedziemy lowic,albo na lyzwach jezdzic jak kto woli. ...ptaki czasami jak szarancza wygladaja,jak sie do migracji zbieraja,widok piekny,gorzej pod nimi sie znalesc. Odpowiedz Link
filip505 Re: szpaki 09.11.11, 16:06 ....chyba za wczesnie ten watek wpisalem, wczoraj i dzisaj po 20C mamy,w nocy powyzej 10. Odpowiedz Link
filip505 Re: szpaki 12.11.11, 04:43 ....wczoraj w miescie czly dzien w podkoszulce przechodzilem, ale dzisiaj jak przyjechalem w gory ok 21 kolo zera bylo, w nocy minus kilka bedzie,ksiezyc swieci ostro. Odpowiedz Link
filip505 Re: szpaki 13.11.11, 01:38 ....rano na pstragach bylem,3 godziny i jeden tylko, 0,6 kg,wieczorkiem na nasze jezioro skoczylem, pol godziny i dwa szczupaki zlowilem,50 i 56 cm, Odpowiedz Link
filip505 Re: szpaki 19.11.11, 05:23 .....chyba juz ta jesien sie skonczyla w gorach,w dzien 2,3 C, w nocy minus 1 do 4,tubylcy maja racje,tu jest tylko lato i zima,w nyc liscie na wieksza skale zaczely opadac,dopiero. Odpowiedz Link
filip505 Re: szpaki 27.11.11, 16:24 ....wczoraj i dzisia na sloncu znowu w podkoszulkach mozna chodzic,a zazwyczaj juz jezdzi sie na nartach, tak ze w koncu nie wiem czy to sie lato nie skonczylo, czy zima nie zaczela,a moze to jesien?????,ktorej ponoc tu nie ma, Odpowiedz Link
polnaro Re: Sroki.... 27.11.11, 19:49 .....sroki, sroki, wszędzie ich pełno. A pogoda dziś w Katowicach /bo ja na zesłaniu / słoneczna choć wietrzna. Pałętaliśmy się tu i ówdzie, Nikiszowiec pierwszy raz zobaczyłam. Ale w osłupienie wpadłam po obejrzeniu cen ciuchów w Silesia City Center, nie żebym wyszukiwała jakieś szczególnie eleganckie, skądże. Matko jedyna ! No tak, miałam o jesieni, a skończyłam na ....szmatkach Odpowiedz Link
filip505 Re: Sroki.... 27.11.11, 23:56 ...jak wiekszosc bab,na spacer ale zeby o cztery sklepy, chociaz zachaczyc,a potem sie dziwicie ze facet do adwokata poszedl,w rozwodowej sprawie,albo dom w gorach chce kupic,i ryby zaczyna lowic. Odpowiedz Link