Dodaj do ulubionych

Lepiej być młodym i ........

14.05.14, 15:37
.......... dobrze ubranym, kiedy się traci przytomność na ulicy.

www.facebook.com/photo.php?v=10152539820834179&set=vb.104653344178&type=2&theater
Nawet pijany w końcu też człowiek i przynajmniej izba wytrzeźwień się mu należy. Ta ludzka obojętność mnie zmroziła.
Obserwuj wątek
    • filip505 Re: Lepiej być młodym i ........ 14.05.14, 18:01
      .....to moze dlatego moja pani goni mnie do ubierania sie w/g jej
      upodoban a nie moich,.....no a ze se na chodniku nie mozna
      polezec to mi sie niepodoba,
      • izis52 Re: Lepiej być młodym i ........ 15.05.14, 10:18
        Do zwykłego poleżenia są znacznie lepsze miejsca. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, abyś Filipie poeksperymentował smile.
        Niestety, tak to już jest i nie od dziś, jak cię widzą ...... Przyzwyczailiśmy się do standardowego wyglądu zaniedbanego pijaczka, ćpuna, który sam sobie winien swojego losu (?). Bywa niebezpieczny, więc łatwiej ominąć "problem". Szczególnie w ruchliwym miejscu, bo czemu niby ja ? Osobiście - nie rzucam się bezwarunkowo do pomocy nieznajomym upadłym, po tym, co spotkało syna. Pochylił się nad leżącym w parku menelem, aby zapytać czy nie potrzebuje pomocy, a ten zaatakował go nożem sprężynowym. Syn na szczęście jest wysportowany i ma refleks.

• graga211 Re: 15.05.14, 15:15
      Wydaje mi się, że w pierwszym przykładzie na zachowanie przechodniów wpływa wstręt do biedy (w Indiach obojętność przechodniów rzuca się w oczy na każdym kroku) oraz brak empatii dla osób uzależnionych. Poza tym trzeba też wziąć pod uwagę nieufność wobec nieprzewidywalnej reakcji leżącego.
      Drugi przykład dowodzi, iż zaufaniem darzymy ludzi dobrze sytuowanych i nawet nie bierzemy pod uwagę sfingowania scenki.

Ale, ale! By przekonać się, kto jest bardziej "wartościowy", nie trzeba aż tak drastycznych eksperymentów. O tym przekonujemy się bowiem codziennie na ulicy, w sklepie, w restauracji, w towarzystwie, nawet w rodzinie: jesteś słaby - spadaj! Jesteś silny - wiwat!

Wot, 'pogoda dla bogaczy'.
      • filip505 Re: 15.05.14, 18:34
        .....wiesz izis,w pewnym wieku juz jest znaczenie gdzie sie lezy,nie te kosci,
        a doswiadczenie nam to podpowiada,ale emocje tez swoje prawa maja,
        w pewnym towazystwie nawet mozna na kamieniu,np pieknych
        dorodnych ......ryb I rybek,
        • graga211 Re: 15.05.14, 20:12
          A już na pewno w towarzystwie złotej rybki, ach!
          • filip505 Re: 15.05.14, 20:16
            .....zlota by chyba jakies wygodne loze "zalatwila",
            • natla Re: 15.05.14, 20:44
              .... tyle, że na złotą rypppkę to nie wiem czy byłoby Cie stać, bo całą kasę wydajesz na zwykłe rybki big_grin
              • filip505 Re: 16.05.14, 02:31
                .....moze zona dorzuci,
                • natla Re: 16.05.14, 09:36
                  No, gdyby tak spełniła jej 3 życzenia, to kto wie wink
                  • filip505 Re: 16.05.14, 14:34
                    .....lepiej niech nie spelnia,bo moze wtedy juz nie dlamnie by dorzucala,
                    "baby" przewidziec nie sposob,
                    • natla Re: 16.05.14, 15:22
                      Co prawda, to prawda i na tym nasz czar polega wink
                      • filip505 Re: 16.05.14, 17:25
                        .....cos w tym jest,przy was czesto tracimy............rozum,
                        I zamiast isc na ryby idziemy na zakupy,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka