sagittarius954 14.06.14, 23:20 Nie czka wam się dzisiaj nic ? N i c ?? A policzki was nie pieką ? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16154980,_Wprost___Mamy_tasmy_kompromitujace_rzad_Tuska__Sienkiewicz.html#MT Robert Sowa podaje w swoim lokalu nie tylko żarełko , choć dobrze słyszalny Belka i wszystko wskazuje że miał mikrofon blisko siebie . Ho, ho, to na pewno robota Kaczyńskiego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izis52 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 13:03 Trudno powiedzieć kto, jak i dlaczego nagrał, ujawnił własnie teraz ? Jedno jest pewne na pewno ujawniając - nie życzył dobrze Polsce. Nie wiedziałam o tej aferze do wczorajszego wieczora, na którym przy okazji spotkania u znajomych, pewien miłośnik prezesa i RM, wzniósł toast za upadek rządu. Jestem przekonana, że już po roku rządów prezesa nie czułby się tak dobrze. Odpowiedz Link
misia007 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 16:02 Że kompromitacja....prawda,że ujawniono uważam,że dobrze się stało.Lepiej wiedzieć na czym stoimy.Czasem trzeba dojść do dna,żeby się odbić. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 08:44 Tu już nie ma od czego się odbijać , bo dna nie ma . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 08:43 Za wcześnie mi się kliknęło sorki No nie wiem czy można takie argumenty wysnuwać , kto i dlaczego . A nie pytac czy wypowiedziane słowa popłynęły rzeczywiście . Ze słów Belki wynika że tak . Odpowiedz Link
filip505 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 19.06.14, 18:50 .....ale sagi to chyba nie zmienia faktu ze ta zielona wyspa bylismy i jestesmy na morzu czerwonym,czyli spadkow dochodow innych krajow, Odpowiedz Link
natla Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 16:26 A dlaczego mają mnie policzki piec??? Jestem już dużą dziewczynką i od dawna wiem, co się dzieje w środowiskach rządowo-politycznych. WSZYSTKICH. Już dawno nie wierzę w wybrańców narodu, w ich wiedzę i zaangażowanie prawdziwie patriotyczne, nawet nie oczekuje od nich kindersztuby. Wykorzystywanie władzy, układanie się, nabijanie kasy i takie tam to niestety normalka. Tak było, jest i będzie. Czasem jednak na szczęście widzę również i zalety poszczególnych polityków. Dla mnie ważne jest tylko to, jak to sie odbija na życiu szarego obywatela. A jego takie rewelacje nie interesują, bo nie ma czasu na pierdoły. Ważne są efekty rządzenia, a nie ten magiel. Z magla wychodzi czyste, wyprasowane i guzik mnie obchodzi, o czym w nim plotkują pracownicy i zaangażowani klienci. Odpowiedz Link
natla Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 20:37 Tak słucham w różnych źródłach ujadania piesków, zażenowania, niepewności w głosach, przypuszczeń i przypominają mi sie afery, które odsunęły od władzy (jak po czasie wiemy niesłusznie) całkiem mądrych ludzi jak Cimoszewicz czy Oleksy. Głupota tej afery jest dla mnie tak nieprawdopodobna, że nie mogę uwierzyć. Takie rozmowy w knajpie??? Naprawdę Belkę miałam za mądrzejszego faceta. Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 21:19 Takie sondowanie sytuacji przeprowadza sie na neutralnym gruncie, a lokal Sowy cieszyl sie zaufaniem. Wiecej niz pewne, ze nagrywali ci ze sluzb specjalnych na czyjes polecenie. Niektorzy twierdza, ze to rozgrywki wewnatrz partyjne i wydaje sie to prawdopodobne. Pewnie poleci poslaniec. Bardziej zniesmaczyla mnie rozmowa bylego ministra z b. szefem kontroli skarbowej. Ewidentnie wskazuje, ze nie tylko ten zegarek ma na sumieniu. Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 21:25 Podobno jestesmy najbardziej podzielonym i rozpolitykowanym narodem, a nasi wybrancy malo profesjonalnymi politykami. W krajach o ugruntowanej demokracji i w miare stabilnej sytuacji gospodarczo-spolecznej - polityka interesuja sie politycy, a zwykli ludzie zyciem. Odpowiedz Link
natla Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 21:32 To prawda Izis. Wygląda, że jest większym dupkiem niż myślałam. Ale czego się można spodziewać po politykach?? Więcej zaufania budzi we mnie pijaczek spod budki, bo choć charakter ma słaby, to często dusza człowiek Mnie pozostało właściwie tylko jedno kryterium dla władzy. Albo kogoś lubię albo nie. Jeżeli lubię, to i tak jestem przygotowana na rozczarowanie, a jak nie lubię, to po prostu jestem rozczarowana Chyba coś bleblam, ale cały dzień w kuchni spędziłam i ledwo żyję Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 15.06.14, 23:28 Natla w kuchni ??? Mysle, ze trzeba by w kalendarz zerknac . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 08:40 A jeśli wiedziałaś to znaczy świadomie głosowałaś na taki styl uprawiania polityki? Wiedziałas że Polska to ch....d....i kamieni kupa? Ś w i a d o m i e?????? Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 09:55 "klasztorów dziewięć, bram cztery ułomki i gdzieniegdzie domki" - tak o Polsce napisał klasyk, "ch..d.. i kamieni kupa" też brzmi klasycznie pięknie, ten sam klimat, chociaż rozrastamy się ładnie więc bardziej jest to stylizacja stricte poetycka, może niezbyt twórcza Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 08:25 będą mnie piekły, jak mnie podsłuchają.... rozgrywki polityczne przypominają mi igrzyska piłkarskie, koszą kasę na głupocie rzeszy frajerów a ci się jeszcze podkładają i coraz bardziej gorączkują... pięknie o tym pisał Tuwim w swoim wierszu "Do prostego człowieka" Nie kręcą mnie jakiekolwiek agitki, chociaż lubię obserwować. sagittarius954 napisał: > Nie czka wam się dzisiaj nic ? N i c ?? A policzki was nie pieką ? > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16154980,_Wprost___Mamy_tasmy_kompromitujace_rzad_Tuska__Sienkiewicz.html#MT > Robert Sowa podaje w swoim lokalu nie tylko żarełko , choć dobrze słyszalny Bel > ka i wszystko wskazuje że miał mikrofon blisko siebie . Ho, ho, to na pewno rob > ota Kaczyńskiego Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 08:56 Ale sama sobie zaprzeczasz , bo i ile człowiek może mieć twarzy ? i nie chodzi o ciebie , nie zrozum mnie źle , ale o sprawy ludzi którzy są u steru władzy . Pewnie że można na spokojnie sobie obserwować jakieś zająknięcia władzy, ale też trzeba pamiętać że ta władza istnieje tylko dzięki naszym pieniądzom i naszym głosom . Co prawda ja nie głosowałem na PO ostatnio ale doskonale wiem że inni( inne partie) tak samo by się zachowali jak dzisiejsi wyalienowani przedstawiciele . I to że od społeczeństwa , to wiadomo ,ale że od zasad ??? Jeżeli ministrowie i premierzy nie maja zasad to jako społeczęństwo stoimy nad przepaścią bo tacy ludzie mogą nas wpędzić w poważne nieszczęście . I dlatego pytałem się czy ci co głosowali na " nich nie czuja wstydu, nawet minimalnego, i jak maja się tezy powszechnej szczęśliwości skoro przedstawiciel rządu uważa zupełnie cos innego . Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 09:50 Belka się sprawdził jako fachowiec i jeśli mu do tego potrzeba pierdyliard twarzy, może sobie je mieć A ty nie zachowujesz się inaczej u cioci na imieninach a inaczej w pracy? inaczej przy żonie a inaczej przy biuścistej koleżance w pracy.. i jeszcze inaczej przy piwie z kumplem... ups, zapomniałam że nie pracujesz mogłeś o tym wszystkim zapomnieć Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 09:52 od dawna na peło nie głosowałam, bo dla mnie niewiele się różni od psiu, sorry pisu, ale PSIU też ładnie brzmi Odpowiedz Link
zagfost_ka Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 14:19 ... ups, zapomniałam że nie pracujesz . mogłeś o wszystkim zapomnieć ... - napisała pierogi_z_jagodami Zachowanie u cioci na imieninach, w pracy, przy żonie, przy biuście koleżanki, przy piwie z kumplem ... to są zachowania zwykłego szaraczka, a nie osoby na jednym z najważniejszych stanowisk w Polsce. Już się słyszy, że prezydent jest zaniepokojony losem naszej złotówki. Prezes Belka powinien mieć twarz jak pokerzysta (co mu się prawie udaje), a nie *twarzy jak pierdyliard*. Również lekceważenie osób już nie na etacie uważam za chamstwo, co od pewnego czasu już mi spowszedniało, ale w tej sytuacji zabolało. Czyli co??? - nie ma już nic do powiedzenia?, głuchy? ślepy?. Zapomniał ze starości czy niemocy. Byś się pierogu wstydziła ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 16:09 Masz taką manierę, dopasowywać buty czyjeś na obce nogi . Gdybym miał 20 lat twoje argumenty może i by były prawdziwe, ale ja mam 60 lat i są z kapelusza . Przy przyjaciółce żony zachowuję się lepiej niż przy zonie , która ciągnę do łózka kiedy chcę , wpatruję się w jej biust ile chcę , i pragnę jej ciepła jak mało co . a prawda i nie pracuję ,ale mam nadzieję ze to nie jest argument przeciwko mnie . To tylko pracujący mogą się wypowiadać ? na szczęście jeszcze wylewu nie miałem abym zapominał ale jak powiedziałem twoje posty sa powodowane jakimś szczególnym rodzajem nielubienia facetów . Oj pierogu , faceci sa i będą zarówno tak samo jak kobiety . Te sa fajne ,ale nie dla wszystkich , kiedyś się mówiło nie dla psa kiełbasa . Ja to wiem nie musisz podtekstowo ciagle mi tego przypominać . Odpowiedz Link
misia007 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 16:48 Dziwi mnie decyzja Tuska,że niby"Polacy nic się nie stało" bo .....się stało.Na mój nos gorzko tej decyzji pożałuje ale może to i lepiej dla nas.Widać wyrażnie ,ze czas na zmiany, ba pewnie i wczesniej widać było ale teraz to juz prawie kazdemu łuski z oczu spadły.Podzwonne dla PO stało się raczej faktem a my cóż co nas nie zabije to nas wzmocni.....damy radę. Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 21:38 nie mam złudzeń więc to mnie nie rusza (do czarnej roboty - a taka jest polityka - wynajmuje się czarne charaktery), ale faktem jest że dla przyzwoitości powinni podać się do dymisji, te jedna twarz by uratowali... nie oni pierwsi sa jak przyspawani, tradyszyn taka, jak w bananowych autokratycznych państewkach tak szczerze mówiąc prawie wszystkich polityków na świeczniku uważam za bandę łajdaków, bo nikt normalny nie wytrzyma tego całego przepychania sie łokciami i włażenia w zakamarek przełożonego, żeby partia wystawiła człeka na liście na jedynce, nieźle się trzeba ponadstawiać u nas nie ma jeszcze kultury politycznej, mamy za to brzydki spadek po przeszlości... ale na glosowania chadzam i staram się wybierac zgodnie z własnym sumieniem ubolewając że masa przyzwoitych ludzi tego nie robi i jest jak jest Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: sagitarius 17.06.14, 07:00 wycieczka osobista pt "pierogi czepiają się facetów" z tego powodu że napisalam coś o tobie, no tak, bo uważam że z tą ocena moralna przesadziłeś, tak uważam i zdania nie zmienie, na twój temat też sorry, mam prawo.... a to sie ma nijak do mojej opinii na temat mężczyzn i moich stosunków z męzczyznami a zwlaszcza z mężczyzną Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: pierogi 17.06.14, 10:38 Więc nie rób odskoczni porównując mnie i belkę , bo skaczesz jak pchła na grzebieniu ani to żadnej konkluzji nie ma ani pomysłu . Każdy gdzieś się sprawdził a oni w tym i belka dawał dupy w polityce nie raz , to tylko przekładanie kolegi dla kolegi stanowiska . Takich jak on jest wielu i mnie do nich nijak się równac . Twoje zdanie na mój temat mnie nie obchodzi . jak i ja mojego na twój temat nie uruchamiam swojego . Choć je mam oczywiście . ale nie wyjeżdżam z nim co dyskusja jak to czynisz ty . Możesz się ze mną nie zgadzać , masz prawo ale już dawno przekraczyłaś linię normalnej dyskusji próbując , nie tylko mnie, postawić w kącie . Jeśli nie odpowiadam ci w dyskusji omijaj mnie po prostu . co i ja będę czynił . dla dobra ogółu . Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: :)))) 17.06.14, 15:03 powiem tylko, och! bo sadząc po emocjach obchodzi cię wszystko i to bardzo ale mogę się mylić, będąc w zasięgu kolejnej linii wichrowatej porywającej mój tok myślenia ... czy aby wszyscy z odmiennymi poglądami czują sie postawieni w kącie? to się zdarza, zwłaszcza kiedy mam rację a wszystkie moje zaprzyjaźnione stacje radiowe pełne są afery taśmowej chociaż nikt już nie nagrywa na taśmach od lat, język mediów nie nadąża za rzeczywistością i to jest okropne, co do długości siurków, hahahah.. chłopcy to mają problemy, tu też tradycjonalizm aż krzyczy czy nie wolelibyście gdyby to ze swoistym wdziękiem mówiła Bieńkowska? ona przynajmniej nie udaje w związku z tym- kontynuuję temat zielonej wyspy - niektórzy nagle zauważyli, że ludzie bywaja nieuczciwi, prymitywnie, cyniczni i zapominają o korzeniach bo im sodówa do głowy uderza, nawet zapominamy, że jest to niezależnie od światopogladu i lewo-prawej pozycji na arenie politycznej, kochani, niedługo wybory i wtedy zostawimy ślad naszych poglądów Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: :)))) 17.06.14, 15:40 A jesteś pewna, że nie udaje bieńkowska ? Poczekaj jeszcze troszkę na resztę taśm . Czy masz rację ? W pewnych zasobach myślenia tak ,ale jesteś jak to natla powiedziała jeszcze po stronie ciemnej mocy tuska, bo do tej pory krzywdy ci nie zrobił a ty przekonana jesteś, że własnymi ręcami wypracowałaś to co masz- a guzik prawda- masz to co masz dzięki temu, że ktoś na górze stawiał w danej chwili na śmietankę a pierogi miał głęboko w piekarniku.I Pozwolił się dodatkowo wzbogacić pewnym grupom . Masz szczęście dotarłąś do swego Edenu i musisz dalej raczki skłądac, żeby ten co kleci budżet dalej o /twojej profesji pamiętał . I tylko dlatego istniejesz na tym łez padole . Przeświadczenie o swojej potrzebie w społeczeństwie jest narcyzem tak samo zwodniczym co kolorowym i ponętnym . O potrzebie jakiegokolwiek ministra czy premiera nie decyduje umiejętność bo pokaż mi takiego cudotwórcę który zobowiąże się do zapanowania nad całością - stąd krótkie decyzje o potrzebie dbania tylko o niektórych i ciągłym odzyskiwaniu pola socjalnego wyrywanego prostym ludziom . To jak twoja wiara w bieńkowską , obyś nie musiała się czerwienić jak za tuska . Acha sorki ty się nie czerwienisz . Tym bardziej bieńkowska . Odpowiedz Link
misia007 Re: :)))) 17.06.14, 16:05 No własnie ciekawe co mają na Bienkowską????Pewnie niedługo sie dowiemy bo mimo poboznych zyczeń Tuska sprawa.....nie przyschnie.Z perspektywy plazy specjalnie mnie to nie rusza ale kiedys wrócę....chciał nie chciał.Raczej jednak chciał bo dobrze mi w moim miejscu na swiecie ,które zawdzięczam nie jak sagi sugeruje Tuskowi ale.....miskowi .Co do całej sytuacji to czuje sie głeboko elitami rzadowymi rozczarowana bo chłopaki płacone mieli nieźle więc na jakieś minimum...........przyzwoitości liczyłam. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: :)))) 17.06.14, 21:52 Otwieramy oczy ? Misia troszkę żartuję Ale cóż bon ton to nie w tej drużynie chyba . Odpowiedz Link
izis52 Re: :)))) 19.06.14, 14:38 Zadyma narasta. Nie potrafie zrozumiec, po co pan Serement wyslal prokuratorow z pomocnikami z ABW do Wprost? Jak mozna zabezpieczyc nosniki informacji? To jakas totalna wtopa. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: :)))) 19.06.14, 17:04 Zdaje się że jakaś totalna rozpacz ogarnęła grupę ludzi władzy . Prawdę powiedziawszy tak można jeszcze rządzić i pół roku ,ale czy premier wytrzyma codzienne konferencje i tłumaczenie się za innych ? Brak szacunku dla władzy była dzisiaj widoczna i to wyraźnie na tej konferencji . Póki co nie ma spójności w partiach opozycyjnych więc w zasadzie powinien prezydent mieć ostatnie zdanie . Chyba że jeszcze pójdą ta samą metodą i znajdą taśmy na Kaczyńskiego ...ale to już by było grubymi nićmi szyte ... Odpowiedz Link
natla Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 10:12 Mniemam, że to do mnie Sagi Fakt, głosowałam najpierw z przekonania na PO, potem bo lepsze zło, w obronie przed PIS-em. I nie wiem, jak będę głosować. Sercem jestem z SLD, bo choć wielu tam (i nie tylko tam) pokomunistycznych działaczy, to jednak partia ta oprócz karierowiczów i złodziei, grupuje wielu młodych logicznych ludzi. A i starzy niektórzy jakby się nawrócili Czekam tylko, kiedy ich szanse na tyle wzrosną, żeby mój głos pomógł, a nie zaszkodził. I nie zaskoczy mnie żadna afera taśmowa, bo to już wpisane jest w życie polityczne. Wszyscy będą kopać na wzajem dołki pod przeciwnikami, bo nie stać ich na merytoryczny spór. Boję sie tylko skrajności, bo mam nadzieję, że nasze pokolenie nie musi przeżywać wojny. Mam koleżanke, która absolutnie nie interesuje sie polityką, a szczególnie związanymi z nią aferami. Kiedy słyszy o aferze, wyłącza media. Jak twierdzi jest zdrowsza. I tak nie ma bezpośredniego wpływu, a na głosowania chodzi i wybiera wg swojego statusu. Jak jej dobrze, to popiera rządzących, jak jej gorzej, czyta programy i zmienia partię. Afery jej nie interesują, bo twierdzi jak ja, że to normalka. Właściwie jestem już trochę jak ona, tylko jeszcze ciągle śledzę sensację ...... jak taka stara ciotka z biustem na parapecie Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 16.06.14, 15:58 Widzisz natlo dopiero teraz rozumiem co zrobiła nam ludziom nam Polakom 2 wojna światowa . A to że ogołociła nas z ludzi inteligentnych to raz ,ale ważniejszym jest ,że ogołociła nas z ciągu wychowania . Kiedys honor to była podstawa . Zaraz za nie mów z pełnymi ustami , szanuj kobietę , i absolutnie bierz na siebie winę jeśli dany argument jest tak widoczny gołym okiem ,że ze wstydu tylko można się spalić . I co ? Ano nic . Dotyczy to zarówno dużych , vipowskich a szczególnie ich bo i gdzież honor u mnie człowieka z gminu .Tu omine kilka argumentów i przejde do nas ludzi piszących na tym forum , a my mamy honor głosując na tych ludzi i wiedząc jak to określił Kłopotowski -dymią nas równo- dodając sobie przywilejów a nam je odbierając ? Mamy honor ? Z coraz większym szacunkiem spoglądam się na tych co odmawiają głosowania . Bo nie uwiarygadniają bandę łajdaków ,wazeliniarzy i podłych tchórzy dbających o swoją kieszeń i mających gdzieś Polskę jako naród i kraj . I dlatego przestaję głosować bo choć wiem że zaraz okrzykniecie że nie będę miał racji, ale wolę nie mieć racji niż ich uwiarygadniać . A wy dalej głosujcie . Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 17.06.14, 06:56 sugeruję podjąć wątek bardziej merytorycznie, odsuwając emocjonalne padaczki, i argumenty wysunąć bardziej merytoryczne, może by tak odnieść się do tej wypowiedzi? www.forbes.pl/w-czym-tkwi-istota-afery-podsluchowej,wideo,178364,1,1.html Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak tam zielonowyspiarze ? 17.06.14, 10:28 Ale to będzie powtarzanie tylko tego co już wielu pisało analizowało , dla mnie tłumaczenie Sienkiewicza że może nie jest problemem spotykanie się w restauracji i dyskutowanie na problemy kraju jest dyskwalifikujące go po samym stwierdzeniu . Po to sa gabinety ,aby pewne sprawy nie mogły ujrzeć światła dziennego więc jeśli gośc który zarządza instytucjami podsłuchowymi gada sobie w obcej restauracji , mimo że w niej już odbywały się takie rozmowy nieraz , i daje się podsłuchac , nie ma czego szukac na szczeblu ministerialnym . I nie mógł tam sobie pomaszerować sam , ot bo zatroskany był , a gówno prawda kłamia jak psy . no bo i co innego mogą powiedzieć , co . Patrioci w dupe lepsi . Odpowiedz Link