izis52 11.11.15, 20:32 Gdyby co, to podsyłam historyczne pieśni. Sam Prezydent śpiewał. Pieśń Wojskowa - Pierwsza Kadrowa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filip505 Re: Śmy świętowali 12.11.15, 18:01 ......u nas wczoraj byl dzien weterana,wiec mialem podwojne swieto, ....ale ze spiewaniem u mnie kiepsko, Odpowiedz Link
natla Re: Śmy świętowali 12.11.15, 20:12 Jak wiesz Izis, jestem uczulona na tłumne świętowania Nawet mnie na Rynek nie ciągnie, bo papierosowa chrypa nie pozwala śpiewać. Jak jestem w śpiewającym tłumie, to gwiżdżę. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Śmy świętowali 12.11.15, 21:03 Ja nastroiłem gardło swoimi nalewkami , jarzynową , miodowo-cytrynową , pigwową , kukułkową i Pierwsza Brygada poszła bez zająknięcia . Gorzej że w sobotę czeka mnie drugi etap i nie mogę już się dostrajać ...kapota... Odpowiedz Link
izis52 Re: Śmy świętowali 12.11.15, 21:12 sagittarius954 napisał: > Ja nastroiłem gardło swoimi nalewkami , jarzynową , miodowo-cytrynową , pigwową > , kukułkową i Pierwsza Brygada poszła bez zająknięcia . Gorzej że w sobotę c > zeka mnie drugi etap i nie mogę już się dostrajać ...kapota... Podobno jaja przepiórcze na surowo leczą każdą chrypę . Odpowiedz Link
natla Re: Śmy świętowali 13.11.15, 08:16 Sagi, a co to nalewka jarzynowa? Brzmi ..... bardzo interesująco Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Śmy świętowali 13.11.15, 13:04 Z soku buraka , marchwi, cebuli , pora, selera i pietruszki , robione osobno a dopiero zmieszane w końcowym procesie tworzenia Odpowiedz Link
natla Re: Śmy świętowali 13.11.15, 15:59 I to mieszasz ze spirytusem? I da sie pić? Jak potwierdzisz, to muszę coś takiego zrobić. Tylko nie potwierdzaj dla jaj Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Śmy świętowali 13.11.15, 16:09 No dobra , pomyliłem literkę , powinna być e , nie wiem dlaczego wpisała mi się a . Odpowiedz Link
natla Re: Śmy świętowali 13.11.15, 21:38 Ewidentnie idiocieje na starość. Często sama mówiłam czy pisałam jeżyny zamiast jarzyny. A tu Cię na poważnie wzięłam Odpowiedz Link
izis52 Re: Śmy świętowali 12.11.15, 21:10 My śpiewamy tylko trzeciego maja . Listopadowe, publiczne świętowanie kojarzę z kohortami narodowców. Myślałam naiwnie, że teraz swój sprzeciw będą wyrażać parlamentarnie w sejmie, ale nic się nie zmieniło. Na dodatek zaszczycili nasze miasto - najważniejsi z ważnych, aby zasłużonym dla odzyskania niepodległości złożyć kwiaty. Złożyli Marszałkowi, J.P II i L. i M. Kaczyńskim. Śmy sobie bez śpiewów powspominali rodzinnych ułanów, strzelców z Kadrowej pod dobrą nalewkę orzechową i tyle. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Świętujecie ? 28.11.15, 21:17 Ja dzisiaj świętowałem zakończenie roku katolickiego Odpowiedz Link