Dodaj do ulubionych

Ostro padało

27.07.23, 20:10
Pokazały się już grzyby .Podobno dużo kani 😊
Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Ostro padało 27.07.23, 20:24
      To z netu ta informacja? Podobno to nic nie mówi wink
    • polamek100 Re: Ostro padało 27.07.23, 21:36
      Sugerujesz ze Polska ciagle jeszcze jest na poziomie zbierania grzybow i jagod oraz robienia sloikow za wszytkiego co mozna zamiast jak w cywlizowanych krajach isc do sklepu i kupic co potrzeba? Nie widze nic zlego w znieraniu grzybow ale to sugeruje ze jedank kraj biedny jak PRL-owski rolnik co to aby przezyc musial sobie wszytko sam wyhodowac?
      • taniarada Re: Ostro padało 27.07.23, 22:26
        Hehe biedny polski rolnik .Chałupy jak z żurnala .Maszyny i traktory .Przejedź się po opolskim .Tylko tam prawie wszyscy zagranicą . Dwa lata pracowałem z Hubertem spoko gość .On w Niemczech ,a żona orze na traktorze .Lubię zbierać grzyby .Mam jeszcze duży słój suszonych prawdziwków i kani .Jak one pachną .Gdybym miał czas to bym jeździł na ryby. .
        • friend_of_women Re: Ostro padało 28.07.23, 07:21
          >Gdybym miał czas to bym jeździł na ryby. .

Ja czas znajduję i odławiam www.facebook.com/reel/977692783579595
      • stasi1 Re: Ostro padało 28.07.23, 16:25
        Ale to co się znajdzie w sklepie to najczęściej było zebrane w lesie. Piszesz tak jak odpowiadają dzieci: skąd jest mleko? Z Biedronki.
        Ja specjalnie nie lubię zbierać grzybów ale w ubiegłym roku spotkałem znajomą 90 letnią kobietę. Mowi że zebrała grzybów za 90 złotych. Tylko rodzina nie pozwala jej za nimi chodzić. Zresztą sama stwierdziła że zabłądziła 500 metrów od domu
        • taniarada Re: Ostro padało 28.07.23, 17:03
          Ja wracając w zeszłym roku z podróży kupiłem od kobicinki wiadro grzybów w tym prawdziwków .Pojechałem z nią do bankomatu bo nie noszę kasy przy sobie .I odwiozłem ją do sklepu bo była bardzo spragniona 😊 Wkleiłem gdzieś tu zdjęcia na 50 .
          • stasi1 Re: Ostro padało 30.07.23, 19:47
            Kiedyś moja wioska dużo sprzedawała jagód i grzybów, niestety jak zrobili eSkę nie mają gdzie sprzedawać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka