Dodaj do ulubionych

Nie mogę dzwonić

18.02.24, 20:26
Bo nie mam minut na koncie. I to mi nie przeszkadza
Obserwuj wątek
    • kochamzapachfrezji Re: Nie mogę dzwonić 18.02.24, 22:22
      Ciesz się wolnościąsmile
      • panna.nasturcja Re: Nie mogę dzwonić 18.02.24, 23:53
        A to jak człowiek może zadzwonić to nie jest wolny? Dziwny tok „rozumowania”.
        • engine8t Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 03:21
          panna.nasturcja napisała:

> A to jak człowiek może zadzwonić to nie jest wolny? Dziwny tok „rozumowania”.

Jak tylko moze to jest wolny ale jak musi dlatego ze musi albo ze wypada to nie jest.
          • hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 04:08
            engine8t napisał:

> panna.nasturcja napisała:
            >
            > > A to jak człowiek może zadzwonić to nie jest wolny? Dziwny tok „rozumowan
            > ia”.
            >
            > Jak tylko moze to jest wolny ale jak musi dlatego ze musi albo ze wypada to nie
            > jest.
            >
            Też się nie mogę nadziwić, że Ty się dziwisz, że człowiek wolny może zadzwonić, a zajęty już nie. To są dziwy nad dziwy.
      • stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 11:07
        Na szczęście nie musiałem oddzwaniać do kierownictwa firmy. Już i tak są czasami zbulwersowani że po 5 godzinach oddzwoniłem. Ja na to że przecież do lasu nie będę szedł z telefonem
        • maszkaroni Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 13:41
          I tu popełniasz błąd. Wielki błąd. Do lasu obowiązkowo trzeba zabierać telefon. A ja coś ci się przytrafi to jak wezwiesz pomoc? Jak cię zlokalizują?
          • xstefciax Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 16:47
            Też uważam, że do lasu trzeba brać telefon. Kiedyś byłam na grzybach, potknęłam się i wbilabym sobie nóż w brzuch. Teraz noszę nóż w koszyku.
          • hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 17:26
            maszkaroni napisał:

> I tu popełniasz błąd. Wielki błąd. Do lasu obowiązkowo trzeba zabierać telefon.
            > A ja coś ci się przytrafi to jak wezwiesz pomoc? Jak cię zlokalizują?
            To była taka przenośnia człowieku🤣
            • maszkaroni Re: Nie mogę dzwonić 22.02.24, 09:02
              Lecz się taniucha na nogi bo na głowę to już ci nic nie pomoże.
          • stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 24.02.24, 10:13
            Teoretycznie to nie głupi pomysł. Znajomy opowiadał że jego znajomy był w lesie i się zaciął piłą. Gdyby nie telefon to by się wykrwawił. Ostatnie nie chodzę sam z piłą do lasu więc może przeżyje?
            • xstefciax Re: Nie mogę dzwonić 24.02.24, 15:56
              Ostatnio jadąc przez las zauważyłam pożar. Niestety nie miałam komórki, ale do zabudowań było niedaleko. Zadzwoniłam po straż z pożyczonej komórki. Z początku nie chcieli mi wierzyć, bo jak sami przyznali, dopiero co ugasili ten pożar. Niemniej szybko przyjechali. W ściółce leśnej były resztki ognia, wiatr zrobił swoje. Rzeczywiście gasili ten pożar pół godziny wcześniej. Za drugim razem dokładniej to zrobili. Kolega dziś robi grilla a Ty ognisko? smile Pozdrawiamsmile
              • stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 26.02.24, 09:29
                Zrobiłem ognisko w piątek. Wolałbym w sobotę ale wtedy miałem urodziny. Za co dobrze wypadło, jako organizator miałem darmowe piwo.
                Kiedyś wieczorem jak wracałem z pracy straż pożarna jechała tuż przede mną. Mówię jak nic do mnie. I rzeczywiście paliła się trawa na mojej działce. Ktoś ściął brzozę, ona przewróciła się na linię. Te się zerwały i zapalenie trawy gotowe.
                • xstefciax Re: Nie mogę dzwonić 03.03.24, 18:50
                  Nie piję piwa o tej porze roku. Czasem w lecie jakieś smakowe, ale rzadko.
            • engine8t Re: Nie mogę dzwonić 24.02.24, 19:33
              stasi1 napisał:

> Teoretycznie to nie głupi pomysł. Znajomy opowiadał że jego znajomy był w lesie
              > i się zaciął piłą. Gdyby nie telefon to by się wykrwawił. Ostatnie nie chodzę
              > sam z piłą do lasu więc może przeżyje?

Hm.... No bo ja bym pomyslal ze tamowanaie krwi telefnem nie jest tak skuteczne jak szmata i pasek?
        • hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 17:10
          stasi1 napisał:

> Na szczęście nie musiałem oddzwaniać do kierownictwa firmy. Już i tak są czasam
          > i zbulwersowani że po 5 godzinach oddzwoniłem. Ja na to że przecież do lasu nie
          > będę szedł z telefonem
          Myślę Stachu, bo Cię trochę znam, przydała by Ci się taka coby się tobą zaopiekowała. Rachunki opłacała, odbierała listy ze skrzynki i zadzwoniła do Taurona. I nie tylko.
          • stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 03.03.24, 16:44
            Na szczęście sam opłacam rachunki a PGE ostatnio nawet mały rachunek wystawił. A w skrzynce mam od czwartku awizo że mam odebrać emeryturę. Ale ja odebrałem w piątek tylko do skrzynki nie chciało mi się przynosić klucza.
    • engine8t Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 03:20
      Ja tez nie mam minut na koncie a dzwonic moge?
      Dziwne.
      • hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 04:12
        U mnie lepiej, nie dzwonię, nie piszę SMS, a ostatnio pociągnęło mi z konta i to sporo. I to były dziwy nad dziwy. Ale musiałem wykonać jednak potem trzy telefony i anulowali mi to. Więc przestałem się dziwić wszystkiemu.
    • maszkaroni Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 13:09
      Mnie też nie. Ale po co świat ma o tym wiedzieć?
      • e-zybi Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 15:47
        A niech tam, przynajmniej jest gwarancja, że to jest pewny NEWS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka