stasi1 18.02.24, 20:26 Bo nie mam minut na koncie. I to mi nie przeszkadza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.nasturcja Re: Nie mogę dzwonić 18.02.24, 23:53 A to jak człowiek może zadzwonić to nie jest wolny? Dziwny tok „rozumowania”. Odpowiedz Link
engine8t Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 03:21 panna.nasturcja napisała: > A to jak człowiek może zadzwonić to nie jest wolny? Dziwny tok „rozumowania”. Jak tylko moze to jest wolny ale jak musi dlatego ze musi albo ze wypada to nie jest. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 04:08 engine8t napisał: > panna.nasturcja napisała: > > > A to jak człowiek może zadzwonić to nie jest wolny? Dziwny tok „rozumowan > ia”. > > Jak tylko moze to jest wolny ale jak musi dlatego ze musi albo ze wypada to nie > jest. > Też się nie mogę nadziwić, że Ty się dziwisz, że człowiek wolny może zadzwonić, a zajęty już nie. To są dziwy nad dziwy. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 11:07 Na szczęście nie musiałem oddzwaniać do kierownictwa firmy. Już i tak są czasami zbulwersowani że po 5 godzinach oddzwoniłem. Ja na to że przecież do lasu nie będę szedł z telefonem Odpowiedz Link
maszkaroni Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 13:41 I tu popełniasz błąd. Wielki błąd. Do lasu obowiązkowo trzeba zabierać telefon. A ja coś ci się przytrafi to jak wezwiesz pomoc? Jak cię zlokalizują? Odpowiedz Link
xstefciax Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 16:47 Też uważam, że do lasu trzeba brać telefon. Kiedyś byłam na grzybach, potknęłam się i wbilabym sobie nóż w brzuch. Teraz noszę nóż w koszyku. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 17:26 maszkaroni napisał: > I tu popełniasz błąd. Wielki błąd. Do lasu obowiązkowo trzeba zabierać telefon. > A ja coś ci się przytrafi to jak wezwiesz pomoc? Jak cię zlokalizują? To była taka przenośnia człowieku🤣 Odpowiedz Link
maszkaroni Re: Nie mogę dzwonić 22.02.24, 09:02 Lecz się taniucha na nogi bo na głowę to już ci nic nie pomoże. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 24.02.24, 10:13 Teoretycznie to nie głupi pomysł. Znajomy opowiadał że jego znajomy był w lesie i się zaciął piłą. Gdyby nie telefon to by się wykrwawił. Ostatnie nie chodzę sam z piłą do lasu więc może przeżyje? Odpowiedz Link
xstefciax Re: Nie mogę dzwonić 24.02.24, 15:56 Ostatnio jadąc przez las zauważyłam pożar. Niestety nie miałam komórki, ale do zabudowań było niedaleko. Zadzwoniłam po straż z pożyczonej komórki. Z początku nie chcieli mi wierzyć, bo jak sami przyznali, dopiero co ugasili ten pożar. Niemniej szybko przyjechali. W ściółce leśnej były resztki ognia, wiatr zrobił swoje. Rzeczywiście gasili ten pożar pół godziny wcześniej. Za drugim razem dokładniej to zrobili. Kolega dziś robi grilla a Ty ognisko? Pozdrawiam Odpowiedz Link
stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 26.02.24, 09:29 Zrobiłem ognisko w piątek. Wolałbym w sobotę ale wtedy miałem urodziny. Za co dobrze wypadło, jako organizator miałem darmowe piwo. Kiedyś wieczorem jak wracałem z pracy straż pożarna jechała tuż przede mną. Mówię jak nic do mnie. I rzeczywiście paliła się trawa na mojej działce. Ktoś ściął brzozę, ona przewróciła się na linię. Te się zerwały i zapalenie trawy gotowe. Odpowiedz Link
xstefciax Re: Nie mogę dzwonić 03.03.24, 18:50 Nie piję piwa o tej porze roku. Czasem w lecie jakieś smakowe, ale rzadko. Odpowiedz Link
engine8t Re: Nie mogę dzwonić 24.02.24, 19:33 stasi1 napisał: > Teoretycznie to nie głupi pomysł. Znajomy opowiadał że jego znajomy był w lesie > i się zaciął piłą. Gdyby nie telefon to by się wykrwawił. Ostatnie nie chodzę > sam z piłą do lasu więc może przeżyje? Hm.... No bo ja bym pomyslal ze tamowanaie krwi telefnem nie jest tak skuteczne jak szmata i pasek? Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 21.02.24, 17:10 stasi1 napisał: > Na szczęście nie musiałem oddzwaniać do kierownictwa firmy. Już i tak są czasam > i zbulwersowani że po 5 godzinach oddzwoniłem. Ja na to że przecież do lasu nie > będę szedł z telefonem Myślę Stachu, bo Cię trochę znam, przydała by Ci się taka coby się tobą zaopiekowała. Rachunki opłacała, odbierała listy ze skrzynki i zadzwoniła do Taurona. I nie tylko. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Nie mogę dzwonić 03.03.24, 16:44 Na szczęście sam opłacam rachunki a PGE ostatnio nawet mały rachunek wystawił. A w skrzynce mam od czwartku awizo że mam odebrać emeryturę. Ale ja odebrałem w piątek tylko do skrzynki nie chciało mi się przynosić klucza. Odpowiedz Link
engine8t Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 03:20 Ja tez nie mam minut na koncie a dzwonic moge? Dziwne. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 04:12 U mnie lepiej, nie dzwonię, nie piszę SMS, a ostatnio pociągnęło mi z konta i to sporo. I to były dziwy nad dziwy. Ale musiałem wykonać jednak potem trzy telefony i anulowali mi to. Więc przestałem się dziwić wszystkiemu. Odpowiedz Link
maszkaroni Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 13:09 Mnie też nie. Ale po co świat ma o tym wiedzieć? Odpowiedz Link
e-zybi Re: Nie mogę dzwonić 19.02.24, 15:47 A niech tam, przynajmniej jest gwarancja, że to jest pewny NEWS. Odpowiedz Link