Dodaj do ulubionych

Zlot 50 - latek - Polska północna - może Toruń ?

22.02.05, 22:51
czytam ten wątek o zlocie i już nic nie wiem, zaczęło się od Ciechocinka, ale
to data z października, na końcu wątku pojawia się Kraków, cudowne, ale w tej
dacie niewykonalne , w każdym razie dla kujawianko - pomorzanek i innych z
dalekiej północy pewnie trudne bo trzeba by w drugi dzień Świąt wyjechać.
więc zakładam nowy wątek, że może by tak właśnie ten Ciechocinek, albo Toruń
(Cudownie!), albo jakieś Bory Tucholskie dla tych z północy ? odezwijcie się
krajanki !! choć i Krakowianki do Torunia zapraszamy, też jest niekiepski.
Obserwuj wątek
    • kla-ra Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 23.02.05, 11:01
      Podrzucam ten watek.
      Szkoda,ze robi sie dwa podzloty.
      Ale z uwagi na odleglosci jest bardzo zachecajacy.
      sama skoczylabym w Bory Tucholskie w porze grzybobrania.
    • malwina52 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 23.02.05, 11:27
      Torun, ladne miasto z tradycjami
      i blizej,
      no dziewczyny to jest kuszace!
      • krista57 Re: Zlot 50 - latek - moja wina 23.02.05, 12:33
        • krista57 Re: Zlot 50 - latek - moja wina 23.02.05, 12:49
          To moja wina,ze jest "podzlot" w Krakowie.
          Ja dziewczyna z dalekiej północy wybieram sie na okres przed i poswiąteczny do
          rodziny w Katowicach.Publicznie było ogłoszone ze wypijemy...gdzies z
          Natlą,dziewczyną ze ŚląsKa mała kawusie.Akcja sie rozwinęła ,dołaczyły inne
          forumowiczki .Teraz jestem na etapie spotkania 29 marca ,Rynek w
          Krakowie,poznamy sie po czerwonej róży w zębach a Klarunia ma nam zaproponować
          dobrą restaurację,ewentualnie tani hotel na jedną dobę.Wyobrazam sobie to
          tak;przyjazd we wtorek na dobry obiad przy muzyce,wieczorem cos dla ducha,
          spokojna nocka a potem wyjazd.
          Nie wiem....co myślą na ten temat inni.

Jestem równiez za Toruniem a juz szczególnie za Borami Tucholskim.....ale musi
          byc ciepło....

Zlot własciwy.....proponowany jest na 15 czerwca Kraków z wypadem do Zakopanego.
          • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - moja wina - co Ty pleciesz, 24.02.05, 01:37
            jaka wina ? przecież jedno drugiego nie wyklucza.
            Może być Toruń wiosną, Kraków latem a Bory jesienią (znajdziemy leśniczówkę z
            dostępem do ostępów).
            Ja wiem, że w Krakowie to macie pełno fajnych knajpek, ale opowiem Wam o takim
            cudnym miejscu w Toruniu.
            Dwie Panie - jedna wiekiem akurat nasza, druga nieco młodsza , na skutek
            redukcji utraciły pracę w jakimś urzędzie. I wiedząc, że w tych latach nie będą
            rozchwytywane na rynku pracy, powiedziały że mają w nosie szukanie posady i
            będą teraz robić to co lubią.
            Znalazły w samym centrum zapuszczony lokalik po punkcie skupu wełny,
            wyremontowały, urządziły starociami, nazwały Róża i Zen. I jest tam cudnie.
            Mała kawiarenka, same pieką ciasta (pyszniutkie), są też różne małe danka, np.
            placuszki peruwiańskie z róznymi ziołami. Same to z uśmiechem podają. Latem
            siedzi się na wewnętrznym podwóreczku wśród pruskich murów, pod rozłożystym
            starym drzewem. Klimacik tego miejsca jest wyjątkowy.
            To takie małe zboczenie z tematu zlotu ale tylko pozorne, żeby Was do tego
            Torunia zachęcić. W jakiś majowy weekend byłoby w sam raz. A małe przytulne
            hoteliki też są.
    • fifty_fifty12 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 06:11
      Torun jest piekny...Po studiach, bylem tam przymusowo pol roku w wojsku.
      Artyleria...Szwejk zakochalby sie w Toruniu. Piekne miasto!!!! Piekny widok na
      Wisle.
    • takanietaka Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 12:24
      TORUŃ!!!TAK!TAK!TAK!To tuz koło mnie !Zobwiązuje sie pooprowadzac po zabytkach -
      nie nędę zanudzac -3-4 godziny wystarczy.A miasta rzeczywiście piekne ,bardzo
      piekne!Baza hotelowa duza,mozna bedzie cos przystepnego wybrac ,a w ferie to i
      domy akademickie napewno działaja jako hotele (przypominam starszym ,ze
      dzisiejsze domy akademickie miewaja też przy pokojach tusze i WC też!)Wiele
      wariantów jest mozliwych.
      • ququ35 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 12:29
        Po takiej zachecia juz sie zapisuje na liste!
      • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 13:36
        na 30 lecie mojej klasy maturalnej zostałam Samozwańczym Jednoosobowym
        Komitetem Organizacyjnym, bo wszyscy mówili "byłoby fajnie się spotkać" ale
        nikomu się nie chciało nic zrobić.
        Więc i tu mogę się zapisać do komitetu organizacyjnego, takanietaka, może
        będziesz przewodniczącą ? tuż obok Ciebie ? to gdzieś jesteś blisko mnie ? może
        Przysiek ? ja z "wrażej" Toruniowi Bydgoszczy, ale Toruń kocham nade wszystko.
        mogą być akademiki, ale to dopiero latem, a to sezon urlopowy i może trudniej
        by się zebrać (choć ja jeżdżę zawsze dopiero pod koniec sierpnia - wrzesień).
        Ale i tak jakiś hotelik niedrogi by się pewnie znalazał, jak nie w samym
        mieście to np. w tym ośrodku w Przysieku, na pewno za grosze ale pewnie i w
        mieście też, mogę rozenać.
        • krista57 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 14:28
          No i proszę ...1...2....3....i Północ sie zorganizowała,popieram obie
          przewodniczące /Takaowaka i Toskania/.

A Wielkanoc lada moment ....i co Południem ???

W Toruniu byłam tylko raz z wizytą kurtuazyjną w jednej z lepiej rozwijajacych
          sie firm w Polsce /wyroby śniadaniowe/.Miasto ładne ale nie wszystkie
          kamiennice na Starym Miescie były doprowadzone do estetycznego wyglądu .
          Być moze mniej bym na to zwróciła uwagi,ale akurat kilka dni wczesniej
          zwiedzałam Brno,gdzie każda fasada domu to prawie dzieło sztuki.
          Teraz zapewne jest lepiej....i jezeli termin bedzie odpowiedni/dla mnie /
          zgłaszam sie na spotkanie w Toruniu...no i to zachęta przewodnika ...kuszące !
          • gabrysca Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 16:21
            toskania i takowa jest odpowiedzialana za polnoc, a klara i kto jeszcze za
            poludnie?(moze klara sobie kogos dobierze, natli nie wciagamy, bo ona i tak
            bedzie miala duzo roboty jako administratorka i prowadzaca to forum, nagrody i
            takie tam))))
            • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 16:59
              Ja Ci dam takie tam!! smile))))))
              Jasne, że będe miała kupe roboty, przecież musze dotransportować Kristę
              z Katowic (o zgrozo)Bogucic czy Kogucic. Może razem z Yoanną to sie nam
              uda. smile)))
        • takanietaka Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 16:52
          HEJ TOSKANIA,ja tez z tej "wrażej"!Moge być w "komitecie " dlaczego nie -żaden
          kłopot!
          • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 17:01
            Tylko mi się sprawujcie, bo jak przyjadę na inspekcje....
            I zebym żadnych skarg potem nie miała. smile))))
    • mira54 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 20:08
      Jestem takze za Toruniem. Bylam tam tylko raz
      i chetnie sie wybiore ponownie.
      • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 20:19
        Spróbuję co nieco usystematyzować.
        1. pierwszy podzlot południowy w Krakowie w marcu
        2. drugi podzlot północny w Toruniu w maju?
        3. zlot dla wszystkich w Zakopanym koniec czerwca lub wrzesień
        Kto może siada na miotłę i przylatuje na wszystkie trzy.
        • hancza47 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 22:15
          Ja tam chcę i do Krakowa i do Zakopanego i do Torunia też (mam blisko)
          Kraków kocham, bo tak już jest. Zakopane... tak bym poszła w góry, mam wyrzuty
          sumienia, że dawno mnie tam nie było, był taki okres w moim życiu, że jeżdziłam
          tam regularnie co roku. Co do Torunia, to powołano mnie już do komitetu
          organizacyjnego. "Róże i Zen" polecam, naprawdę cudne miejsce z klimatem.
          • chminka Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 22:28
            GLOWNY ZLOT powiedziane bylo ze ma byc 15 czerwca w krakowie i okolicach, czyli
            w zakopanem rowniez, a tak wogole to trzymajmy sie kupy, zebysmy sie nie
            rozproszyli.
            • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 22:53
              oczywiście, nikt nie chce się rozpraszać, gdzieżby tam ! ale zajęcia w
              podgrupach zawsze były miłe, Toruń jest miły i my jesteśmy miłe - więc , tak
              jak powiedziałam, wszystkich, łącznie z krakowiankami zapraszamy do naszego
              pięknego Torunia.
              Zadałam sobie trud przejrzenia wątku "skąd przychodzimy" i znalazłam 10 nicków
              z obszaru na północ od Warszawy. Ale mam nadzieję, że także południe a może i
              choćby co bliższa zagranica ?
              To wcale nie jest tak dużo czasu, więc, żeby przechodzić pomału do konkretów -
              jak by Wam się podobał 7 maja ? Bo myślę, że na długi weekend 1 - 3 - majowy to
              może część z Was gdzieś powyjeżdża z rodzinami.
              marzec by trzeba przeznaczyć na zbieranie zgłoszeń , w kwietniu na początku
              najdalej już rezerwować miejsca spaniowe i miejsce spotkania (np rzeczoną Różę
              i Zen.)
              • malwina52 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 28.02.05, 13:34
                Wyglada na to, ze nie obejrze pieknego Torunia!
                od 4 maja mam 2 tygodniowy wyjazd nad morze na turnus
                rehabilitacyjny z corka,
                moze na kolejny, zycze aby organizacja
                i spotkanie sie udaly
    • hania48 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 24.02.05, 22:43
      Ja też z Bydgoszczy. Jeżeli będzie potrzebna pomoc przy organizacji (północnego
      zlotu)- proszę mną dysponować.
      Jeżeli noclegi miałyby być bardzo tanie - można uwzględnić schroniska
      młodzieżowe - ale bez komfortu i pokoje kilkuosobowe. Chyba jeszcze jakieś
      uchowało się w Toruniu. A "grzybowy" - a może "grzybny" - (wszystko jedno,
      ważne że nie zgrzybiały!)zlot w Borach Tucholskich - doskonały pomysł!!!
      • mira54 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 28.02.05, 14:32
        Forumowicze z okolic Bydgoszczy i Torunia, zapraszam Was do Ciechocinka.
        W dniach 6-13 marca bede w Sanatorium "Pod Tezniami" pokoj 302.
        Jesli macie czas i ochote na spotkanie w tym czasie, milo mi
        bedzie sie z Wami spotkac. Pozdrawiam.
        • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 28.02.05, 22:12
          to całkiem fajny pomysł, tak rachu ciachu i zlocik może być ! Z Bydgoszczy to
          tylko skok.
          Wychodziłoby na 12 marca bo to sobota - to jak dziewczyny z północy ? I
          chłopaki oczywiście też - można by inowrocławskie tężnie porównać z
          ciechocińskimi i podyskutować "o wyższości".
          • takanietaka Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 28.02.05, 22:17
            Rachu Ciachu?..Własciwie dlaczego nie ?Ciachu.......przywiozłybysmy z soba
            ciastka od Sowy??
            • toskania8 Re: Zlot 50 - latek UWAGA !! CIECHOCINEK !!! 28.02.05, 22:49
              takanietaka napisała:

> Rachu Ciachu?..Własciwie dlaczego nie ?Ciachu.......przywiozłybysmy z soba
              > ciastka od Sowy??
    • mira54 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 28.02.05, 14:35
      Kto chetny na przyjazd do Ciechocinka? Macie blisko.
      • tesunia Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 28.02.05, 22:22
        a ja przymierzam sie na Krakowsmile

ciekawe co mi z tego wyjdzie i kiedysmile)
        • mira54 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 01.03.05, 13:36
          Zafundowalam sobie tygodniowy pobyt w Ciechocinku
          "Pod Tezniami". Milo mi bedzie sie spotkac z osobami,
          ktore mieszkaja w poblizu. Tam jest gdzie sie zabawic
          i mile mozna spedzic czas. Co wcale nie oznacza, ze do
          Krakowa nie pojade. Tak wiec Tesuniu do zobaczenia w Krakowie,
          oczywiscie jesli spotkanie dojdzie do skutku.
          • krista57 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 01.03.05, 14:28
            Spotkanie w Krakowie na pewno bedzie !!!!
            Fajnie,ze Tesunia sie przymierza.
            A Mirze i wszystkim dziewczynom z pólnocy ....bawcie sie !!!!
            Zaraz,zaraz.....to ja jestem z dalekiej północy....ale wokół głucho jakos......
            Pojechałabym tez do Ciechocinka,niestety .......urodziny,imieniny i imprezy z
            tym zwiazane nie pozwalaja na "wypad".
          • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 01.03.05, 17:42
            Co znaczy, nie dojdzie do skutku. Ma dojść i koniec!!!
            A Ty cała, śliczna , wypoczęta po tężniach masz być!!!
            Acha, i nie zapomnij pobrać różowego druczku.smile)
            • tess-hashi Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 02.03.05, 02:51
              dzisiaj siedzę przed kompem, czytam wasze posty i czekam na wnuczkę, która ma przyjść na ten świat.
              Czytam i czytam. mój piękny pan śpi, aby wstać rano do pracy, a ja klikam.
              Pewnie mnie nie znacie, bo niby skąd. Weszłam na to wasze forum /zalogowana/ niedawno. Czuję się jakbym ciągle tu przebywała. nie zdążyłam przeczytać jeszcze wszystkiego, ale wiele z was już rozróżniam. Przyznam się, że dawno nie rozmawiałam z tak miłymi osobami. Ale kadzę, aż wstyd. ale z racji tego czekania wypiłam szklaneczkę czerwonego winka, na zbicie cholesterolu, z którym mają problemy te co to chorują na niedoczynność tarczycy.
              Dobra, nie wiem czy już wnuczka się urodziła. sms nie dochodzą do mnie, ani nie ma rozmów. nie wiem czy będziecie chciały widzieć mnie na spotkaniu w krakowie. zawsze chciałam tam mieszkać. nie przenoście nam stolicy do krakowa - dobre, cała w-wa zjechałaby do krakowa i co? to chyba byłoby straszne.
              co prawda całe dzieciństwo i młodość spędziłam w w-wie, ale kraków ma inną magię.
              nie wiem czy powinnam wysłać ten post, ale wnuczka rodzi się tylko raz. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Idę spać nie wiedząc czy już zostałam babcią. Tess
              • chminka Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 02.03.05, 05:36
                tess gratuluje ci wnuczki, koniecznie napisz ile wazy i do kogo podobna?...))
              • krista57 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 02.03.05, 10:29
                Tess-nie zazdroszcze ludziom pieniedzy i swietnych nabytkow z nimi zwiazanych
                jak domy zimowe i letnie,dobre samochody,jachty,ciuchy.....no moze podrózy
                jedynie.
                Zazdroszcze duzej rodziny i wnukow.Widze moje kolezanki dla ktorych wiele do
                tej pory waznych rzeczy ...nagle straciło wazność .gdy na swiecie pojawił sie
                wnuk.....biegna do niego na kazde zawołanie rodzicow.
                Chciałabym doznac takiego szczescia....tylko kiedy ?
                Gratuluje Ci i napisz czy malenstwo jest zdrowe.
                • tess-hashi Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 02.03.05, 16:53
                  O matko! wiszę, że moja wnuczuś zrobiła furorę.
                  Strasznie się cieszę. przedstawiłam ja w wątku wnuki, jestem z niej naprawdę dumna.
                  Poza tym jest zdrowa, ma 10 paluszków, 1o pkt w skali apgar i myślę, że jest podobna /tak myślę/ do swojego tatusia. to tradycja rodzinna - dziewczynki podobne z wyglądu i charakteru do ojców, a chłopcy do mam.
                  Szkoda, że na tym forum nie można wklejać zdjęć, już bym wysłała.

A może warto zastanowić się nad taką mozliwościa, wiedziałybyśmy jak wyglądamy, albo nie.

ja niestety nie jestem biegła w takich sprawach. Szkoda.

Krista!
                  Ja mam podobne zdanie. Dla mnie zawsze najważniejsza była rodzina. Tak naprawdę w trudnych chwilach, to ona jest niezastąpiona.
                  Zawsze powtarzałam i powtarzam swoim dzieciom, a mam ich dwoje, że nic nie zastąpi rodziny i to co mają w głowie.
                  Tess
                  • kla-ra Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 03.03.05, 11:53
                    Tess,czekamy na wiadomosci.
                    Pewnie juz jestes Babcia i cieszysz sie ogromnie.
                    Napisz co i jak,a pozniej bedziemy skladac gratulacje.
    • hania48 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 05.03.05, 15:57
      Hej, hej! (to zamiast Dzień Dobry)
      Nie zaglądałam od prawie tygodnia, bo mi siostrzenica i siotrzeniec komputer
      zajęli, a po nocy tym razem mi się nie chciało. Nie widzę czy ostatecznie
      została przyjęta propozycja podzjazdu w Ciechocinku na 12 marca?, czy też
      sprawa padła?
      Pozdrowienia.
      • mira21 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 05.03.05, 16:08
        O tak, Toruń, Toruń, tylko jak dla mnie to w lipcu, bo chcę przyjechać na kilka
        dni.
      • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 05.03.05, 18:21
        Haneczko, przywołuję Cię do porządku. Czyżbyś nie miała czasu na odebranie
        różowego druczku??? Już chciałam za Tobą wysłać list gończy. To się nazywa
        niesuordynacja! smile)))
        • mira54 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 05.03.05, 19:59
          Jesli tylko macie ochote na spotkanie w Ciechocinku 12-go marca,
          byloby milo sie z Wami spotkac. Blisko ma Torun, Bydgoszcz i Inowroclaw.
          Pozdrawiam i zapraszam.
        • hania48 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 05.03.05, 21:21
          Natla, o jakim czerwonym druczku mówisz Na wszelki wypadek sprawdziłam moją
          skrzynkę w gazecie - jest puta!
          Hania
          • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 05.03.05, 22:27
            Mamy aż 2 wątki, na których należy "odebrać" różowe druczki i "wypełnić"
            z zameldowaniem, jak długo nas nie będzie na forum . Jeden to "Nie będzie
            mnie..." , a drugi "uprzejmie donaszam, że biere wolne". smile))
            To tak, abyśmy sie nie martwili o siebie na wzajem.
            • hania48 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 06.03.05, 01:01
              No jasne! Będę juzwiedziała co to czerwona kartka. Ale to nie była planowana
              przerwa. Po prostu moja siostrzenica i jej brat nie mają w domu internetu.
              Przychodzą do mnie. I okupują mój komputer.W minionym tygodniu szczególnie był
              oblężony, bo dobra ciocia (czyli ja) kupiła urządzenie wielofunkcyjne. No i się
              zaczęło! Siostrzeniec M U S I A Ł zeskanować podręcznik. Ale nie bardzo nam to
              szło. Nie znamy jeszcze tego urządzenia. Skany stron tekstowych wychodziły
              bardo dobrze. Schody zaczęły się przy tabelkach i innych graficznych
              elementach. Dalej nie wiemy jak sobie z tym poradzić. Przychodzili na zmianę i
              wychodzili tak aby zdążyć na ostatni autobus. Po ich wyjściu byłam tak
              skołowana tym skanerem ....
              Przepraszam i pozdrawiam. Poprawię się!
              • morsa Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 06.03.05, 14:17
                Mam urlop w drugiej polowie lipca
                i pierwszej polowie sierpnia.
                Planuje dwa tygodnie w Borach Tucholskich.
                • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 06.03.05, 15:04
                  smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  Morsa, te zielone druczki z tego wątku są nieaktualne!!!
                  I poproszę różowe pobierać z właściwego wątku. smile))))
              • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 06.03.05, 15:02
                Usprawiedliwione. smile))))))))))
                • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 11.03.05, 23:53
                  jakoś pierwsze podejście Polski północnej nie wyszło, ale pewnie tak miało być,
                  bo pogoda tak paskudna, że psa nie wypędzić. Biedna hancza pojechała na jakiś
                  zjazd gdzies koło Zawiercia, Morsko, jechała bidula ponad osiem godzin, chociaż
                  jest świetnym kierowcą, ale takie podłe warunki.
                  Ale podnoszę wątek, żeby nie zaginął, bo wszystko przed nami, wiosna idzie i
                  mam nadzieję, że drugie podejście przy bardziej sprzyjającej aurze będzie udane.
                  • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 12.03.05, 00:11
                    No tośmy sie o mały włosek z Hańczą nie spotkały, o ile to jest to o czym ja
                    myślę. smile))
                    • tesunia Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 12.03.05, 00:14
                      natla napisała:

> No tośmy sie o mały włosek z Hańczą nie spotkały, o ile to jest to o czym ja
                      > myślę. smile))

a Ty jeszcze niespisz??
                      swiecie kobieto,,,wink)
                    • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 12.03.05, 00:19
                      natla napisała:

> No tośmy sie o mały włosek z Hańczą nie spotkały, o ile to jest to o czym ja
                      > myślę. smile))

pewnie to, bo ile może być naraz zjazdów w takim Morsku.
                      Ale swoją droga oberwie ode mnie jak wróci ile wlezie a i do Twojego
                      kierowniczego autorytetu, natlo apeluję, żebyś mnie wsparła - bo jak można w
                      taką pogodę, jakieś zad..... a ona się poparła i jeszcze mówi, że się świetnie
                      jechało !
                      • kla-ra Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 31.03.05, 13:34
                        Ktos pytal o zlot na polnocy.
                        Biore watek do gory.
                      • natla Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 31.03.05, 13:41
                        Wrzucam na górę, dla potrzebujących.
                        • takanietaka Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 31.03.05, 15:31
                          Jestem za ! Toruń wiosną śliczny.Poczekajmy az sie pogoda ustabilizujei nuże!
                          Byleby nie około 1 maja ..bo zamierzam do warszawy ..chyba.Co na to inni
                          "północni"?
                          • krista57 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 09.06.05, 22:24
                            Ze zlotu widzę "nici",niektórzy z nas Toruń odwiedzili indywidualnie.

smile)))) Najbardziej zainteresowana obecnie jestem Wrocławiem,który koniecznie
                            muszę odwiedzic .....moze wrzesień ?
                            • toskania8 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 09.06.05, 23:03
                              może nie całkiem, ale na razie tak - to ja byłam autorką tego pomysłu, ale na
                              razie mi do tego teraz niesporo. Nie trać my jednak nadziei, kiedyś się uda !
                              Toruń stoi od chyba 600 lat, to jeszcze postoi, zdążymy.
                              Pozdrawiam wszystkich
                              • krista57 Re: Zlot 50 - latek - Polska północna - może Tor 09.06.05, 23:10
                                Przepraszam Toskanio,podciągając wątek do góry
                                nie zwróciłam uwagi,kto jest jego założycielem.
                                Cieszę sie jednak,że jestes z nami i podczytujesz smile))))
                                Pozdrwiam również.
                                • mira54 Noclegi w Toruniu? 10.06.05, 18:56
                                  Drogie kolezanki z Torunia!
                                  Chcialabym zorganizowac moim seniorom wycieczke dwudniowa
                                  na trasie Ciechocinek - Torun. Czy znacie niedrogie miejsca
                                  na nocleg? Bardzo prosze podajcie mi jakies namiary.
                                  • hania48 Re: Noclegi w Toruniu? 10.06.05, 23:20
                                    Miro - w Bydgoszczy, a sądzę, że w każdy większym mieście, więc i w Toruniu, są Schroniska Międzyszkolne. Niestety pokoje są tam na ogół dość duże. W bydgoskim 4-8 osób. Ale ceny zachęcające : ok. 20 - 40 zł. Jeżeli to dla Twoich emerytów zachęcające - spróbuj dowiedzieć się o adresy w swoim kuratorium. Te schroniska podlegają oświacie. Kiedyś, przed laty można było tanio przenocować w akademikach - ale teraz chyba liczą sobie dość słono. Toruń jest miastem turystycznym więc sądzę, że takie schroniska posiada.
                                    • wiktoria53 NOCLEGI w TORUNIU- Mirko 11.06.05, 12:10
                                      Przejrzałam stronę o Toruniu i znalazłam informacje, które Cie być moze
                                      zainteresują. Tańsze hotele w Toruniu:

torun.pl/portal/index.php?strona=zw_noclegi
                                      Pozdrawiam.
                                    • wiktoria53 NOCLEGI w TORUNIU- Mirko 11.06.05, 12:10
                                      Przejrzałam stronę o Toruniu i znalazłam informacje, które Cie być moze
                                      zainteresują. Tańsze hotele w Toruniu:

torun.pl/portal/index.php?strona=zw_noclegi
                                      Pozdrawiam.
                                      • mira54 Re: NOCLEGI w TORUNIU- Mirko 13.06.05, 13:04
                                        Wiktorio, dziekuje za informacje.
                                        Strona, ktora podalas nie otwiera sie.
                                        • wiktoria53 Re: NOCLEGI w TORUNIU- Mirko 13.06.05, 13:20
                                          Mirko, w takim razie sama musisz kolejno wchodzić przez google.
                                          -google
                                          -Toruń
                                          -Toruń-oficjalna strona miejska
                                          -w zwiedzić Toruń klikniesz:noclegi i zakwaterowania
                                          -klikniesz inne, bo hotele wiadomo za drogie
                                          I masz to, co chciałam Ci pokazać.

Tylko strony bardzo powoli się otwierają i trzeba cierpliwie czekać.
                                          • axsa Re: NOCLEGI w TORUNIU- Mirko 13.06.05, 14:00
                                            Mam to od szwagra mieszkajacego w Toruniu.

Dom Wycieczkowy PTTK
                                            Ulica: Legionów 24
                                            Telefon: 622 38 55
                                            Fax: 622 38 55
                                            65 miejsc, w tym: 8 pok. 2-osob. 3 pok. 3-osob.
                                            10 pok. 4-osob.
                                            możliwość wykupienia pojedynczych miejsc w pok. 4-osob.
                                            w pokojach: umywalki, radio,
                                            doba h. od 1400.
                                            Bar Restauracyjny
                                            ...............
                                            Schronisko Fort IV
                                            Ulica: Chrobrego 86
                                            Telefon: (0-56) 655 82 36, 655 81 34
                                            Fax: 0-56) 658 31 92
                                            e-mail: fort@fort.komp.pl

Nocleg w pokojach wieloosobowych lub pokojach 1, 2, 3, 7 osobowych, przystępne
                                            ceny.

• mira54 Re: NOCLEGI w TORUNIU- Mirko 13.06.05, 18:03
                                              Bardzo Wam dziekuje za cenne informacje.
                                              Napewno z nich skorzystam. Pozdrawiam Was serdecznie.
                                              • tesunia Re: ZLOT-WROCLAW 16.06.05, 09:57
                                                planuje wyjazd do kraju,
                                                pomyslalam,ze moze bysmy sie spotkaly w stolicy dolnego slaska
                                                mam swietne polaczenie z domu rodzinnego i bylabym na miejscu po 10:00
                                                w ktorys dzien,gdzies na poczatku lipca.
                                                zainteresowanych prosze o kontakt na > tesunia@gazeta.pl <

co prawda nie zamowilam jeszcze bliletu,ale zawsze jest miejsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka