ga10 01.04.05, 10:07 Witam w Kwietniu. Bardzo dziękuję wszystkim, ktorzy tu wpadają i cieszę się, że tu tak ładnie i wszystcy o to miejsce dbają. Przepraszam, że się nie pojawiam, ale... na razie zakopałam się w jamie i wylizuję rany. GA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 01.04.05, 10:39 Dzien dobry! Grazynka zycze wszystkiego dobrego!!!!! i parze piatkowa kawke, mocna i czarna Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 01.04.05, 17:22 Dobry, smutny wieczór. Kundziu nalej mi porządnego kielicha........Dzięki. Choćcie kundle troche w przyrodę, tam można podumać. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 16:47 axsa ; powróciły wspomnienia młodości po tych piosenkach. Szkoda, że nie można dodac do ulubionych ale stronę zapisałam.Dzięki. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 02.04.05, 17:05 powiesilam na scianie podobizne papieza, usmiecha sie na niej pogodnie, podumam przy malej czarnej Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 02.04.05, 19:55 Dzisiejszy dzien pomimo, ze pogodny nie jest najlepszy. Wszyscy przezywamy klopoty zdrowotne Papieza. Nakarmilam zwierzaczki, pobiegaly przed Gawiarenka. Bardzo smutno tu dzisiaj, ja tez nie moge sobie poradzic ze swoimi wspomnieniami. Odpowiedz Link
gabrysca Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 02.04.05, 20:23 masz racje, wiekszosc Polakow miala szczescie spotkac go osobiscie, bedziemy o tym pamietac. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 02.04.05, 20:26 Sprobuje moj smutek uzdrowic lampka koniaczku, moze pomoze? Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 02.04.05, 20:30 Ja też przysiądę ...na moment, choć trudno tak... Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 02.04.05, 20:28 Mireczko a moze opowiesz nam o tej niezwyklej znajomosci, juz mnie ciekawosc pozera )))) Odpowiedz Link
rumjamajka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 03.04.05, 08:25 Jak miło że znów jesteś ! Pozdrawiam wszyskich PS: a dzień mamy smutny.... Odpowiedz Link
axsa Drugiego kwietnia 2005... 03.04.05, 08:43 No cóż... wczoraj nastąpił dla Niego koniec tego świata. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 03.04.05, 09:01 Dzien dobry! jak milo, ze ktos sie tu kreci, lykne kawki mocnej czarnej i znikam, to jest mocny i refleksyjny dzien! Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 03.04.05, 09:32 smutno,smutno..... miejmy nadzieje,ze Jego trod polozony w przekazywaniu milosci do blizniego bedzie sie dalej rosprzestrzenial. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 11:16 Witam Was w czasie mistycznych wprost przeżyć i smutku. Dziś poproszę czekoladę......o pijcie też...... A tu tort urodzinowy dla Reginy...... Reginko, życzę Ci przede wszystkim zdrowia i wypełnienia pustki wokół siebie. Bardzo serdecznie Cię ściskam. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 14:01 ale wielki tort ooooo, duzo zdrowka Regino!!!! juz sie czestuje, mniam mniam i to przed obiadem))) wielki lakomczuch jestem Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 20:51 Regino ! poczęstowałam sie tortem na który mam straszną ochotę...po całodziennym pobycie na powietrzu. Życzę Ci z całego serca przyjazni od ludzi,obyś była zdrowa i szczęśliwa .....i doszukiwała sie wszędzie odrobiny radości , no i jeszcze,żebys następne urodziny obchodziła w mniej smutnym dniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 22:16 DZIĘKUJĘ-cieszę się ,że tort smakuje,sama robiłam.Nie chciałabym już nigdy więcej mieć tak smutnych urodzin...A może to jakiś znak ,bo wróciłam z kościoła jakaś inna , smutna tak jak wszyscy ,ale inna...Kawusią też się częstujcie i chałwą ,którą uwielbiam .Ale muszę obejść się smakiem...dieta ścisła DZIĘKUJĘ SERDECZNIE za słowa otuchy i życzenia -KOCHANI Z WAS PRZYJACIELE !!! Odpowiedz Link
hania48 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 22:25 REGINO zdrowia, zdrowia a ponieważ "regina" to po łacinie królowa - więc oby ta druga połowa życia była prawdziwie królewska Hania Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 22:26 Wszystkiego dobrego Regino życzę Ci wiele pomyślności i radości, samych dobrych dni Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 03.04.05, 23:52 > Wszystkiego dobrego Regino Co do okruszka tort zjedzony wypada posprzątać,przewietrzyć- i klucz pod wycieraczkę gdyby komu przyszła ochota wstąpić. Wojciech Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 04.04.05, 13:59 Zwierzaczki nakarmiłam. Ciepło i przyjemnie w Gawiarence. Dołączam się do życzeń dla Reginy - życzę Ci dużo radości w życiu oraz wszelkiej pomyślności. Kawusia zaparzona. Wieczorem opowiem Wam o mojej znajomości z Papieżem. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 04.04.05, 22:53 Cichutko i pusto tu dzisiaj. Malwinko, prosilas, aby opowiedziec o mojej znajomosci z Papiezem. Otoz, znalam Go z czasow studenckich. Moja artystyczna dusza nie pozwalala mi siedziec w domu, tylko ciagle uczestniczylam w roznych koncertach, obozach. Jako studentka uczeszczalam na konwersatoria do wspanialego ksiedza na ktorego mowilismy "wujcio". Byla to grupa spiewajaca, bo studiowalam muzyke. W tych czasach w Kosciele odbywaly sie Festiwale Piesni Religijnej o nazwie "Sacrosong", ktorych glownym organizatorem byl ksiadz Palusinski z Krakowa. Przed kazdym festiwalem odbywal sie dwutygodniowy oboz, na ktorym otrzymywalismy nowe zapisy nutowe piosenek i przygotowywalismy sie w tym czasie do festiwalu. Karol Wojtyla odwiedzal nas na naszych obozach i zawsze byl na Festiwalach. Byl to wspanialy czlowiek, bardzo radosny z duzym poczuciem humoru, zawsze nas wysluchal i doradzil. Uczestniczylam w trzech takich festiwalach, ktore odbyly sie w Lublinie, Kaliszu i Czestochowie. Festiwal odbywal sie z orkiestra symfoniczna. Na "Sacrosongu" w Lublinie w 1976 roku za wykonywana w tercecie piesn zdobylysmy I nagrode, ktora wreczal nam Karol Wojtyla. Mam pamiatki z tego okresu. Kiedy zostal Papiezem, wiele razy mialam z nim kontakt na pielgrzymkach, kiedy przyjezdzal do Polski. Z akademickim chorem, juz nie jako studentka,/ ale zawsze mnie zapraszano/ spiewalam na uroczystych mszach dla mlodziezy w Czestochowie. W dniach 12-24 wrzesnia 1992 roku chor wzial udzial w Euro Musicalu Mariano w Rzymie. Wyjechalam wowczas z chorem na ten festiwal. Mielismy wszyscy nadzieje, ze spotkamy sie z Papiezem. Nadzieje nasze sie rozwialy, kiedy na dziedzincu w Castelgandorfo powiedziano nam, iz Papiez jest po operacji i nie przyjmuje nawet biskupow. Tam bylo wiele polskich grup. Wszyscy spiewali. Kiedy Jan Paweł II wymienil i pozdrawial nasza grupe, zaspiewalismy na 6 glosow Poloneza Oginskiego "Pozegnanie Ojczyzny". Po spotkaniu, pojechalismy na wycieczke do Asyzu. Tam w trakcie zwiedzania przewodnik powiedzial do nas, ze jesli zobaczymy bialego golabka siedzacego na dloniach św. Franciszka, spotka nas wielkie szczescie. Tak tez sie stalo. Kiedy podeszlismy do figurki, golabek siedzial na dloniach św. Franciszka. Zastanawialismy sie wszyscy, jakie szczescie nas moze spotkac. Po powrocie na nocleg do Rzymu, czekal na nas wyslamnik Papieza, z nowina, iz Papiez zaprasza nas na swoja poranna msze św.na godz 07.00 do Castelgandorfo. Bylismy wszyscy wowczas bardzo szczesliwi. Stawilismy sie na mszy św. u Jana Pawła II. Przyjal nas bardzo serdecznie. Kazdy z nas otrzymal od Papieza na pamiatke przepiekny rozaniec, album z 16 pielgrzymek po świecie. Mielismy czas na to, aby kazdy mogl chwile osobiscie porozmawiac z Ojcem Świetym. Fotograf prywatny Papieża zrobil nam zdjecia. Mam wiec sliczne, duze, kolorowe zdjecia, za ktore nie zaplacilam ani grosza, bo Papiez stwierdzil, ze studenci i nauczyciele to jest biedny narod i podarowal nam je w prezencie. Po spotkaniu pojechalismy na Festiwal Euro Musical Mariano i tam spotkala nas nastepna niespodzianka. Wygralismy, zdobylismy glowna nagrode. To bylo dla nas niesamowite przezycie. Wracalismy bardzo radosni i szczesliwi do swoich domow. Nigdy nie zapomne tych szczesliwych chwil. Liczne pamiatki, beda mi je zawsze przypominac. To byl Wielki Polak, warto bylo Go poznac blizej. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Regina 04.04.05, 22:58 ...ale piękne przeżycia miałaś Miro! Może się spotkamy na żywo - pokażesz zdjęcia,prawda? Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 05.04.05, 09:35 Zaczytalam sie, tak pieknie piszesz, masz szczescie Ty go poznalas! a my mamy szczescie ze podzielilas sie wrazeniami, Mimo że nigdy nie wiedziałam go bezpośrednio, wydaje mi się, że odeszła jedna z najbliższych mi osób. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 05.04.05, 09:42 po opowiesciach Miry zrobilo mi sie weselej na duszy i postanowilam zrobic tu troche porzadku i obrzadku, kawa i herbatko gotowe czestujecie sie! Odpowiedz Link
tesunia Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 09:54 Mireczko,dzieki Ci za podzielenie sie swymi wspomnieniami spotkania Papieza. pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
krista57 Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 10:54 Mireczko ,dzieki za podzielenie sie swoimi przezyciami i wspomnieniami. Miałas wiele pięknych i wzniosłych chwil w swoim życiu , o sukcesach już nie wspomnę... Odpowiedz Link
regine Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 13:22 -Również DZIĘKUJĘ -piękne przeżycie -być z Nim i obok Niego ... Odpowiedz Link
mira54 Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 13:55 To naprawdę były wspaniałe dla mnie chwile. Wczoraj miałam wywiad w naszej TV kablowej i moje zdjęcia z Ojcem Świętym i pamiątki są pokazywane mieszkańcom mojego miasta. Odpowiedz Link
malwina52 Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 13:59 super!!! mysle ze go nagralas na tasme coby w sprzyjajacej sytuacji pokazac))) Odpowiedz Link
mira54 Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 14:05 Malwinko dziekuje za kawe. Jeszcze jest goraca a jak pachnie! Dzisiaj upieklam szarlotke i przynioslam dla chetnych. Prosze czestujcie sie. Zwierzaczki juz pobiegaly, sa najedzone i chca sie bawic. Piekny i cieply dzien ide na spacerek. Odpowiedz Link
malwina52 Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 14:07 pooddychaj za mnie! bo siedze 8 godzin jak zakleta przy kompie i zapijam sie kawa bo cisnienie spada, na deszcz sie ma i zaraz ziewajac muche polkne, milego popoludnia)))))) Odpowiedz Link
mira54 Re: spotkanie miry z Papiezem.... 05.04.05, 14:11 Nagrywalam dwa wywiady: o Papiezu i o akcji "obiadowej" z Fundacji Charytatywnej z Chicago. O Papiezu juz program jest realizowany, natomiast ten drugi bedzie po niedzieli. Oczywiscie, nagralam na kasete. Odpowiedz Link
maladanka zwierzaki.. 07.04.05, 09:12 Zwierzaczki u mnie na przechowaniu - wszystkie oddam potem w dobrym stanie,pozdrawiam ... Odpowiedz Link
regine Re: zwierzaki.. 07.04.05, 22:38 -Dobrze ,ze pamiętałaś o nich ,bidule,zapomniane zostały przez wszystkich.Nadrobimy zaległości jak podochodzimy do siebie.Dobrze ,że mój domowy jak miska pusta to domaga się łasząc się do nóg, bo też by padł z głodu i bez głaskania.Łasuch na wszystko okropny... Odpowiedz Link
malwina52 Re: zwierzaki.. 07.04.05, 22:55 nikt nie ma nastroju na przesiadywanie w gawiarence, wypije mietowke i do spania, Regine a ten Twoj kociak to chyba ma nadwage i zatracil instynkt mysliwego Odpowiedz Link
yoanna Re: zwierzaki.. 07.04.05, 23:06 Dzisiaj... oczy zmęczone... Myśli jednak niespokojne... płoszą sen, Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 09.04.05, 10:12 Dzien dobry, pusto tu bez zwierzakow, wpuszcze troche powietrza i sloneczka, kawke zaparze zostawie super bulki z makiem,smacznego))))) slonecznej soboty zycze Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 09.04.05, 12:30 oh !!! z taka miłościa piszecie o swoich kotach. Malwinko kawę juz wypiłam i doniosłam andruty,niezbyt wyszły,są zbyt słodkie, ale jakos nagle napadnie ochota na słodycze...to w gromadzie "pójdą" Niezby słonecznie za oknem ale i tak chętnych zapraszam na dłłłłłłłłłłłłługi spacer / z parasolem /. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 09.04.05, 12:53 u mnie w Beskidzie pełnia lata! ale kolano mnie rwie czyli coś sie zanosi mokrego z nieba.Zwierzaczki wyspacerowane, zadowolone, żółwie skorupki wygrzewaja do słoneczka,kotki oczy mrużą,rybki sie podejrzanie o siebie ocierają,napiłam sie wody mineralnej i idę.., A jak wyjrzę przez okno to się wszyscy na mnie wypinają, mam przed oknami pochyłość na której są malutkie 5mx5m działeczki,no i działkowicze obojga płci pracują zawzięcie, ale w pozie jw. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 09.04.05, 16:53 Cześć dziewczyny.................Drrraaaab! Zostaw te andruty............... Zauważyłyście jak przez ten deszczyk i ciepło zaglądają nam do okna żólte kwiatki forsycji? Cudo. Łyk kawy, andrucik i ide się z ksiązeką połozyć, bom się napracowała z wątkami. ))) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 09.04.05, 17:43 Andrucik ,kawka - należy Ci się odpoczywaj ,kawał dobrej roboty dziś zrobiłaś .Tylko nie zaśnij z ksiązką na nosie ) Odpowiedz Link
august2 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 09.04.05, 18:16 Wy tu sobie jecie andruty i pijecie kawe a przede mna caly dzien pracy. Oho! Slysze ze mnie zona wola. Musze znowu zalozyc czapke szofera i zawiezc ja do fryzjera.. Potem musze poprzycinac grzywki krzakom w ogrodku.. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 11.04.05, 09:38 dzien dobry, mocno sie Ga zakopala w tej jamie, poki co wietrze i podlewam Wasze kwiatki, kawka zachecajoco pachnie wiec sie czestujcie milego dnia! Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 11:49 "na Wojtusia z popielnika iskiereczka mruga" ja poprosze ten baniasty kieliszeczek ))))) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 11:58 malwina52 napisała: > "na Wojtusia z popielnika iskiereczka mruga" chodź opowiem Ci bajeczę, bajka bedzie długa,,,,,,,,,,,, > ja poprosze ten baniasty kieliszeczek ))))) Malwino cytuje za "Twój Styl"----:zamiast do baniastego kieliszka nalałbymgo do kieliszka TULIPANA ------ale my tradycjonaliści możemy sobie po malutkim nalać w "baniaczek" mmmmmmhmmmmmmmm Wojciech Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 12:02 Witajcie, reflektuję na baniaczek, załapię się? Mam czas akurat na mały wlew )) Pozdrawiam Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 12:15 lubie bajeczek posluchac, ponoc z wiekiem wracamy do dziecinstwa, moze faktycznie sie rozkrecisz i dasz sie poczytac ))))))))))))))))))))) i jak nic wywala mnie z pracy za to opilstwo, ale juz wyciagam reke i prosze baniaczek Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 12:26 malwina52 napisała: > ))))))))))))))))))))) > i jak nic wywala mnie z pracy za to opilstwo, > ale juz wyciagam reke i prosze baniaczek Dobrze ,,,,,,,,,,od dziś alkohole będę podawac po 13 jak za dawnych czasów Wojciech Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 12:32 no i mina mi zrzedla ((((((((((((( toz to takie dobrutkie i jak dobrze sie po tym mysli, a papierki to same sie ladnie ukladaja w teczuszki, no coz mmmmmmmmmmmmmmhhhhhhhmmmmmmmmm Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 11:44 Dzien dobry! to moze wspolna kawke wypijemy kto chetny? wszystko przygotowane tylko siorbac )))) Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 12:54 a ja? a ja? załapie sie jeszcze? cisnienie mam takie niskie! Było takie powiedzenie kiedyś - "Kto kocha Regana - pije od rana!" - w śp.PEWEKSIE za dolary można było alkohol kupic od rana zamiast od 13-tej! A jeszcze przypomniałam sobie - strasznie zachciało nam się /już dawno to było/ wisnióweczki - no ale kartki itp..w kawiarni mozna sie napic bez kartek - idziemy! Jest godz.12.oo - hejnał grają - zamawiamy kawe i wisniówkę. Kawa tak - wisniówka nie - informuje kelnerka - alkohol od 13.oo - trudno - siedzimy,popijamy kawę, rozmawiamy - no i jest 13-ta! - no to wisnióweczka zaraz będzie w przełyku! Prosimy panią kelnerkę o wisnióweczkę - "Nie mamy wiśniówki na stanie"-odpowiada oschle. To o 12.oo tego nie wiedziała.. ? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 12.04.05, 21:37 No niemożliwe!! Ga!! Cz Ty to widzisz? Wszystkie kanapy zawalone "trupami" a odór....................................Kudziu, bądź tak miła i zrób przeciąg. Nawet psów nie wyprowadzili, kotom jeść nie dali. To się nazywa ŁAJDACTWO! I do tego beze mnie.......................Pobudka!!!!!!!!!!!!................. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? Mam nie wrzeszczeć , bo główki Was bolą???? Za karę proszę bardzo.......Każde wypije baniaczek kawy z cytryną........nie marudzić proszę tylko pić, bo sody Wam dowalę.. Wojtek, Tobie dobrze zrobi spacer z "piesami"....... Ja Ci się zbuntuję. Już Cię nie ma. Rozpijać mi tu dziewczyny będziesz. A Ty Malwino chlej jeszcze w tej robocie, to mur beton na bruku wylądujesz))) ...............Już idziecie? No szkoda. Pa, pa. ......................))))) Kundziu, gdzie Wojtek schował ten baniak?........No, dobra z ciebie dziewczyna. Chcesz? ......Tobie nie dali?......... Twoje zdrówko. A teraz ja się kładę i odpoczywam.....nie bierz tego baniaka........ Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 13.04.05, 09:23 jeju! ale nas Natla obrugała! za co? za ten 5 litrowy baniaczek na troje? no na czworo? Ale dziś - środa dzień bezmięsny! Kto jeszcze pamieta taki wynalazek? pewno nikt,co? Tak dawno było? Kotki wymiętoszone,żółwie do słoneczka sie wygrzewają,rybki całują,zapraszam! Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 13.04.05, 09:48 alez sie rozwzeszczala nasza szefowa i to tak pozno wieczorkiem) no dobra odcedzilam psiuny, nakarmilam,niech sobie pobycza sie na kanapce) kawcia/herbatka/kakao gotowe i swieze chrupiace buleczki czekaja na zglodnialych sniadanka) ~~ milego dnia zycze,choc jest pochmurno tu. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 13.04.05, 13:10 dzien dobry, troche sie chmurzy, prognozy deszczowe, ale za to trawka jak szybko podrosnie, lapsne ta bule i do pracy milego popoludnia Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 13.04.05, 17:43 ...a tak przed obiadem poprosze o pół tabliczki gorzkiej czekolady nie z łakomstwa ale ze względu na magnez tam zawarty i żeby od skurczow nocnych łydki ochronić i "mrówek" Za oknem przekwita "złoty deszcz"/forsycja/. Hurra !!! Wiosna bucha !! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 13.04.05, 20:29 Bry wieczór, znowu pusto? Kundziu, tu na kominku zostawiam liścik dla Kristy.... (zamiast wsuwać czekoladę , to sobie kup tabletki z magnezem.....łakomczuchu)) Pieseczki! Idziemy ...........no, już, już, czekajcie, bo zółw się z nami wybiera........będziemy mieć dłuuuuuuugi i wolny spacerek........ Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 17:51 Witajcie ścianki, dobrze , że choć gadzina jest, chomiczki!.... Tesunia kazała wyjść z norek, no już. Biedactwa, jeść nie macie co. Dobrze, że wam przyniosłam. Psiaki, szybko wsuwać te smakołyki, bo na spacerze ście biedne od wczoraj nie były. Kundziu nalej kotkom mleka. Ale się lenisz. Klatka z papugami brudna........rany, Kunda zmiłuj się.......Ja lecę z piesami na dłuuuuugi spacer. Może przebiję się przez tą "miętową firankę", dziś mnie otaczającą. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 20:23 No, aleśmy się wybiegali! Pieski użyźniły paręset metrów kwadratowych. ......Ale zmęczone padły. Ja też siadam na kanapie..........O! Kundziu dzięki za drinka...mmmmmmmmm zimne martini z wodą mineralna i cytryną.........mmmmmm pycha. Może ktoś przyjdzie? Może Axsa, zeby się odprężyć........Wasze zdrowie. Odpowiedz Link
fanka8 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 20:36 Hej Natla, nim wpadnie tu Axsa wypijmy za Jej (ich) pomyślność. Nalejesz kapeńkę? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 20:50 Dziewczyny ,na zdrowie Axsy ! Proponuję kieliszek brandy. Cieszę sie bardzo,ze dziewczynie udało się utrzymać zwiazek, zyczymy Im obojgu wielu radosnych i przyjaznie spędzonych dni. No ...to pijemy ???? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 20:59 Czekajcie, naleje Wam po duuuuużej bani mojego martini.........to w tej mysli czyli za Axsę.)) Odpowiedz Link
fanka8 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 21:03 Mmmmniaaamm..Chyba się oddam nałogowi.. To takie miłe, zwłaszcza w naszej Gawiarence )) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 21:09 No to dobra dziewczyny, jeszcze po starszaku, żeby się Axsom dobrze wiodło........ Jeszcze chwila, a Wojtuś tu za nosem przyleci.)))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 14.04.05, 21:15 No to jeszcxze jeden duży szybki i...........idę zygzakiem lulać )))Bawcie sie dobrze, dziś dla mnie dzien barowo-łóżkowy. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 14.04.05, 21:11 Ga, co się z Tobą dzieje. W gawiarence anarchia.... Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 14.04.05, 21:17 hi,hi,...i ja tez sie zlecialam ) poprosze cos do kielicha i chwile zasiade za Wami za szczesliwe Axy ulozenie sprawy) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 14.04.05, 22:10 Może mi coś skapnie na zakończenie tak miłego dnia.. Woda niegazowana nawet może być . Bo od wczoraj ,to nie powiem głośno co tu się działo!!! A dziś take same dobre wiadomości . To i toast wodą czystą bez promili mogę wznieść, Za "Szczęśliwe ułożenie spraw Axy"za tesuną )) Pozamykam okna bo burzę nadają w nocy .... Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 14.04.05, 22:40 Ja tez dzisiaj chetnie napije sie winka czerwonego wytrawnego. Dobre na trawienie hihihi, i humorek powroci... Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 14.04.05, 22:46 barek wypelniony przednimi trunkami, jest w czym wybierac i "toascic") a jest co w koncu) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 15.04.05, 21:36 Dobrze, że Kundzie mamy! Bez niej gadzina by wymarła, roślinki by się zasuszyły i w ogóle. Tesunia, dziś Ty biegasz wieczorem z piesami)) Ok? Potem wypij kielonek i lulu. Pusto tu dziś, ja też już uderzam w kimono, bo jutro .......miły dzionek przede mną. Tak się przynajmniej zapowiada. Może Axsa ma jakieś nowości. Spróbuj Tesuniu się wywiedzieć. Pa, pa. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 16.04.05, 09:48 ...witam ranne ptaszki! Kawa z rana jak śmietana! Kitki - hop na kolanka! Żółwiki do słoneczka! pies sobie pobiega. Dziś najpierw komputer mnie powiadomił radosnie,ze w zyciu sie na forum nie dostanę - jakiś URL czy inny brzydki wyraz, ale teraz jestem i korzystam szybciutko,zeby Wam opowiedzieć co widziałam wczoraj. Okazało się,że są jeszcze malarze, którzy malują normalnie - drzewo, to drzewo, kwiatek to kwiatek - nie mam wątpliwości,że obraz nie wisi do góry nogami. Czasami wydaje mi sie,że artyści wstydzą sie malowac tak zwyczajnie - a może to jest trudniejsze niz 5 kresek byle jak i kleks. Tematyka różna - pejzaże,zwykła ulica po deszczu i ludzie kolorowo ubrani,dużo morza,a wszystko takie ciepłe i powodujące,że patrzy sie i patrzy. Obrazy olejne więc dodatkowy efekt faktury podłoża i nakładania farb.To jest to czego żadna reprodukcja nie odda. Baaaaaaaradzo jestem zadowolona. A baaaaardzo jestem niezadowolona z innego powodu - nie uzbierałam chętnych na wycieczke do Doliny Chochołowskiej, a krokusy tam wariują! Indywidualny wyjad jest dla mnie zbyt drogi,a koleżeństwo oszalało na punkcie działek i ryją jak krety,a na niedzielę z kolei nie było autobusu do wynajęcia no i tak ... Mmm, ale kawa smakuje! No to zostawiam trochę ciasta -kakaowe, a w nim owocki. Idę sobie teraz, jak mnie komputer wpuści to zajrzę jescze,cium Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 16.04.05, 10:21 tak,refleksje danuski jak na sobote przystalo) tez bym gdziesk pojechala a niemam chetnego, ale,ale,moze jak sie calkiem ociepli na plaze pdjade i pooddycham jodem) miejcie przyjemnie w weekendzik. Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 16.04.05, 11:56 Cos tu pustawo.. Wszyscy na wybiegu..i kretowiskach ? i nawet bryza morska zawiwewa coik ...za sparwa Tess )) Przycupne na moment, moze małego drinka dla kierowców proszę...Kundziu O... tyle wystarczy, dzięki. Tylko odrobinę, żeby posmakować, zaznaczam.... Bo jeszcze mi kartę woźnicy odbiorą Więc za Wasze zdrowie Widzę, że lały się procenty za Axsy pomyślność ... podpinam się ..soczkiem pomarańczowym Lecę, zmykam , koty mnie oblazły...chyba trzeba je wyszczotkować... następnym razem , może zdążę Bawcie się dobrze Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 17.04.05, 16:06 Zapraszam na świeżo zaparzoną kawkę, dobre ciasto i wódeczkę weselną. Bardzo jestem zmęczona po nieprzespanej nocce. Wskakuję do łóżeczka. Milego dnia. Pa Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 08:40 ...ptaszki poranne i wolne czyli te co nie muszą...hooop,hoop!Zapraszam - czajnik podskakuje,kawa pachnie - mielę ręcznie! Ponieważ mamy na forum poetę Augusta,który widzi chyba same piękne rzeczy i jeszcze potrafi o nich opowiadać,a także dokumentować fotograficznie,a ja mam romantyka w domu - więc zostawiam wiersz mojego męża CÓŻ PO POECIE Już wiosennie jest wokoło, siedzę w szynku, piwo piję I nachodzi mnie refleksja, po co ten poeta żyje? No bo faktycznie, cóż po poecie W dzisiejszym, komercyjnym świecie. Nie inwestuje, nie handluje, nie gra na giełdzie Nie kombinuje, Nie myśli o nowszym samochodzie O pseudodworku z basenem w ogrodzie Ba , czasem pisze wiersze o głodzie, I błądzi nad brzegami rzeki i w sierp księżyca się wpatruje I liczy gwiazd złociste kropy... Kto go tam wie, co on tam czuje. Słucha wieczornych koncertów w trawie Zachwyca się żabim graniem Park świątynią mu dumania o zachodzie i świtaniem, Wpada w zachwyt i nad kwiatkiem i gdy świeci jasne słonko Kotkiem, płotkiem i motylkiem, łąką, lasem i biedronką Romantycznie przy gitarze śpiewa pieśni o miłości Lubej daje serce złote, miast pełnego w banku konta I czyż nie jest to niecnota,co się niepotrzebnie pląta? Lecz niech sobie żyją poeci Bez nich świat jest tak szary prawie Niechaj żyje poeta! A może coś skleci Co posłuchać się da, przy kawie ? Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 11:18 Zapachniała mi ta kawka, dzięki danuśka. Wczorajsze ciasto jest jeszcze bardzo dobre, jakoś nikt nie przybył do Gawiarenki a i drink z wódecki i soczku grejfrutowego niczego sobie. Kosztujcie, kto ma ochotę. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 15:12 Dobra, zabieram się do picia i jedzenia. Bard wreszcie się ujawnił. A gdzie gitara?............Kazanku, choc dostaniesz ciasteczko,...... no ty też Drabciu i ty, i ty...........Poopijamy sobie dziesiesze przedpołudnie. ............... A teraz lecimy na spacer....no chodźcie, póki mam ochotę...... Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 21:04 Na kawe trochę póżnawo...wiec herbatka z cytryną może być. Wczytałam sie w wiersz Barda ...ależ ten Dzwoneczek ma szczęście, nie dość ,ze romantyk to jeszcze wielbi.... Z pieskami na spacer nie pójdę ,zeby mi pod balkonem nie "nafajdały" jedynie kotka i rybki nakarmiłam. Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 22:15 Witajcie.Całkiem spokojnie spijam n-tą kawę,,,,,,,,,,,lalalala do kawki gorzkiej proszę ------- Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 22:43 widze ja stoi za tym ladnym kwiatkiem Wojtus jestes sloneczkiem swiecacym w nocy! zanim czuprynka mi wyschnie to poczestuje sie tym srodkiem nasennym i spokojnie usne dobranoc Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 22:54 na "niefrasunek" też dobry trunek! Zdrówko sponsora! Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 23:07 Zdrówko sponsora,,,,,,,,,znakomite, oby nie było gorzej czego wszystkim życzę Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 23:17 No dobrze, sponsorze. Zaopatrz barek, tylko nie wypijcie od razu wszystkiego na raz. ))) Wojtek, a kto z psami pójdzie? Pytanie chyba retoryczne))) Ja zasiada do.........czytania prasy) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 23:14 Wojtek, Ty zdraco! Myślsz, ze ja nie wy sledzę tego "kokosa"? Na niuch juz dawno wiem gdzie stoi. A nie zauwazyłeś obniżenia poziomu płynu? ) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 23:29 Cieszę się że sprawiam przyjemność.Już w "mundurku" jestem ale wyjdę na chwilę niech sobie "prysną" psuchy oczywista. Ta "flaszencja to nie MALIBU a CANARIA ale tyż dobre Dobranoc Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 18.04.05, 23:32 Mmmmmmmmmmmmmmm, dobre........te artykuły oczywiście. Dobrze, że jest ciepło, więc murdunek wytarczy. Pa, pa, spij dobrze. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 19.04.05, 07:45 Ja dzis z samego ranka do Gawiarenki. Pieski na wybieg, zwierzatka nakarmione. Co nieco posprzatalam wiec teraz spokojnie zaparze kawusie w dzbanku. O jaki zapach sie roznosi po Gawiarence. Wypijam filizanke kawki i pedze dalej, bo mam dzisiaj imprezke z Seniorami, wygralismy "Laur Seniora" i bedzie spotkanie z wladzami, ktore trzeba przygotowac. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 19.04.05, 22:32 Cześć, i jak wyszło? Kawa wystygła, biedne zwierzęta nie wysiusiane, Kundzia chya na urlopie, ech, źle się dzieje. Wypije drinka, odkurzę, pogłaskam koty, pogadam z chomikami , papuzkami i zółwiami.................................... Teraz wieczorny spacer pod drzewka. Pa, pa. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 20.04.05, 08:41 Och, jaka radość zwierzaczków. Pieski wyprowadziłam na spacerek. Pozostale milusińskie też już nakarmione. Kawkę sobie zrobiłam i popijam, ale jakoś ostatnio niewiele osób tu zagląda. Nie ma z kim pogadać. Wracam do swoich obowiązków. Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 20.04.05, 08:59 hej !! hej !! przybylam by kawusi chlipnac.... moje psiunio cos nie tak, zwrocilo paruweczke i psie keksy z samego rana( lezy teraz na kanapce i cos przez sen sobie pomrukuje) Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 21.04.05, 11:28 Nie moge siedziec w gawiarence bo Was zawirusuję! Jak jest minus 30 stopni to mnie nic, a jak sie robi cieplej to mnie cos wtedy łapie za gardło - czy to normalne? Ale nic to! Ach,czy Wy wiecie,że ampolion,który nas tak rzadko odwiedza jest prawdziwym znawcą kuchni? Jest także skarbnicą linków do wszelkiego rodzaju potraw! Zajrzałam - jako,żem wiecznie głodna na forum Kuchnia, a tam oj,co sie dzieje - jakie jedzonka!Mniam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77 jeszcze kiciusie wyściskam i psinki i żółwie popukam w skorupki - ide pod kocyk,pa! Odpowiedz Link
fanka8 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 21.04.05, 20:09 Biedny chorasku, radzę wziąć coś na odczulenie również. Poradził mi to lekarz przy wiosennych infekcjach. Może miec to podłoże alergiczne. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 21.04.05, 20:13 Juz myslalam, ze nikogo dzis tu nie bedzie. Witam wiec cieplutko i zapraszam do wysluchania na waszej poczcie mojej muzyki. Do uslyszenia w maju. Jutro wyjezdzam.Pa. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 22.04.05, 10:08 No, kochani - dziś w Gawiarence spiewa nam Mira! Ależ pięknie to robi! I August umyślnym nam przysłał winko! Jakie smaczne! Kotki śmieszne próbują zaglądać za głośniki - gdzie ta pani co tak pieknie spiewa? Pieseczki z wywiniętymi uszami wróciły z porannej gonitwy,żółwiki wsuwają zieloną sałatkę,ja piję kawę ucieraną i czytam nowego Focusa,którego mi tzw.doręczyciel doręczył. W sumie - fajnie jest,nie? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 22.04.05, 19:10 Jasne, Dzwoneczku fajnie. Jak Twoje gardziołko? Byczysz się jeszcze? Ty popijaj harbatkę z cytryą, a nie kawę. Kundziu...skarb z Ciebie.......skąd wiedziałaś, ze mam ochotę na uciapraną kawę? Pychotka. Przyniosłam szarlotkę wg przepisu sprzed ......wielu lat, też pycha. Puszczam sonaty Bethowena i z kawą, szarlotką oraz winkiem kalifornijskim padam na kanapę. Pieseczki, jak się inna dobra dusza nie znajdzie, to polecę z wami na spacerek......ale za pół godzinki.............................. O jak dobrze!. Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 28.04.05, 14:22 mira54 napisała: > Juz myslalam, ze nikogo dzis tu nie bedzie. > Witam wiec cieplutko i zapraszam do wysluchania na waszej > poczcie mojej muzyki. Do uslyszenia w maju. Jutro wyjezdzam.Pa. hej miro i zarazem dowidzenia.... milej podrozy i pobytu tam gdzie bedziesz...PA;..PA;.... Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 Ga!!!!!!! 28.04.05, 14:21 fanka8 napisała: > Biedny chorasku, radzę wziąć coś na odczulenie również. > Poradził mi to lekarz przy wiosennych infekcjach. Może miec to podłoże > alergiczne. i slusznie mowisz fanko.... przyjechalam wczoraj wieczorem do domu i od razu skoczyla na mnie wiosenna alergia, dziecie mi dzis zatelefonowalo i tez wiosennie zalergikowany , tym razem ma nawet goraczeka,ma stwierdzona alergie wiosenna totalnie na wszystko co kwitnie( ale,co tam....procenty dzisiejsze nas moze poratuja i juz,))))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 10:09 Milego weekendu zycze bywalcom gawiarenki, Wojtusia sciskam serdecznie, zycze usmiechnietego i promieniujacego swiatelkiem buziaka, duzo radosci i zdrowka Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 10:28 Jestem mała różyczka, urwałam się z koszyczka.. --ee,chyba sie pomyliłam,jeszcze poćwiczę nim solenizant zajrzy! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 10:54 Wojtku: >Najcieplejsze życzenia!!! >Zdrowia,zdrówka ,zdróweczka , >I wiele słoneczka, >Na co dzień i od święta, >Buzia uśmiechnięta!!! Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 11:05 "podpinam" sie do zyczen zyczac wszystkiego tego co dla siebie i najwazniejsze by zdrowko Cie nie opuszczalo..... STO LAT !! STO LAT !! Odpowiedz Link
leontynia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 11:50 ...zdrowia i pogody ducha... zostawiam buteleczke nalewki z malin u mnie imprezowo/dwoch solenizantow/ Odpowiedz Link
mira21 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 13:58 U Wojtusia, w okieneczku iskiereczka mruga, przyjdź Wojtusiu i opowiedz.....może bajka będzie długa? Z serdecznymi życzeniami Wszystkiego Najlepszego! O, naleweczka z malin! Cudo! A na co pomaga i co leczy? Tylko mały kieliszeczek. Dziękuję! Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 14:21 Wojtuniu ! wszystkiego dobrego radosnych poranków,miłych dni i owocnych nocek))) Mogę przyniesc osobiscie upieczonego makowca,trochę mało wyrośnięty,bo skorzystałam z kupionego maku w puszce....ale zjadliwy. Naleweczkę Miry tą malinową już próbowałam ,mogę jeszcze ?? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 14:35 Cześć dziewczyny, widzę, że jesteście na warcie, czekając na solenizanta. Coś mi się wydaje, że zanim on z tortem i napojami wyskokowymi przyczłapie, to my się ubzdryngolimy nalewką. A gzie ona? W tej karafce?...... No toście niećle pokosztowały ))...........Aaaaaa, Kundziu daj flakon......o!ładne, nie? 55 frezji dla Vogino, aby mu pachniały w całym pokoju. To ja też za zdrowie Wojtusia.....chlap......mniam. Może pójdziemy z piesami, pośpiewamy po drodze, a jak wrócimy, to będziemy juz nobliwie wyglądać.)) Kundziu, bądź tak dobra i posprzątaj lekko, aby ładnie było, przygotuj serwisy i sztućce, na stół biały obrus połóż. Jak święto, to święto.)) Lecimy? Kundziu Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 15:17 Solenizant nie w lesie, nie w lesie.. Coś na pewno przyniesie,przyniesie,hej! Odpowiedz Link
mira21 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 19:50 Droga Kristo! Ku sprawiedliwości muszę się zachować. To Leontynia przyniosła naleweczkę, za co składam podziękowania, bo co nieco ubyło. Poczuwam się i dostawiam takowąż z żurawin. Więc pijmy dziś za zdrowie, może i Wojtuś odpowie? Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 21:23 mira21 napisała: > Więc pijmy dziś za zdrowie, może i Wojtuś odpowie? Witam.Jam nie godzien miłe Panie tego.Komitet powitalny,prześwietna Adminka na progu forum z Życzeniami, kwiaty ,buziaki ,kusiole ,cmokaski?????nawet naleweczki mmhhhhmmmmmmmm Teraz serio DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM jestem wzruszony Kawa, herbata, ciacha z cukierni od p SOWY gwarantowana jakość a Tiramisu na 6 no wyciągnę z barku oryginalną szkocką "górską tj z takiej małej destylerni" córcia mnie tą "górską" obdarzyła miodzio Prosze częstujcie się,,,,,,,, no nie łapki i się trzęsą Wojciech Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 22:18 No i jest SOLENIZANT ,pod wieczór zawitał, Naleję sobie tej-"górskiej"-łyczek ... Uuuu...mocna ,dobra !!! Może szybciej zasnę... A gdzie nalewka - Natlo,wszystko wysączyłaś???? Bo Ty ostatnio tu zajrzałaś ... Niby do kotka,żółwików ,a to spacerek z pieskiem... To już wiadomo...o co szło.. Ani kropelki nie zostawić -wstydź się... A może to mała buteleczka była,tej naleweczki Dobra chociaż była???? Każdy po kropelce..i zabrakło.. Ale Wojtuś barek uzupełnił... Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 22:26 dolanczam do podzialu kropelkowego ) i za zdrowko Wjtusia.....) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 23:00 malwina52 napisała: > > Wojtusia sciskam serdecznie, > zycze usmiechnietego i promieniujacego > swiatelkiem buziaka, > Na Ciebie Malwino "kusiolek" czeka tu ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=lauba wpis nr 100 to jo Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 23.04.05, 23:47 Żeś jest samolizant, to Ci to dzisiej daruja, żechś o mnie zapomnioł. Pieronie jeden. ))))Buźka. Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 24.04.05, 00:01 zajrze bom ciekawa tego "kusiolka" ale tez mam ochote na srodek nasenny, a Ciebie glowka nie boli?????? Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 24.04.05, 12:25 tak mnie wczoraj na tańce nabrało, może ktoś skorzysta ? www.millan.net/funp/100/tangodance.html Jak wygram w totka to zakładam kawiarnię obowiązkowo z mozliwością potanczenia! Odpowiedz Link
mira21 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 24.04.05, 19:26 Dobre Popołudnie dla wszystkich Obecnych. Dzięki Maladanko za zaproszenie do tanga. Jasne, najważniejsze, ze dusza tańczy, to i nóżki pofikają! Właśnie nadchodzi wieczór, może ktoś jeszcze do tanga? No przecież trzeba dwojga.... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 24.04.05, 20:57 >Danusiu -zapomniałam!!!! >Dzięki za tango!!! >Graj więc i wygrywaj!!! >Może potńczymy!!! >Wszystko przed nami!!! >Leć jutro do kolektury... >Może już jutro??? >Nigdy nic nie wiadomo... Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 25.04.05, 13:59 Szybciutko wietrzę, zwierzątka juz otrzymały co powinny, teraz prosze zachowujcie się grzecznie - moze nasze nowe koleżanki przyjdą. Nawet zostawie jednego pana na dyzurze żeby godnie powitał i do tańca porwał www.millan.net/funp/120/icandance.html Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 25.04.05, 18:19 No, Danuśka, chłop Ci się udał, stare czasy wróciły. Towarzyskie bydlę. Spijam coce z rumem i szaleje z gościem.))) A "Nowinki" nie przyszły. Kundzia ładnie posprzątała...................ale przytulnie i dla dla Axsy nawet kominek rozpalony.)))................... Kto dzisiaj poleci z kundlami, bo "misię" nie chce))? Tak sobie poleżę przy kominku i poczekam, może ktoś zaglądnie......................o! chomiczek pod poduszką,.rany, ale dziurę w kanapie wygryzł.......Dzwoneczku, uważaj, żebyś w nią nie wpadła )))))) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 25.04.05, 18:36 >Lecę z pieskiem,kot wygłaskany ,żółwiki mają świeżą trawkę. >Natlo -dziś poniedziałek,a Ty jeszcze,nie doszłaś do siebie, >Po imieninach Wojtusia .Aa..."rany wylizujesz "po tańcach... >Rozumiem ...Leż na tej kanapce ,grzej się przy kominku, >Ale długo nie poleżysz ,przy tak śpiewającym "chłopie", >Danuśka ,wie jak nas rozruszać)) >Zostaw ten rum!!! Ile można !!! >Co ,szewski poniedziałek sobie robisz !!!Opamiętaj się >Dziewczyno !!!Tak zaczynać tydzień... >Ale ,ale ,już łapię, do nowych gości przypijasz??? >No to już wszystko rozumiem...Rozgrzeszam Cię... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 25.04.05, 18:39 Aleś się nagadała, zanim pojęłaś.....))))))) Trosdzkę rumu mi żałujesz???? Czemu tylko z jednym psiuniem leziesz, a nie ze wszystkimi? Czekaj, bo się zemszczą i torebkę Ci obsiusiają. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 25.04.05, 19:21 >Była jeden psina -czyja ta reszta... >Ktoś nam podrzuca ,widząc dobre serca??? >Dobrze już dobrze, wpadłam jeszcze raz, >Przyniosłam ,babkę łaciatą-piaskową, >Kotkom mleczka,no i "polatam z pieskami", >Już nie krzycz ,nie krzycz lecę.... >Matko ,ale hałasu narobiłaś o te pieski, >Wytrzymały....żadnego siku po torebkach.. >Chodzcie ,grzeczne pieski!!! >Połazimy trochę ,aż Natli ,humorek wróci..)) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 26.04.05, 13:29 >W kominku już rozpaliłam ,bo coś chłodno, >Kawusia czeka,zapach w całej Gawiarence , >Lecę z pieskami,bo jak mocniej się rozpada, >To błota naniosą i kto posprząta... >Rzadko tu zaglądają niektórzy... >Nie będę ,tu wytykać palcami... >Żółwiki wcinają sałatę,kotki wygłaskane... >Sennie patrzą na kominek, >Tylko patrzeć ,jak po jedzonku poukładają się na kanapie, >A chomik ,drań jeden -wczoraj kanapę , >A dziś za babkę łaciatą się zabrał... >Gryzoń jeden,pędzę z pieskami... >Resztę ciasta ptaszkom pokruszyłam, >Niech ptaszyny nabierają sił -wiosna... >Naszczebioczą się ,to niech i pojedzą... >A co tam ... Odpowiedz Link
malinka48 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 26.04.05, 13:33 ))super,ale tępota ze mnie,to ta Gawiarenka))fajnie.Kawy co prawda nie piję,ale chętnie przy kominku posiedzę).Uwielbiam słuchać jak inni,opowiadają). Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 26.04.05, 15:47 No,.... jeszcze jednego kota to w gawiarence mozna tolerowac,ale widzę,ze nasprowadzono wiele psów,jakichs starych,duzych i ślepych na jedno oko )) I na dodatek "ktoś" mi karze je wyprowadzac na spacer,a macie ze soba łopatki ?! Nie idę ,nie sprzatam po nich gawiarenki,jakies paprochy na podłodze i kanapie. Rany !Żrą przyniesioną babkę piaskową i przeszkadzają opowiściom Maliny. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 26.04.05, 17:38 Lewą nóżką Aśćka wstała? Ja Ci dam ktoś. A w ogóle, to nowy gość w Gawiarance, a Ty marudzisz. Leniu jeden. Mamy same śliczne psy i koty, a jak Ci zeżarły babkę, to z zemsty, że z nimi nie chcesz obcować.......... Łopatka stoi przy kominku............ Kundziu, bądź tak dobra i wyjdź z psami, a ja przewietrzę trochę i poczekam na wieczornych gości............................... Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 26.04.05, 17:44 Łomatko! co tu tak jakoś andrenalinka się unosi? Jopek Marie Annę przyniosłam na wyciszenie - moje kitusie kochane i pieski nie mniej, Krysia poślę Ci zdjęcia 180 małych kotów - śliczniutkie - chcesz? Jak u mnie leje to Wam mówię - listopad normalnie. A ja przyniosłam ajerkoniaczek, może być? No to ...jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce...tralalalalaaaaa Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 27.04.05, 13:39 >Psiny ,nie odsiusiane,kotki głodne... >Zaduch okropny,piękny wiosenny dzień, >Więc otwieram szeroko okna,kotkom jedzonko... >I na spacer psiny zabieram-biedactwa- >Wszyscy o zwierzynie zapomnieli ,czy co??? >Żółwiki "wcinają" sałatę ,aż "uszy im się trzęsą", >Kawy nie zaparzyłam ,bo nie maiałam kiedy. >Może ktoś wpadnie i zrobi- >Wrócę to z chęcią wypiję, >Granulowaną z cukrem i śmietanką proszę!!! Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 27.04.05, 13:47 Kawa zaparzona taka jak chciałas.Zapraszam. Leje jak z cebra,zimno brrrrrrrrr więc siądę sobie przy kominku ze znudzoną miną,poniewaz jestem sama,poczytam sobie... Odpowiedz Link
malinka48 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 27.04.05, 14:18 witam wszystkich)może znajdzie się kąt na tarasie,dla mnie,bo takie piękne słońce u mnie)Pozdrawiam Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 27.04.05, 17:50 A u mnie zaczyna padać deszcz, więc jakaś kawka się przyda. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 27.04.05, 18:38 >Przyturlałam się i ja ,bo >Pachnie kawusią ,że tylko patrzeć, >Jak kolejka się ustawi... >Opijam kolejny rekord liścików,kawą... >Ale z wiosną pędzimy do przodu!!! >Szok, aby więcej ,lepiej ,szybciej!!! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 27.04.05, 19:10 Najwyższa pora zabrać się do porządków..........ale od jutra) U mnie też leje, czarno i ponuro...........włączę jakiegoś rocka, abo coś....... Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 07:45 uwijam sie tutaj od samego ranca, wysprzatane,nakarmione, kwiatki urodzinowe w wazonach, czekoladki w serduszkowych pudelkach, i jeszcze kawe zaparze, mialam napisac kawke ale to zdrobnienie i moze niektorym nie smakowac chociaz pachnie tak samo, kochane dziewczynki zycze Wam odwagi, bezpieczeństwa i szczecia, i samych przyjemnosci nie tylko dzisiaj Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 07:47 Dzieńdoberki! A tu tort orzechowy dla Solenizantek i bukiet 55 czerwonych róż. )))) Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 10:51 Jeju....ale pięknie tutaj i kwiaty... Tesunia choć szybciutko! No cóż, urodzilam się bo nie miałam innego wyjścia. Zapraszam na andruta czli inaczej pischingera - no i do wyboru, dzięgielówka, ajerkoniak,wiśniówka, oczywiście kawa i herbata.. i muzyka góralska, a co! schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goralko_halko.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/w_murowanej_piwnicy-wiazanka.mp3 Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 10:53 jeszcze raz wklejam schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/albanskie_gory.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/ballada_o_janicku.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/bijol_mnie_maz.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goralko_halko.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goralu_od_owiec.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goraluczy_ci_nie_zal.mp3 Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 10:55 eee z taka technika! nici ze słuchania...bu.... najwyżej mailem pośle albo co? No to w górę serca! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 12:59 >Życzenia -wszystkiego naj...,naj... >Są dla Was obu, w "Życzeniach" >Ale nigdy tego, nie za dużo!!! >Więc :ZDRÓWKA ,ZDRÓWKA i STO lAT !!! >A życzenia Wasze, Wszystkie... >Są zawsze do spełnienia!!! >W GÓRĘ SERCA!!!! Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 14:10 ale nam pieknie dziewczatka gratuluja ,prawda Danuska) no coz ja tez sie urodzilam, bo niemialam innego wyjscia, ale to ja co wypchlam siostre pierwsza, niby na zwiady,a pozniej za nia pobieglam w te pedy, bom ciekawa byla swiata))))))))))))))) prosze na Toscka ciasto z migdalowa polewa) i puchar czerwonego wina....... Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 14:16 "Wasze serdeczne i przyjazne chęci, W miłej na wieki zachowam pamięci, Wdzięczna,szczęśliwa biorę kielich w ręke I wznoszę toast Wam wszystkim w podziękę" - to z Księgi Toastów www.millan.net/funp/100/ugglor.html Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 14:12 natla napisała: > Dzieńdoberki! > A tu tort orzechowy dla Solenizantek i bukiet 55 czerwonych róż. )))) roze pieknosci natluniu...dzieki .... ale dla mnie ta "liczba" jeszcze musi poczekac.... a jak nadejdzie to bedzie uczta na 100 fajerek, bo tu sie obchodzi hucznie takie urodzinki,np: na 50 lat nawet wolne platne z pracy daja, by spedzic milo urodzinki Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 14:14 malwina52 napisała: > uwijam sie tutaj od samego ranca, > wysprzatane,nakarmione, > kwiatki urodzinowe w wazonach, > czekoladki w serduszkowych pudelkach, > i jeszcze kawe zaparze, mialam napisac kawke > ale to zdrobnienie i moze niektorym nie smakowac > chociaz pachnie tak samo, > kochane dziewczynki zycze Wam odwagi, bezpieczeństwa > i szczecia, > i samych przyjemnosci nie tylko dzisiaj malwinko, przesliczne dzieki.... jak to milunio) Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 13:15 Tyczasem wklejam to: www.ewa.bicom.pl/biesiada/bsd4.htm dla jubilatek. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 13:42 Kochane kolezanki...juz do monitora odspiewalam "sto lat" wszystkiego najlepszego,wielu radosnych chwil ...a teraz lece piec piernika z nadzieniem wisniowym upiekę dwa...jeden przyniosę wieczorem/ jako składka/ do świętowania drugi sobie na dłuuuuugi wekend..pa Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 14:01 dzieki kristo za STO LATEK....) a piernik wprost uwielbiam Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 14:33 Witam. Tylko fiołki przyniosłem i wesoły uśmiech. Proszę TESUNIU,MAŁA DANKO ()))) A i róże @--/---\--- Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 16:51 axsa; dzięki za te piosenki- powróciły wspomnienia sprzed kilkudziesieciu lat.Zapisałam sobie tę stronę. Szkoda, że nie można dodać do ulubionych. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 16:38 Dla solenizantek- serdeczne życzenia! Odpowiedz Link
daisy2005 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 18:47 Ja też zyczę solenizantkom wszystkiego najlepszego.Duzo szczescia i radości. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 28.04.05, 22:25 Życzliwa przyjaźń Was tu zgromadziła, I dzień dzisiejszy pięknie uświetniła Więc wznoszę toast za cnych gości zdrowie, Dzięki Wam,Panie,dzięki Wam,Panowie. to znowu z mojej często uzywanej Księgi Toastów schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/ballada_o_janicku.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/bijol_mnie_maz.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goralko_halko.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goralu_od_owiec.mp3 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goraluczy_ci_nie_zal.mp3 jak sie nie zaczerwieni to ja sie czerwienię ze złości! Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 29.04.05, 09:56 daisy2005 napisała: > Ja też zyczę solenizantkom wszystkiego najlepszego.Duzo szczescia i radości. dzieki skarbie za wszelkie -radosci- tego nigdy zaduzo) pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 29.04.05, 09:55 wiktoria53 napisała: > Dla solenizantek- serdeczne życzenia! > dzieki wiktorio za zyczonka.... a strone z pisenkami mozesz wlozyc sobie do folderu z favoritami.... Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 29.04.05, 10:00 witam w sloneczny poranek, coraz cieplej sie robi.... na wyjezdzie widzialam juz "nawiedzona" lezaca na trawniku w bikin..... o boszzzzzzzzzzzeeeeeeeeeee...maja niektorzy cos niepokolei w glowkach) pieknego dnia zycze. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 29.04.05, 22:02 ....nareszcie się dobiłam! Zaczyna sie weekend, u mnie kończy się dostęp do internetu.I tak w każdy piątek! Zapraszam miłych gości,którzy wczoraj nie zdążyli - dziękuję pięknie za zyczenia,polecam dzięgielówkę bo zdrowa i ciekawa w smaku, a do pogryzania jeszcze wafel z masą czekoladową. Jutro muszę się świtem zerwać - będą stare samochody startowały do rajdu, a ja lubię takie rzeczy. Miłego wieczoru .... o,może Toskania wróci z winnic? Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 29.04.05, 22:07 >Ciągle w locie Danusia nasza... >Wczoraj urodziny , >Dziś rajd samochodowy... >Uważaj !!!!Stań,gdzieś dalej ,bo to wiadomo-RAJDOWCY >Nigdy nic nie wiadomo.... Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 29.04.05, 22:11 Wafle z masą czekoladową? Lubię bardzo, poczęstuję się )) Życzenia spóźnione składam bawcie się dobrze każdego dzionka Jeszcze kiliszek tego co tu się marnuje... mniam... i zmykam pa. Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 07:32 Witam, przybyłam z herbatą już wcześniej, ale nie miałam odwagi tak tłuc sie po nocy /bo to noc jeszcze - dla niektórych/, szczególnie, że nikogusieńko na forum i nie byłoby na kogo zwalić. )) Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 10:17 szkoda,że nie wiedziałam! wypiłabym kawę z Tobą,Axo! Ja już obiegłam moje miasteczko poniewaz nareszcie słonce! Powietrze takie rześkie i wszystko kwitnie,obłęd po prostu!A teraz przysiąde na moment z wodą mineralną ... moje zwierzaczki - chodźcie wszystkie do mnie, zółwie nie tak szybko, bo się zasapiecie! Oj,jaki piękny dzień! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 12:09 >Przyturlałam się i ja z kawusią , >Piękny ten ostatni dzień,kwietnia, >Powala z nóg i widokami i słoneczkiem, >Jakoś zabraklo mi sił, >Przesilenie wiosenne ,czy co??? >Aż pot mnie oblał, zanim tu doszłam... >Więc siadam i kawusię popijam... >Koty też powaliło-wygrzewają się na słoneczku, >Leniwie przeciągając się,a pieski,jakie radosne!!! >Wiosna ,Wiosna ,Wiosna !!! Odpowiedz Link
maria581 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 12:24 Wstapilam tu pierwszy raz.Pozwole sobie przysiasc na chwile.Zaspiewam zwierzaczkom:wyjeeeeeeeeechaaaaaali na wakacje wszyscy moi podopieczniiiiiii...O!Nie bylo to zbyt piekne wykonanie bo futrzaki uciekly. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 13:11 >Nabrałam sił po kawce i śniadanku , >To troche posprzątam ,umyję okna, >Poodkurzam ,kurze też powycieram . >Niech naprawdę wiosennie się tu zrobi... >Kto ma kwiaty,w ogródku??? >Proszę o piękny bukiet na stół. >Niech to nasze miejsce spotkań >Nabierze,"babskiego" charakteru, >To i Panom ,będzie przyjemniej >Jak tu zajrzą???!!! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 18:01 >Gdzie te kwiaty!!!! >Posprzątane ,wywietrzone ,pieski odsiusane, >Kotki nakarmione i wygłaskane, >Żółwiki pojadły sałatki , >A tu pusto -nikt tu nie zajrzy dziś???? >O nieładnie.... Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 18:40 Witacie. Reginko wysprzatalas bardzo dokladnie. W Gawiarence jest czysciutko. Stesknilam sie za Wami. Chetnie napije sie kawusi z mleczkiem. Pobawie sie chwilke ze zwierzaczkami. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 22:10 Tak, bawić to sie wszyscy bawicie, a od wczoraj biedne psiny nie siusiały. Jak tak dalej będzie, to nawet urolog im nie pomoże.) Kładę się na kanapie z kieliszkiem likieru i przeżyję jeszcze raz tego mądralę, co mi komuter na ponad dobę zabrał. Ale teraz chodzi jak cudo.......... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 23:00 >Co nie odsiusiane ???Po południu byłam z nimi!!!! >Kurczę -posprzątaj,dbaj o zwierzaki, >A Ty tylko kanapa ,likierek itd.... >Pisałam w południe jeszcze,że wysiusiane... >August, choć mężczyzna nawet zauważył... >Ale jestem ,po prostu niedoceniana(( >Więcej nie sprzątam-koniec,kropka. >A tak się starałam -Miro,tylko Ty doceniłaś i August.... >A reszta? A ,już nic nie powiem.... >Usta milczą ,dusza śpiewa.... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-KWIECIEŃ 2005 30.04.05, 23:15 No dobra, niech Ci śpiewa. Mnie doszły słuchy, że posprzątała Mira, ale pewnie misie coś pokićkało. a Zwierzęta tylko pogłaskałaś i zwołałaś do siebie! No tobra, było minęło, teraz do zabawy Puszczam dobrego , starego rocka, trunek zmieniam na lżejszy i....do roboty..)))) Odpowiedz Link